Lähetyspiiri

Matinkappelin perinteinen lähetyspiiri tukee nimikkolähettien ja -kohteiden toimintaa. Tervetuloa mukaan!

 

Paikka: Matinkappeli

Aika:  to klo 15-16.30

Yhteystiedot: Eila Laaksolahti 044 900 698.

Olarin nimikkolähetit

Hilkka Arminen

Paikka: Papua-Uusi-Guinea

Aika: 18.8.2017

Lisätiedot:

Dipl.ins. Hilkka on raamatunkäännöstyössä Papua-Uudessa-Guineassa, jossa puhutaan yli 850 kieltä, kaikki eivät ole edes kirjallisessa muodossa. Hilkka kääntää Raamattua urat-kielellä yhdessä muiden kääntäjien kanssa.

Hilkan terveisiä voit lukea tilaamalla ilmaisen Ilosanomatlehden, ota yhteyttä kansainvälisen työn sihteeri Markus Silvolaan tai diakoni Tytti Kohoseen tytti.kohonen@evl.fi p. 050 365 3779. Lehti on saatavilla sekä sähköpostiversiona että paperiversiona.

Lähetysjärjestö: Suomen Lähetysseura

Yhteystiedot:

Hilkka Arminen
SIL, P.O. Box 1 (99), Ukarumpa EHP 444, Papua-New-Guinea
h.arminen@sil.org.pg


Kai ja Mirva Lappalainen

Paikka: Viimsi/Tallinna, Viro

Aika: 18.8.2017

Lisätiedot:

Pastori Kai Lappalaisen ja nuorisonohjaaja, suuhygienisti Mirva Lappalaisen perhe asuu Virossa Tallinnan rajalla Viimsissä. Kai tuottaa luterilaisesta uskosta Venäjällä ja Baltiassa kertovia tv- ja radio-ohjelmia ja verkkotyötä, aloittelee nuorisotyötä ja osallistuu nuorisonohjaajien koulututtamiseen Inkerin kirkon teologisessa instituutissa Keltossa.

Suuri osa Lappalaisten työstä on Lasnamäellä sijaitsevan Pyhän Markuksen seurakunnan tukemista ja siellä toimimista. Käypä vilkaisemassa www.markuse.ee. Kai on seurakunnan pappi ja Mirva tekee työtä paikallisten vapaaehtoisten kanssa, mm. lapsi-, pyhäkoulu-, ja perhetyötä

Kai ja Mirva kirjoittavat blogia osoitteessa: www.lappalainen.ee

Lappalaisten terveisiä voit lukea tilaamalla ilmaisen Ilosanomat-lehden, ota yhteyttä kansainvälisen työn sihteeri Markus Silvolaan tai diakoni Tytti Kohoseen tytti.kohonen@evl.fi p. 050 365 3779.

Lähetysjärjestö: Suomen evankelisluterilainen Kansanlähetys

Yhteystiedot:

Asalea tee 1, 74001 Viimsi, VIRO

kai.lappalainen@sekl.fi
mirva.lappalainen@sekl.fi


Tero Massa ja Katariina Kiilunen

Paikka: Bangkok, Thaimaa

Aika: 18.8.2017

Lisätiedot:

Tero ja Katariina lähtivät tammikuussa 2013 Thaimaan luterilaisen kirkon työyhteyteen Bangkokiin. Katariina opettaa ja kouluttaa Luther-seminaarissa kirkon työntekijöitä. Tero työskentelee seurakuntapappina Bangkokin luterilaisessa seurakunnassa ja vastaa Mekong-alueen työstä Suomen Lähetysseurassa.

Katariina ja Tero ovat osa Suomen Lähetysseuran Me Kongilaiset Facebookryhmää, käypä tykkäämässä!

Teron ja Katariinan terveisiä voit lukea tilaamalla ilmaisen Ilosanomat-lehden, ota yhteyttä kansainvälisen työn sihteeri Markus Silvolaan tai diakoni Tytti Kohoseen tytti.kohonen@evl.fi p. 050 365 3779.

Lähetysjärjestö: Suomen Lähetysseura

Yhteystiedot:

FELM 1188, Sukhumvit 50 Road

Soi Roem Charoen

Phrakanong

Klong-Toey

Bangkok 10260

Thailand

 

Marja-Liisa ja David Ezzine

Paikka: Etelä-Ranska

Aika: 18.8.2017

Lisätiedot:

Marja-Liisa ja David Ezzine työskentelevät Etelä-Ranskassa Studio Almorsalissa tehden kristillisiä "Armon hetki" -ohjelmia. Lähetykset radioidaan Pohjois-Afrikan maihin. Ezzinet ovat mukana myös kristillisessä televisio- ja internettuotannossa. Sat7 ja al-Hayat -televisioyhtiöiden arabiankieliset kanavat näkyvät laajalla alueella Pohjois-Afrikassa, Lähi-Idässä ja Euroopassa.

Ezzinet eivät varsinaisesti ole nimikkolähettejämme enää, mutta seuraamme heidän työtään edelleen. David on auttanut paljon suomalaisia seurakuntia turvapaikanhakijoiden tukemiseksi ja auttamiseksi monin eri tavoin.

Lisätietoja saat kansainvälisen työn sihteeri Markus Silvolalta tai diakoni Tytti Kohoselta tytti.kohonen@evl.fi p. 050 365 3779.

Lähetysjärjestö: Medialähetys Sanansaattajat

Yhteystiedot:

David ja Marja-Liisa Ezzine
6 rue d´Artois, F-13180 Gignac-la-Nerthe, France

marja-liisa@wanadoo.fr
radio.injil@wanadoo.fi


 

Olarin nimikkokohteet ja projektit

Sat-7 Medialähetystyö Lähi-Idän maihin

Olarin seurakunta tukee kristillisen satelliittitelevisio SAT-7:n arabian-, farsin- (persia) ja turkinkielistä työtä. Ohjelmia lähetetään ympäri vuorokauden neljällä kanavalla ja kolmen satelliitin kautta. Netin kautta ohjelmat ovat katsottavissa kaikkialla maailmassa. Myös Suomessa moni maahanmuuttaja katsoo ohjelmia omalla äidinkielellään, myös pakolaisleireillä ympäri Lähi-Itää. Radio, televisio ja internet on monille kristityille elämänlanka, joka rohkaisee ja neuvoo miten elää kristittynä vaikeuksien ja jopa vainon keskellä.

Lähi-itä, Pohjois-Afrikka ja Keski-Aasia ovat uutisissa päivittäin. Kristityt ovat alueella pieni ja monin paikoin vainottu vähemmistö. Ääriuskonnolliset ilmiöt ja yhteiskuntien epävakaus tarjoavat myös ennennäkemättömiä mahdollisuuksia. Moni kyselee elämän mielekkyyttä ja etsii totuutta. Internet ja satelliittitelevisio ovat avanneet Lähi-idän ja Keski-Aasian asukkaille uusia ikkunoita maailmaan.

Lähetysjärjestö: Medialähetys Sanansaattajat

Lisätietoa työstä saat tilaamalla ilmaisen Ilosanomatlehden sähköposti- tai paperiversiona kansainvälisen työn sihteeriltä Markus Silvolalta tai diakoni Tytti Kohoselta tytti.kohonen@evl.fi p. 050 365 3779.

http://sat7.org/

Koulutuskeskus Luther Seminary in Thailand,

Kirkon teologisen koulutuskeskuksen Luther Seminary in Thailandin (LST) päätavoitteena on kouluttaa kaikki kirkon työntekijät Thaimaan evankelis-luterilaiselle kirkolle (ELCT) sekä osaltaan huolehtia olemassa olevien työntekijöiden jatkokoulutuksesta. Toisena tärkeänä tavoitteena on tukea seurakuntien maallikoiden kasvua kristittyinä.

LST näkee keskeiseksi työksi myös yhteyksien rakentamisen toisiin tunnustuskuntiin sekä muihin uskontoihin. LST toteuttaa tehtäväänsä järjestämällä teologista koulutusta eri opetus-ohjelmien mukaan. Koulutuksessa painotetaan myös taiteen käyttöä evankeliumin julistuksen keinona (draama, tanssi, musiikki, kukkien sidonta) ja jumalanpalveluksen sisällön vahvistajana ja elävöittäjänä.

LST:n henkilökunnassa on viisi thaimaalaista työntekijää, joiden vastuu-alueina ovat kirjasto ja kristillisen kasvatuksen yksikkö. Tuntiopettajina toimii partnerimaiden lähetystyöntekijöitä, thaimaalaisia teologeja niin ELCT:n omasta piiristä kuin myös Thaimaan ekumeeniselta kentältä.

Lähetysjärjestö: Suomen Lähetysseura

Lisätietoa työstä saat tilaamalla ilmaisen Ilosanomatlehden sähköposti- tai paperiversiona kansainvälisen työn sihteeriltä Markus Silvolalta tai diakoni Tytti Kohoselta tytti.kohonen@evl.fi p. 050 365 3779.

http://www.elctthailand.com/


Egyptin Pipliaseura

Egyptin Pipliaseuralla on eri puolilla Egyptiä kaksitoista raamattukeskusta, jotka palvelevat paikallisia kirkkoja ja kristittyjä. Pipliaseuran tärkeä yhteistyökumppani Egyptissä on koptikirkko, joka noin kahdeksan miljoonan jäsenmäärällään on Lähi-idän suurimpia kirkkoja. Lukutaitoryhmät ovat Pipliaseuran ja koptikirkon yhteistyöhanke erityisesti naisten aseman parantamiseksi. Pipliaseura toimittaa vuosittain myös koptikirkon pyhäkouluille tuhansia Uusia testamentteja, lasten raamattukasetteja ja -kirjasia.

Kairon kansainvälisillä kirjamessuilla myydään vuosittain tuhansia raamattukirjasia, videoita ja kasetteja. Varsinkin maaseudulla äänikasetit ovat suosittuja ihmisten lukutaidottomuuden takia. Muita raamattutyön hankkeita ovat esim. Raamatun maailma -elämysmatka nuorille sekä Lastenraamattujen jakelut kouluille.

Suomen Pipliaseura osallistuu Lähi-idän pipliaseurojen yhteistyöhankkeisiin, jotka palvelevat alueella toimivia kirkkoja ja kristillisiä yhteisöjä.

Lähetysjärjestö: Suomen Pipliaseura

Lisätietoa työstä saat tilaamalla ilmaisen Ilosanomatlehden sähköposti- tai paperiversiona kansainvälisen työn sihteeriltä Markus Silvolalta tai diakoni Tytti Kohoselta tytti.kohonen@evl.fi p. 050 365 3779.

http://bibles4egypt.com/

 


Ihmiskaupan uhrien kotouttaminen, Thaimaa/Laos

Vuosittain tuhannet laosilaiset ylittävät laittomasti Mekong-joen päästäkseen Thaimaan puolelle. Viime vuosina thaiviranomaiset ovat karkottaneet kymmeniätuhansia laittomasti maahan pyrkiviä laosilaisia. Thaimaasta karkotetut laosilaisnaiset ja -lapset ovat helppoja uhreja maiden rajojen tuntumassa odottaville ihmiskaupan kätyreille.

Hallitusten välillä tehdyistä yhteistyösopimuksista huolimatta ihmiskaupan uhrien asianmukainen ja turvallinen palauttaminen kotimaahan ei toteudu. Köyhistä oloista lähteneillä naisilla ei välttämättä ole vaihtoehtoja toimeentulonsa ansaitsemiseksi kotikylässään. Suomen Lähetysseuran yhteistyökumppani Alliance Anti Trafic toimii Thaimaasta käsin yhteistyössä Laosin paikalliskumppaneiden kanssa ihmiskaupan ehkäisemiseksi sekä uhreiksi joutuneiden laosilaisten tyttöjen ja naisten turvallisen paluun ja kotimaahan integroitumisen varmistamiseksi. Hanke toteutetaan Thaimaan ja Laosin raja-alueilla, erityisesti Champassakin ja Sawannakhetin maakunnissa sekä pääkaupungissa Vietnamissa.

http://www.allianceantitrafic.org/

Lähetysjärjestö: Suomen Lähetysseura

Lisätietoa työstä saat tilaamalla ilmaisen Lähetysrengas-lehden sähköposti- tai paperiversiona kansainvälisen työn sihteeriltä Markus Silvolalta tai diakoni Tytti Kohoselta tytti.kohonen@evl.fi p. 050 365 3779.


Pakolaistyö Ateenassa ja Suomessa

Ateenassa kohdataan turvapaikanhakijoita, jotka tulevat Schengen-alueelle yhtä Eurooppaan suuntautuvan pakolaisuuden valtaväylää pitkin.  Heria Voithias -järjestön pakolaiskeskus tavoittaa viikoittain satoja eri-ikäisiä maahantulijoita. Pakolaiskeskuksessa heille annetaan aineellista, henkistä ja hengellistä apua, tarjotaan opetusta ja koulutusta, järjestetään peseytymis- ja pyykinpesumahdollisuus sekä tilat yhdessäoloon ja toinen toisensa kohtaamiseen.

Suomessa tuetaan kotimaassa olevia lähettejä ja vapaaehtoisia, jotka ovat tehneet jo vuosien ajan työtä maahanmuuttajien ja pakolaisten parissa oman kotiseurakuntansa ja paikkakuntansa yhteyksissä.

Lähetysjärjestö: Evankelis-luterilainen lähetysyhdistys Kylväjä

Lisätietoa työstä saat tilaamalla ilmaisen Ilosanomatlehden sähköposti- tai paperiversiona kansainvälisen työn sihteerilta Markus Silvolalta tai diakoni Tytti Kohoselta tytti.kohonen@evl.fi p. 050 365 3779.

http://helpinghands.gr/en/

 

Perhekeskus Tartossa Virossa

 

Olarin seurakunta tukee Tartossa Maarian seurakunnan yhteydessä toimivaa perhekeskusta (samanlainen kuin Suomessa perheasiain neuvottelukeskus). Virossa tarve perhetyölle on suuri ja Viron kirkko tukee tällä tavoin virolaisia perheitä. Ennen Tarton keskuksen avaamista vain Tallinnassa oli keskus ja jonot olivat pitkiä. Perhekeskus toimii Tartossa Maarian seurakunnan tiloissa, ja myös seurakunnan kirkkoherra, lähetys-työntekijä Joona Toivanen puolisonsa Helenen kanssa ovat olleet vapaaehtoistyöntekijöinä Perhekeskuksessa järjestämässä mm. Parisuhteen palikat -koulutusta.

Järjestö: Evankelinen lähetysyhdistys ELY

http://tartumaarja.eelk.ee/