Vapaaehtoistoiminta Leppävaaran seurakunnassa

Ilahduta, innostu, auta!

Vapaaehtoisena voit tehdä hyvää. Tule yhdessä ideoimaan, miten voisit toimia seurakunnassamme vapaaehtoisena. Lahjasi ovat meille kullanarvoisia!

Verkkosivuilta www.vapaaehtoistyo.fi Linkki avautuu uudessa välilehdessäpääset suoraan ilmoittautumaan erilaisiin vapaaehtoistehtäviin. 

Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Alla lyhyt esittely, millaisia vapaaehtoistehtäviä seurakunnassamme on ylipäätänsä tarjolla.  Omaa tehtävääsi voit pohtia myös vapaaehtoistyön ohjaaja Heli Siltakorven kanssa.

Haluatko toimia lasten ja perheiden kanssa?

Perheiden parissa voit työskennellä Lasten kappeli Arkin Pajassa tai perhekerhoissa. Myös päiväkerhot ja pyhäkoulu kaipaavat innostuneita ohjaajia. 

 • Lasten kappeli Arkissa toimii kerran kuukaudessa la klo 10-13 perheille Arkin Paja. Tule työpariksi ohjaamaan toimintaa.

 • Päivä- ja perhekerhot tarvitsevat sijaisia ohjaajien poissaolojen vuoksi. Innostuitko ajatuksesta tehdä työtä aikuisten tai lasten kanssa?

Ota yhteyttä: pasi.harkonen(at)evl.fi,  040 742 8119 tai lastenohjaaja seija.hatakka(at)evl.fi, 050 434 1066.

Vapaaehtoisuus on ilo myös itselle. Tule vapaaehtoiseksi ja tapaat uusia ihmisiä ja opit uusia taitoja.
 

Haluatko tehdä käsitöitä?

Naistenklinikka ja Jorvin sairaala kaipaavat arkkumekkoja ja peitteitä enkelivauvoille. Leppävaaran seurakunta haluaa muistaa lapsensa menettäneitä perheitä ompelemalla heidän kuolleille vauvoilleen arkkumekkoja ja -peittoja. Voit osallistua ompeluprojektiin vapaaehtoisena. Valmiit tuotteet voi toimittaa joko Leppävaaran kirkolle, diakoniatoimisto, os. Veräjäkallionkatu 2 (nimellä Riitta Türkmen) tai Leppävaaran seurakunnan seurakuntatoimistoon,  Lars Sonckin kaari 16, 4. krs. (Kaisa Yletyinen nimellä). Toimitamme peitot yhdyshenkilölle, joka vie ne sairaalaan. Lue lisää.  
 

Tahdotko auttaa ja kulkea rinnalla?

Ikäihmiset kaipaavat ystävää ja tukea sekä kotona että palvelukeskuksissa. Olisiko lähimmäispalvelu sinun paikkasi? Tai varttuneiden kerhonohjaus?
 

 • ArkiYstävänä voit olla ystävä ja tuki yksinäiselle tai sairaalle vanhukselle. Hänen kanssaan voi ulkoilla, lukea lehtiä, keskustella tai olla vain seurana. ArkiYstävä-koulutuksen peruskursseja järjestetään kahdesti vuodessa, syys- ja kevätkaudella. Kysy lisää: diakoni riitta.turkmen(at)evl.fi,  040 546 5198.
 • Ikäihmisille toimii erilaisia kerhoja, joiden ohjaajana vapaaehtoinen voi alustaa keskustelun aiheita ja toimia ryhmänohjaajana. Jos olet kiinnostunut ikäihmisten ryhmätoiminnasta ja tapahtumista järjestäjänä kysy lisää: diakoni noora.lana(at)evl.fi, 050 568 5340.
 • Marraskuussa pyörähtää jälleen Yhteisvastuukeräys, jossa voit toimia listakerääjänä tai lipaskerääjänä seurakunnan alueella. Odotamme keräystiimiimme lisää innostuneita ja ystävällisiä kerääjiä. Voit olla mukana myös erilaisissa yhteisvastuuta tukevissa tilaisuuksissa, joita järjestetään vuoden aikana. Kysy lisää: Petri Lehtisalo, petri.lehtisalo(at)evl.fi,  040 546 5191.

Kiinnostaako aikuisten kanssa työskentely?

 • Ryhmän ohjaaja. Onko taitosi siinä, että osaat ohjata ryhmää? Seurakunnassa pääsee ohjaamaan monenlaisia aikuisten pienryhmiä taiteesta rukoukseen. 
 • Messuavustajana voit toimia ehtoollisavustajana, lukea tekstejä, olla toteuttamassa saarnaa, olla kirkkokahveilla seurakuntalaisten juttuseurana, toivottamassa tervetulleeksi messuun tulevia ja jakaa virsikirjoja, kerätä kolehtia, ohjata messu- tai ehtoollisvieraita, olla emännän tai vahtimestarin apuna messukahvituksen järjestämisessä. Hyviä avustajia tarvitaan aina. Ehtoollisavustajaksi tarvitset koulutuksen.  
 • Parisuhdetyöhön etsitään pariskuntia tai pareja, jotka ovat valmiit panostamaan yhdessä muiden parien hyväksi mm. Parisuhdepäivä tai –ilta, leiri, tapahtuma, parista perheeksi-ilta.

Ota yhteyttä: Vapaaehtoistyön ohjaaja Heli Siltakorpi, 040 5376 876, heli.siltakorpi(at)evl.fi

Onko kansainvälisyys ja kulttuuri sinun juttusi?

Haluatko laajentaa ympyröitäsi ja tutustua eri kulttuureihin sekä kirkon työhön maailmalla?

 • Kummiksi aikuiselle. Haemme kummeja muualta Suomeen muuttaneille aikuisille, jotka ovat kääntyneet kristityiksi. He ovat opiskelleet kristinuskoa aikuisrippikoulussa vähintään kolmen kuukauden ajan. Toivomme sinulta avointa mieltä ja halua viettää aikaa aikuisen kummilapsesi kanssa noin kerran kuukaudessa. Kutsu aikuista kummilastasi lahjojen sijaan jumalanpalveluksiin tai muihin seurakunnan tapahtumiin. Esirukous on tärkein lahja. Ota yhteyttä: martta.nurmi(at)evl.fi
 • Kirkon lähetyspiiriin ohjaajana suunnittelet ja toteutat piirin ohjelmia.
 • Lähetysmyyjäisissä voit olla myyjänä tai tehdä myyjäistuotteita, mm. leivonnaisia, neulottuja ja virkattuja tuotteita, kortteja…tule ideoimaan.
 • Tasauspäivän tapahtuma Lipaskerääjänä voit toteuttaa sosiaalisuuttasi ja inhimillisyyttäsi, jutella ihmisten kanssa ja tehdä hyvää niille, joiden puolesta kerätään.

Ota yhteyttä: kansainvälisen- ja lähetystyön sihteeri martta.nurmi(at)evl.fi, 040 559 1487. 


Näitä sivuja päivittää Heli Siltakorpi.

YouTube-video

Ota yhteyttä

Vapaaehtoistyön ohjaaja
Leppävaaran seurakunta
09 8050 5584
Lars Sonckin kaari 16
02600 Espoo

Vastuualue: vapaaehtoistyön koordinointi ja aikuistyön pienryhmät