Jumalanpalveluselämä Espoonlahdessa

Espoonlahden seurakunnassa järjestetään messuja – eli ehtoollisjumalanpalveluksia – Espoonlahden kirkossa sekä Soukan kappelissa. Messuja järjestetään moneen makuun ja erilaisille ihmisille.

Jumalanpalvelus on seurakunnan elämän keskus. Juhlavimmillaan sen pääset kokemaan tulemalla perinteiseen sunnuntaiaamun messuun. Liturgian rikkautta ja syvyyttä voi löytää perinteisistä messuista.

Klassisissa messuissa kuoro ja solistit laulavat yleensä barokkiorkesterin säestyksellä J.S. Bachin kantaatin tai muita klassisen musiikin merkkiteoksia.
Modernin messun aika on silloin, kun virsien rinnalla haluaa laulaa muitakin lauluja. Tuomasmessuissa, Pop-messussa ja Kohtaamispaikka-messuissa saa ottaa rennosti!

Kun Espoonlahden kirkko vihittiin käyttöön, kirkkoherra Jussi Talasniemi luonnehti: Tämä on Jumalan lasten leikkihuone, jossa Jumalan lapset leikkivät läsnä olevan Isän jalkojen juuressa. Tämä mielessä Espoonlahdessa järjestetään perhemessuja kirkossa ja Soukan kappelissa maailman tärkeimmille ihmisille: lapsille ja heidän perheilleen. Kaikenlaisissa perhemessuissa saa sekä leikkiä ja juosta käytävillä että myös laulaa ja kohdata Taivaan Isän.

Messu on paikka rauhoittua ja tulla Jumalan eteen. Siellä tarjotaan sydämelle rauhaa ja kirkkokahveilla pullaa. Tervetuloa mukaan!

Espoonlahden seurakunnan messut

Sunnuntaisin ja pyhäpäivisin klo 11 Espoonlahden kirkko, Kipparinkatu 8

Sunnuntaisin klo 17 Soukan kappeli, Soukankuja 3