Suru satuttaa syvästi

Läheisen kuolema satuttaa syvästi. Läheisen kuoleman jälkeen seuraava suru on pitkä prosessi, joka tarvitsee oman aikansa. Suru etenee ihmisessä vähitellen eikä ole kahta samanlaista tapaa surra. Tuska tarvitsee äänen. Suru ja kipu kertovat – rakastamme yhä.

Espoon seurakunnat järjestävät sururyhmiä ja -leirejä, joissa on mahdollista luottamuksellisesti jakaa surussa nousevia tunteita ja ajatuksia yhdessä toisten samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

Sururyhmiä ohjaavat diakoniatyöntekijät ja papit. Sururyhmistä löytyy tietoa näiltä sivuilta (alla)  ja Kirkko ja kaupunki -lehdessä.

Voit myös kääntyä seurakunnan työntekijän puoleen. Yhteystiedot löytyvät täältä.

Sururyhmät Espoon seurakunnissa


Sururyhmä Kauklahden kappelissa keväällä 2019

Tule sururyhmään puhumaan ja kuuntelemaan, täällä voit käsitellä menetystäsi rauhassa ja ajan kanssa yhdessä saman kokeneiden kanssa. Sururyhmä kokoontuu Kauklahden kappelissa 28.2.2019 useita kertoja kevään aikana.  Ohjaajina Pirkko Nurminen ja Aleksi Majuri. 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset 15.2. mennessä Pirkko Nurmiselle, 040 5674420 tai pirkko.nurminen (ät) evl.fi.

Kauklahden kappeli, Kauppamäki 1, Espoo


Sururyhmä läheisensä menettäneille

Luottamuksellinen vertaistukiryhmä  kokoontuu Espoonlahden kirkolla os. Kipparinkuja 8, 7 kertaa 14.2.2019 alkaen klo 17.30 . Tiedustelut ja ilmoittautumiset 8.2. mennessä pastori Teemu Reinikainen p. 046 920 4162 tai diakoni Ritva Aarnio p. 040 537 6854. Järjestää Espoonlahden seurakunta.

Surullinen enkeli -patsas hautausmaalla