Verkkolähetyspiiri

Teamsin välityksellä torstaisin klo 15-16. Ota yhteyttä Tyttiin ja saat ohjeet sekä linkin tapahtumaan. tytti.kohonen@evl.fi p. 050 365 3779.

Olarin nimikkolähetit ja -kohteet

Hilkka Arminen

Paikka: Papua-Uusi-Guinea

Dipl.ins. Hilkka on raamatunkertomuskurssien käännöskonsultti Papua-Uudessa-Guineassa, jossa puhutaan yli 850 kieltä, kaikki eivät ole edes kirjallisessa muodossa.

Hilkan terveisiä voit lukea tilaamalla sähköisen Ilosanomat -uutiskirjeemme.

Lisätietoja: Tytti Kohonen tytti.kohonen@evl.fi p. 050 365 3779.

Lähetysjärjestö: Suomen Lähetysseura

Yhteystiedot:

Hilkka Arminen
SIL, P.O. Box 1 (99), Ukarumpa EHP 444, Papua-New-Guinea
hilkka_arminen@sil.org

Tuki: FI95 2305 1800 0043 72, viitenumero 2095


Aaro Rytkönen

Paikka: Oman

Aaro Rytkönen toimii Al Amana -keskuksen toiminnanjohtajana Amerikan reformoidun kirkon (RCA GM) työyhteydessä. Al Amana – keskus keskittyy uskontojenväliseen dialogiin ja erityisesti kristittyjen ja muslimeiden väliseen yhteistyöhön ja yhteisymmärrykseen.
Työn tarkoituksena on edistää uskontojen keskinäistä ja rauhanomaista rinnakkaiseloa Omanissa, Lähi-idässä ja koko maailmassa.

”Tehtäväni on rakentaa siltoja kristittyjen ja muslimeiden välille. Tälle työlle on tilausta maailmassa, jossa ristiriidat ja väärinymmärryksen korostuvat.”

Aaron terveisiä voit lukea tilaamalla sähköisen Ilosanomat -uutiskirjeemme.

Lisätietoja: Tytti Kohonen tytti.kohonen@evl.fi 050 365 3779.

Lähetysjärjestö: Suomen Lähetysseura

Yhteystiedot: arytkonen@alamanacentre.org


Tuki: FI95 2305 1800 0043 72, viitenumero 2082


Kirsti Malmi

Paikka: Viro, Tallinna (Lasnamäki)

Diakoninen tavoittava työ Lasnamäen kaupunginosassa. Lisäksi Kirsti tekee valtakunnallista musiikkievankelistan työtä, aktiotyötä sekä kehitysvammais- ja vanhustyötä Viron kirkossa.

Kirstin terveisiä voit lukea tilaamalla sähköisen Ilosanomat -uutiskirjeemme.

Lisätietoja: Tytti Kohonen tytti.kohonen@evl.fi 050 365 3779.

Lähetysjärjestö: Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys

Yhteystiedot:

sähköposti: kirsti.malmi@sekl.fi  

instagram: vilkaisu_viroon

Lasnamäen srk:n postiosoite: EELK Lasnamäe, Pae 21, 11415 Tallinn, Estonia

verkkosivu: www.markuse.ee

Tuki: FI95 2305 1800 0043 72, viitenumero 2079


 

 

Sat7 Medialähetystyö Lähi-Idän maihin

Olarin seurakunta tukee kristillisen satelliittitelevisio SAT-7:n arabian-, farsin- (persia) ja turkinkielistä työtä. Ohjelmia lähetetään ympäri vuorokauden neljällä kanavalla ja kolmen satelliitin kautta. Netin kautta ohjelmat ovat katsottavissa kaikkialla maailmassa. Myös Suomessa moni maahanmuuttaja katsoo ohjelmia omalla äidinkielellään, myös pakolaisleireillä ympäri Lähi-Itää. Radio, televisio ja internet on monille kristityille elämänlanka, joka rohkaisee ja neuvoo miten elää kristittynä vaikeuksien ja jopa vainon keskellä.

Lähi-itä, Pohjois-Afrikka ja Keski-Aasia ovat uutisissa päivittäin. Kristityt ovat alueella pieni ja monin paikoin vainottu vähemmistö. Ääriuskonnolliset ilmiöt ja yhteiskuntien epävakaus tarjoavat myös ennennäkemättömiä mahdollisuuksia. Moni kyselee elämän mielekkyyttä ja etsii totuutta. Internet ja satelliittitelevisio ovat avanneet Lähi-idän ja Keski-Aasian asukkaille uusia ikkunoita maailmaan.

Lähetysjärjestö: Medialähetys Sanansaattajat

Medialähetystyön terveisiä voit lukea tilaamalla sähköisen Ilosanomat -uutiskirjeemme.

Lisätietoja: Tytti Kohonen tytti.kohonen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä p. 050 365 3779.

http://sat7.org/

Tuki: FI95 2305 1800 0043 72, viitenumero 2121


Koulutuskeskus Luther-seminaari, Thaimaa

Kirkon teologisen koulutuskeskuksen Luther Seminary in Thailandin (LST) päätavoitteena on kouluttaa kaikki kirkon työntekijät Thaimaan evankelis-luterilaiselle kirkolle (ELCT) sekä osaltaan huolehtia olemassa olevien työntekijöiden jatkokoulutuksesta. Toisena tärkeänä tavoitteena on tukea seurakuntien maallikoiden kasvua kristittyinä.

LST näkee keskeiseksi työksi myös yhteyksien rakentamisen toisiin tunnustuskuntiin sekä muihin uskontoihin. LST toteuttaa tehtäväänsä järjestämällä teologista koulutusta eri opetus-ohjelmien mukaan. Koulutuksessa painotetaan myös taiteen käyttöä evankeliumin julistuksen keinona (draama, tanssi, musiikki, kukkien sidonta) ja jumalanpalveluksen sisällön vahvistajana ja elävöittäjänä.

LST:n henkilökunnassa on viisi thaimaalaista työntekijää, joiden vastuu-alueina ovat kirjasto ja kristillisen kasvatuksen yksikkö. Tuntiopettajina toimii partnerimaiden lähetystyöntekijöitä, thaimaalaisia teologeja niin ELCT:n omasta piiristä kuin myös Thaimaan ekumeeniselta kentältä.

Lähetysjärjestö: Suomen Lähetysseura

Luther-seminaarin terveisiä voit lukea tilaamalla sähköisen Ilosanomat -uutiskirjeemme.

Lisätietoja: Tytti Kohonen tytti.kohonen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä p. 050 365 3779.

Tuki: FI95 2305 1800 0043 72, viitenumero 2118


Egyptin Pipliaseura

Egyptin Pipliaseuralla on eri puolilla Egyptiä kaksitoista raamattukeskusta, jotka palvelevat paikallisia kirkkoja ja kristittyjä. Pipliaseuran tärkeä yhteistyökumppani Egyptissä on koptikirkko, joka noin kahdeksan miljoonan jäsenmäärällään on Lähi-idän suurimpia kirkkoja. Lukutaitoryhmät ovat Pipliaseuran ja koptikirkon yhteistyöhanke erityisesti naisten aseman parantamiseksi. Pipliaseura toimittaa vuosittain myös koptikirkon pyhäkouluille tuhansia Uusia testamentteja, lasten raamattukasetteja ja -kirjasia.

Kairon kansainvälisillä kirjamessuilla myydään vuosittain tuhansia raamattukirjasia, videoita ja kasetteja. Varsinkin maaseudulla äänikasetit ovat suosittuja ihmisten lukutaidottomuuden takia. Muita raamattutyön hankkeita ovat esim. Raamatun maailma -elämysmatka nuorille sekä Lastenraamattujen jakelut kouluille.

Suomen Pipliaseura osallistuu Lähi-idän pipliaseurojen yhteistyöhankkeisiin, jotka palvelevat alueella toimivia kirkkoja ja kristillisiä yhteisöjä.

Lähetysjärjestö: Suomen Pipliaseura

Egyptin Pipliaseuran terveisiä voit lukea tilaamalla sähköisen Ilosanomat -uutiskirjeemme.

Lisätietoja: Tytti Kohonen tytti.kohonen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä p. 050 365 3779.

http://bibles4egypt.com/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tuki: FI95 2305 1800 0043 72, viitenumero 2134


Faisal ja Bella Masih, pakolaistyö Ateenassa

Ateenassa kohdataan turvapaikanhakijoita, jotka tulevat Schengen-alueelle yhtä Eurooppaan suuntautuvan pakolaisuuden valtaväylää pitkin.  Crossroads -järjestön pakolaiskeskus Ateenan keskustassa tavoittaa viikoittain satoja eri-ikäisiä maahantulijoita. Pakolaiskeskuksessa heille annetaan aineellista, henkistä ja hengellistä apua, tarjotaan opetusta ja koulutusta, autetaan virallisten asiakirjojen ja hakemusten täyttämisessä sekä tilat yhdessäoloon ja toinen toisensa kohtaamiseen.

Lähetysjärjestö: Lähetysyhdistys Kylväjä ry

Pakolaistyön terveisiä voit lukea tilaamalla sähköisen Ilosanomat -uutiskirjeemme.

Lisätietoja: Tytti Kohonen tytti.kohonen@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä p. 050 365 3779.

https://crossroads.com.gr/en/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tuki: FI95 2305 1800 0043 72, viitenumero 2066


Perhekeskus Tartossa, Virossa