Vapaaehtoistoimintaa Tapiolan seurakunnassa

Etsitkö paikkaasi seurakunnassa? Haluatko mukaan toimimaan?

Vapaaehtoisena voit olla mukana toteuttamassa ja ideoimassa seurakunnan toimintaa ja tapahtumia.

Kirkon vapaaehtoistoiminnassa seurakuntalaiset antavat lahjaksi aikaansa ja osaamistaan yhteiseksi hyväksi.

Avoimia vapaaehtoistehtäviä löydät sivulta www.vapaaehtoistyo.fi/espoo

Saapas

Saapas auttaa alle 18-vuotiaita nuoria. Saapas on paikalla erityisesti nuorten suosimissa oleskelu- ja kohtaamispaikoissa,  festivaaleilla ja muissa tapahtumissa, joissa nuoria on paljon läsnä.

Saapas -ryhmässä voi toimia vapaaehtoinen, tehtäviinsä koulutettu täysi-ikäinen henkilö. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, luottamukseen, avoimuuteen, jokamiehen oikeuksiin ja velvollisuuksiin. Toiminta pyrkii antamaan kulloinkin tarkoituksenmukaisimman avun.

Saappaan toiminta on auttamis- ja sielunhoitotyötä. Valtakunnallisesti Saappaan toimintaa koordinoi Nuorten Keskus ry.

Lisätiedot erityisnuorisotyönohjaaja Jenni Ritaranta, jenni.ritaranta@evl.fi, 040 560 0010.

Tapiolan seurakunnan kansainvälisen vastuun ryhmä KVR

Me välitämme - tule mukaan muuttamaan maailmaa! Toimimme hädänalaisten auttamiseksi sekä oikeudenmukaisuuden ja rauhan edistämiseksi lähialueilla ja maailmanlaajuisesti. Kokoonnumme noin kerran kuukaudessa ideoimaan ja suunnittelemaan toimintaamme, ja voit tulla mukaan myös yksittäisiin projekteihimme. Yhdessä saamme aikaiseksi enemmän!

Tiedustelut: Liisa Kivekäs, p. 050 562 4196, la.kivekas@gmail.com. Kerromme toiminnastamme myös avoimella Facebook-sivullaTapiolan seurakunnan kansainvälisen vastuun ryhmä  

Messuavustajaksi Tapiolan seurakuntaan

Korona-tilanteen vuoksi messuihin ei toistaiseksi oteta avustajia

Messuavustajan tehtävät Tapiolan seurakunnassa
Messuavustajat voivat toimia monenlaisissa tehtävissä klo 10.15 messussa Otaniemen kappelilla. Tässä on kerrottu lyhyesti niiden tehtävien sisällöstä, joihin voit vapaasti ilmoittautua. Voit myös ilmoittautua suoraan kappalainen Ossi Tervoselle, p. 040 525 0251, ossi.tervonen@evl.fi, tai viikolla vahtimestarille. Ilmoittaudu tehtäviin keskiviikkoon mennessä. Jos olet kiinnostunut ehtoollisavustuksesta, saat siitä lisätietoa papeilta.

Tervetulotoivotus ja virsikirjojen jakaminen ovella:
Messuun on kiva tulla, kun joku on ovella toivottomassa tervetulleeksi ja ojentamassa virsikirjan. Tämä tehtävä sopii kaikenikäisille ja on helppo toteuttaa. Riittää, kun tulet paikalle viimeistään 15 minuuttia ennen messun alkua ja asetut ovelle tervehtimään tulijoita. (1–2 seurakuntalaista)

1. ja 2. lukukappaleen lukijat:
Messussa luetaan useita Raamatunkohtia, jotka määräytyvät kirkkovuoden mukaan. Ensimmäinen lukukappale on Vanhan Testamentin puolelta ja toinen lukukappale Uudesta Testamentista. Messussa käytetään Evankeliumikirjaa, josta lukukappaleet löytyvät. On kuitenkin hyvä, että luet tekstit kotona läpi ja pohdiskelet niiden sisältöä. Saavu kirkkoon viimeistään klo 9.30, jotta ehdit kokeilla mikrofonin käyttöä ennen messua. (1 seurakuntalainen/lukukappale)

Esirukous yhdessä papin kanssa:
Rukous on tärkeä osa kristillistä uskoamme. Jokaisessa jumalanpalveluksessa rukoillaan myös yhteisten asioiden ja toinen toistemme puolesta. Esirukouksen aluksi, kirkollisten ilmoitusten yhteydessä sytytetään muistokynttilät viikon aikana haudatuille kirkon jäsenille, ja voit olla sytyttämässä niitä. Itse esirukouksen voi valmistella yhdessä papin kanssa viikolla tai rukoilla messussa yhdessä papin kanssa papin valmisteleman rukouksen. Saavu tässäkin tapauksessa kirkkoon viimeistään klo 9.30, jotta ehdit harjoitella mikrofonin käyttöä ennen messua. (1 seurakuntalainen papin apuna)

Kolehdin kantajat:
Kolehti on meidän lahjamme lähimmäisillemme lähellä ja kaukana. Tätä tehtävää et ole koskaan tekemässä yksin. Kolehti kerätään yhteisen esirukouksen päätteeksi ja tuodaan siunattavaksi alttarille. Tule kappelille viimeistään klo 9.45, niin suntiot opastavat sinua tässä tehtävässä. (1-2 seurakuntalaista)

Lähettämissanat:
Ehtoollisjumalanpalveluksen perinteinen kirkollinen nimitys on messu (lat. missa). Messu-nimitys tulee läntisen messun päätöskehotuksen sanamuodosta Ite, missa est (Lähtekää, palvelus on päättynyt). Lähettämissanat (sekä kutsu kirkkokahveille) lausutaan juuri ennen messun päättymistä. Lähettämissanat ovat: "Lähtekää rauhassa ja palvelkaa Herraa iloiten."  Näiden sanojen myötä lähetämme itsemme ja toisemme arkeen palvelemaan lähimmäistä sekä Jumalaa. Lähettämissanat sanotaan lopussa heti Herran siunauksen jälkeen. Sovi papin kanssa tästä ennen messun alkua. (1 seurakuntalainen)

Kirkkokahvit:
Voit avustaa kirkkokahveilla monin eri tavoin. Voit liittyä kahvipöytään keskustelemaan seurakuntalaisten kanssa tai auttaa mm. astioiden viemisessä pöytään tai pois. Pääasia on, että kirkkokahveilla vallitsee tunnelma, jossa aito välittäminen ja lähimmäisen kohtaaminen toteutuu. Tähän tehtävään sinun ei tarvitse ilmoittautua etukäteen – jokainen meistä voi toteuttaa sitä omalla sydämellään.

Valokuvaus

Seurakunta tarvitsee kuvia tapahtumista ja toiminnasta. Olisitko valmis tarvittaessa kuvaamaan seurakuntasi mainontaa ja verkkotyötä varten? Tiedustelut tiedottajalta Sonja Grönqvistiltä, sonja.gronqvist@evl.fi p. 050 563 2464.

Ryhmänohjaaja

Haluaisitko jakaa osaamistasi seurakunnassa? Ehdota meille millaista toimintaa olisit valmis vetämään tai ehkä haluaisit ohjata ikäihmisten kerhoa. Ota rohkeasti yhteyttä. Ideoidaan yhdessä.

Tiedustelut pastori Katja Hero p. 050 583 6909 tai katja.hero@evl.fi.

Äiti Teresa-piiri

Yhteyshenkilö diakoni Mirka Koivusilta p. 050 432 6587 tai mirka.koivusilta@evl.fi.

Käsitöitä omaan tahtiin

Neulo lohtuhuivi leskeksi jääneelle. Huiveja voi toimittaa Virsuun vahtimestarille. Lisätietoja: vapaaehtoistyön koordinaattori Merita Hietanen, 040 531 1009, merita.hietanen@evl.fi.

Ompele kangasmaske. Jaamme valmiit maskit vanhuksille ja vähävaraisille. Tuo valmiit maskit Virsuun. Ohjeen maskintekoon läydän tästä linkistä.

Neulo nuttu etiopialaiselle vauvalle. Valmiin nutun voi tuoda Virsuun vahtimestarille. Toimitamme valmiit nutut oikeaan osoitteeseen. Virsusta saa myös lankoja nutun valmistamiseen. Ohjeet nutun tekoon löydät tästä linkistä.

Tule arkiystäväksi

Arkiystävätoiminta on seurakunnan tarjoamaa ystävänvälitystä, jossa tavallisen ihmisen tiedot ja taidot riittävät.

Moni vanhus ei uskalla lähteä kotoaan yksin ulos tai asioille. Sairaus saattaa eristää vanhuksen kotiinsa, kirkossa käyntiin kaivataan ystävää, heikko näkö estää lehtien ja kirjojen lukemisen. Toisesta ihmisestä välittäminen ja lähimmäisenä oleminen on arvokasta. Usein tunti viikossa riittää.

Ota yhteys Tapiolan seurakunnan diakoniatoimistoon, Katja Karvinen, p. 040 593 7386 tai katja.karvinen@evl.fi.

Musiikki

Antaisitko äänesi seurakunnan kuoron käyttöön tai haluiasitko ehkä olla mukana soittamassa jumalanpalveluksessa? Tule musiikkiavustajaksi messuun.

Tiedustelut: kanttorit

Liisa Malkamäki p. 046 9209017 tai liisa.malkamaki@evl.fi
Hannu Jurmu p. 040 5339353 tai hannu.jurmu@evl.fi
Elina Jokivuori p. 040 5130845 tai elina.jokivuori@evl.fi

Lisätietoja kuoroista ja musiikkiryhmistä

Yhteisvastuu

Moni asia maailmassa mättää. Sinun avullasi asiat voivat kuitenkin olla toisin. Liity Yhteisvastuun arkienkeliarmeijaan ja tule tekemään hyviä töitä. Voit olla arkienkeli monella tavalla.

Liikkuva lipaskeräys tavoittaa ohikulkijan
Lipaskeräys on yhä suositumpaa etenkin suurissa kaupungeissa. Tee päivän hyvä työ ja tule mukaan. Lipaskerääjänä saat seurakunnastasi Yhteisvastuun virallisilla tunnuksilla ja keräysluvalla varustetun rahalippaan, jonka kanssa lähdet kiertelemään kaupungille ja nappaat ohikulkijoita hihasta. Lähes kaikissa seurakunnissa on saatavilla myös keräysliivejä, joista sinut tunnistaa Yhteisvastuukerääjäksi jo kaukaa. Lipaskeräykset järjestetään usein kauppojen ja ostoskeskusten edustoilla tiettyinä päivinä. Voit itse valita, kuinka paljon ajastasi haluat antaa keräykselle.

Listakeräys - arkienkelinä kotiovella
Listakerääjänä saat seurakunnastasi virallisen, keräysluvalla varustetun Yhteisvastuun keräyslistan. Ota lista mukaasi keväiselle lenkille ja kilauttele ohikulkiessasi naapuruston ovikelloja. Ihmiset lahjoittavat haluamansa summan Yhteisvastuulle ja kirjoittavat nimensä listaan. Sinä puolestasi huolehdit rahojen tilittämisestä seurakunnan nimeämälle henkilölle. Voit toivoa, millä alueella haluaisit kerätä.

Tiedustelut: Mirka Koivusilta, puh. 050 432 6587 tai mirka.koivusilta@evl.fi.

Lahjoita
Tapiolan seurakunnan Yhteisvastuukeräyksen tilinumero: FI78 1112 3000 2453 96

Lahjoita puhelimella
0600 1 7010 (10,26 € / puh+pvm)
0600 1 7020 (20,28 € / puh+pvm)

Lahjoita tekstiviestillä numeroon 16155
Kirjoita viestikenttään
APU5 (5 €)
APU10 (10 €)

4 naista kojulla Tapiolassa.
Yhteisvastuukeräyksen koju Tapiolan keskustassa.