Häät

Päivänne on suuri ja juhlallinen, on tilaisuus suuri- tai pienimuotoinen. Teette lupauksen toisillenne sukulaisten ja seurakunnan, ystävien ja Jumalan edessä rakastaa ja kunnioittaa toisianne avioliitossa.

Avioliitto on Jumalan antama lahja ja tehtävä. Sen pyhyys nousee siitä tiedosta ja tunteesta, että toisissanne olette löytäneet rakkauden.  Pyhyys on myös sitä, että olette Jumalan kasvojen ja teille tärkeitten ihmisten edessä rukoillen tunnustamassa, että toisissanne olette vastaanottaneet Jumalan lahjan.

Kristillisessä avioliiton vihkimisessä rukoillaan aviopuolisoiden puolesta. Avioliitossa on kysymys ennen kaikkea rakkaudesta sekä tahdosta elää puolison kanssa hyvinä ja huonoina hetkinä. Tämän vuoksi vihkimyksessäkin kysytään puolisoilta tahtoa olla toisen tukena.

Espoon seurakuntien vihkiesite 2021 pdf-muodossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Vuoden 2024 vihkiajat Espoon tuomiokirkossa

  • Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ja Esbo svenska församlingin jäsenet voivat tiedustella kesä-syyskuun 2024 vihkiaikoja puhelimitse Espoon seurakuntien palvelukeskuksesta (p. 09 8050 2601) alkaen 2.5.2023. Vihkivaraukset ainoastaan puhelimitse.
     
  • Muiden seurakuntien vihkiparit seurakunnasta riippumatta voivat tiedustella jäljelle jääneitä vuoden 2024 kesä-, heinä-, elo- ja syyskuun lauantaipäivien vihkiaikoja puhelimitse 1.6.2023 lähtien.
     
  • Espoon tuomiokirkon vihkiaikoja ajalle tammi-toukokuu 2024 voi varata puhelimitse.

Espoon palvelukeskuksen varauspalveluiden puhelinpalvelu p. 09 8050 2601 on avoinna:

  • maanantaina ja tiistaina klo 9-15
  • keskiviikkona ja torstaina klo 9-12
  • perjantaisin suljettu

Vihkivaraukset ainoastaan puhelimitse.

Espoon keskiaikaisen tuomiokirkon alttari.
Hääpari seisoo kalliolla meren rannalla.