Suru satuttaa syvästi

Läheisen kuolema satuttaa syvästi. Läheisen kuoleman jälkeen seuraava suru on pitkä prosessi, joka tarvitsee oman aikansa. Suru etenee ihmisessä vähitellen eikä ole kahta samanlaista tapaa surra. Tuska tarvitsee äänen. Suru ja kipu kertovat – rakastamme yhä.

Espoon seurakunnat järjestävät sururyhmiä ja -leirejä, joissa on mahdollista luottamuksellisesti jakaa surussa nousevia tunteita ja ajatuksia yhdessä toisten samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Sururyhmiä ohjaavat diakoniatyöntekijät ja papit. Sururyhmistä löytyy tietoa näiltä sivuilta (alla)  ja Kirkko ja kaupunki -lehdessä.

Voit myös kääntyä seurakunnan työntekijän puoleen. Yhteystiedot löytyvät täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Sururyhmät Espoon seurakunnissa kevät 2021

Kirjallisuusterapeuttinen sururyhmä läheisensä menettäneille 

Kirjallisuusterapeuttinen sururyhmä etäyhteyksin, tai jos koronatilanne sallii, Mankkaan seurakuntakodilla, Mankkaantie 2-4 B, kuutena keskiviikkona klo 18-20. Oletko menettänyt läheisesi? Kaipaatko tukea surun käsittelyssä? Kirjallisuusterapeuttisessa sururyhmässä käsitellään surua ja siihen liittyviä ajatuksia turvallisessa ympäristössä tekstien, kirjoittamisen ja keskustelun avulla. Ryhmässä on tilaa puhua kokemastaan sekä ilmaista erilaisia ajatuksia ja tunteita. Mitään erityisiä kirjoittamisen taitoja ei tarvita. Kokoontumiskerrat 17.3., 24.3., 7.4., 14.4., 28.4. ja 5.5. (yht. 6krt).  Ryhmää ohjaavat TM, pastori, kirjallisuusterapiaohjaaja Katja Hero ja TM, usk. ja psyk. lehtori, kirjallisuusterapiaohjaaja Saara Sahla. Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Katja Hero, p. 050 5836909 tai katja.hero@evl.fi 

Ryhmässä noudatetaan koronaturvaohjeita. Jos kokoontuminen Mankkaan seurakuntakodilla ei ole mahdollista, pyrimme järjestämään mahdollisuuden kokoontua etäyhteyksien avulla. Lähetämme sähköpostiin etukäteen linkin etätapaamiseen liittymiseksi. 

Perheiden suruleiri Hvittorpissa keväällä 2021

Hvittorpin leirikeskuksessa järjestetään perheiden suruleiri 23.-25.4.2021. Katso lisää: perheiden suruleiri.
Tied.: Pirkko Nurminen, p. 040 567 4420.

Surullinen enkeli -patsas hautausmaalla