Mikä muuttuu vai muuttuuko mikään?

Syyskuun alusta Espoonlahdessa vaihtui kirkkoherra. Jouni jäi eläkkeelle ja allekirjoittanut ottaa tehtävän kantaakseen. Monet ovat kysyneet, miten seurakunnan toiminta tulee nyt muuttumaan?

Olen järjestyksessä neljäs Espoonlahden kirkkoherra. Talasniemi aloitti uuden, vasta jaetun seurakunnan kirkkoherrana kohta 50 vuotta sitten. Häntä seurasi Tervonen, joka minut aikanaan rekrytoi tänne. Seurasin läheltä vaaleja, joissa Turtiainen valittiin meille. Kolme kunnioitettavaa herrasmiestä, joiden manttelinperijäksi seurakunta minut valitsi.

Kaikki edeltäjäni ovat saaneet kontolleen hyvin erilaisen seurakunnan, kuin edeltäjänsä. Talasniemen aikana aluetta rakennettiin paljon, Tervosen aikana yhteiskunnan aateilmastossa tapahtui murros. Viimeisen kolmentoista vuoden aikana tuo murros on jatkunut, on tapahtunut merkittävä muutos varsinkin kirkon jäsenyyteen ja yleiseen hengellisyyteen liittyen. Seurakunnan jäsenmäärä on laskenut, vaikka alueelle on rakennettu paljon uutta. Ympäröivä yhteiskunta on maallistunut, muuttunut jännitteisemmäksi. Kuitenkin näen, ettei ihmisen kaipuu itseään suurempaan ole kadonnut, päinvastoin. Tutkimusten mukaan henkisyys on ehkä suurempaa kuin koskaan edellisten vuosien epävarmuuden jälkimainingeissa.

Näin ollen uskallan väittää, että vaikken muuttaisi mitään, aika paljon muuttuu ja on muuttunut. Ennen kaikkea, haluan olla kaikkien kirkkoherra, palvella jokaista seurakuntalaista. Viedä eteenpäin sanomaa Jumalan rakkaudesta, Kristuksen sovitustyöstä ja Pyhän Hengen läsnäolosta. Muistuttaa kirkon perustehtävästä olla kutsumassa ihmisiä Jumalan läheisyyteen juuri sellaisina kuin me olemme – epätäydellisinä ja syntisinä, mutta Jumalalle silti niin rakkaina.

Siunattua syksyä!

Jukka Lehti, kirkkoherra

Ota yhteyttä

kirkkoherra
Espoonlahden seurakunta
Kipparinkatu 8
02320 Espoo