jumalanpalvelus

Jumalanpalvelukset Leppävaarassa

Leppävaaran seurakunnassa järjestetään messuja – eli ehtoollisjumalanpalveluksia – Leppävaaran kirkolla sekä kappeleilla. Niissä saamme palvella ja olla Jumalan palveltavina.

Jumalanpalveluselämämme on monipuolista. Haluamme, että messuihin ja rukoushetkiin on hyvä tulla ja turvallista olla.

Koronatilanteen aiheuttamista kokoontumisrajoituksista johtuen messujen toteuttamistavat ovat kesällä 2021 edelleen poikkeukselliset.

Heinäkuusta alkaen vietämme jälleen joka sunnuntai klo 11 messua Leppävaaran kirkossa.

Kirkkosalissa voi jumalanpalveluksissa olla paikalla 125 henkilöä.

Messu on järjestetty annettujen viranomaisohjeiden mukaan. Muistetaan edelleen turvavälit, maski ja käsihygienia.

Mikäli koronatilanne ja annetut viralliset koronaohjeet muuttuvat, messujen toteutustapakin muuttuu. Kannattaa siis aina ennen liikkeelle lähtöä tarkistaa messun toteutustapa täältä Leppävaaran seurakunnan verkkosivuilta.

Kappeleiden Kesäehtoollinen

Kesätorstaisin klo 18 vietämme ehtoollista Karakappelilla ja Perkkaan kappelilla, molemmissa paikoissa kerran kuukaudessa.

Perkkaan kappelin kesäehtoolliset: to 10.6., to 8.7. ja to 5.8.

Karakappelin kesäehtoolliset: to 24.6., to 22.7. ja to 19.8.

Tilaisuudet toteutetaan turvallisesti ja viranomaisohjeita noudattaen. Muistetaan edelleen turvavälit, maski ja hyvä käsihygienia.

Pyhäpuhetta

Joka kesäsunnuntai klo 9 julkaistava Leppävaaran seurakunnan oma Pyhäpuhetta -kuunneltava hartaus on myös sinua varten. Se on ennakkoon äänitetty noin 8 min hartaus. Pyhäpuhetta löydät sekä Leppävaaran seurakunnan youtube-kanavalta että Spotifyista.

Yhteinen jumalanpalvelus on monella tavalla tärkeä asia. Moni tuntee kipua sydämessään, kun tällä hetkellä emme voi kokoontua samalla lailla kuin ennen. Muistetaan siis rukoilla toistemme puolesta.

Tarkat tapahtumatiedot löydät täältä: Jumalanpalveluselämä Leppävaaran seurakunnassa

Tuttua ja turvallista

Jos haluat messuun, jossa käy kaikenikäisiä ihmisiä, tervetuloa Leppävaaran kirkkoon sunnuntaisin kello 11. Messu kestää noin tunnin ja on ”ihan tavallinen” messu. Samanlainen se ei kuitenkaan ole sunnuntaista toiseen, musiikki on vaihtelevaa ja saarnat monenlaisia. Kirkosta löytyy lapsille kirkkopussukat eli pientä tekemistä messun ajaksi. Kirkkokahveja emme tällä hetkellä valitettavasti voi viettää.

Joka toinen sunnuntai on messu kello 13 Karakappelissa. Kutsumme sitä kaiken väen messuksi. Messu on rakenteeltaan yksinkertaisempi kuin kirkon messu ja kestää kolmisen varttia. Siinä on kaikki tutut jutut vähän tiiviimmässä paketissa.

Perkkaan kappelissa on kelttihenkinen Kappelimessu kerran kuussa. Se kestää puolisen tuntia. Osa teksteistä lausutaan yhdessä, mutta pakko ei ole. Messussa on varattu aikaa erityisesti hiljaisuudelle ja rukoukselle.

Joka kuukauden ensimmäinen perjantai on KilonRistissä aamuehtoollinen kello 8.30. Se kestää noin puoli tuntia.

Joka tiistai kello 12.30 kirkossa on rukoushetki. Sen nimi kertonee oleellisen: Hengähdä hetki. Rukoushetki kestää vajaat puoli tuntia, ja siitä ajasta noin puolet on hiljaisuutta. Kirkolla on diakonialounas kello 11.30, siitä on hyvä tulla vielä kirkkosaliin hetkeksi istumaan.

Lämpöistä ja lempeää

Perhemessut, taaperokirkot ja vauvakirkot ovat jumalanpalveluksia, joissa Jumala hoitaa kaikenikäisiä ja -kokoisia lapsiaan. Perhemessuissa pienet saavat olla omin käsin ja jaloin toteuttamassa jumalanpalvelusta.

Näistä löydät lisää tietoa täältä: perhekirkot Leppävaaran seurakunnassa 

Mitä minä voisin tehdä?

Messu ei ole työntekijöiden juttu vaan koko seurakunnan yhteinen asia. On tehtäviä, jotka kuuluvat papille ja kanttorille, mutta on paljon sellaista, mitä kuka tahansa voi tehdä. Messuun pääsee toivottamaan tervetulleeksi, lukemaan raamatuntekstejä, tekemään tai lukemaan esirukousta, laittamaan kastepuuhun lehtiä, pohtimaan etukäteen sunnuntain saarnatekstiä, musisoimaan, keräämään kolehtia – vai mitä haluaisit tehdä? Kaikkien turvallisuuden takia nyt korona-aikana näissä tehtävissä on joitain rajoituksia, mutta jokaiselle halukkaalle löytyy tehtäviä. Kirkon aulasta löydät messukioskin, josta voit valita itsellesi pienen messutehtävän kirkkoon tullessasi tai tehtäväsi voidaan sopia etukäteen. Jos sinua rupesi kiinnostamaan, nykäise messussa rohkeasti työntekijää hihasta tai ota yhteyttä pastori Aija Pöyriin, niin mietitään yhdessä, millainen olisi juuri sinulle sopiva tehtävä.

Kuvassa kirkon lastenpaikan neljä nallea, joilla liturgiset vaatteet päällä.

Säännölliset messut Leppävaarassa

Sunnuntain messu
joka su klo 11 Leppävaaran kirkossa

 

Pyhäpuhetta -kuunneltava hartaus

joka kesäsunnuntai klo 9 Leppävaaran seurakunnan youtube-kanavalla ja Spotifyissa

 

Karakappelin messu
parittomien viikkojen su klo 13 Karakappelissa (alkaen su 5.9.2021)
 
Kappelimessu
Kerran kuukaudessa su klo 17 Perkkaan kappelissa (su 26.9., su 24.10. ja su 21.11.2021) 

Hengähdä hetki -hartaus
ti klo 12.30 Leppävaaran kirkko. Lyhyt rukoushetki koostuu raamatuntekstistä, rukouksesta, laulusta ja hiljaisuudesta. 

Hiljainen rukousaamu
Joka kuukauden 1. pe klo 8.30 KilonRistissä.

Taaperokirkko
Joka kuukauden ensimmäinen pe klo 10 Lasten kappeli Arkissa. Taaperokirkko on pienten oma kirkkohetki, jossa saa leikkiä, laulaa ja puuhastella.

Venäjänkielinen iltakirkko
kuukauden 1. su klo 18 Perkkaan kappelissa.

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori
Leppävaaran seurakunta
09 8050 5577
Lars Sonckin kaari 16
02600 Espoo

Vastuualue: jumalanpalveluselämä, viestintä, verkkotyö