Toimitaan turvallisesti – suojataan toisiamme!

Espoon seurakuntien yleisötilaisuudet ja ryhmätoiminta järjestetään verkon välityksellä 31.5.2021 saakka, joten myös Kauklahden kappelin toiminta on peruttu siihen asti.  Verkkotilaisuudet löytyvät tapahtumakalenterista.

Lasten päiväkerhot toimivat normaalisti.  Kappelilounas on noutoruokana 11.5.2021 asti, joka on myös kevään viimeinen nouto/kappelilounas.

Kappeli avoinna hiljentymistä varten  ma-to klo 9-14. Mahdollisuus keskusteluun ja yhteiseen rukoukseen. Tervetuloa!

Tapaa pappeja ja diakoni

Kauklahden ja Nupurin  alueen papit ovat tavoitettavissa, jos haluat keskusteluapua:

 • Seppo Särkiniemi p. 040 7335616
 • Pirkko Nurminen  p. 0405674420
 • Raigo Liiman  p. 050 438 011
 • Mari Mathlin  p. 050 4380182

Tuomiokirkkoseurakunnan päivystävän papin puhelin joka päivä klo  9-21, p.  09 80503501.

Kauklahden ja Nupurin alueen  diakoni

 • Merja Lehtisalo p. 050 4380176

PS. Jos ovi on  lukossa, soita ovikelloa.

Kiitos kaikille kappelin Vappuarpajaisiin Yhteisvastuun hyväksi osallistuneille ! Kiitos kaikille arpavoittojen lahjoittajille: Lasihytin K-market, Kyläkampaamo, Halme, Ulpukka, Pepino, Papachi, Maxin Kala ja yksityishenkilöille!

 

Yhteisvastuukeräys jatkuu edelleen. Vuoden 2021 kampanjan tuotto auttaa vähävaraisia vanhuksia Suomessa ja maailman katastrofialueilla!

Kauklahden kappelilla on  Yhteisvastuun hyväksi myytäviä tuotteita, joihin voi käydä tutustumassa mm. tiistaisin 11-12.30 kun kappelilla on noutoruokapäivä!

Kappelilla on myös lipas, johon voi lahjoittaa!

Kaikki seurakuntien kokoava toiminta on edelleen tauolla 31.5.2021 asti.  Jumalanpalveluksia ja joitain muitakin tilaisuuksia voi rajoitusaikana seurata verkon kautta. Tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista ja Verkkokirkko Espoossa -sivulta. Lasten päiväkerhot rinnastuvat kaupungin varhaiskasvatukseen, ja ne jatkavat toimintaansa toistaiseksi. Koronan aikaankin Espoon tuomiokirkko on avoinna joka päivä klo 10-17 hetkittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta

Verkko ja some

Löydät  Espoon tuomiokirkkoseurakunnan verkkotapahtumia facebookin kautta, linkin löydät alempana, pystyt seuraamaan tilaisuutta vaikket itse olisi mukana facebookissa.

www.espoontuomiokirkkoseurakunta.fi

www.facebook.com/espoontuomiokirkkoseurakuntaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seuraamalla Facebookista Espoon tuomiokirkkoseurakuntaa saat ajankohtaisimman tiedon tulevista verkkolähetyksistä.

Kirkolliset toimitukset ja palvelukeskus

Seurakunnat seuraavat tilannetta tarkasti, ja tiedotamme verkkosivuillamme tilanteen muuttuessa.

Espoon Aluekeskusrekisteri ja Palvelukeskus palvelevat vain puhelimitse ja sähköisesti:

 • p. 09 8050 2600 (ma-to klo 9-15)
 • keskusrekisteri.espoo@evl.fi

www.espoonseurakunnat.fi

   

 Perheille  

 •  Perhekerho aloittaa syksyllä 17.8. 2021  (alkaa, jos korona-tilanne sallii) 17.8. Perhekerho on aina tiistaisin klo 10.00, ei tarvitse ennakkoilmoittautua. Aikuisten puolen ohjelma julkaistaan myöhemmin. Kerhossa on yli 1v:lle erillinen tila  leikkiä ja askartelua varten, niin vanhemmat voi rauhassa keskustella ja kahvitella . Voit halutessasi varata kahvirahan 1,50 €. Mahdollisuus myös ruokailla Kappelilounaalla klo 11.00-12.30,  aikuiset 4,00€ ja lapset 3-7v. 2,00€ ja alle 3v. 0,50 € . Lämpimästi tervetuloa! HUOM! kappelilounaat aloittaa 7.9.2021
 •  Perhekahvila aloittaa syksyllä 19.8.2021 ( alkaa, jos korona-tilanne sallii) torstaisin klo 9.00-15.00 , mahdollisuus kahvitella ja jutella perhetyönohjaajan kanssa. Lapsille leikkipaikka.​​​​​​​
 •  Esikoisvauvaryhmä aloittaa syksyllä 18.8.2021  (alkaa jos koronatilanne sallii) keskiviikkoisin klo 9.30  ei tarvise ennakkoilmoittaua, käy oman mielenkiintosi mukaan. Mukavaa juttelua ja kokemusten vaihtoa vauva-ja lapsiperheen arjesta. Lämpimästi tervetuloa!

 •  ILTAPERHEKERHO, jatkuu syksyllä ( jos koronatilanne sallii) kaksi kertaa kuukaudessa, kuukauden ensimmäinen ja kolmas  keskiviikko:  klo 17.30  aloitetaan pienellä iltapalalla aikuiset 2,00€, pieni hartaushetki ja askartelua,tervetuloa mummit , kummit ja vaarit mukaan!Pyhäkoulu

 Pyhäkoulu  jatkuu jälleen syksyllä, jos korona-tilanne sallii. Se pidetään  vain messusunnuntaisin eli joka kuukauden 1. ja 3. sunnuntai klo 12.00. Pyhäkoulu aloittaa messussa, josta lapset lähtevät opettajan johdolla  viettämään omaa hartaushetkeään. Lämpimästi tervetuloa!

Kappelilounaat 

11.5. tiistai on tämän kevään viimeinen nouto/kappelilounas. Koronatilanteen vuoksi huolehdimme hyvästä käsihygieniasta ja turvaväleistä myös noutaessa ruokaa! Lämpimästi tervetuloa!

Eläkeläiskerho

 • PERUTTU, Eläkepiiri (kun  korona-tilanne sallii)  Ohjaaja Maija-Liisa Kaistila. Ei vaadi ennakkoilmoittautumista, käy oman jaksamisesi mukaan, ota mukaan pieni kahviraha. Ohjaaja laatii joka kerralle mielenkiintoisista aiheista pienen esitelmän. Lämpimästi tervetuloa kappelille tutustumaan ja keskustelemaan. Kappeliin on esteetön kulku. Lämpimästi tervetuloa!

Aikuispiirit

 • Kappelilla aloittaa syyskuussa 2021  ( jos koronatilanne sallii !) uusi hyvin mielenkiintoinen ja innostava ryhmä​​​ Luovatkädet

 • Käsityöpaja, Luovatkädet  alkaa syksyllä!  Kuukauden ensimmäinen maanantai 6.9., 4.10., 1.11., 29.11. ja 13.12. klo 18.00 Tehdään erilaisia tuotoksia langasta neuloen tai virkaten, askarrellaan ja jutustellaan. Teetäkin on tarjolla. Tervetuloa rohkeasti mukaan vaikket haluaisi tehdä vaan vain viihtyä joukossa. Voit ottaa omat puikot ja langat, mutta kappelista löytyy myös. Ohjaajana illoissa toimii Johanna Selin. Lämpimästi tervetuloa!
 •  Rukouspiiri, aloittaa syksyllä joka toinen keskiviikko (kun korona-tilanne sallii)  Lämpimästi tervetuloa 
 •  Vironkielen piiri  kerran kuukaudessa ma klo 18.00 Kielen opiskelu jatkuu tutustumisella vironkielisiin virsiin ja saarnoihin. Muistathan käyttää maskia ja huolehtia turvaväleistä!  Lämpimästi tervetuloa tutustumaan myös naapurimaamme kulttuuriin kielen ohella !
 •  Kongolaisten piiri  jatkaa syksyllä joka toinen lauantai klo 16.00 ( kun korona-tilanne sallii)  Keskustelupiiri. Lämpimästi tervetuloa! Kongolaisten ryhmän vetäjinä toimivat Jackie Machozi Bilombele ja Chantal Mawazo. Ryhmän kielet ovat lingala, swahili ja ranska. Suuri osa puhuu swahilia. (Lähtömaa: Kongon demokraattinen tasavalta). Lisätietoja: Jackie: p. 040 9323 264,  bilombelejackie@gmail.com  ja Chantal: p. 046 644 1104, chantmawazo@yahoo.fi

Autamme virolaista ystäväseurakuntaamme Kosea kirkon ja pappilan remontissa

Virolaisen ystäväseurakuntamme Kosen kirkkoa ja pappilaa remontoidaan. Kirkontornin katto on peittynyt 2-3 vuodeksi rakennustelineiden alle, sillä työt voivat edistyä vain sitä mukaa kuin niihin kertyy varoja. Kun kirkon vanhimmat osat ovat 1200-luvulta, tarvitaan työhön erikoisosaajia, joita ei enää ole montaa.

Viereisen pappilan yläkertaan on valmistumassa majoitustiloja esim. rippikoululeirin pitämistä varten. Myös kirkon komea tornikukko, ristit ja muhkea pallo on viety restauroitaviksi. Seurakunnan maankuulu torvisoittokunta Kose Pasunakoor täyttää 20 vuotta ja toivoo kukkien tai muiden muistamisten sijasta lahjoitusta korjausrahastoon. Pienestäkin muistamisesta on iloa ja apua! 

Kun maksu menee Suomen ulkopuolelle, sitä varten tarvitaan seuraavat tiedot:

 • Saajan nimi: EELK Kose Püha Nikolause kogudus
 • Saajan tilinumero: EE74 2200 0011 2024 3131
 • Saajan osoite: Jõe 4, 75101 Kose vald, Harjumaa, Viro
 • Viesti: tornikuke restaureerimise heaks

Lämmin kiitos ja siunausta sinulle!

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Kauklahden kappeli, toimintaa aikuisille, lapsille, eläkeläisille
Kauklahden kappelilla on toimintaa niin pienille kuin isommillekin.

Ota yhteyttä

Vahtimestari
Kauklahden kappeli Tuomiokirkkoseurakunta
Aulapalvelut Kiinteistöpalvelut Viestintäpalvelut
09 8050 3948
Kauppamäki 1
02780 Espoo

Vastuualue: Kauklahden kappeli