Hyppää sisältöön

Nuuksion pieni luontopyhiinvaellus

Nuuksion pieni luontopyhiinvaellus kulkee espoolaisessa luonnossa 2,3 kilometrin matkan. Reitti lähtee ja päättyy Suomen luontokeskus Haltian edestä. Vaellus seuraa Maahisenpolkua.

Matkan varrelta löytyy seitsemän pysäkkiä, joihin liittyy tietoa ympäröivästä luonnosta ja pieniä hengellisiä harjoituksia. Pysäkit on merkitty simpukka-symbolilla.

Pyhiinvaelluksen tekstit ja kartan saat

  • avaamalla suoraan tästä: Nuuksion pieni luontopyhiinvaellus (verkkoselain, aukeaa älypuhelimella ja tietokoneella)
  • lataamalla älypuhelinsovelluksen: Nomadi (IOS, Android). Lataa osoitteesta app.citynomadi.com tai laitteesi sovelluskaupasta. Polku löytyy nimellä Nuuksion pieni luontopyhiinvaellus. Nomadilla voi tutustua myös lukuisiin muihin reitteihin.
  • lainaamalla aineistovihkon Haltiasta
  • aineistot saatavilla myös ruotsiksi ja englanniksi. Valitse tarvittaessa kieliversio "lippu"-symbolin takaa.

 

Tervetuloa vaeltamaan!

Matkalla olon asenne on erilainen kuin arjen asenne. Kun ymmärrämme olevamme matkalla, aistimme valpastuvat. Oletamme, että kohtaamme uusia ja kiinnostavia asioita. Fyysinen ympäristön vaihto auttaa tässä, mutta olennaista on myös asenne. Ja asenteita voi muokata.

Tämä pieni pyhiinvaellusreitti haluaa auttaa Sinua olemaan läsnä: sekä pienellä kävelyllä että myöhemmin arjessasi.

Henkisen matkan tekeminen vaatii Sinulta tiettyä asennoitumista, pyhää leikkimieltä. Jos annat hiljentymiselle ja pohdintatehtäville tilaisuuden, jos lähdet niiden leikkiin mukaan, voit löytää uusia liittymäpintoja itsesi ja maailman välillä.

Haltian pieni pyhiinvaellusreitti on taustaltaan kristillinen. Samalla reitti haluaa palvella mahdollisuuksien mukaan myös muita maailmankatsomuksia omaavia ihmisiä.

Hyvää matkaa!
Espoon ev.-lut. seurakunnat

 

Polun tekstit: Panu Pihkala
Kuvat: Eija Harju

Polku on tuotettu yhteistyössä Haltian ja Metsähallituksen kanssa.
Haltia, Nuuksiontie 84, 02820 Espoo.

 

Pilgrimsvandring i Noux natur

vandring på svenska

Nature pilgrimage path

pilgrimage in English

 

Latausohjeet

Näyttääksesi Nuuksion pienen luontopyhiinvaelluksen ja muitakin reittejä mobiililaitteessasi, tarvitset Nomadi-sovelluksen. Mene osoitteeseen app.citynomadi.com ja hae Nomadi laitteeseesi. Voit avata Nuuksion pienen luontopyhiinvaelluksen myös selaimella tietokoneellasi taikka mobiililaitteessa, jos et halua asentaa sovellusta.

Google Play App Store

Anna palautetta

Otamme mielellämme vastaan palautetta reitistä. Voit lähettää sitä osoitteeseen viestinta.espoo@evl.fi.

// ]]>