Häät

Päivänne on suuri ja juhlallinen, on tilaisuus suuri- tai pienimuotoinen. Teette lupauksen toisillenne sukulaisten ja seurakunnan, ystävien ja Jumalan edessä rakastaa ja kunnioittaa toisianne avioliitossa.

Avioliitto on Jumalan antama lahja ja tehtävä. Sen pyhyys nousee siitä tiedosta ja tunteesta, että toisissanne olette löytäneet rakkauden.  Pyhyys on myös sitä, että olette Jumalan kasvojen ja teille tärkeitten ihmisten edessä rukoillen tunnustamassa, että toisissanne olette vastaanottaneet Jumalan lahjan.

Kristillisessä avioliiton vihkimisessä rukoillaan aviopuolisoiden puolesta. Avioliitossa on kysymys ennen kaikkea rakkaudesta sekä tahdosta elää puolison kanssa hyvinä ja huonoina hetkinä. Tämän vuoksi vihkimyksessäkin kysytään puolisoilta tahtoa olla toisen tukena.

Vuoden 2019 vihkiajat Espoon tuomiokirkossa

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ja Esbo svenska församlingin jäsenet voivat tiedustella  kesä-syyskuun 2019 vihkiaikoja puhelimitse Espoon seurakuntien palvelukeskuksesta p. 09 8050 2601  alkaen 2.5.2018.

Kesäkuun 2018 alusta muiden seurakuntien vihkiparit seurakunnasta riippumatta voivat tiedustella jäljelle jääneitä vuoden 2019 kesä-, heinä-, elo- ja syyskuun lauantaipäivien vihkiaikoja.

Espoon tuomiokirkon vihkiaikoja ajalle tammikuu-toukokuu 2019 voi varata puhelimitse Espoon seurakuntien palvelukeskuksesta p. 09 8050 2601 (avoinna arkisin klo 915).

Espoon keskiaikaisen tuomiokirkon alttari.
Hääpari seisoo kalliolla meren rannalla.