Arvoisa seurakuntalainen!

Pääsiäisen ilossa on tänä keväänä surureunukset. Olemme kaikki olleet historiallisessa ja poikkeuksellisessa tilanteessa koronavirusvaaran vuoksi. Monella on huoli omasta ja läheisten terveydestä ja hyvinvoinnista sekä taloudellisesta toimeentulosta. Onneksi Suomi on hyvä maa, jossa olemme aina pitäneet toisistamme hyvää huolta. Talvisota päättyi 80 vuotta sitten pääsiäisen alla. Silloinkin oli kansallamme poikkeusolot. Se synnytti yhteen hiileen puhaltamisen hengen, jota yhä kutsutaan ”talvisodan hengeksi”. Kaveria ei jätetty – eikä jätetä nytkään.

Olemme joutuneet luopumaan pääsiäisen ajan ohjelmasta: konserteista, Pääsiäispolku-tapahtumasta ja kaikista muistakin yleisötilaisuuksista. Palmusunnuntaina eivät palmunoksat tänä vuonna heilu. Mutta tänä vuonna 40 vuotta täyttävä kirkkomme on kuitenkin auki normaalisti.

Jaamme kirkolla toistaiseksi yhä elintarvikekasseja tarvitseville, kirkkosaliin voi edelleen tulla hiljentymään, ja papin tai jonkun muun työntekijän kanssa pääsee keskustelemaan. Ja aina voit ottaa yhteyttä vaikka Papin puhelimeen. Jumalanpalveluksia ja/tai hartauksia lähetetään suorina internetlähetyksinä verkkosivuillemme Facebook-tilimme kautta (https://www.facebook.com/espoonlahdenseurakunta/).

Voit siis olla näiden myötä yhteydessä omaan kotiseurakuntaasi. Tiedotamme nettisivuillamme myös muusta toiminnastamme ja koronavirustilanteen kehittymisestä toimintamme suhteen.

Talvisodan hengessä haluan sanoa Sinulle, että et ole yksin. Kahdeksankymmentä vuotta sitten kansamme rukoili. Niin teemme nytkin. Ole meihin yhteydessä ja kerro meille, mitä sinulle kuuluu. Olemme täällä jäseniämme – siis Sinua - varten.

Pääsiäisen valo loistaa tyhjästä haudasta. Koronavirukseen ei vielä ole löydetty lääkettä, mutta kuolemanpelkoon on: Kristus on ylösnoussut. Hänet voi kohdata Jumalan sanassa ja pyhissä sakramenteissa. Nyt, kun sakramenttien jakaminen on tauolla, ole Jumalan sanan kuulossa. Me välitämme myös sitä.

Siunauksin,

Jouni Turtiainen, kirkkoherra

kirkkoherra
Espoonlahden seurakunta
Kipparinkatu 8
02320 Espoo

Vastuualue: Ystävyysseurakuntatyö