Olet tullut kotisivuillemme.

Olet siis kotona. Espoonlahden seurakunta voi olla kotiseurakuntasi, vaikka et asuisikaan alueellamme. Kotiseurakuntaa ei määritellä vain asumis- ja kuulumisyhteisönä, vaan se on ennen kaikkea kokemus siitä, että juuri tässä seurakunnassa on sellaista toimintaa ja sellaisia jäseniä, joiden keskuudessa tunnen oloni kotoisaksi. Se on kokemus hyväksytyksi ja rakastetuksi tulemisesta.

Seurakuntana Espoonlahti on melko nuori, vasta nelikymppinen. Onhan Espoon vanhin seurakunta – Tuomiokirkkoseurakunta – perustettu jo myöhäiskeskiajalla yli 600 vuotta sitten. Olemme tyypillinen sotien jälkeen kasvaneen pääkaupunkiseudun lähiöseurakunta. Suur-Espoonlahden alueella asu lähes 55 000 ihmistä, joista vajaa 60% on seurakuntamme jäseniä (n. 30 500). Heille kaikille tahdomme olla kotiseurakunta, mutta myös kaikille niille, jotka löytävät toiminnastamme itselleen kodin.

Kun tutustut toimintaamme, toivon että löydät itsellesi sopivan tavan olla kotona. Mielellään voit tarjota lahjojasi ja taitojasi yhteisen kotiseurakunnan rakentamiseen. Kaikkien lahjoja ja taitoja tarvitaan, jotta viesti rakastavasta Jumalasta ja Vapahtajastamme Jeesuksesta saisi kohdata ja voimaannuttaa täällä asuvat ja tänne tulevat. Sanoin ja teoin. Niin kuin aina kodissa.

Jouni Turtiainen, kirkkoherra

Jouni Turtiainen Helatorstaina 2017 Soukan kappelilla.
Siunausta vuodelle 2020!
kirkkoherra
Espoonlahden seurakunta
Kipparinkatu 8
02320 Espoo

Vastuualue: Ystävyysseurakuntatyö