Häät

Päivänne on suuri ja juhlallinen, on tilaisuus suuri- tai pienimuotoinen. Teette lupauksen toisillenne sukulaisten ja seurakunnan, ystävien ja Jumalan edessä rakastaa ja kunnioittaa toisianne avioliitossa.

Avioliitto on Jumalan antama lahja ja tehtävä. Sen pyhyys nousee siitä tiedosta ja tunteesta, että toisissanne olette löytäneet rakkauden.  Pyhyys on myös sitä, että olette Jumalan kasvojen ja teille tärkeitten ihmisten edessä rukoillen tunnustamassa, että toisissanne olette vastaanottaneet Jumalan lahjan.

Kristillisessä avioliiton vihkimisessä rukoillaan aviopuolisoiden puolesta. Avioliitossa on kysymys ennen kaikkea rakkaudesta sekä tahdosta elää puolison kanssa hyvinä ja huonoina hetkinä. Tämän vuoksi vihkimyksessäkin kysytään puolisoilta tahtoa olla toisen tukena.

Vuoden 2020 vihkiajat Espoon tuomiokirkossa

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ja Esbo svenska församlingin jäsenet voivat tiedustella kesä-syyskuun 2020 vihkiaikoja puhelimitse Espoon seurakuntien palvelukeskuksesta (p. 09 8050 2601) alkaen 2.5.2019.

Muiden seurakuntien vihkiparit seurakunnasta riippumatta voivat tiedustella jäljelle jääneitä vuoden 2020 kesä-, heinä-, elo- ja syyskuun lauantaipäivien vihkiaikoja 3.6.2019 lähtien.

Espoon tuomiokirkon vihkiaikoja ajalle tammi-toukokuu 2020 voi varata puhelimitse Espoon seurakuntien palvelukeskuksesta p. 09 8050 2601 (avoinna arkisin klo 9–15) huhtikuun 2019 alusta lähtien.

Olisiko Wihkiyö hyvä vaihtoehto sinulle?

Espoon tunnelmallisessa keskiaikaisessa tuomiokirkossa järjestetään 2.2.2020 Wihkiyö, jolloin pääsee vihille vaivatta mutta ikimuistoisesti. Katso klikkaamalla kuvaa, ja pääset Wihkiyön verkkosivulle!

Espoon keskiaikaisen tuomiokirkon alttari.
Hääpari seisoo kalliolla meren rannalla.