NYT

Espoonlahden kirkkoa peruskorjattiin keväästä 2016 kesään 2017 ja saimme remontoidut tilat käyttöömme juuri sopivasti syyskauden alkaessa. 

Espoonlahden seurakunnassa on tällä hetkellä 30 879 jäsentä. Espoonlahden alueeseen kuuluvat Iivisniemi, Kaitaa, Kivenlahti, Latokaski, Laurinlahti, Nöykkiö, Saunalahti, Soukka, Suvisaaristo ja Tillinmäki. Muutaman vuoden päästä ollaan "metropoli". Länsimetron Matinkylä-Kivenlahti-osuudelle rakentuu seitsemän kilometriä pitkä ratalinja ja viisi uutta asemaa: Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti.

Espoonlahden kirkko on sopivasti asutuksen keskellä ja suuren rakennustyömaan vieressä. Rakenteilla on sekä kauppakeskus Lippulaiva että Espoonlahden metroasema

EILEN

Espoonlahden seurakunnan historia alkaa vuodesta 1975, jolloin Etelä-Espoon seurakunta jaettiin Kivenlahden ja Olarin seurakunniksi. Nimi muuttui Kivenlahden seurakunnasta Espoonlahden seurakunnaksi 1.1.1979.

Koska kirkkoa ei vielä tuossa vaiheessa ollut oli ensimmäisenä kirkkotilana seurakuntatila Ykki Soukassa. Seuraava "kirkko" oli Soukan kappeli, joka vihittiin käyttöön lokakuussa 1978. Kirkon harjannostajaisia vietettiin helmikuussa 1980 ja piispa Aimo T. Nikolainen vihki Espoonlahden kirkon käyttöön adventtisunnuntaina 30.11.1980. Kirkkoa laajennettin vuonna 1997, silloin rakennettiin toinen kerros, ns. toimistosiipi. Urkuja saatiin odottaa joitakin vuosia ja Veikko Virtasen valmistamat urut vihittiin käyttöön 1983.

Espoonlahden kirkkoa korjattiin myös parikymmentä vuotta sitten.
Espoonlahden kirkkoa korjattiin myös parikymmentä vuotta sitten.