Toimintaa lapsille verkossa

Espoon tuomiokirkkoseurakunta tarjoaa mukavaa tekemistä myös verkon kautta. Klikkaa linkkejä alta!

Lapsille hartauksia, askartelua, laulua & leikkiä 

YouTube -kanavalla, klikkaa tästä: Lapsityö Espoon tuomiokirkkoseurakunta

Perhekerho verkossa

https://www.Facebook.com/suvelankappelinlapsityo/ -sivulla lähetetään perhekerho livestreeminä joka torstai klo 10. Tule mukaan! 

Muutoksia toiminnassa ja maskisuositus koronaviruksen vuoksi 19.8. alkaen
Osa seurakunnan toiminnasta alkaa harkitusti. Seurakuntamme tapahtumissa suositellaan, että kaikki yli 15-vuotiaat käyttävät tilaisuuteen osallistuessaan suojamaskia. Messuissa, jumalanpalveluksissa ja konserteissa noudatetaan viranomaissuositusten mukaisia turvaväliohjeita ja tilakohtaisia osallistujamäärärajoituksia. Eläkeläiskerhojen syyskauden aloitus siirtyy; jatkosta tiedotetaan myöhemmin. Perhekerhot ja muskari- sekä perhekahvilat ovat toistaiseksi tauolla. Vauvaperhekerhot ja päiväkerhot aloittavat 17.8. alkavalla viikolla. Kuorojen alkamistiedot löytyvät kuorojen verkkosivulta. Seurakunnan työntekijät ovat tavattavissa keskusteluja varten, ja Espoon seurakuntien tukichat auttaa arkisin klo 15-18. Espoon tuomiokirkko on kesällä avoinna ma-su klo 10-17 hiljentymistä ja tutustumista varten, paitsi tilaisuuksien aikana. Kirkon tai hautausmaan opastuksia ei järjestetä. Kirkolliset toimitukset järjestetään ja niissäkin noudatetaan tilakohtaisia henkilörajoituksia ja muita ohjeita. Diakoniatyö auttaa normaalisti. 

Alle kouluikäisten toiminta Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa

Alle kouluikäisille seurakunta tarjoaa monenlaista tekemistä yhdessä vanhempien kanssa tai ilman vanhempia. Perhekerhot ja iltaperhekerhot tarjoavat lapsille hetken aikaa leikkiä muiden lasten kanssa ja vanhemmille puolestaan mahdollisuuden jakaa vanhemmuuden näkökulmia toisten vanhempien kanssa.

Seurakunnan päiväkerhot toimivat talvisaikaan, ja niihin ilmoittaudutaan keväisin maaliskuussa.  Päiväkerho on seurakunnan varhaiskasvatusta 2-5-vuotiaille ja urvallinen paikka lapselle kasvaa toisten lasten seurassa. Se on myös kirkon ja kodin välistä kasvatuskumppanuutta, ja se tarjoaa lapselle mahdollisuuden kuulla Raamatun kertomuksia ja tutustua yhteiseen kristilliseen perintöömme.

Muskarit eli musiikkileikkikoulut ovat musiikin varhaiskasvatusta, jossa perheen pienimmätkin pääsevät osallisiksi musiikin iloisesta maailmasta. Vauvamuskarit on tarkoitettu noin 3-12 kuukauden ikäisille lapsille, jotka musisoivat vanhempiensa seurassa. Myös 1-3-vuotiaat käyvät muskarissa usein aikuisen seurassa, mutta noin 3-6-vuotiaat jo ilman aikuista.

Pyhäkoulussa lapsi pääsee kokemaan pyhän tuntua. Pyhäkoulussa lauletaan lastenvirsiä ja hengellisiä lauluja ja tutustutaan Raamatun kertomuksiin lapsille sopivin menetelmin, kuten leikin, näytelmän, laulun, lyhyiden kertomusten tai piirtämisen ja askartelun avulla. Pyhäkoulussa myös rukoillaan yhdessä ja pohditaan elämän tärkeitä asioita.

Perhekirkot ja -messut ovat koko perheen yhteisiä jumalanpalveluksia, joissa lasten tapa olla olemassa on otettu huomioon. Perhemessun kaava on laadittu normaalia kaavaa soveltaen ja lyhentäen.

Alkukesän kesäkerhot on tarkoitettu ensisijassa 1-2-luokkalaisille, kun vanhemmat ovat vielä töissä eikä heidän lomansa ole vielä alkanut. Kerhossa ollaan paljon ulkona, leikitään, pelataan ja askarrellaan, mutta nautitaan myös hiljentymisestä.

Katso vasemmasta navigaatiosta lisää tietoa lasten toiminnasta. Tervetuloa mukaan!

YouTube-video
Lapset ovat tervetulleita kirkkoon. Kuvassa joulun alun tapahtuma Espoon tuomiokirkossa.
Lapset ovat tervetulleita kirkkoon. Kuvassa joulun alun tapahtuma Espoon tuomiokirkossa.