Tukea Ukrainaan

Activities and support for Ukrainians who accommodate/live in Espoo

Oppi- ja harjoituskirja Hauska tavata! Opin suomea on oppimateriaalikustantajien yhteisprojektina tuotettu maksuton alkeismateriaali turvapaikanhakijoiden suomen kielen opetukseen.

Materiaali on ladattavissa pdf:nä Suomen Kustannusyhdistyksen verkkosivulta www.hauskatavata.fi. Kaikki kirjan tekstit ovat myös kuunneltavissa samassa osoitteessa. Oppi- ja harjoituskirja Hauska tavata! Opin suomea on oppimateriaalikustantajien yhteis-projektina tuotettu maksuton alkeismateriaali turvapaikanhakijoiden suomen kielen opetukseen.

Materiaali on ladattavissa pdf:nä Suomen Kustannusyhdistyksen verkkosivulta www.hauskatavata.fi.

Kaikki kirjan tekstit ovat myös kuunneltavissa samassa osoitteessa.

Espoon seurakuntien Kotimaanavun hätäapukeräys

Kotimaanapu on aloittanut hätäapukeräyksen Suomeen tulleiden ukrainalaisten pakolaisten auttamiseksi.

Espoon seurakuntien Kotimaanavun hätäapukeräyksellä voit auttaa Suomeen tulleita ukrainalaisia sotapakolaisia. Keräysvaroilla hankitaan erilaisia elintarvikkeita sekä hygieniatarvikkeita.

Espoon seurakuntien diakoniatyöntekijät toimittavat ne jaettaviksi ukrainalaisten avustuspisteisiin Espoossa sekä diakoniavastaanotoilleen ukrainalaisia varten.

Kotimaanavun hätäapukeräys

Lastenohjaaja ukrainalaisten perheiden tueksi 30.6.2023 asti

Espoon seurakunnat ovat jatkaneet ukrainalaisen lastenohjaajan työsuhdetta 30.6.2023 asti ukrainalaisten sotapakolaisten perheiden tukemiseksi.

Hänen tehtävänään on järjestää toimintaa perheille sekä Nihtisillan vastaanottokeskuksen sisällä että omissa tiloissamme. Lisätietoja antavat Raigo Liiman ja Aila Pihlajavesi Espoon tuomiokirkkoseurakunnasta.

Tilliperunoita.

Diakonia- eli kappelilounaat - Diaconia and chapel lunches 

Espoon seurakuntien kirkoilla ja kappeleilla tarjotaan diakonia- eli kappelilounaitaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Ne on tarkoitettu kaikille, joilla on taloudellisia ongelmia tai jotka kaipaavat toisten ihmisten seuraa. Diakonialounas on aina edullinen ja maukas ateria, jonka yhteydessä on usein pienimuotoinen hartaus. Diakonialounaat  jatkuvat syyskuun alussa.

Kotimajoituksessa asuvat maahan saapuneet ukrainalaiset ovat tervetulleita seurakuntien diakonia- ja kappelilounaille. Heiltä ei peritä maksua lounaasta.

Ukrainians who have arrived in Finland and are accommodated in homes are welcome to diaconia and chapel lunchesLinkki avautuu uudessa välilehdessä organised by the local Lutheran parishes. They will not be charged for the food. During the summertime there are no lucnhes served in churches, they are  are strating again in September.

Avustustarvikkeita ukrainalaisille sotapakolaisille kerätään nyt Olarin kirkolla

Olarin kirkolle voi tuoda tarvikkeita jaettavaksi ukrainalaisille sotapakolaisille. Lahjoitustarvikkeita otetaan vastaan kirkon aukioloaikoina arkisin 10–16. Kirkko on auki myös sunnuntaisin klo 9–15, jolloin kirkossa vietetään messua klo 10. Vahtimestari ottaa tarvikkeita vastaan kirkon aulassa. Ne toimitetaan jaettaviksi jaettavaksi pääkaupunkiseudulla toimivien jakelupisteiden kautta.

Olarin kirkko, Rälssitilankuja 1, 02200 Espoo.

Kirkolle voi tuoda lahjoituksina seuraavia tarvikkeita:

Erityisesti tarvitaan:

  • huoneenlämmössä säilyviä elintarvikkeita (esim. max 1 kg riisi- ja puurohiutalepakkauksia, makaronia, papuja, linssejä, säilykkeitä pahvipakkauksissa, näkkileipää, "lisää vain kuuma vesi" -ruokia, pussikeittoja, suola-, digestiivi- ja voileipäkeksejä, hiutaleita, pieniä pakkauksia suolaa, pieniä teepakkauksia.
  • terveyssiteitä

Voit tuoda myös:

  • vaippoja vauvoille
  • vessapaperia
  • käsipyyhepaperia
  • hygieniatarvikkeita (shampoo, hammastahna, hammasharjat, pienet pala saippuat, miesten partahöylät, vanulaput, yms.)


Vaatteita ja kenkiä ei tällä hetkellä kerätä eikä oteta vastaan lisää kirkolle. 

(Tiedot päivitetty 24.1.2023. MA)

 

Sekä Suomenojan Ukraine Aid että Vallilan ukrainalaisten avustuskeskus kiittävät tähän mennessä tulleista avustustarvikkeista sekä seurakuntia että varsinkin kaikkia yksittäisiä lahjoittajia! 

Lue lisää uutislinkistä:

Auta Suomeen tulleita ukrainalaisia sotapakolaisia - Kirkko Espoossa ​​​​​

Tukena Ukrainan kriisissä

Ukrainan tilanne ja ukrainalaiset ovat mielissämme. Voit liittyä yhteiseen rukoukseen, osallistua tukitapahtumiin tai lahjoittaa rahaa keräyksiin. Jos maailmantilanne ahdistaa, keskusteluapua on tarjolla joka päivä.

Näin voit auttaa

Moni haluaa auttaa Ukrainan sodan keskellä olevia ja sitä pakenevia ukrainalaisia.

Kotinsa talvea vasten jättäneillä on puutetta lämmikkeistä, suojista sekä ruuasta ja vedestä. Tunnetut avustusjärjestöt pystyvät toimittamaan avun luotettavasti perille. Lisäksi järjestöt pystyvät kohdentamaan avun tarpeiden mukaan. Esimerkiksi Kirkon Ulkomaanapu seuraa koko ajan sitä, missä avun tarve on suurin. Siksi raha on hyvä tapa auttaa.

Kirkon Ulkomaanapu

Kirkon lähetysjärjestöjen keräykset Ukrainaan

Seurakunnat järjestävät myös erilaisia tukitapahtumia, joihin osallistumalla voit auttaa. 

Rukoilemme rauhaa

Kristityt ympäri maailmaan rukoilevat rauhan puolesta. Niin rukoillaan myös Suomessa, kodeissa ja kirkoissa. 

Järjestämme myös erityisiä rukoushetkiä rauhan puolesta. 

Keskusteluapua

Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry on keksinyt tavan auttaa ukrainalaisia suoraan:

Yhdistys on avannut https://autaukrainaa.fi -palvelun, joka kerää lahjoitustavaroita kaikkialta Suomesta ja lähettää ne suoraan apua tarvitseville Ukrainaan. Yhdistyksen yhteistyökumppanit Posti, Matkahuolto ja PostNord toimittavat kuormia/paketteja kaikkialta Suomesta Helsinkiin maksutta. Lahjoittajalle ei siis tule lähettämisestä kuluja.

Yhdistys tarvitsee nyt kaiken mahdollisen näkyvyyden palvelulleen ja siksi mekin annamme heille näkyvyyttä. Jos voit, jaa sinäkin tietoa eteenpäin

Tässä vielä lisätietoa Ukrainalaisten yhdistys Suomessa ry:stä:

Kenen kanssa työskentelemme? Toimimme Ukrainan suurlähetystön, Ukrainan ulkoministeriön ja Suomen ulkoministeriön hyväksynnällä ja luvalla. Teemme tiivistä yhteistyötä Helsingin ja Tampereen kaupunkien sekä ukrainalaisten vapaaehtoisjärjestöjen kanssa.  

Mitä me teemme? Keräämme humanitaarista apua Ukrainalle. Toimitamme tarvikkeita sairaaloihin, vanhusten ja lasten puolustamiseen, pakolaisille ja hädänalaisille niin Ukrainassa kuin Suomessakin. Suomessa olemme avanneet avustuskeskuksen, josta pakolaiset saavat matalan kynnyksen apua välittömässä tarvikepulassa ja tarvittavaa informaatiota.

Mihin apu menee? Lähetämme tarvikkeita suoraan Ukrainaan virallisten ja vahvistettujen ukrainalaisten vapaaehtoisjärjestöjen kanavia pitkin suoraan juuri niihin kohteisiin, joissa kyseistä apua tarvitaan eniten. Olemme ketterä toimija ja pystymme toimimaan nopeammin ja joustavammin kuin suuret järjestöt.

Miten logistiikka toimii?  Logistiikkakeskuksemme sijaitsee pääkaupunkiseudulla ja lähetämme sieltä avun rekoilla päivittäin eteenpäin. Yhteistyökumppaneitamme ovat mm. Posti, Matkahuolto ja PostNord, jotka toimittavat kuormia/paketteja kaikkialta Suomesta Helsinkiin maksutta. Tarvittaessa pystymme noutamaan lahjoitustavaroita myös yrityksenne tiloista.

Lipaskeräys Espoon Tapiolasta
Kiitos! Espoon 4.3. lipaskeräys tuotti 17 835 euroa Ukrainan kriisin uhreille. Kuva: S. Mansikkämäki

Vapaaehtoiseksi vastaanottokeskukseen

Haluatko vapaaehtoiseksi vastaanottokeskukseen tekemään merkityksellistä työtä? Etsimme tällä hetkellä Nihtisillan ja Pitäjänmäen vastaanottokeskuksen kirppistoimintaan vapaaehtoisia.

Kirppistoiminnassa pääset näkemään konkreettisesti, kun apu menee perille asukkaille. Toivomme sinulta innokasta asennetta vapaaehtoistyötä kohtaan ja täysi-ikäisyyttä.

Jos kiinnostuit, laita sähköpostia osoitteeseen vapaaehtoistoiminta@luona.fi otsikolla ”Vapaaehtoiseksi” ja olemme sinuun yhteydessä.