jumalanpalvelus

Jumalanpalvelukset Leppävaarassa

Leppävaaran seurakunnassa järjestetään messuja – eli ehtoollisjumalanpalveluksia – Leppävaaran kirkolla sekä kappeleilla. Niissä saamme palvella ja olla Jumalan palveltavina.

Jumalanpalveluselämämme on monipuolista. Haluamme, että messuihin ja rukoushetkiin on hyvä tulla ja turvallista olla.

Koronatilanteen aiheuttamista kokoontumisrajoituksista johtuen messuihin voi osallistua vain verkon välityksellä etäyhteyksin 30.5. saakka.

Messu Leppävaaran kirkosta suoratoistetaan joka sunnuntai klo 11 livelähetyksenä Leppävaaran seurakunnan youtube-kanavalle ja on sen jälkeen katsottavissa tallenteena kahden viikon ajan sekä youtubessa että Leppävaaran seurakunnan fb-sivulla.

Suoratoistetun jumalanpalveluksen jälkeen on mahdollista osallistua sunnuntaisin klo 12-13 yksityiselle ehtoolliselle Leppävaaran kirkolla. Ehtoollisen jaossa huomioidaan kokoontumisrajoitukset ja muut turvaohjeet. Varauduthan odottamaan omaa vuoroasi tarvittaessa ulkona. 

Joka sunnuntai klo 9 julkaistava Leppävaaran seurakunnan oma Verkkokirkko on myös sinua varten. Se on ennakkoon videoitu noin 15min hartaus. Verkkokirkon löydät sekä Leppävaaran seurakunnan youtube-kanavalta että fb-sivulta.

Yhteinen jumalanpalvelus on monella tavalla tärkeä asia. Moni tuntee kipua sydämessään, kun tällä hetkellä emme voi kokoontua samalla lailla kuin ennen. Muistetaan siis rukoilla toistemme puolesta.

Tarkat tapahtumatiedot löydät täältä: Jumalanpalveluselämä Leppävaaran seurakunnassa

Tuttua ja turvallista

Jos haluat messuun, jossa käy kaikenikäisiä ihmisiä, tervetuloa Leppävaaran kirkkoon sunnuntaisin kello 11. Messu kestää noin tunnin ja on ”ihan tavallinen” messu. Samanlainen se ei kuitenkaan ole sunnuntaista toiseen, musiikki on vaihtelevaa ja saarnat monenlaisia. Kirkosta löytyy lapsille kirkkopussukat eli pientä tekemistä messun ajaksi. Kirkkokahveja emme tällä hetkellä valitettavasti voi viettää.

Joka toinen sunnuntai on messu kello 13 Karakappelissa. Kutsumme sitä kaiken väen messuksi. Messu on rakenteeltaan yksinkertaisempi kuin kirkon messu ja kestää kolmisen varttia. Siinä on kaikki tutut jutut vähän tiiviimmässä paketissa.

Perkkaan kappelissa on kelttihenkinen Kappelimessu kerran kuussa. Se kestää puolisen tuntia. Osa teksteistä lausutaan yhdessä, mutta pakko ei ole. Messussa on varattu aikaa erityisesti hiljaisuudelle ja rukoukselle.

Joka kuukauden ensimmäinen perjantai on KilonRistissä aamuehtoollinen kello 8.30. Se kestää noin puoli tuntia.

Joka tiistai kello 12.30 kirkossa on rukoushetki. Sen nimi kertonee oleellisen: Hengähdä hetki. Rukoushetki kestää vajaat puoli tuntia, ja siitä ajasta noin puolet on hiljaisuutta. Kirkolla on diakonialounas kello 11.30, siitä on hyvä tulla vielä kirkkosaliin hetkeksi istumaan.

Lämpöistä ja lempeää

Perhemessut, taaperokirkot ja vauvakirkot ovat jumalanpalveluksia, joissa Jumala hoitaa kaikenikäisiä ja -kokoisia lapsiaan. Perhemessuissa pienet saavat olla omin käsin ja jaloin toteuttamassa jumalanpalvelusta.

Näistä löydät lisää tietoa täältä: perhekirkot Leppävaaran seurakunnassa 

Mitä minä voisin tehdä?

Messu ei ole työntekijöiden juttu vaan koko seurakunnan yhteinen asia. On tehtäviä, jotka kuuluvat papille ja kanttorille, mutta on paljon sellaista, mitä kuka tahansa voi tehdä. Messuun pääsee toivottamaan tervetulleeksi, lukemaan raamatuntekstejä, tekemään tai lukemaan esirukousta, laittamaan kastepuuhun lehtiä, pohtimaan etukäteen sunnuntain saarnatekstiä, musisoimaan, keräämään kolehtia – vai mitä haluaisit tehdä? Kaikkien turvallisuuden takia nyt korona-aikana näissä tehtävissä on joitain rajoituksia, mutta jokaiselle halukkaalle löytyy tehtäviä. Kirkon aulasta löydät messukioskin, josta voit valita itsellesi pienen messutehtävän kirkkoon tullessasi tai tehtäväsi voidaan sopia etukäteen. Jos sinua rupesi kiinnostamaan, nykäise messussa rohkeasti työntekijää hihasta tai ota yhteyttä pastori Aija Pöyriin, niin mietitään yhdessä, millainen olisi juuri sinulle sopiva tehtävä.

Kuvassa kirkon lastenpaikan neljä nallea, joilla liturgiset vaatteet päällä.

Säännölliset messut Leppävaarassa

Sunnuntain messu
joka su klo 11 Leppävaaran kirkossa

 

Verkkokirkko

joka su klo 9 Leppävaaran seurakunnan youtube-kanavalla ja fb-sivulla

 

Karakappelin messu
parillisten viikkojen su klo 13 Karakappelissa (syksyllä parittomien)
 
Kappelimessu
Kerran kuukaudessa su klo 17 Perkkaan kappelissa. 

Hengähdä hetki -hartaus
ti klo 12.30 Leppävaaran kirkko. Lyhyt rukoushetki koostuu raamatuntekstistä, rukouksesta, laulusta ja hiljaisuudesta. 

Hiljainen rukousaamu
Joka kuukauden 1. pe klo 8.30 KilonRistissä.

Taaperokirkko
Joka kuukauden ensimmäinen pe klo 10 Lasten kappeli Arkissa. Taaperokirkko on pienten oma kirkkohetki, jossa saa leikkiä, laulaa ja puuhastella.

Venäjänkielinen iltakirkko
kuukauden 1. su klo 18 Perkkaan kappelissa.

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori
Leppävaaran seurakunta
09 8050 5577
Lars Sonckin kaari 16
02600 Espoo

Vastuualue: jumalanpalveluselämä, viestintä, verkkotyö