Häät

Päivänne on suuri ja juhlallinen, on tilaisuus suuri- tai pienimuotoinen. Teette lupauksen toisillenne sukulaisten ja seurakunnan, ystävien ja Jumalan edessä rakastaa ja kunnioittaa toisianne avioliitossa.

Avioliitto on Jumalan antama lahja ja tehtävä. Sen pyhyys nousee siitä tiedosta ja tunteesta, että toisissanne olette löytäneet rakkauden.  Pyhyys on myös sitä, että olette Jumalan kasvojen ja teille tärkeitten ihmisten edessä rukoillen tunnustamassa, että toisissanne olette vastaanottaneet Jumalan lahjan.

Kristillisessä avioliiton vihkimisessä rukoillaan aviopuolisoiden puolesta. Avioliitossa on kysymys ennen kaikkea rakkaudesta sekä tahdosta elää puolison kanssa hyvinä ja huonoina hetkinä. Tämän vuoksi vihkimyksessäkin kysytään puolisoilta tahtoa olla toisen tukena.

Espoon seurakuntien vihkiesite 2021 pdf-muodossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä     


Kesähäät?

Nyt on helppoa mennä naimisiin! Me on varattu kirkko ja kakkukahvit, tule sinä paikalle tulevan puolisosi kanssa.
Hääyö perjantaina 27.8.2021 klo 21-00 Espoonlahden kirkossa, Kipparinkatu 8. Vihkiajat puolen tunnin välein. Tarjoamme seremonian jälkeen kakkukahvit vihkiparille ja n. 10 vieraalle.
Varaukset Espoon seurakuntien palvelukeskus ma-ti klo 9-15 ja ke-to klo 9-12 p. 09 8050 2601.

Vuoden 2022 vihkiajat Espoon tuomiokirkossa

 • Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ja Esbo svenska församlingin jäsenet voivat tiedustella kesä-syyskuun 2022 vihkiaikoja puhelimitse Espoon seurakuntien palvelukeskuksesta (p. 09 8050 2601) alkaen 3.5.2021.
   
 • Muiden seurakuntien vihkiparit seurakunnasta riippumatta voivat tiedustella jäljelle jääneitä vuoden 2022 kesä-, heinä-, elo- ja syyskuun lauantaipäivien vihkiaikoja puhelimitse 1.6.2021 lähtien.
  ​​​​​​​
 • Espooon tuomiokirkon vihkiaikoja ajalle tammi-toukokuu 2022 voi varata puhelimitse.​​

Espoon palvelukeskuksen varauspalveluiden
​​​​​​​ puhelinpalvelu p. 09 8050 2601 on avoinna:

 • maanantaina ja tiistaina klo 9-15
 • keskiviikkona ja torstaina klo 9-12
 • perjantaisin suljettu
   

 Vihkivaraukset ainoastaan puhelimitse.

Espoon keskiaikaisen tuomiokirkon alttari.
Hääpari seisoo kalliolla meren rannalla.

Koronaviruspandemian vaikutukset kirkollisten toimitusten järjestämiseen

Päivitetty 19.11.2021
 

Kasteiden, häiden ja hautajaisten järjestämisessä noudatamme kulloinkin voimassa olevia viranomaisten ohjeita ja suosituksia. Tällä hetkellä ei ole voimassa näihin tilaisuuksiin kohdistuvia rajoituksia.

Kasteita, vihkimisiä ja hautaansiunaamisia 
voidaan järjestää kirkko- ja kappelisaleissa tilan normaalin henkilömäärän mukaisesti ja kaikkia turvallisuusohjeita noudattaen. Käytämme maskeja, pidämme turvavälit, huolehdimme hyvästä käsihygieniasta ja saavumme paikalle vain terveenä.

Kastekahveja ja muistotilaisuuksia voidaan järjestää seurakuntien tiloissa normaalisti.

Uurnan laskussa ja ulkotiloissa tapahtuvassa hautaan siunaamisessa ei ole henkilörajoituksia. Myös ulkotiloissa on huolehdittava turvaväleistä. Suosittelemme myös maskien käyttöä.

Vainajien näyttötilaisuudet Espoon seurakuntien tiloissa on keskeytetty toistaiseksi.

Mikäli haluat videoida tilaisuuden omaisia varten, olemme koonneet ohjeet siitä Tilaisuuden videointi poikkeusaikoina -artikkeliin.

Kaikki korona-ajan rajoituksia koskevat tiedot löytyvät koronaohje-sivulta.