Toimintaa lapsille ja lapsiperheille Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa

Seurakunnan kokoava toiminta on tauolla toistaiseksi. Jumalanpalveluksia ja joitain muitakin tilaisuuksia voi rajoitusaikana seurata verkon kautta. Tarkemmat tiedot tapahtumakalenterista ja Verkkokirkko Espoossa -sivulta.
Lasten päiväkerhot ja muskarit, joissa vanhemmat eivät ole mukana, jatkavat toimintaansa toistaiseksi. Koronan aikaankin Espoon tuomiokirkko on avoinna joka päivä klo 10-17 hetkittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta.
Ajankohtaiset tiedot rajoitusten vaikutuksista seurakunnan toimintaan löytyvät koronaohje-sivulta. Seuraattehan tiedotusta myös kappeleiden Facebook-sivuilla. Mikäli haluatte keskustella tilanteesta, niin ohjaajat ovat arkisin tavoitettavissa puhelimitse ja sähköpostilla.

Millainen on tulevaisuuden pyhäkoulu?

Pyhäkoululla on pitkät perinteet. Perinteisestä historiastaan huolimatta pyhäkoulu elää ajassa. Tämän päivän pyhäkoulussa lapsille on monenlaista puuhaa sen lisäksi, että siellä sukelletaan Raamatun keskeisiin kertomuksiin ja opitaan myös hiljentymään yhdessä.

Kyselyyn vastataan anonyymisti ja vastauksia käytetään pyhäkoulun kehittämiseen.

Tule vaikuttamaan pyhäkoulun tulevaisuuteen vastaamalla kyselyyn!

Kyselyyn tästä

 

What is Sunday School of the future like?

Two Sunday schools gather every Sunday in the Espoo Cathedral Parish, one in Kauklahti chapel and one in Suvela chapel. We want to develop these Sunday schools together with children and families. You can help by answering the questionnaire. You can also e-mail us.

Sunday school has long history. Despite its traditional history, Sunday school lives in the moment. Today’s Sunday school offers children different kinds of activities in addition to exploring central Bible stories and learning to quiet down together.

You will answer anonymously and the answers will be used to help develop our Sunday school program.

You are welcome to influence the future of the Sunday school! Answer the questionnaire, please.

Answer the questionnaire here


Toimintaa lapsille ja perheille verkossa

Tiedot nettiperhekerhoista ym. virtuaalisista toiminnoista löytyvät Perhekerhot -välilehdeltä

Toimintaa netissä

 

Alle kouluikäisten toiminta Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa

Alle kouluikäisille seurakunta tarjoaa monenlaista tekemistä yhdessä vanhempien kanssa tai ilman vanhempia. Perhekerhot ja iltaperhekerhot tarjoavat lapsille hetken aikaa leikkiä muiden lasten kanssa ja vanhemmille puolestaan mahdollisuuden jakaa vanhemmuuden näkökulmia toisten vanhempien kanssa.

Seurakunnan päiväkerhot toimivat talvisaikaan, ja niihin ilmoittaudutaan keväisin maaliskuussa.  Päiväkerho on seurakunnan varhaiskasvatusta 2-5-vuotiaille ja urvallinen paikka lapselle kasvaa toisten lasten seurassa. Se on myös kirkon ja kodin välistä kasvatuskumppanuutta, ja se tarjoaa lapselle mahdollisuuden kuulla Raamatun kertomuksia ja tutustua yhteiseen kristilliseen perintöömme.

Muskarit eli musiikkileikkikoulut ovat musiikin varhaiskasvatusta, jossa perheen pienimmätkin pääsevät osallisiksi musiikin iloisesta maailmasta. Vauvamuskarit on tarkoitettu noin 3-12 kuukauden ikäisille lapsille, jotka musisoivat vanhempiensa seurassa. Myös 1-3-vuotiaat käyvät muskarissa usein aikuisen seurassa, mutta noin 3-6-vuotiaat jo ilman aikuista.

Pyhäkoulussa lapsi pääsee kokemaan pyhän tuntua. Pyhäkoulussa lauletaan lastenvirsiä ja hengellisiä lauluja ja tutustutaan Raamatun kertomuksiin lapsille sopivin menetelmin, kuten leikin, näytelmän, laulun, lyhyiden kertomusten tai piirtämisen ja askartelun avulla. Pyhäkoulussa myös rukoillaan yhdessä ja pohditaan elämän tärkeitä asioita.

Perhekirkot ja -messut ovat koko perheen yhteisiä jumalanpalveluksia, joissa lasten tapa olla olemassa on otettu huomioon. Perhemessun kaava on laadittu normaalia kaavaa soveltaen ja lyhentäen.

Alkukesän kesäkerhot on tarkoitettu ensisijassa 1-2-luokkalaisille, kun vanhemmat ovat vielä töissä eikä heidän lomansa ole vielä alkanut. Kerhossa ollaan paljon ulkona, leikitään, pelataan ja askarrellaan, mutta nautitaan myös hiljentymisestä.

Katso vasemmasta navigaatiosta lisää tietoa lasten toiminnasta. Tervetuloa mukaan!

YouTube-video
YouTube-video