Seurakuntavaalit 2018

Tietoa seurakuntavaaleista löytyy täältä.

 

 

 

 

 

 


 

Seurakuntavaalit 2018  – Vaikuttamisen paikka

Marraskuussa toimitetaan kirkossa seurakuntavaalit.  Ennakkoäänestys on 6.–10.11.2018 ja varsinainen vaalipäivä 18.11.2018.

Minun kirkkoni

Vaalien tunnus on ”Minun kirkkoni”.  Kirkon jäsenet valitsevat äänillään ehdokkaiden joukosta päättäjiä, jotka ohjaavat kirkkomme suuntaa tulevaisuudessa. Äänioikeus on kaikilla seurakunnan 16 vuotta täyttäneillä jäsenillä siinä seurakunnassa, jonka jäseninä he ovat olleet 15.8.

Seurakuntaneuvosto / kirkkovaltuusto

Olarin seurakuntaneuvostoon valitaan 16 jäsentä. Seurakuntaneuvosto päättää seurakunnan toiminnasta ja taloudesta sekä valitsee seurakunnan työntekijät. Espoon seurakuntien yhteiseen kirkkovaltuustoon valitaan  10 Olarin seurakuntalaista. Kirkkovaltuustossa päätetään Espoon seurakuntien yhteisistä asioista ja isoista rakennus- ja peruskorjaushankkeista.

Mahdollisuus vaikuttaa isoihin asioihin

Nyt valittavat luottamushenkilöt ovat aikanaan valitsemassa edustajat kirkon ”eduskuntaan” eli kirkolliskokoukseen. Kirkolliskokous tekee koko kirkkoa koskevat isot periaatteelliset päätökset. Kirkolta odotetaan lähivuosina monia tärkeitä päätöksiä.
Olemalla aktiivinen jokainen jäsen voi valittujen edustajien kautta vaikuttaa siihen, minkälaisia tulevat päätökset kirkossamme ovat. Sinä voit vaikuttaa siihen, minkälainen kirkko Olarissa ja koko Suomessa tulevana nelivuotiskautena on.


Anna äänesi kuulua, näin voit vaikuttaa asioihin ja olla rakentamassa meidän kirkkoamme!

 

Salla-Maria Viitapohja

Kirkkoherra Salla-Maria Viitapohjan kuva