Le messu

Jumalanpalvelukset Leppävaarassa

Leppävaaran seurakunnassa järjestetään messuja – eli ehtoollisjumalanpalveluksia – Leppävaaran kirkolla sekä kappeleilla. Niissä saamme palvella ja olla Jumalan palveltavina. 

Tuttua ja turvallista

Joka sunnuntai on messu klo 13 Karakappelissa 5.5. alkaen. Messu antaa evästä arkeen. Raamatuntekstit, rukoukset, musiikki, ehtoollinen ja yhdessä oleminen rauhoittavat ja virkistävät. Messun rakenne on kokolailla samanlainen joka sunnuntai, mutta toteutustavoissa on vaihtelua ja musiikki on monipuolisesti eritavoin toteutettua. Messu kestää noin tunnin. Messun jälkeen on tarjolla kirkkokahvit ja mehut.

Perkkaalla on kerran kuussa Virsi ja messu. Yhdessä laulaminen on mukavaa, ja virretkin tulevat tutuksi parhaiten veisaamalla. Puolen tunnin yhteislauluhetken jälkeen vietetään viikkomessu, joka sekin kestää puolisen tuntia.

Hiljaista ja rauhoittavaa

Perjantaiaamun hiljaisessa rukoushetkessä KilonRistin kappelissa saat aloittaa päivän rauhoittuen ja hiljentyen. Kerran kuukaudessa on tarjolla ehtoollinen. Rukoushetki sisältää hiljaista rukousta, raamatun sanaa ja oman elämän mietiskelyä hiljaisuudessa. Mukaan voit tulla silloin kun itsellesi sopii, myös vain osaksi aikaa.

Lämpöistä ja lempeää

Perhemessut, taaperokirkot ja vauvakirkot ovat jumalanpalveluksia, joissa Jumala hoitaa kaikenikäisiä ja -kokoisia lapsiaan. Perhemessuissa pienet saavat näkyä, kuulua ja olla omin käsin ja jaloin toteuttamassa jumalanpalvelusta.

Jotain muuta?

Leppävaaran seurakunnan jumalanpalveluselämä kehittyy jatkuvasti. Haluatko tulla mukaan toteuttamaan messuja? Nykäise messussa rohkeasti työntekijää hihasta tai ota yhteyttä pastori Aija Pöyriin, niin mietitään yhdessä, millainen olisi juuri sinulle sopiva tehtävä.

Kuvassa kirkon lastenpaikan neljä nallea, joilla liturgiset vaatteet päällä.

Säännölliset messut Leppävaarassa

Keväällä 2019

Sunnuntain messu ja kirkkokahvit
su klo 13 Karakappelissa alk. 5.5.
su 12.5. ja 26.5. klo 11 Perkkaan kappelissa

Virsi ja messu 
Kerran kuukaudessa su klo 17 Perkkaan kappelissa. Lauletaan noin puoli tuntia yhdessä virsiä ja lopuksi lyhyt ehtoollishetki.  Voit ottaa oman soittimen mukaasi!
13.1., 10.2., 10.3., 14.4. ja 19.5.  

Ehtoollishartaus
Virsiä, yhteistä rukousta ja ehtoollinen. Tiistaisin 15.1., 19.3., 16.4. ja 14.5. klo 14 Elä ja asu -seniorikeskuksessa. 

Hengähdä hetki -hartaus
ti klo 12.30 Huom. muuttunut paikka 5.3. lähtien -> Karakappeli. Noin 30 min ohjattu rukoushetki, joka sisältää hiljaisuutta, raamatuntekstejä, laulua ja rukousta.

Hiljainen rukousaamu
joka kuukauden 1. pe klo 8.30 KilonRistissä. Ehtoollinen klo 8.30 ja hiljaista rukousta klo 9.15. asti. Teejatkot. Hiljentymään voi tulla jo klo 8.15.  
Alk. 4.1.

Vauvakirkko
Su 19.5. klo 13 Lasten kappeli Arkki. 

Taaperokirkko
Joka kuukauden ensimmäinen pe klo 10 Lasten kappeli Arkissa. Taaperokirkko on pienten oma kirkkohetki, jossa saa leikkiä, laulaa ja puuhastella.
1.2., 1.3., 5.4. ja 3.5.

Seurakuntapastori
Leppävaaran seurakunta
09 8050 5577
Lars Sonckin kaari 16
02600 Espoo

Vastuualue: jumalanpalveluselämä, viestintä, verkkotyö