YouTube-video

Jumalanpalveluselämä Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa

Kaikki toiminta Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa aloittelee iloksemme syksyllä 2021. Se toteutetaan koronaohjeet huomioon ottaen: vahva maskisuositus, ethän tule paikalle sairaana, pidäthän huolta turvaväleistä ja käsihygieniasta. Ks. lisää: yleinen koronaohje ja seurakuntatilojen enimmäishenkilömäärät.
Tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista  ja Verkkokirkko Espoossa -sivulta.
Espoon tuomiokirkko on 31.8. asti avoinna joka päivä 10–18 hetkittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta. 1.9.2021 alkaen kirkko on avoinna ti-pe klo 9–17 ja la-su klo 10–18 hetkittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta. Maanantaisin suljettu.

Kirkon palvelut: Ilmainen parkkipaikka, Opas, Esteetön pääsy, WC, Inva WC toimituskappelissa, ei sähköauton latauspistoketta.

Katso alla olevasta messulistauksesta lähiajan messut ja jumalanpalvelukset Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa.

YouTube-video

Ehtoollinen Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa

Espoon seurakunnissa on mahdollista osallistua ehtoolliselle. Ehtoolliselle osallistutaan poikkeusaikana turvallisesti yksityisesti tai pienissä ryhmissä.

Messut klo 10 Espoon tuomiokirkossa

Kutsumme messuihin paikalle seurakuntalaisia. Kirkkosalin kortteleissa istutaan joka toisessa penkkirivissä. Perhekunta (sama jääkaappi) voivat istua lähekkäin, muutoin noudatetaan turvavälejä. Otathan maskin mukaan. Seurakuntalaiset ohjeistetaan paikan päällä, niin ettei kohtaamisia tapahdu kirkkoon tullessa, sieltä poistuessa tai ehtoollista vietettäessä. Ehtoollinen jaetaan alttarilla ja sinne liikkuminen tapahtuu annettujen ohjeiden mukaan.

Tuomiokirkko mahtuu enimmillään 170 messuvierasta. Tässä on huomioituna messun toimittajat. Suosittelemme hyvää käsihygieniaa ja kasvomaskin käyttöä. Noudatamme yli kahden metrin turvavälejä. Tuoreimmat tiedot tilojemme enimmäishenkilömääristä löytyvät täältä: Enimmäishenkilömäärät

Päivitämme verkkosivuillemme kaikki muutokset, joten tarkista ajankohtaisin tieto: 
www.espoonseurakunnat.fi/tuomiokirkkoseurakunta
www.espoonseurakunnat.fi/info-ja-asiointi/koronaohje

Konfirmaatiomessujen vuoksi siirrettävät messut

Tuomiokirkon klo 10 messu siirretään konfirmaatioiden vuoksi Kauklahden tai Suvelan kappeliin klo 12 seuraavasti:
20.6. klo 12 Kauklahden kappeliin, 11.7., 18.7. ja 1.8. klo 12 Suvelan kappeliin, 15.8. ja 5.9. klo 12 Kauklahden kappeliin. Tarkista kappeleiden henkilömäärärajoitukset täältä: Enimmäishenkilömäärät. Kokoontumisissa noudatetaan viranomaisten suosituksia eli käytössä ovat maskit, etäisyydet ja käsihygienia. 

Jumalanpalveluksen musiikki

Musiikkia jumalanpalveluksessa kutsutaan usein Soivaksi sanaksi. Virret, päivän psalmi, alku-, vastaus- ja loppumusiikit laulettuna ja soitettuna julistavat Jumalan sanaa kunkin pyhän aiheen mukaisesti. Musiikki on ylistystä, kiitosta, rukousta ja mietiskelyä, joka moninaisuudessaan rikastuttaa omalla tavallaan jumalanpalvelusta.

Jumalanpalveluksen musiikki suunnitellaan huolellisesti vastaamaan ja tukemaan kunkin pyhäpäivän aihetta. Monipuolista, eri tavoin ja soittimin soitettua musiikkia käytetään rikkaasti.

Kanttori johtaa ja vastaa jumalanpalveluksen musiikista. Seurakuntalaiset voivat taitojensa mukaan osallistua messumusiikin toteuttamiseen kuorolaisina tai soittajina.

Jos olet kiinnostunut avustamaan soiton- tai laulunlahjallasi jumalanpalveluksissa, ota rohkeasti yhteyttä seurakuntasi kanttoreihin.

Jumalanpalvelus kokoaa kristityt yhteen

Sunnuntai on kristittyjen pyhäpäivä. Joku on laskenut, että jo yli 100 000 kertaa ovat kristityt kokoontuneet sunnuntaina yhteen muistelemaan Jeesusta. Vuosisatojen vieriessä kuhunkin kulttuuriin on kehittynyt omat tapansa viettää jumalanpalvelusta.

Vaikka jumalanpalveluksia vietetään hyvin erilaisissa oloissa, on niiden sisältö kaikkialla maailmassa samanlainen:

Sunnuntain kokoontumisista kristityt hakevat voimaa ja rohkeutta lähteä arkeen auttamaan ihmisiä, puolustamaan heikkoja ja rakentamaan oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa.

Katso lisää jumalanpalveluksesta:

Kristilliset pyhäpäivätLinkki avautuu uudessa välilehdessä

VirsikirjaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kirkollinen sanasto aamenesta öylättiinLinkki avautuu uudessa välilehdessä