Tukea Ukrainaan

Activities and support for Ukrainians who accommodate/live in Espoo

Oppi- ja harjoituskirja Hauska tavata! Opin suomea on oppimateriaalikustantajien yhteisprojektina tuotettu maksuton alkeismateriaali turvapaikanhakijoiden suomen kielen opetukseen.

Materiaali on ladattavissa pdf:nä Suomen Kustannusyhdistyksen verkkosivulta www.hauskatavata.fi. Kaikki kirjan tekstit ovat myös kuunneltavissa samassa osoitteessa. Oppi- ja harjoituskirja Hauska tavata! Opin suomea on oppimateriaalikustantajien yhteis-projektina tuotettu maksuton alkeismateriaali turvapaikanhakijoiden suomen kielen opetukseen.

Materiaali on ladattavissa pdf:nä Suomen Kustannusyhdistyksen verkkosivulta www.hauskatavata.fi.

Kaikki kirjan tekstit ovat myös kuunneltavissa samassa osoitteessa.

Espoon seurakuntien Kotimaanavun hätäapukeräys

Kotimaanapu on aloittanut hätäapukeräyksen Suomeen tulleiden ukrainalaisten pakolaisten auttamiseksi.

Espoon seurakuntien Kotimaanavun hätäapukeräyksellä voit auttaa Suomeen tulleita ukrainalaisia sotapakolaisia. Keräysvaroilla hankitaan erilaisia elintarvikkeita sekä hygieniatarvikkeita.

Espoon seurakuntien diakoniatyöntekijät toimittavat ne jaettaviksi ukrainalaisten avustuspisteisiin Espoossa sekä diakoniavastaanotoilleen ukrainalaisia varten.

Kotimaanavun hätäapukeräys

Lastenohjaaja ukrainalaisten perheiden tukena 

Espoon seurakunnissa toimii  ukrainalainen lastenohjaaja ukrainalaisten sotapakolaisten perheiden tukena.

Hänen tehtävänään on järjestää toimintaa perheille sekä Nihtisillan vastaanottokeskuksen sisällä että omissa tiloissamme. Lisätietoja antavat Raigo Liiman ja Aila Pihlajavesi Espoon tuomiokirkkoseurakunnasta.

Tilliperunoita.

Diakonia- eli kappelilounaat - Diaconia and chapel lunches 

Espoon seurakuntien kirkoilla ja kappeleilla tarjotaan diakonia- eli kappelilounaitaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Ne on tarkoitettu kaikille, joilla on taloudellisia ongelmia tai jotka kaipaavat toisten ihmisten seuraa. Diakonialounas on aina edullinen ja maukas ateria, jonka yhteydessä on usein pienimuotoinen hartaus. 

Ukrainalaiset ovat tervetulleita seurakuntien diakonia- ja kappelilounaille. Diakoniatyöntekijöiltä voi saada diakonisin perustein ilmaislipukkeen lounaalle.

Ukrainians who have arrived in Finland are welcome to diaconia and chapel lunchesLinkki avautuu uudessa välilehdessä organised by the local Lutheran parishes. It is possible to have free ticket for a lunch from parish, if needed.

Avustustarvikkeita ukrainalaisille sotapakolaisille kerätään nyt Olarin kirkolla

Olarin kirkolle voi tuoda tarvikkeita jaettavaksi ukrainalaisille sotapakolaisille. Lahjoitustarvikkeita otetaan vastaan kirkon aukioloaikoina arkisin 10–16. Kirkko on auki myös sunnuntaisin klo 9–15, jolloin kirkossa vietetään messua klo 10. Vahtimestari ottaa tarvikkeita vastaan kirkon aulassa. Ne toimitetaan jaettaviksi jaettavaksi Lippulaivan jakelupisteen kautta.

Olarin kirkko, Rälssitilankuja 1, 02200 Espoo.

Kirkolle voi tuoda lahjoituksina seuraavia tarvikkeita:

Erityisesti tarvitaan:

  • huoneenlämmössä säilyviä elintarvikkeita (esim. max 1 kg riisi- ja puurohiutalepakkauksia, makaronia, papuja, linssejä, säilykkeitä pahvipakkauksissa, näkkileipää, "lisää vain kuuma vesi" -ruokia, pussikeittoja, suola-, digestiivi- ja voileipäkeksejä, hiutaleita, pieniä pakkauksia suolaa, pieniä teepakkauksia.
  • terveyssiteitä

Voit tuoda myös:

  • vaippoja vauvoille
  • vessapaperia
  • käsipyyhepaperia
  • hygieniatarvikkeita (shampoo, hammastahna, hammasharjat, pienet pala saippuat, miesten partahöylät, vanulaput, yms.)


Vaatteita ja kenkiä ei tällä hetkellä kerätä eikä oteta vastaan lisää kirkolle. 

(Tiedot päivitetty 13.11.2023. MS)

 

Sekä Suomenojan Ukraine Aid että Vallilan ukrainalaisten avustuskeskus kiittävät tähän mennessä tulleista avustustarvikkeista sekä seurakuntia että varsinkin kaikkia yksittäisiä lahjoittajia! ​​​​​

Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry auttaa ukrainalaisia suoraan:

Yhdistys on avannut https://autaukrainaa.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä -palvelun, joka kerää lahjoitustavaroita kaikkialta Suomesta ja lähettää ne suoraan apua tarvitseville Ukrainaan. Yhdistyksen yhteistyökumppanit Posti, Matkahuolto ja PostNord toimittavat kuormia/paketteja kaikkialta Suomesta Helsinkiin maksutta. Lahjoittajalle ei siis tule lähettämisestä kuluja.

Tukena Ukrainan kriisissä

Ukrainan tilanne ja ukrainalaiset ovat mielissämme. Voit liittyä yhteiseen rukoukseen, osallistua tukitapahtumiin tai lahjoittaa rahaa keräyksiin. Jos maailmantilanne ahdistaa, keskusteluapua on tarjolla joka päivä.

Näin voit auttaa

Moni haluaa auttaa Ukrainan sodan keskellä olevia ja sitä pakenevia ukrainalaisia.

Tunnetut avustusjärjestöt pystyvät toimittamaan avun luotettavasti perille. Lisäksi järjestöt pystyvät kohdentamaan avun tarpeiden mukaan. Esimerkiksi Kirkon Ulkomaanapu seuraa koko ajan sitä, missä avun tarve on suurin. Siksi raha on hyvä tapa auttaa.

Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon lähetysjärjestöjen keräykset Ukrainaan

Seurakunnat järjestävät myös erilaisia tukitapahtumia, joihin osallistumalla voit auttaa. 

Rukoilemme rauhaa

Kristityt ympäri maailmaan rukoilevat rauhan puolesta. Niin rukoillaan myös Suomessa, kodeissa ja kirkoissa. Järjestämme myös erityisiä rukoushetkiä rauhan puolesta. 

Keskusteluapua

Lipaskeräys Espoon Tapiolasta
Kiitos! Espoon 4.3.2022 lipaskeräys tuotti 17 835 euroa Ukrainan kriisin uhreille. Kuva: S. Mansikkämäki

Vapaaehtoiseksi vastaanottokeskukseen

Haluatko vapaaehtoiseksi vastaanottokeskukseen tekemään merkityksellistä työtä? Etsimme tällä hetkellä Nihtisillan ja Pitäjänmäen vastaanottokeskuksen kirppistoimintaan vapaaehtoisia.

Kirppistoiminnassa pääset näkemään konkreettisesti, kun apu menee perille asukkaille. Toivomme sinulta innokasta asennetta vapaaehtoistyötä kohtaan ja täysi-ikäisyyttä.

Jos kiinnostuit, laita sähköpostia osoitteeseen [email protected] otsikolla ”Vapaaehtoiseksi” ja olemme sinuun yhteydessä.