Tapiolan seurakunnan harrasteryhmät

Kristillinen meditaatio

Ryhmä on kaikille avoinLinkki avautuu uudessa välilehdessä eikä siihen tarvitse ilmoittautua eikä sitoutua. Ei edellytä aiempaa kokemusta meditaatiosta. Meditoimme The World Community for Christian Meditation -perinteen mukaan (wccm.orgLinkki avautuu uudessa välilehdessä). Kokoontumiset ke 11.5.2023 saakka.

Äiti Teresa -piiri

Neulomme Äti Teresa -peittoja maanantaisin klo 13–15 Tapiolan kirkolla. Malle Münter, 040 755 6797.

Käsityöpiiri

Puikot viuhuvat keskiviikkoisin klo 10–12 Tapiolan kirkolla. Neulomme omien käsitöiden lisäksi tossuja seurakunnassa kastettaville vauvoille ja sukkia seurakunnan nuorisotoiminnassa mukana oleville isosille. Ryhmää ohjaa Helena Tynnilä.

Lukupiiri

Ryhmän ohjaaja Riitta Linnapuomi lukee ääneen yhdessä valittua kirjaa tiistaisin klo 13–15 Tapiolan kirkolla.

Hiljaisuuden maalaus

Aika: Kuusi kertaa vuoden 2023 aikana kokoontuva vakituinen ryhmä
Paikka: Tapiolan kirkko, Pylvässali, Kirkkopolku 6, 02100 Espoo  
Osallistujamäärä: max. 16 
Hinta: 20 € / koko vuosi 
Ilmoittautuminen ma 9.1.2023 mennessä: ilmoittaudu tästä Hiljaisuuden maalaukseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Lisätietoja: karoliina.makela@sanamalja.fi 
                             
Hiljaisuuden maalauksessa pääset luomaan akryylimaaleilla värejä, viivoja ja tekstuureja, joita yhdessä jaettu hiljaisuus nostaa mieleesi. 
Osallistua voi kuka tahansa 15 vuotta täyttänyt. Aiempaa kokemusta maalaamisesta tai omia välineitä ei tarvita. 
Ohjaaja esittelee ensimmäisen kerran aluksi välineet, antaa käytännön vinkkejä alkuun pääsemiseksi ja johdattaa sitten osallistujat hiljaisuuteen. 
Maalaamisen aikana on mahdollisuus pyytää neuvoja ohjaajalta. Lopuksi pidetään lyhyt päätösrukous. 
 
Maalauspäivät: ma 23.1., ke 8.3., ma 15.5., ma 17.8., to 12.10. ja to 14.12. Kellonaika on aina 18.00-20.00 ja kullekin kerralle on oma teemansa. 
 
Hiljaisuuden maalaukseen ryhmän johdattaa tapiolalainen retriitinohjaaja Karoliina Mäkelä. Hän ohjaa retriittien lisäksi luovia maalaus- ja kirjoitustyöpajoja Sanamaljassa.   

Hiljaisuuden jooga

Hiljaisuuden joogan® päiväryhmä Tapiolan kirkolla 10 kertaa perjantaisin klo 13–14.30 ajalla 15.9–24.11 (ei 20.10). Hinta 60 €. Ilmoittautuminen nettilinkin kautta. Kaikukortilla pääsee ilmaiseksi, jolloin ilmoittautuminen ohjaajalle. Mahdollisuus osallistua myös vain 5 ensimmäiseen kertaan syys-lokakuussa, jolloin asiasta sovittava lisäksi erikseen ohjaajan kanssa. Hinta tällöin 35 €.
Lisätietoja ryhmästä saa ohjaajalta: Ulla-Maija Kyrölä p. 050 3465 348 tai ullamaijakyrola@hotmail.com.

Hiljaisuuden jooga® on meditatiivinen kokonaisuus: kuin miniretriitti, jossa vetäydymme rukoukseen ja sisäiseen hiljaisuuteen. Harjoituksissa yhdistyvät lempeät, kehoa venyttävät joogaliikkeet, kehollinen rukous ja hiljentyminen raamatuntekstin, Taizé-laulujen tai virren sanojen kautta. Avaamme kehoa ja mieltä sielun yhteydelle, oman itsemme kuuntelemiselle ja Jumalan läsnäololle elämässämme.

Kuorot ja soitinryhmä

Tästä linkistä pääset tutustumaan seurakunnan kuorotoimintaan.Linkki avautuu uudessa välilehdessä