Muutoksia toiminnassa ja maskisuositus koronaviruksen vuoksi 19.8. alkaen
Osa seurakunnan toiminnasta alkaa harkitusti. Seurakuntamme tapahtumissa suositellaan, että kaikki yli 15-vuotiaat käyttävät tilaisuuteen osallistuessaan suojamaskia. Messuissa, jumalanpalveluksissa ja konserteissa noudatetaan viranomaissuositusten mukaisia turvaväliohjeita ja tilakohtaisia osallistujamäärärajoituksia. Eläkeläiskerhojen syyskauden aloitus siirtyy; jatkosta tiedotetaan myöhemmin. Perhekerhot ja muskari- sekä perhekahvilat ovat toistaiseksi tauolla. Vauvaperhekerhot ja päiväkerhot aloittavat 17.8. alkavalla viikolla. Kuorojen alkamistiedot löytyvät kuorojen verkkosivulta. Seurakunnan työntekijät ovat tavattavissa keskusteluja varten, ja Espoon seurakuntien tukichat auttaa arkisin klo 15-18. Espoon tuomiokirkko on kesällä avoinna ma-su klo 10-17 hiljentymistä ja tutustumista varten, paitsi tilaisuuksien aikana. Kirkon tai hautausmaan opastuksia ei järjestetä. Kirkolliset toimitukset järjestetään ja niissäkin noudatetaan tilakohtaisia henkilörajoituksia ja muita ohjeita. Diakoniatyö auttaa normaalisti. Seurakuntataloon mahtuu kerrallaan 50 ihmistä, kun turvavälit otetaan huomioon.

Toiminta Pitäjäntuvalla ja seurakuntatalolla

Pitäjäntuvapa ja Espoon tuomiokirkon seurakuntatalo sijaitsevat Espoon tuomiokirkonmäellä lähellä toisiaan. Tiloissa järjestetään paljon tapahtumia.

Pitäjäntuvalla kokoontuu säännöllisesti jo vuosikymmeniä toiminut Aarteenetsijöiden miestenryhmä (alla tarkemmin), ja siellä pidetään erilaisia yksittäistapahtumia. SyysMatin Markkinoiden aikaan se toimii Nostalgiakaffeteriana.

Espoon tuomiokirkon seurakuntatalossa kokoontuu useita lasten ja aikuisten kerhoja, ja siellä pidetään säännöllisesti englanninkielinen jumalanpalvelus. Myös kuorot harjoittelevat tiloissa.

Espoon tuomiokirkon seurakuntatalo, Kirkkoranta 2

  • Eläkeläiskerho parillisten viikkojen torstaina klo 12.30-14 to 3.9.2020 lähtien. 
  • Englanninkielinen jumalanpalvelus sunnuntaisin klo 16.30. Kaksi suomenkielistä pyhäkouluryhmää (3-6 v. ja 7-12 v.) jumalanpalveluksen aikana. Kirkkokahvit. Järjestäjinä Espoon seurakunnat ja International Evangelical Church in Finland (IEC). Lisätiedot: International Evangelical Church in Finland.

Lapset ja perheet:

  • Koululaisten kerhot katso lujakallio.fi
  • Perhekerho torstaisin klo 10-11.30

Pitäjäntupa, Kirkonmäentie 2

  • Kirkkopuoti avoinna kirkkokahvien yhteydessä. Myynnissä kirjoja, kortteja, kastemekkoja ym. Puoti toimii vapaaehtoisten voimin. Tuotto hyväntekeväisyyteen.
  • Aarteenetsijöiden miestenilta parittomien viikkojen maanantaina klo 19-21. Keskustelua miesten kesken elämään ja elämänkatsomukseen liittyvistä asioista, useimmiten alustusten pohjalta. Osallistua voi myös olemalla hiljaa ja kuuntelemalla toisten keskustelua. Katso kokoontumisajat täältä: Kalajärven kappeli, Aarteenetsijät . Mikä on Aarteenetsijät?

Kirkonmäellä kokoontuvat kuorot:

Kuoro kaikille kokoontuu Espoon tuomiokirkossa parittomien viikkojen torstaina klo 18.30-19.30. Ei kuorotaitovaatimuksia. Tiedustelut: kanttori Leena Talvio, p. 040 531 1034.

Exodus-kuoro yli 13-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille kokoontuu Espoon tuomiokirkon seurakuntatalolla torstaisin klo 18.30-20.30 (-21). Uudet laulajat tervetuloa klo 17.30! Monentyylistä musiikkia moniäänisesti, pääpaino kevyemmässä hengellisessä musiikissa ja gospelissa. Tiedustelut: kanttori Anna-Liisa Haunio, 040 765 2160.

Mexo-lauluryhmä on tarkoitettu yli 13-vuotiaille nuorille ja nuorille aikuisille, jotka haluavat rennosti laulella tuttuja ja uusia melodioita ilman paineita mutkikkaasta nuottikuvasta tai stemmojen opiskelusta. Mexo harjoittelee torstaisin 17.30-18.30 Espoon tuomiokirkon seurakuntatalolla. Tiedustelut: kanttori Anna-Liisa Haunio, 040 765 2160.

Pitäjäntupa sateisen SyysMatin Markkinoiden aikaan. Rakennus on monen tilaisuuden suosittu pitopaikka.
Pitäjäntupa sateisen SyysMatin Markkinoiden aikaan. Rakennus on monen tilaisuuden suosittu pitopaikka.

Ota yhteyttä

Emäntä
Tuomiokirkkoseurakunta
Emäntäpalvelut
09 8050 3605
Kirkkoranta 2
02770 Espoo

Vastuualue: Kirkonmäki

Vahtimestari
Tuomiokirkkoseurakunta
Aulapalvelut Kiinteistöpalvelut
09 8050 3604
Kirkkoranta 2
02770 Espoo

Vastuualue: seurakuntatalo