Vapaaehtoistoimintaa Tapiolan seurakunnassa

Etsitkö paikkaasi seurakunnassa? Haluatko mukaan toimimaan?

Vapaaehtoisena voit olla mukana toteuttamassa ja ideoimassa seurakunnan toimintaa ja tapahtumia.

Kirkon vapaaehtoistoiminnassa seurakuntalaiset antavat lahjaksi aikaansa ja osaamistaan yhteiseksi hyväksi.

Avoimia vapaaehtoistehtäviä löydät sivulta Vapaaehtoistyo.fi/EspooLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Tai voit lähettää sähköpostia osoitteeseen: vapaaehtoistyo.tapiola@evl.fi

Vapaaehtoistoiminnasta vastaava
Menni Nousiainen
P. 040 533 9553
Lähetys- ja kansainvälisentyön sihteeri, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori
Sähköp. Etunimi.sukunimi@evl.fi

Tule arkiystäväksi

Arkiystävätoiminta on seurakunnan tarjoamaa ystävänvälitystä, jossa tavallisen ihmisen tiedot ja taidot riittävät.

Moni vanhus ei uskalla lähteä kotoaan yksin ulos tai asioille. Sairaus saattaa eristää vanhuksen kotiinsa, kirkossa käyntiin kaivataan ystävää, heikko näkö estää lehtien ja kirjojen lukemisen. Toisesta ihmisestä välittäminen ja lähimmäisenä oleminen on arvokasta. Usein tunti viikossa riittää.

Ota yhteys Tapiolan seurakunnan diakoniatoimistoon, Katja Karvinen, p. 040 593 7386 tai katja.karvinen@evl.fi.

Kahvila Valo

on auki arkisin ma–to klo 12–16 Tapiolan kirkolla. Mikäli olet kiinnostunut vapaaehtoistehtävistä Kahvila Valossa, ota yhteys vapaaehtoistyön koordinaattoriin Menni Nousiaiseen, 040 533 9553 tai menni.nousiainen@evl.fi.

Kansainvälinen vastuu

Me välitämme - tule mukaan muuttamaan maailmaa! Toimimme hädänalaisten auttamiseksi sekä oikeudenmukaisuuden ja rauhan edistämiseksi lähialueilla ja maailmanlaajuisesti. Kokoonnumme noin kerran kuukaudessa ideoimaan ja suunnittelemaan toimintaamme, ja voit tulla mukaan myös yksittäisiin projekteihimme. Yhdessä saamme aikaiseksi enemmän!

Tiedustelut: Liisa Kivekäs, p. 050 562 4196, la.kivekas@gmail.com. Kerromme toiminnastamme tarkemmin omalla sivullamme tästä linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä sekä avoimella Facebook-sivullaTapiolan seurakunnan kansainvälisen vastuun ryhmäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Käsitöitä omaan tahtiin

Neulo lohtuhuivi leskeksi jääneelle. Huiveja voi toimittaa. Ohjeita löydät mm. liittymällä Lohtuhuivien lähettiläät Facebook-ryhmään.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Voimme myös noutaa kotoa ja tuoda lankoja. Lisätietoja: vapaaehtoistyön koordinaattori Menni Nousiaiseen, 040 533 9553 tai menni.nousiainen@evl.fi.

Voit ommella kangasmaskeja Marttojen kaavalla. Jaamme valmiit maskit vanhuksille ja vähävaraisille. Ohjeen maskintekoon läydän tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Neulo nuttu etiopialaiselle vauvalle tai villasukkia Itä-Euroopan lapsille. Toimitamme valmiit nutut oikeaan osoitteeseen. Virsusta voi noutaa tarvittaessa lankoja lahjoituskäsitöitä varten. Ohjeita ja lisätietoa löydät tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kaikkien käsitöiden toimitus vahtimestarille Tapiolan kirkolle.

Lankalahjoituksia otetaan vastaan

Seurakunnan vapaaehtoisten käsissä syntyy paljon neulomuksia vauvan töppösistä Äiti Teresa -peittoihin. käsitöihin kuluu paljon lankaa. Olisiko sinulla lahjoittaa materiaalia seurakunnan käyttöön? Langoissa on oltava villaa vähintään 50 %. Voit toimittaa lankoja Tapiolan kirkolle. Yhteyshenkilö Malle Münter, malle.munter@evl.fi tai 040 755 6797.

Lähetystyö

Seurakunnassa toimii Lähetyksen vapaaehtoisten ryhmä (LVR). Ryhmän tarkoituksena on tukea seurakunnan lähetystyötä suunnittelemalla ja toteuttamalla toimintaa sekä tuottamalla ehdotuksia ja kannanottoja lähetystyöhön liittyvistä päätöksistä. 

Lisätietoja: Riitta Hulmi
Nettisivu: lahetysblogi.net/LVR
 

Messuavustajaksi Tapiolan seurakuntaan

Messuavustajan tehtävät Tapiolan seurakunnassa
Messuavustajat voivat toimia monenlaisissa tehtävissä klo 10.15 messussa Otaniemen kappelilla. Tässä on kerrottu lyhyesti niiden tehtävien sisällöstä, joihin voit vapaasti ilmoittautua. Voit myös ilmoittautua suoraan kappalainen Ossi Tervoselle, p. 040 525 0251, ossi.tervonen@evl.fi, tai viikolla vahtimestarille. Ilmoittaudu tehtäviin keskiviikkoon mennessä. Jos olet kiinnostunut ehtoollisavustuksesta, saat siitä lisätietoa papeilta. 
Tästä linkistä voit tutustua tarkemmin siihen, mitä messuavustajan tehtäviä on tarjolla.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Haluatko tehdä jotain aivan muuta? Kerro se meille.

Musiikki

Antaisitko äänesi seurakunnan kuoron käyttöön tai haluiasitko ehkä olla mukana soittamassa jumalanpalveluksessa? Tule musiikkiavustajaksi messuun.

Tiedustelut: kanttorit

Liisa Malkamäki p. 046 9209017 tai liisa.malkamaki@evl.fi
Hannu Jurmu p. 040 5339353 tai hannu.jurmu@evl.fi
Elina Jokivuori p. 040 5130845 tai elina.jokivuori@evl.fi

Lisätietoja kuoroista ja musiikkiryhmistä

Pyöräluotsi

Tapiolan seurakunta on hankkinut oman riksapyörän, joka mahdollistaa liikuntarajoitteisten ulkoilun. Riksapyörä on sähköavusteinen kulkuväline, jonka käyttöön ja koulutetaan vapaaehtoisia. Pyörällä kaiken ikää Linkki avautuu uudessa välilehdessäon paitsi vapaaehtoistoimintaa, myös aktiivista kansalaisuutta. Vapaaehtoiset pääsevät nauttimaan upeista hetkistä, mielenkiintoisista tarinoista sekä ystävyydestä. Lisätietoja: vapaaehtoistyön koordinaattoriin Menni Nousiaiseen, 040 533 9553 tai menni.nousiainen@evl.fi.

Ryhmänohjaaja

Haluaisitko jakaa osaamistasi seurakunnassa? Ehdota meille millaista toimintaa olisit valmis vetämään tai ehkä haluaisit ohjata ikäihmisten kerhoa. Ota rohkeasti yhteyttä. Ideoidaan yhdessä.

Tiedustelut pastori Katja Hero p. 050 583 6909 tai katja.hero@evl.fi.

Saapas

Saapas auttaa alle 18-vuotiaita nuoria. Saapas on paikalla erityisesti nuorten suosimissa oleskelu- ja kohtaamispaikoissa,  festivaaleilla ja muissa tapahtumissa, joissa nuoria on paljon läsnä.

Saapas -ryhmässä voi toimia vapaaehtoinen, tehtäviinsä koulutettu täysi-ikäinen henkilö. Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, luottamukseen, avoimuuteen, jokamiehen oikeuksiin ja velvollisuuksiin. Toiminta pyrkii antamaan kulloinkin tarkoituksenmukaisimman avun.

Saappaan toiminta on auttamis- ja sielunhoitotyötä. Valtakunnallisesti Saappaan toimintaa koordinoi Nuorten Keskus ry.

Lisätiedot erityisnuorisotyönohjaaja Riikka Hatakka, riikka.hatakka@evl.fi, p. 040 560 0010.

YhteisvastuuLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Moni asia maailmassa mättää. Sinun avullasi asiat voivat kuitenkin olla toisin. Liity Yhteisvastuun arkienkeliarmeijaan ja tule tekemään hyviä töitä. Voit olla arkienkeli monella tavalla. Yhteisvastuu on välittämisen kansanliike. Vuoden 2023 Yhteisvastuukeräys kerää varoja nuorten väkivallan ja konfliktien ratkaisuun ja ennaltaehkäisyyn teemalla ”Nuoret väkivaltaisessa maailmassa”. 

Lipaskeräys tavoittaa ohikulkijan
Lipaskeräys on yhä suositumpaa etenkin suurissa kaupungeissa. Tee päivän hyvä työ ja tule mukaan. Lipaskerääjänä saat seurakunnastasi Yhteisvastuun virallisilla tunnuksilla ja keräysluvalla varustetun rahalippaan, jonka kanssa lähdet kiertelemään kaupungille ja nappaat ohikulkijoita hihasta. Lähes kaikissa seurakunnissa on saatavilla myös keräysliivejä, joista sinut tunnistaa Yhteisvastuukerääjäksi jo kaukaa. Lipaskeräykset järjestetään usein kauppojen ja ostoskeskusten edustoilla tiettyinä päivinä. Voit itse valita, kuinka paljon ajastasi haluat antaa keräykselle.

Otamme ilolla vastaan kaikki ideat keräyksen edistämiseksi.

Tiedustelut: Anna Hanroo, puh. 040 572 1242 tai anna.handroo@evl.fi.

Tapiolan seurakunnan Yhteisvastuukeräyksen tilinumero: FI78 1112 3000 2453 96 ja MobilePay numero: 34618
Seurakuntakohtaisista keräystuotoista 20 % jää seurakunnan omaan diakoniseen käyttöön keräysteeman mukaisella tavalla.

Lahjoita puhelimella
0600 1 7010 (10,26 € / puh+pvm)
0600 1 7020 (20,28 € / puh+pvm)

Lahjoita tekstiviestillä numeroon 16155
Kirjoita viestikenttään
APU5 (5 €)
APU10 (10 €)

Äiti Teresa-piiri

Piirissä neulotaan Äiti Teresa -peittoja. Äiti Teresa -piirin tarkemmat tiedot tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Yhteyshenkilö Malle Münter, 040 755 6797 tai malle.munter@evl.fi

Henkilöitä viiden riksapyörän kyydissä.
Riksaparaati.