YouTube-video

Seurakuntien toiminta ja tilaisuudet 1.12.2020 lähtien. Jumalanpalveluksia voi rajoitusaikana seurata verkon kautta. Tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista. Kaikki kokoava toiminta jää nykymuodossaan tauolle loppuvuodeksi. Osa tilaisuuksista ja toiminnasta voi siirtyä verkkoon, ja siitä tiedotetaan erikseen. Lasten päiväkerhot rinnastuvat kaupungin varhaiskasvatukseen, ja ne jatkavat toimintaansa toistaiseksi. 

Tervetuloa messuun!

Espoon tuomiokirkossa, Kirkkopuisto 5, vietetään messua eli ehtoollisjumalanpalvelusta joka sunnuntai kello 10.

Kappeleilla vietetään messua noin kaksi kertaa kuussa. Katso tarkat ajat ja päivät tapahtumahausta: jumalanpalvelukset Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa. Tapahtumahaussa voit hakea messuja päivämäärän, paikan tai hakusanan mukaan.

Pysäkki-messu on Espoon tuomiokirkon teemallinen iltamessu, jota vietetään noin kahdesti kuussa talviaikaan. Messu on tunnin mittainen, ja se sisältää paljon musiikkia, mutta ei liturgisia lauluosia.

HalleLuja-messua vietetään Suvelan kappelilla, ja se on hyvin musiikkipitoinen ja melko vapaamuotoinen. Nuoret ja nuoret aikuiset suunnittelevat sen itse.

Katso alla olevasta messulistauksesta lähiajan messut ja jumalanpalvelukset Espoon tuomiokirkkoseurakunnan eri kappeleilla ja tuomiokirkossa.

Tervetuloa messuun!

YouTube-video

Jumalanpalveluksen musiikki

Musiikkia jumalanpalveluksessa kutsutaan usein Soivaksi sanaksi. Virret, päivän psalmi, alku-, vastaus- ja loppumusiikit laulettuna ja soitettuna julistavat Jumalan sanaa kunkin pyhän aiheen mukaisesti. Musiikki on ylistystä, kiitosta, rukousta ja mietiskelyä, joka moninaisuudessaan rikastuttaa omalla tavallaan jumalanpalvelusta.

Jumalanpalveluksen musiikki suunnitellaan huolellisesti vastaamaan ja tukemaan kunkin pyhäpäivän aihetta. Monipuolista, eri tavoin ja soittimin soitettua musiikkia käytetään rikkaasti.

Kanttori johtaa ja vastaa jumalanpalveluksen musiikista. Seurakuntalaiset voivat taitojensa mukaan osallistua messumusiikin toteuttamiseen kuorolaisina tai soittajina.

Jos olet kiinnostunut avustamaan soiton- tai laulunlahjallasi jumalanpalveluksissa, ota rohkeasti yhteyttä seurakuntasi kanttoreihin.

Jumalanpalvelus kokoaa kristityt yhteen

Sunnuntai on kristittyjen pyhäpäivä. Joku on laskenut, että jo yli 100 000 kertaa ovat kristityt kokoontuneet sunnuntaina yhteen muistelemaan Jeesusta. Vuosisatojen vieriessä kuhunkin kulttuuriin on kehittynyt omat tapansa viettää jumalanpalvelusta.

Vaikka jumalanpalveluksia vietetään hyvin erilaisissa oloissa, on niiden sisältö kaikkialla maailmassa samanlainen:

  • rukoillaan tärkeiden asioiden puolesta
  • luetaan Raamattua
  • saarnataan
  • nautitaan ehtoollista eli yhteitä ateriaa

Sunnuntain kokoontumisista kristityt hakevat voimaa ja rohkeutta lähteä arkeen auttamaan ihmisiä, puolustamaan heikkoja ja rakentamaan oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa.

Katso lisää jumalanpalveluksesta:

Kristilliset pyhäpäivät

Virsikirja

Kirkollinen sanasto aamenesta öylättiin