Laaksolahden kappeli

Korona on edelleen ei-toivottuna vieraanamme, jonka vuoksi kokoontumisrajoitukset tiukkenevat jälleen:
- Messuihin, hartauksiin ja kirkollisiin toimituksiin sekä kappelilounaille ajalla 4.-31.12.2021 voi osallistua enintään 1/3 tilan enimmäishenkilömäärästä tai enintään 20 henkeä, sen mukaan kumpi luku on suurempi.
- Koronapassi otetaan käyttöön seuraavissa tilaisuuksissa, jos tilaisuuteen osallistuu yli 20 henkeä: Kauneimmat joululaulut, konsertit ja muu seurakuntien toiminta. Koronapassia ei edellytetä alle 16-vuotiailta, alle 20 osallistujan pienryhmiltä eikä rippikouluihin osallistuvilta.
- Ulkotapahtumissa ei ole rajoitettua henkilömäärää eikä koronapassi ole käytössä.
- Suosittelemme erittäin vahvasti, että kaikki osallistujat käyttävät kasvomaskia.

Katso tapahtumakohtaiset tiedot: https://www.espoonseurakunnat.fi/tapahtumat . 
Espoon tuomiokirkko on avoinna ti-pe klo 9–17 ja la-su klo 10–18 hetkittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta. Maanantaisin suljettu.

Viherlaaksolahteen kuuluvat Viherlaakson ja Laaksolahden alueet kappeleineen. Tällä sivulla kerrotaan Laaksolahden kappelin toiminnasta, mutta kannattaa seurata myös Viherlaakson kappelinLinkki avautuu uudessa välilehdessä tapahtumia. 

Laaksolahden kappeli sijaitsee Laaksolahtitalossa ja on siten koko seudun hyvin tuntema paikka. Rakennuksessa toimii seurakunnan lisäksi mm. paikallisia yhdistyksiä kuten Martat. Tiloissa kokoontuu myös kaupungin päiväkoti- ja esikouluryhmiä. Ryhmä Jupperin koulun oppilaita käy koulua Laaksolahtitalossa.

Tule kappelille harrastamaan ja kerhoilemaan, kahvittelemaan sekä kuuntelemaan suosittuja Laulu & laulun tarina Linkki avautuu uudessa välilehdessä-konsertteja! Täällä tapaat aina tuttuja.

Tervetuloa!

Laaksolahden kappeli, Ylänkötie 16, 02730 Espoo, p. 040 576 2151
 

Laaksolahden kappelin alttaritekstiilit

Alttaritekstiilit Laaksolahden kappeliin on suunnitellut Anna Matilainen. Sarjan nimi on "Turvassa". Hän kuvailee työtään näin:
 
Laaksolahden kappeli sijaitsee monitoimitilassa, jossa on paljon erilaisia toimintamuotoja ja elämää. Laaksolahti on lapsiperheiden asuinaluetta. Kappeliin suunnittelemissani tekstiileissä halusin kuvata yhteyttä, perhettä, kotia ja suojelua. Teema sopii Pirkko Nukarin teokseen, joka vie katseen ylös taivaalliseen yhteyteen.
 
Alttarivaatteessa on käytetty kaikkia liturgisia värejä lomittain. Liturgiset värit symboloivat elämän eri osia, iloa, surua, rakkautta, kuolemaa ja toivoa. Toisiinsa sekoittuvat värit kuvaavat näiden eri elämänosien kulkemista elämässä limittäin ja lomittain. Saarnatuolin tekstiili on vihreä, koska sanassa on toivo ja elämä. Kastemaljan tekstiili on valkoinen ja kuvaa iloa ja puhtautta. Uuden syntymää.
 
 
Kuvat: Tiina Lindberg
Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Laaksolahden kappeli Laaksolahtitalossa
Laaksolahden kappeli sijaitsee Laaksolahtitalossa.

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Laaksolahden kappeli