Usko tulee todeksi lähimmäisenrakkaudessa

Sanotaan, että kristillinen seurakunta on uskon ja rakkauden yhteisö. Jumalan edessä me elämme uskossa, ihmisten keskellä ja rinnalla meidän uskomme tulee todeksi lähimmäisenrakkaudessa. Elävä usko vaikuttaa arkipäivän elämässä rakkautena, se on apua kaipaavien hädänalaisten ihmisten auttamista tavallisen elämän tilanteissa.

Olen saanut rakastaa ja palvella Olarin seurakuntaa vuodesta 1991 alkaen lehtorin, ylimääräisen apulaisen, määräaikaisen apulaisen, virallisen apulaisen, kirkkoherran henkilökohtaisen apulaisen, seurakuntapastorin, kappalaisen ja kirkkoherran virassa. Vielä on jäljellä pari työviikkoa ja muutama kuukausi lomia ennen vanhuuseläkkeen koittamista lokakuun alussa. Uusi kirkkoherra on jo valittu ja hän on saanut viranhoitomääräyksen kirkkoherran virkaan lokakuun 1. päivästä alkaen.

Kaikkien näiden vuosikymmenien ajan seurakunnan perustehtävä on pysynyt samana, vaikka sen toteuttamisen muodot ovat vaihdelleet. Täällä Olarin seurakunnassakin kaikkien: sekä työntekijöiden, luottamushenkilöiden että kaikkien seurakuntalaisten tehtävänä on olla todistamassa uskostamme sanoin ja teoin. Seurakunnan uskon ja rakkauden vastuu käsittää kaikki alueella asuvat ihmiset, myös kirkkoon kuulumattomat ja kasvavan maahanmuuttajaväestön.

Seurakunnan tärkeänä tehtävänä on tukea ihmisten arkipäivän kristillisyyttä, sitä, että sana tulee lihaksi jokapäiväisessä elämässämme ja kanssakäymisessä toinen toisemme kanssa. Uskossa me käännymme kohti Jumalaa ja rakkaudessa me käännymme kohti lähimmäistämme. Rakkaus merkitsee toimintaa, tekoja, hyvyyden jakamista muille, omastaan luopumista toisten hyväksi. ”Meillä on saamamme kutsumuksen mukaan erilaisia armolahjoja.” Jokainen voi käyttää omia lahjojaan toisten parhaaksi ja Jumalan kunniaksi. Kaikenlaista osaamista tarvitaan. Siellä, missä uskotaan, rakastetaan ja palvellaan, tapahtuu jatkuvasti arjen ja juhlan pieniä ja suuria ihmeitä. Suloinen suvi jatkuu silloinkin, kun maailman kylmät tuulet taas puhaltavat. Pyhä Henki, Jeesuksen lupaama auttaja on joka päivä luonamme. Hänen avullaan näemme Jumalan huolenpidon ja opimme ymmärtämään hänen tahtonsa.

Siunatkoon kaikkivaltias, kolmiyhteinen Jumala Olarin seurakuntaa

Kirkkoherra Salla-Maria Viitapohja.
Salla-Maria Viitapohja astui kirkkoherran saappaisiin 1.12.2009 ja siirtyy vanhuuseläkkeelle 1.10.2022.

Ota yhteyttä