Messu Olarin kirkossa.

Jumalanpalvelukset Olarin seurakunnassa 

Messua vietetään Olarin seurakunnassa sunnuntaisin klo 10. Koronaviruspandemian vuoksi voimassa on edelleen rajoituksia. Rajoitukset kannattaa tarkistaa Korona-ohje-sivuilta Jos live-messut ovat mahdollisia, messuissa noudatetaan turvavälejä ja käytetään kasvomaskeja.

Ehtoollisen viettäminen kokoontumisrajoitusten aikana  Huom! 5.4. päivitetty uusi käytäntö.
Olarin kirkossa voi jatkossa saapua jälkiehtoolliselle, jota sunnuntaisin jaetaan klo 11.30-13.00. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.
Kirkkosaliin tullaan vahtimestarin ohjeiden mukaisesti.

*********

Messu

Olarin seurakunnassa järjestetään messuja – eli ehtoollisjumalanpalveluksia – Olarin kirkolla sekä kappeleilla. Messuja järjestetään moneen makuun ja erilaisille ihmisille.

Jumalanpalvelus on seurakunnan elämän keskus. Juhlavimmillaan sen pääset kokemaan tulemalla perinteiseen sunnuntaiaamun messuun. Liturgian rikkautta voi löytää perinteisistä messuista Olarin kirkolta ja kappeleilta.

Olarin kirkon messu
Seurakunnan päiväjumalanpalvelus sunnuntaisin ja pyhäpäivinä klo 10 (kesäaikaan klo 11).


Matinkappelin kappelimessu
sunnuntaisin klo 12 (ei kuukauden ensimmäisenä sunnuntaina, jolloin on Matinmessu). Ei kesällä. Peruttu ainakin 13.12.2020 saakka.

Olarin kappelin kappelimessu
Kuukauden 2. ja 4. sunnuntai klo 12. Ei kesällä. Peruttu ainakin 13.12.2020 saakka.

 

Päivän messutekstit

Kirkkovuoden tekstit tälle päivälle.

 

Risteys Chapple avajaisissa.

Modernin messun aika on silloin, kun virsien rinnalla haluaa laulaa muitakin lauluja. Risteysmessussa ja perhemessuissa urut ovat vaihtuneet pianoon tai bändiin.

 

Risteys, Chapple, Iso Omena
Torstaisin (ei kesällä). Etkot klo 18, messu klo 19  ja jatkot messun jälkeen klo 21 asti. Risteystä ei ole kesällä. Lue lisää täältä.

 

Perhemessu ja perhekirkko

Vaihtelevasti kirkolla ja kappeleilla. Lue lisää täältä


Elämä ei kuitenkaan aina ole helppoa. Silloin voi kaivata mahdollisuutta rukoukseen ja tilaa olla Jumalan hoidettavana. Diakoniset messut ovat sinua varten silloin, kun haluat tulla lepäämään Jumalan eteen. Tankkauspaikka sekä Matinmessu löytyvät Matinkappelilta.
 

Colourful Christian Worship Service - Matinmessu Matinkappelilla

kuukauden 1. su klo 17. Ei kesällä. Lue lisää täältä.

 

Tankkauspaikka-diakoniamessu
Matinkappelilla tiistaina klo 12 kerran kuukaudessa. Ei kesällä. Päivämäärät: 10.9., 8.10., 12.11., 10.12.

 

Messuavustajat ja tekstinlukijat

Messuavustajaksi tulevan tulee olla evankelis-luterilaisen kirkon jäsen.  Mikäli haluat messuavustajaksi, sinut ohjataan messuavustajakoulutukseen. Koulutuksen jälkeen kirkkoherra myöntää oikeuden avustaa ehtoollisen jakamisessa. Oikeus on voimassa kaikissa Olarin seurakunnan järjestämissä messuissa.

Pandemia-aikana Olarin seurakunnan messuissa on avustajan tehtäviä ainoastaan tekstinlukijoille.

Lisätietoja pastori Juha Virta (juha.virta@evl.fi).