Muutoksia toimintaan 30.11.2020 alkaen

Otamme toiminnassamme huomioon viranomaisten ohjeet koronavirustilanteen parantamiseksi. Tästä syystä suurin osa lasten ja perheiden toiminnasta jää tauolle ma 30.11.2020 alkaen.

Espoon seurakuntien valmiusorganisaation johtoryhmän päätöksen mukaisesti perhekerhot, perhekahvilat ja muskarit eivät kokoonnu enää tämän vuoden aikana. Mikäli koronatilanne sallii, toiminta jatkuu jälleen tammikuussa. Lasten päiväkerhot jatkavat toimintaansa normaaliin tapaan. Seuraamme tässä Espoon kaupungin linjaa. Päiväkerhoryhmille ei järjestetä tilaisuuksia, jonne kutsutaan vanhempia mukaan.

Ajankohtaiset tiedot rajoitusten vaikutuksista seurakunnan toimintaan löytyvät nettisivuiltamme. Seuraattehan tiedotusta myös kappeleiden fb -sivuilla. Mikäli haluatte keskustella tilanteesta, niin ohjaajat ovat arkisin tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostilla.

Siunattua adventin aikaa!

Toimintaa lapsille verkossa

Espoon tuomiokirkkoseurakunta tarjoaa mukavaa tekemistä myös verkon kautta.

Oikealta pääset katsomaan rakastettua joulukuvaelmaa Ihmeellinen yö, jota ei koronan vuoksi esitetä joulun 2020 aikaan. Videon kautta pääset kuitenkin joulutunnelmaan iki-ihanan esityksen siivin!

Lisäksi klikkaa linkkejä alta ja löydä muuta mukavaa lapsille!

Lapsille hartauksia, askartelua, laulua & leikkiä 

YouTube -kanavalla, klikkaa tästä: Lapsityö Espoon tuomiokirkkoseurakunta

Perhekerho verkossa

https://www.Facebook.com/suvelankappelinlapsityo/ -sivulla lähetetään perhekerho livestreeminä joka torstai klo 10. Tule mukaan! 

Seurakuntien toiminta ja tilaisuudet 1.12.2020 lähtien. Jumalanpalveluksia voi rajoitusaikana seurata verkon kautta. Tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista. Kaikki kokoava toiminta jää nykymuodossaan tauolle loppuvuodeksi. Osa tilaisuuksista ja toiminnasta voi siirtyä verkkoon, ja siitä tiedotetaan erikseen. Lasten päiväkerhot rinnastuvat kaupungin varhaiskasvatukseen, ja ne jatkavat toimintaansa toistaiseksi. 

Alle kouluikäisten toiminta Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa

Alle kouluikäisille seurakunta tarjoaa monenlaista tekemistä yhdessä vanhempien kanssa tai ilman vanhempia. Perhekerhot ja iltaperhekerhot tarjoavat lapsille hetken aikaa leikkiä muiden lasten kanssa ja vanhemmille puolestaan mahdollisuuden jakaa vanhemmuuden näkökulmia toisten vanhempien kanssa.

Seurakunnan päiväkerhot toimivat talvisaikaan, ja niihin ilmoittaudutaan keväisin maaliskuussa.  Päiväkerho on seurakunnan varhaiskasvatusta 2-5-vuotiaille ja urvallinen paikka lapselle kasvaa toisten lasten seurassa. Se on myös kirkon ja kodin välistä kasvatuskumppanuutta, ja se tarjoaa lapselle mahdollisuuden kuulla Raamatun kertomuksia ja tutustua yhteiseen kristilliseen perintöömme.

Muskarit eli musiikkileikkikoulut ovat musiikin varhaiskasvatusta, jossa perheen pienimmätkin pääsevät osallisiksi musiikin iloisesta maailmasta. Vauvamuskarit on tarkoitettu noin 3-12 kuukauden ikäisille lapsille, jotka musisoivat vanhempiensa seurassa. Myös 1-3-vuotiaat käyvät muskarissa usein aikuisen seurassa, mutta noin 3-6-vuotiaat jo ilman aikuista.

Pyhäkoulussa lapsi pääsee kokemaan pyhän tuntua. Pyhäkoulussa lauletaan lastenvirsiä ja hengellisiä lauluja ja tutustutaan Raamatun kertomuksiin lapsille sopivin menetelmin, kuten leikin, näytelmän, laulun, lyhyiden kertomusten tai piirtämisen ja askartelun avulla. Pyhäkoulussa myös rukoillaan yhdessä ja pohditaan elämän tärkeitä asioita.

Perhekirkot ja -messut ovat koko perheen yhteisiä jumalanpalveluksia, joissa lasten tapa olla olemassa on otettu huomioon. Perhemessun kaava on laadittu normaalia kaavaa soveltaen ja lyhentäen.

Alkukesän kesäkerhot on tarkoitettu ensisijassa 1-2-luokkalaisille, kun vanhemmat ovat vielä töissä eikä heidän lomansa ole vielä alkanut. Kerhossa ollaan paljon ulkona, leikitään, pelataan ja askarrellaan, mutta nautitaan myös hiljentymisestä.

Katso vasemmasta navigaatiosta lisää tietoa lasten toiminnasta. Tervetuloa mukaan!

YouTube-video
YouTube-video