Lähetyspiiri

Matinkappelin perinteinen lähetyspiiri tukee nimikkolähettien ja -kohteiden toimintaa. Tervetuloa mukaan!

 

Paikka: Matinkappeli

Aika:  to klo 15-16.30

Yhteystiedot: Eila Laaksolahti 044 900 698.

Olarin nimikkolähetit

Hilkka Arminen

Paikka: Papua-Uusi-Guinea

Aika: 18.8.2017

Lisätiedot:

Dipl.ins. Hilkka on raamatunkäännöstyössä Papua-Uudessa-Guineassa, jossa puhutaan yli 850 kieltä, kaikki eivät ole edes kirjallisessa muodossa. Hilkka kääntää Raamattua urat-kielellä yhdessä muiden kääntäjien kanssa.

Hilkan terveisiä voit lukea tilaamalla ilmaisen Ilosanomatlehden, ota yhteyttä  diakoni Tytti Kohoseen tytti.kohonen@evl.fi p. 050 365 3779. Lehti on saatavilla sekä sähköpostiversiona että paperiversiona.

Lähetysjärjestö: Suomen Lähetysseura

Yhteystiedot:

Hilkka Arminen
SIL, P.O. Box 1 (99), Ukarumpa EHP 444, Papua-New-Guinea
h.arminen@sil.org.pg

Tuki: FI8111123000375516, viitenumero 2095


Aaro Rytkönen

Paikka: Oman
Lisätietoja: Aaro Rytkönen toimii Al Amana -keskuksen toiminnanjohtajana Amerikan reformoidun kirkon (RCA GM) työyhteydessä. Al Amana – keskus keskittyy uskontojenväliseen dialogiin ja erityisesti kristittyjen ja muslimeiden väliseen yhteistyöhön ja yhteisymmärrykseen.
Työn tarkoituksena on edistää uskontojen keskinäistä ja rauhanomaista rinnakkaiseloa Omanissa, Lähi-idässä ja koko maailmassa.


”Tehtäväni on rakentaa siltoja kristittyjen ja muslimeiden välille. Tälle työlle on tilausta maailmassa, jossa ristiriidat ja väärinymmärryksen korostuvat.”
Aaron terveisiä voit lukea tilaamalla sähköisen Ilosanomat -uutiskirjeemme.

Lisätietoja Tytti Kohonen tytti.kohonen@evl.fi 050 365 3779.
Lähetysjärjestö: Suomen Lähetysseura


Yhteystiedot: arytkonen@alamanacentre.org
Tuki: FI8111123000375516, viitenumero 2082


Kirsti Malmi

Paikka: Viro, Tallinna (Lasnamäki)
Lisätietoja: Diakoninen tavoittava työ Lasnamäen kaupunginosassa. Lisäksi Kirsti tekee valtakunnallista musiikkievankelistan työtä, aktiotyötä sekä kehitysvammais- ja vanhustyötä Viron kirkossa.
Kirstin terveisiä voit lukea tilaamalla sähköisen Ilosanomat -uutiskirjeemme.

Lisätietoja Tytti Kohonen tytti.kohonen@evl.fi 050 365 3779.
Lähetysjärjestö: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys
Yhteystiedot: * sähköposti: kirsti.malmi@sekl.fi   *  Instagram: vilkaisu_viroon
Lasnamäen srk:n postiosoite: EELK Lasnamäe, Pae 21, 11415 Tallinn, Estonia
 *  verkkosivu: www.markuse.ee
Tuki: FI8111123000375516, viitenumero 2079


 

Olarin nimikkokohteet ja projektit

Sat-7 Medialähetystyö Lähi-Idän maihin

Olarin seurakunta tukee kristillisen satelliittitelevisio SAT-7:n arabian-, farsin- (persia) ja turkinkielistä työtä. Ohjelmia lähetetään ympäri vuorokauden neljällä kanavalla ja kolmen satelliitin kautta. Netin kautta ohjelmat ovat katsottavissa kaikkialla maailmassa. Myös Suomessa moni maahanmuuttaja katsoo ohjelmia omalla äidinkielellään, myös pakolaisleireillä ympäri Lähi-Itää. Radio, televisio ja internet on monille kristityille elämänlanka, joka rohkaisee ja neuvoo miten elää kristittynä vaikeuksien ja jopa vainon keskellä.

Lähi-itä, Pohjois-Afrikka ja Keski-Aasia ovat uutisissa päivittäin. Kristityt ovat alueella pieni ja monin paikoin vainottu vähemmistö. Ääriuskonnolliset ilmiöt ja yhteiskuntien epävakaus tarjoavat myös ennennäkemättömiä mahdollisuuksia. Moni kyselee elämän mielekkyyttä ja etsii totuutta. Internet ja satelliittitelevisio ovat avanneet Lähi-idän ja Keski-Aasian asukkaille uusia ikkunoita maailmaan.

Lähetysjärjestö: Medialähetys Sanansaattajat

Lisätietoa työstä saat tilaamalla ilmaisen Ilosanomatlehden sähköposti- tai paperiversiona kansainvälisen työn sihteeriltä Markus Silvolalta tai diakoni Tytti Kohoselta tytti.kohonen@evl.fi p. 050 365 3779.

http://sat7.org/

Tuki: FI8111123000375516, viitenumero 2121


Koulutuskeskus Luther Seminary in Thailand,

Kirkon teologisen koulutuskeskuksen Luther Seminary in Thailandin (LST) päätavoitteena on kouluttaa kaikki kirkon työntekijät Thaimaan evankelis-luterilaiselle kirkolle (ELCT) sekä osaltaan huolehtia olemassa olevien työntekijöiden jatkokoulutuksesta. Toisena tärkeänä tavoitteena on tukea seurakuntien maallikoiden kasvua kristittyinä.

LST näkee keskeiseksi työksi myös yhteyksien rakentamisen toisiin tunnustuskuntiin sekä muihin uskontoihin. LST toteuttaa tehtäväänsä järjestämällä teologista koulutusta eri opetus-ohjelmien mukaan. Koulutuksessa painotetaan myös taiteen käyttöä evankeliumin julistuksen keinona (draama, tanssi, musiikki, kukkien sidonta) ja jumalanpalveluksen sisällön vahvistajana ja elävöittäjänä.

LST:n henkilökunnassa on viisi thaimaalaista työntekijää, joiden vastuu-alueina ovat kirjasto ja kristillisen kasvatuksen yksikkö. Tuntiopettajina toimii partnerimaiden lähetystyöntekijöitä, thaimaalaisia teologeja niin ELCT:n omasta piiristä kuin myös Thaimaan ekumeeniselta kentältä.

Lähetysjärjestö: Suomen Lähetysseura

Lisätietoa työstä saat tilaamalla ilmaisen Ilosanomatlehden sähköposti- tai paperiversiona kansainvälisen työn sihteeriltä Markus Silvolalta tai diakoni Tytti Kohoselta tytti.kohonen@evl.fi p. 050 365 3779.

Tuki: FI8111123000375516, viitenumero 2118


Egyptin Pipliaseura

Egyptin Pipliaseuralla on eri puolilla Egyptiä kaksitoista raamattukeskusta, jotka palvelevat paikallisia kirkkoja ja kristittyjä. Pipliaseuran tärkeä yhteistyökumppani Egyptissä on koptikirkko, joka noin kahdeksan miljoonan jäsenmäärällään on Lähi-idän suurimpia kirkkoja. Lukutaitoryhmät ovat Pipliaseuran ja koptikirkon yhteistyöhanke erityisesti naisten aseman parantamiseksi. Pipliaseura toimittaa vuosittain myös koptikirkon pyhäkouluille tuhansia Uusia testamentteja, lasten raamattukasetteja ja -kirjasia.

Kairon kansainvälisillä kirjamessuilla myydään vuosittain tuhansia raamattukirjasia, videoita ja kasetteja. Varsinkin maaseudulla äänikasetit ovat suosittuja ihmisten lukutaidottomuuden takia. Muita raamattutyön hankkeita ovat esim. Raamatun maailma -elämysmatka nuorille sekä Lastenraamattujen jakelut kouluille.

Suomen Pipliaseura osallistuu Lähi-idän pipliaseurojen yhteistyöhankkeisiin, jotka palvelevat alueella toimivia kirkkoja ja kristillisiä yhteisöjä.

Lähetysjärjestö: Suomen Pipliaseura

Lisätietoa työstä saat tilaamalla ilmaisen Ilosanomatlehden sähköposti- tai paperiversiona kansainvälisen työn sihteeriltä Markus Silvolalta tai diakoni Tytti Kohoselta tytti.kohonen@evl.fi p. 050 365 3779.

http://bibles4egypt.com/

Tuki: FI8111123000375516, viitenumero 2134


Pakolaistyö Ateenassa ja Suomessa

Ateenassa kohdataan turvapaikanhakijoita, jotka tulevat Schengen-alueelle yhtä Eurooppaan suuntautuvan pakolaisuuden valtaväylää pitkin.  Heria Voithias -järjestön pakolaiskeskus tavoittaa viikoittain satoja eri-ikäisiä maahantulijoita. Pakolaiskeskuksessa heille annetaan aineellista, henkistä ja hengellistä apua, tarjotaan opetusta ja koulutusta, järjestetään peseytymis- ja pyykinpesumahdollisuus sekä tilat yhdessäoloon ja toinen toisensa kohtaamiseen.

Suomessa tuetaan kotimaassa olevia lähettejä ja vapaaehtoisia, jotka ovat tehneet jo vuosien ajan työtä maahanmuuttajien ja pakolaisten parissa oman kotiseurakuntansa ja paikkakuntansa yhteyksissä.

Lähetysjärjestö: Evankelis-luterilainen lähetysyhdistys Kylväjä

Lisätietoa työstä saat tilaamalla ilmaisen Ilosanomatlehden sähköposti- tai paperiversiona kansainvälisen työn sihteerilta Markus Silvolalta tai diakoni Tytti Kohoselta tytti.kohonen@evl.fi p. 050 365 3779.

http://helpinghands.gr/en/

Tuki: FI8111123000375516, viitenumero 2066


Perhekeskus Tartossa Virossa

 

Olarin seurakunta tukee Tartossa Maarian seurakunnan yhteydessä toimivaa perhekeskusta (samanlainen kuin Suomessa perheasiain neuvottelukeskus). Virossa tarve perhetyölle on suuri ja Viron kirkko tukee tällä tavoin virolaisia perheitä. Ennen Tarton keskuksen avaamista vain Tallinnassa oli keskus ja jonot olivat pitkiä. Perhekeskus toimii Tartossa Maarian seurakunnan tiloissa, ja myös seurakunnan kirkkoherra, lähetys-työntekijä Joona Toivanen puolisonsa Helenen kanssa ovat olleet vapaaehtoistyöntekijöinä Perhekeskuksessa järjestämässä mm. Parisuhteen palikat -koulutusta.

Järjestö: Evankelinen lähetysyhdistys ELY

http://tartumaarja.eelk.ee/

Tuki: FI8111123000375516, viitenumero 1643