Kirkon perheneuvonta

Perheasiain neuvottelukeskus tarjoaa ammatillista keskusteluapua parisuhteen, perheen ja henkilökohtaisen elämän kysymyksissä. Perheneuvonnan asiakkaaksi voi hakeutua yksin, yhdessä kumppanin kanssa tai perheenä etnisestä taustasta ja seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Palvelut ovat maksuttomia ja asiakkaaksi voi hakeutua, vaikka ei olisi evankelisluterilaisen kirkon jäsen.

Asiakkaita palvellaan myös ruotsiksi ja englanniksi. Perheneuvojilla ja vastaanottosihteerillä on ehdoton vaitiolovelvollisuus. Neuvottelukeskuksessa kokoontuu myös erilaisia hoidollisia ryhmiä.

Perheneuvonnan työntekijät tarjoavat prosessimaista työnohjausta ja lyhyempiä konsultaatioita seurakunnan työntekijöille ja hoidollista työtä tekeville ammattilaisille.

Päivystysajat

Päivystyspuhelimemme on auki ma, ti, to ja pe klo 911, p. 09 8050 2420.

Läheiset sateenkaaren alla -keskusteluryhmä miehille

Kaipaatko vapaata ja erilaisia näkökulmia kunnioittavaa keskustelua teemoista, joita läheisen seksuaali- tai sukupuoli-identiteetti on herättänyt? Uusi, suljettu keskusteluryhmä kokoontuu Facebookissa. Se on tarkoitettu miehille ja mieheksi itsensä kokeville, joilla on läheisinään sateenkaari-ihmisiä. Ohjaajien lisäksi keskusteluihin osallistuu sekä asiantuntijoita että samassa tilanteessa olevia miehiä puhumassa kokemuksistaan. Keskusteluiden teemat tarkentuvat ryhmän toiveiden mukaan.

Ryhmää ohjaavat perheneuvojat Iiris Koskinen ja Marko Autio Espoon perheasiain neuvottelukeskuksesta. Mikäli kiinnostut ryhmästä, niin laita viestiä marko.autio@evl.fi. Ilmoittautumisen yhteydessä saat ohjeet ryhmään liittymiseen.

 

Parisuhteen opintopiiri pikkulapsivaiheen pareille (Keväällä 2020)

Leppävaarassa keskiviikkoisin klo 16–17.30

Opintopiiri on tarkoitettu pareille, jotka elävät ruuhkavuosia eli kiireistä pikkulapsivaihetta/arkea, jolloin aikaa ja voimavaroja ei aina riitä parisuhteelle. Opintopiirissä palautetaan mieleen, kuka olen puolisona, naisena/miehenä ja keitä me olemme parina. Miten parisuhdetta voi vaalia uudessa tilanteessa, jossa joutuu ottamaan huomioon usean ihmisen tarpeet?

Tulkaa yhdessä parina opiskelemaan parisuhdetta turvallisessa ja luottamuksellisessa ryhmässä! Opiskelemme yksin, kaksin ja koko ryhmän voimin.

Ryhmään otetaan kuusi pariskuntaa. Jokainen pari haastatellaan ennen ryhmän alkua; haastatteluajan voi varata mailitse: anne.kinturi@evl.fi. Opintopiirin luotsaajina toimivat pari- ja perheterapeutti, yksilöpsykoterapeutti Petra Klemettinen-Sakki ja psykoterapeutti, työnohjaaja Anne Kinturi.

Kevään ryhmän päivämäärät ovat 26.2., 11.3., 25.3., 8.4., 6.5.

 

Pariskunnat ja perheet saavat keskusteluapua.