Kursseja ja luentosarjoja Espoon seurakunnissa

Espoon seurakunnat järjestävät joka kevät ja syksy monenlaisia luentosarjoja ja kursseja. Alla on esittelyjä niistä luentosarjoista ja kursseista, jotka pidetään usein, monet joka kevät ja syksy. Verkkosivujemme tapahtumahausta kannattaa myös katsoa, mitä kaikkea on tulossa. Hakua voi rajata esim. aihepiirin tai seurakunnan perusteella.

Tervetuloa mukaan!

Alfa-kurssi "Tässäkö tämä elämä on?"

Espoonlahden kirkko, Kipparinkatu 8
helmikuussa 2022

Avoin jokaiselle, joka haluaa tietää, mistä kristinuskossa on kysymys. Opetusta, keskustelua ja yhdessäoloa kevyen ruokailun ääressä. Alfan aikana on lapsille oma kerho, jossa huippukivaa puuhaa osaavien ohjaajien kanssa. Tiedustelut ja ilmoittautuminen: inkeri.oinonen@evl.fi, 050 583 6883.

Krito-ryhmä "Kaipaatko lisää ymmärrystä itsestäsi?"

Kristillinen vertaistukiryhmä. Tiedustelut ja ilmoittautuminen: Ritva Suomalainen, 040 733 6552.

Raamattuluentosarja 1. kirje tessalonikalaisille

pastorit Olli-Pekka Ylisuutari ja Teemu Aalto

  22.9. Evankeliumi leviää (1. Tess. 1: 1-10)
  6.10. Kutsumusammatissa? Oikeanlainen palveleminen
           (1. Tess. 2: 1-12)
20.10. Kauheaa juutalaisvastaisuutta ja antisemitismiä?!
           (1. Tess. 2: 13-16)
  3.11. Ihmisen ikävä toisen luo! (1. Tess. 2: 17 - 3: 13)
17.11. Lihallisuutta, lämminhtä henkeä ja laiskuutta?
           (1. Tess. 4: 1-12)
  1.12. Maailmanlopun meininkiä?! (1. Tess. 4: 13 - 5: 11)
15.12. Tykitystä tähteiksi! (1. Tess. 5: 12-28)

Jumalan johdatus -luentosarja Suvelan kappelissa

Mietitkö, miten Jumala johdattaa sinua?

Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan Jumalan johdatuksesta. Illat pidetään keskiviikkoisin klo 18 seuraavina päivinä: 20.10., 17.11., 24.11. ja 1.12. Iltojen opetuksen alustaa raamattukouluttaja Hannu Äimänen Helsingin Raamattukoulusta. Tiedusteluihin vastaa pastori Oiva Hujanen, p. 0405269096. 
Jos haluat osallistua tilaisuuteen kotoa Teamsin kautta, lähetä siitä sähköpostia: oiva.hujanen(at)evl.fi
Iltateetä tarjolla, vapaaehtoinen kahviraha Helsingin Raamattukoulun hyväksi.

naisia ja mies keskustelevat pöydän ääressä kahvikupit käsissään.
Alfa-kurssilla keskustelut käydään luottamuksellisessa ilmapiirissä.
Kuvassa Raamattu avoinna Vuorisaarnan kohdalta.
Espoon seurakunnissa järjestetään paljon Raamattu-aiheisia luentoja.

Alfa-kurssi

Alfa on kymmenen viikon mittainen kurssi, jossa tutustutaan kristinuskon perusteisiin avoimessa ja rennossa ilmapiirissä luentojen ja ryhmäkeskustelujen kautta.  Alfa-kurssi on tarkoitettu elämän tarkoitusta etsiville, epäilijöille ja niille, jotka haluavat syventää kristinuskon tuntemustaan. Alfa käsittää kymmenen tapaamista, jotka sisältävät iltapalan, alustuksen ja pienryhmäkeskustelun. Alfassa on välittävä, avoin ja rento ilmapiiri, jossa ihmiset voivat vapaasti esittää kysymyksiä ja keskustella niistä muiden kanssa.  Kurssiin sisältyy myös yksi ns. Pyhän hengen lauantai esim. leirikeskuksessa. Tapaamisten teemoja: Kuka Jeesus on? Miksi Jeesus kuoli? Miten on mahdollista uskoa? Miksi ja miten rukoilen? Miksi ja miten lukisin Raamattua? Miten Jumala johdattaa meitä? Miten voin vastustaa pahaa? Miksi ja miten kertoisin toisille? Vieläkö Jumala parantaa? Entä sitten seurakunta? Tässäkö tämä elämä on?

Tiedustelut: Leppävaaran seurakunta, vapaaehtoistyön koordinaattori Heli Siltakorpi, heli.siltakorpi@evl.fi, 040 537 6876. Seuraavan kurssin alkamisaikaa ei ole tiedossa.

Teologinen opintopiiri - teologiassa ajankohtaista -sarja

Teologinen opintopiiri on jo toistakymmentä vuotta kokoontunut Auroran kappelissa keväisin ja syksyisin keskustelemaan ajankohtaisista teologisista kysymyksistä asiantuntijavierailijoiden johdattamina. Puhujina on ollut toinen toistaan kiinnostavia alan ihmisiä, kuten Eero Junkkaala, Tapio Luoma, Panu Pihkala, Jaakko Heinimäki, Irja Askola ja Kaisamari Hintikka. Aiheina on ollut esim. "Mitä tapahtuu kuoleman jälkeen? Modernin teologian keskustelua eskatologiasta", "Matkalla avaraan uskoon" ja "Usko, oppi ja mielipiteet. Onko sen niin väliä, mihin uskoo ja miten?"

Illat alkavat kahvitarjoilulla klo 18.30 ja itse opintopiiri klo 19. Alustuksen kesto noin 30-40 min., jonka jälkeen on tilaisuus keskusteluun ja kysymyksiin. Ilta päättyy n. klo 20.30. Auroran kappelin osoite on Heiniemenpolku 1. Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan! Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Tervetuloa! Ks. tapahtumahausta Teologinen opintopiiri

Ikoniluennot Aurorassa

Pastori, ikonimaalari Alarik Corander luennoi ikoneista Auroran kappelissa keväisin ja syksyisin.  Luennot lauantaisin klo 12-13. Aiheina on ollut mm.: "Ikonimaalaus Suomessa - idän ja lännen välissä",  "Ikoni – taivaallinen ikkuna" ja "Harvinaiset ja erikoiset Jumalanäidin ikonit". Tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Katso tarkat ajat: ikoniluennot

Raamattuluentoja Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa

Pastori Ari Kunnamon raamattuluennoissa Kauklahden kappelissa käsitellään Apostolien teot -kirjaa. Apostolien teot -raamattuluento