Häät

Päivänne on suuri ja juhlallinen, on tilaisuus suuri- tai pienimuotoinen. Teette lupauksen toisillenne sukulaisten ja seurakunnan, ystävien ja Jumalan edessä rakastaa ja kunnioittaa toisianne avioliitossa.

Avioliitto on Jumalan antama lahja ja tehtävä. Sen pyhyys nousee siitä tiedosta ja tunteesta, että toisissanne olette löytäneet rakkauden.  Pyhyys on myös sitä, että olette Jumalan kasvojen ja teille tärkeitten ihmisten edessä rukoillen tunnustamassa, että toisissanne olette vastaanottaneet Jumalan lahjan.

Kristillisessä avioliiton vihkimisessä rukoillaan aviopuolisoiden puolesta. Avioliitossa on kysymys ennen kaikkea rakkaudesta sekä tahdosta elää puolison kanssa hyvinä ja huonoina hetkinä. Tämän vuoksi vihkimyksessäkin kysytään puolisoilta tahtoa olla toisen tukena.

Koronaviruksen vaikutukset vihkitilaisuuksien järjestämiseen

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset ovat kirkon hengellisen elämän sydän. Kirkkolain 4. luvun 1 §:n mukaan ne kuuluvat seurakunnan lakisääteisiin tehtäviin. Piispojen 16.3., 19.5. ja 6.7.2020 antamien ohjeistusten mukaan kirkolliset toimitukset hoidetaan poikkeusjärjestelyin.

1.6.2020 alkaen toimituksiin voi osallistua yli 50 henkeä, kuitenkin niin että turvavälit pystytään huomioimaan. Useimmissa kappeleissa häävieraiden suurin mahdollinen määrä on tämän vuoksi alhaisempi.

Tilakohtaiset tiedot 1.7.2020 voimassaolevista enimmäishenkilömääristä löydät tilat-osiosta, kappeleiden, kirkkojen ja seurakuntatilojen kohdalta.

Vuoden 2021 vihkiajat Espoon tuomiokirkossa

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ja Esbo svenska församlingin jäsenet voivat tiedustella kesä-syyskuun 2021 vihkiaikoja puhelimitse Espoon seurakuntien palvelukeskuksesta (p. 09 8050 2601) alkaen 4.5.2020.

Muiden seurakuntien vihkiparit seurakunnasta riippumatta voivat tiedustella jäljelle jääneitä vuoden 2021 kesä-, heinä-, elo- ja syyskuun lauantaipäivien vihkiaikoja 1.6.2020 lähtien.

Espoon tuomiokirkon vihkiaikoja ajalle tammi-toukokuu 2021 voi varata puhelimitse Espoon seurakuntien palvelukeskuksesta p. 09 8050 2601 (avoinna arkisin klo 9–15) huhtikuun 2020 alusta lähtien.

Espoon keskiaikaisen tuomiokirkon alttari.
Hääpari seisoo kalliolla meren rannalla.