Tapiolan seurakunnan harrasteryhmät

Kaikki toiminta on toistaiseksi tauolla koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi pääjumalanpalveluksia ja diakoniaa lukuunottamatta. Meidät tavoittaa yhä puhelimitse ja sähköpostilla. Päivärukoukset toimitetaan livenä arkisin klo 12 Tapiolan seurakunnan Facebook-sivulla.

Musiikki

Kuorot ja soitinryhmät.

Lukupiiri

Tiistaisin klo 13 Tapiolan kirkon Olohuoneella. Piirissä luetaan ääneen yhdessä valittua kirjaa ja keskustellaan kirjasta kahvin äärellä. Ohjaajana Riitta Linnapuomi.

Äiti Teresa -piiri

Tiistaisin klo 13–16 Tapiolan kirkolla. Tiedustelut Katja Karvinen, 040 593 7386. Piirissä neulotaan peittoja.

Kristillinen meditaatio

Maanantaisin klo 18 Tapiolan kirkolla 16.12.2019 saakka ja jälleen 13.1.2020 alkaen. Meditoidaan World Community for Christian meditation -tradition mukaisesti (WCCM.org). Ryhmä on kaikille avoin eikä siihen tarvitse ilmoittautua eikä sitoutua. Ei edellytä aiempaa kokemusta meditaatiosta Tied. Leena Vanne, magdaleena.vanne@gmail.com.

Elämän sanoja -ryhmä

Elämän sanoja – aikuisten kirjallisuusterapeuttinen kasvuryhmä Tapiolan kirkolla maanantaisin 7.10.–25.11.2019 klo 17–19, yht. 8 krt. Ryhmässä elämää ihmetellään kirjallisuusterapeuttisia menetelmiä soveltamalla eli tekstien avulla, kirjoittamalla ja keskustelemalla.

Kaipaatko levon hetkeä, aikaa itsellesi ja elämän ihmettelylle? Olisiko mukava löytää uusia näkökulmia omaan elämään ja saada voimaa yhteisestä jakamisesta?

Kirjallisuusterapeuttisessa kasvuryhmässä olemme elämän perusteemojen kuten minä, lähisuhteet, ihmissuhteet, elämän epätäydellisyys, muutos ja toivo äärellä. Teemoja pohdimme esimerkiksi runojen, novellin tai kaunokirjallisuuden tekstien kautta. Lisäksi teemme pieniä, omaa elämää tukevia kirjoitusharjoituksia. Harjoitukset eivät edellytä erityistä kirjoitustaitoa eivätkä kokemusta kirjoittamisesta. Niitä ei arvioida millään tavalla. Ryhmässä voit jakaa ajatuksiasi toisten kanssa juuri sen verran, kuin sinusta tuntuu hyvältä.

Ryhmää ohjaa TM, pastori, kirjallisuusterapiaohjaaja Katja Hero. Ryhmään otetaan 8 henkilöä. Ilmoittautumiset seurakuntatoimistoon p.09 8050 4000 tai tapiolanseurakunta@evl.fi.

Hiljaisuuden jooga -ryhmä keväällä 2020

Hiljaisuuden joogassa yhdistyvät lempeät, kehoa venyttävät joogaliikkeet, kehollinen rukous ja hiljentyminen raamatuntekstin tai virren sanojen kautta. Avaamme kehoa ja mieltä sielun yhteydelle, oman itsemme kuuntelemiselle ja Jumalan läsnäololle elämässämme.

Hiljaisuuden jooga on meditatiivinen kokonaisuus, kuin miniretriitti, vetäytyminen rukoukseen ja sisäiseen hiljaisuuteen. Hiljaisuuden joogan on kehittänyt pastori ja joogaopettaja Heli Harjunpää levolliseksi ja lempeäksi joogaharjoitukseksi.  Menetelmä liittyy retriittien hiljaisuuden viljelyyn, jossa olennaista on kokemus, vastaanottavainen sisäinen tila ja kehollinen rukous.

Maanantai klo 16.20–17.50 (alk. 13.1.) 8 kertaa
Tiistai klo 10.30–11.50 (alk. 14.1.) 8 kertaa

Paikka: Tapiolan kirkko
Hinta: 40 euroa, Kaikukortilla ilmainen
Ohjaaja: Ulla-Maija Kyrölä, diakonissa, psyk. sairaanhoitaja, bibliodraama- ja retriitinohjaaja
Verkkoilmoittautumiset tästä linkistä pe 20.12. mennessä.
Tiedustelut: ullamaijakyrola@hotmail.com tai p. 050 346 5348
Mukaan mahtuu 15 osallistujaa.