Seurakuntani

Kirkko muistuttaa meitä siitä, että elämä on muutakin kuin syömistä, juomista ja tuotantotaloutta. Kirkon aatteellisessa ytimessä ovat armollisuus ja ihmisarvo.  Jumala on meitä kohtaan suuri hyvän tekijä. Hän on armollinen ja toivoo, että me voisimme sietää, suvaita ja armahtaa toisiamme, vaikka olemme erilaisia. Jumalan silmissä jokainen ihminen on arvokas ja ainutlaatuinen.  Voisiko niin olla myös ihmisten silmissä?

Seurakuntamme haluaa edistää yhteistä hyvää ja tukea ihmisen henkistä ja hengellistä kasvua sekä auttaa kriisien yli.  Seurakunnan kokoavaa toimintaa on joka päivä joka puolella Espoota ja lähitoimintaa on tarjolla melkein kaiken ikäisille. Työntekijöiden rinnalla hyvän tekemiseen osallistuu noin tuhat vapaaehtoista, ja lisää mahtuu.

Seurakuntalaisella ei ole mitään aktiivisuusmittaria tai osallistumispakkoa. Uskoa ja rakkautta eletään vahvasti arjen ratkaisuissa ja ihmissuhteissa – liikenteessä, työpaikoilla ja kotona. Kirkollisveron kautta seurakuntalaiset luovat toinen toisilleen edellytyksiä yhteiselle hyvän tekemiselle. Siksi sen maksaminen on arjen uskontunnustus ja itsessään hyvä teko.

Siunausta elämääsi!

Antti Kujanpää
kirkkoherra

Antti Kujanpää, Espoon tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra
Antti Kujanpää, Espoon tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra

Tervetuloa kirkon jäseneksi

Kirkkoon liittyminen tarkoittaa liittymistä kotialueesi seurakuntaan.

Kirkkoon voi liittyä verkkopalvelussaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jonne kirjaudutaan pankkitunnuksilla. Vaihtoehtoisesti voi täyttää yhteydenottolomakkeenLinkki avautuu uudessa välilehdessä, joka siirtyy seurakuntaan käsiteltäväksi. On myös mahdollista täyttää tulostettava lomakeLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja toimittaa se joko postitse tai henkilökohtaisesti kirkkoherranvirastoon tai keskusrekisteriin.

Kaikkiin näihin palveluihin pääset ja lisätietoja saat myös tästä linkistä: liitykirkkoon.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Voit ottaa myös suoraan yhteyttä Espoon seurakuntien palvelukeskukseen.

Jos olet aikaisemmin ollut kastettu, rippikoulun käynyt ja konformoitu kirkon jäsen, kirkkoon liittyminen tulee voimaan, kun asia on käsitelty ja saat vahvistuksen seurakunnasta.

Voit lähettää kirkkoon liittymislomakkeen, vaikka sinua ei olisi kastettu tai konfirmoitu. Aikuisrippikoulusta ja/tai kasteesta saa lisätietoja esimerkiksi palvelukeskuksen päivystävältä papilta.

Aikuisrippikoulut Espoon seurakunnissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Rippikoulut Espoon seurakunnissa