Toimintaa lapsille verkossa

Espoon tuomiokirkkoseurakunta tarjoaa mukavaa tekemistä myös verkon kautta. Klikkaa linkkejä alta!

Lapsille hartauksia, askartelua, laulua & leikkiä 

YouTube -kanavalla, klikkaa tästä: Lapsityö Espoon tuomiokirkkoseurakunta

Perhekerho verkossa

https://www.Facebook.com/suvelankappelinlapsityo/ -sivulla lähetetään perhekerho livestreeminä joka torstai klo 10. Tule mukaan! 

Hyvä seurakuntalainen
Olemme seurakunnan vastuullisten kesken päättäneet noudattaa pääministerin kehotusta ja supistaa kokoontuvaa "harrastuspohjaista" toimintaa merkittävästi, tältä erää kesäkuun alkuun saakka. Järjestämme jumalanpalvelukset ja messut tuttuun aikaan tutuissa paikoissa, mutta lukuun ottamatta kiirastorstaita ja pääsiäistä messut pidetään ns. sanajumalanpalveluksina, jolloin ehtoollista ei vietetä.
Sielunhoitoa, diakoniaa ja keskusteluapua tarjoamme entiseen tapaan, ota yhteys papin puhelimeen tai alueesi diakoniatyöntekijään. Kastamme, vihimme avioon ja siunaamme haudan lepoon tavalliseen tapaan, mutta kaikki muu kokoava toiminta ja myös vapaaehtoisten vetämät pienryhmät jäävät tauolle ainakin 1.6 asti. Myös tälle jaksolle suunnitellut pistetapahtumat siirretään myöhempään ajankohtaan.
Seurakuntamme kappelit ovat em. toimintoja lukuun ottamatta joko kokonaan kiinni tai auki vain tietyn osan päivästä.  Kappelikohtainen tieto löytyy kappelin tiedotustaululta ja FB-sivulta. Espoon tuomiokirkon aukioloaikaa on lisätty, 17.3. alkaen kirkko on auki joka päivä 10-17.  Kirkkoon voi siis poiketa hiljentymään, rukoilemaan ja vaikka sytyttämään rukouskynttilöitä.
Pahoittelen toimintojen ja ryhmien peruuntumisesta aiheutuvaa mielipahaa, yksinäistä oloa ja huolta. Tervetuloa yhteisiin jumalanpalveluksiin tai hiljentymään omin päin.
Suo Herra toivon kynttilöiden loistaa,
tyyneksi, lämpimäksi liekki luo.
Valaiset pimeän, voit pelot poistaa.
Jää keskellemme Kristus, rauha tuo!


Antti Kujanpää
kirkkoherra

Alle kouluikäisten toiminta Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa

Alle kouluikäisille seurakunta tarjoaa monenlaista tekemistä yhdessä vanhempien kanssa tai ilman vanhempia. Perhekerhot ja iltaperhekerhot tarjoavat lapsille hetken aikaa leikkiä muiden lasten kanssa ja vanhemmille puolestaan mahdollisuuden jakaa vanhemmuuden näkökulmia toisten vanhempien kanssa.

Seurakunnan päiväkerhot toimivat talvisaikaan, ja niihin ilmoittaudutaan keväisin maaliskuussa.  Päiväkerho on seurakunnan varhaiskasvatusta 2-5-vuotiaille ja urvallinen paikka lapselle kasvaa toisten lasten seurassa. Se on myös kirkon ja kodin välistä kasvatuskumppanuutta, ja se tarjoaa lapselle mahdollisuuden kuulla Raamatun kertomuksia ja tutustua yhteiseen kristilliseen perintöömme.

Muskarit eli musiikkileikkikoulut ovat musiikin varhaiskasvatusta, jossa perheen pienimmätkin pääsevät osallisiksi musiikin iloisesta maailmasta. Vauvamuskarit on tarkoitettu noin 3-12 kuukauden ikäisille lapsille, jotka musisoivat vanhempiensa seurassa. Myös 1-3-vuotiaat käyvät muskarissa usein aikuisen seurassa, mutta noin 3-6-vuotiaat jo ilman aikuista.

Pyhäkoulussa lapsi pääsee kokemaan pyhän tuntua. Pyhäkoulussa lauletaan lastenvirsiä ja hengellisiä lauluja ja tutustutaan Raamatun kertomuksiin lapsille sopivin menetelmin, kuten leikin, näytelmän, laulun, lyhyiden kertomusten tai piirtämisen ja askartelun avulla. Pyhäkoulussa myös rukoillaan yhdessä ja pohditaan elämän tärkeitä asioita.

Perhekirkot ja -messut ovat koko perheen yhteisiä jumalanpalveluksia, joissa lasten tapa olla olemassa on otettu huomioon. Perhemessun kaava on laadittu normaalia kaavaa soveltaen ja lyhentäen.

Alkukesän kesäkerhot on tarkoitettu ensisijassa 1-2-luokkalaisille, kun vanhemmat ovat vielä töissä eikä heidän lomansa ole vielä alkanut. Kerhossa ollaan paljon ulkona, leikitään, pelataan ja askarrellaan, mutta nautitaan myös hiljentymisestä.

Katso vasemmasta navigaatiosta lisää tietoa lasten toiminnasta. Tervetuloa mukaan!

YouTube-video
Lapset ovat tervetulleita kirkkoon. Kuvassa joulun alun tapahtuma Espoon tuomiokirkossa.
Lapset ovat tervetulleita kirkkoon. Kuvassa joulun alun tapahtuma Espoon tuomiokirkossa.