Koululaisten toiminta Kalajärven kappelissa

Kerhoon vai kuoroon?

Tyttöjen ja poikien kerhot sekä seurakunnan lapsikuorot ovat kiva harrastus koululaiselle. Niissä opitaan uusia taitoja, kuten vaikkapa kokkailua, leipomista, tanssia tai yhdessä musisoimista. Kerhojen rinnalla on tarjolla myös vähän lyhyempiä harrastekursseja.

Käy tutustumassa vaihtoehtoihin osoitteessa www.espoonseurakunnat.fi/lujakallioLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Jos joku ryhmä alkaa kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä vastuuhenkilöön tai ilmoita lapsesi netin kautta mukaan.

Pyhäkoulu on lasten oma kirkko

Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa kokoontuu kaksi pyhäkoulua. Suvelan kappelissa on pyhäkoulu joka sunnuntai klo 15. Kauklahden kappelin pyhäkoulu pidetään kuukauden 1. ja 3. sunnuntai klo 12.

Pyhäkoulussa tutustutaan raamatunkertomuksiin ja pohditaan elämän isoja kysymyksiä yhdessä puuhaten -leikkien, laulaen, liikkuen ja askarrellen. Pyhäkouluun ovat tervetulleita kaikki yli 4-vuotiaat, tätä nuoremmat oman aikuisen seurassa.

Pyhäkoulu antaa lapselle mahdollisuuden kokea niin hyvää hiljaisuutta kuin iloista menoa toisten lasten kanssa. Vanhemmat voivat ottaa itselleen pyhäkoulutunnin verran omaa aikaa tai vaikkapa osallistua kappelissa vietettävään messuun.

Löydät lisää tietoa pyhäkoulusta sekä esittelyvideon osoitteessa:

www.espoonseurakunnat.fi/tuomiokirkkoseurakunta/lapset-ja-lapsiperheet/pyhakoulut.

Kirjepyhäkoulu on hyvä vaihtoehto

Kirjepyhäkoulu tuo pyhäkoulun kotiin. Kirjepyhis sisältää raamatunkertomuksen sekä aiheeseen liittyviä väritystehtäviä ja muuta puuhaa. Se on suunniteltu erityisesti 3-8 -vuotiaille lapsille.

Kirjepyhis kopsahtaa postiluukkuun noin kuusi kertaa vuodessa ja se on maksuton. Tilaa tämä iloinen yllätys omalle lapselle, kummilapselle tai lapsenlapselle lähettämällä lapsen nimi ja kotiosoite sähköpostiin:

lapsetjaperheet.espoontuomiokirkkoseurakunta(ät)evl.fi.

Lastenkirkko.fi

Koronarajoitukset sulkevat tällä hetkellä ovet monilta kivoilta jutuilta seurakunnassakin. Mutta vaikka tuomiokirkkoon tai omalle lähikappelille ei aina pääsisikään, virtuaalinen Lastenkirkko.fi toimii ja toivottaa jokaisen kävijän tervetulleeksi. Mitä jos lähtisitte perheen kanssa etsimään tuttuja elämän lankoja ja mukavia uusia toimintavirikkeitä Lastenkirkon sivuilta. Vaikkapa kuuntelemaan ihania iltalauluja tai kurkistamaan Tutkimuspartion matkassa erilaisiin elämän ilmiöihin.

Lastenkirkko-sivustoLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja sen YouTube -kanavaLinkki avautuu uudessa välilehdessä tuovat iloa lapsen elämään.

Lastenkirkko on suunniteltu erityisesti 3-8 -vuotiaille. Tutkittavaa ja puuhattavaa löytyy pitemmäksikin aikaa. Lastenkirkko on turvallisesti kristillinen ja sen uskaltaa laittaa helposti saataville myös lapsen omaan mobiililaitteeseen.

Yhteiseen pöytään eli kappelilounaat

Seurakunnan kappelilounailla toteutuu kristittyjen ikiaikainen tapa kokoontua syömään yhdessä. Olet tervetullut joukkoon, onpa syynä sitten ruokaseuran kaipuu tai kokkaamiseen kyllästyminen, kevyt kukkaro, aikapula tai mikä muu hyvänsä.

Kappelilounaita järjestetään Auroran, Suvelan, Kauklahden ja Viherlaakson kappeleilla. Tarkemmat ajat ja lounaiden hinnat löytyvät osoitteesta:

www.espoonseurakunnat.fi/tuomiokirkkoseurakunta/apua-ja-tukea

”Lahjoita mulle huominen” – Yhteisvastuukeräys alkaa 6.2.2022

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksellä Linkki avautuu uudessa välilehdessälisätään turvallisia aikuisia korona-ajasta kärsineiden lasten ja nuorten arkeen. Pandemia on koetellut lapsia ja nuoria niin Suomessa kuin maailman katastrofialueilla. Yhteisvastuukeräyksen kautta voit olla antamassa kasvavalle ikäpolvelle valoisamman tulevaisuuden. 

Keräysvaroista 60 % ohjataan Kirkon UlkomaanavunLinkki avautuu uudessa välilehdessä kautta kehittyvien maiden lasten ja nuorten auttamiseen. Kotimaahan jäävästä keräysosuudesta rahoitetaan mm. etsivän nuorisotyön SaapastoimintaaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Saapastoiminta on saanut uusia muotoja. Nuorten kokoontumispaikoilla kiertävien Saapaspartioiden rinnalle on tullut NettiSaapasLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jonka vapaaehtoiset hakeutuvat nuorten luo sosiaalisessa mediassa, sekä koulujen kanssa yhteistyössä kehitettävä KouluSaapasLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa järjestetään kevään aikana useita Yhteisvastuu-tapahtumia. Varoja kerätään myös messukolehdeilla ja vapaaehtoisten lipaskerääjien voimin. Tapahtumista tiedotetaan seurakunnan nettisivuilla ja Kirkko & kaupunki Espoo -lehdessä. Jos haluat tulla vapaaehtoiseksi YV-keräykseen liittyen, ota yhteys oman alueesi diakoniatyöntekijään.

Voit myös osallistua Yhteisvastuukeräykseen tekemällä lahjoituksen Espoon tuomiokirkkoseurakunnan Yhteisvastuukeräys-tilille:

  • Aktia FI82 4055 0010 4148 41
  • Nordea FI16 2089 1800 0067 75 
  • Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28 

 Viitteeksi 308184  

  • Mobilepay-numero 35606

Katso lisää Yhteisvastuukeräyksestä Espoon seurakunnissa: Yhteisvastuukeräys

Iltasatuja seurakunnan YouTube-kanavalta

Höyhentakkisakki-runojaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

IltatarinoitaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan YouTube-kanava lapsille ja perheilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Koululaisten kerhosuunnitelma kaudelle 2022-2023

  • Kerhoihin ilmoittautuminen alkaa Ma 22.8.2022 klo 7.00
  • Kerhojen syyskausi viikot 35-50
  • Kerhojen kevätkausi viikot 2-17
  • Koulujen loma-aikoina (syysloma, hiihtoloma, arkipyhät) ei pidetä kerhoja. Pääiäisen vuoksi viikolla 14 pidetään vain maanantain kerhot.

Kalajärven kappeli, Ruskaniitty 3

  • Kokkikerho A 1.- 3. lk ma 17:00-18:30
  • Kokkikerho B 3.- 6. lk ti 17:00-18:30

 

Katso myös: 

Leirit, retket ja kurssit - Kirkko Espoossa (espoonseurakunnat.fi)

Kouluikäiset - Kirkko Espoossa (espoonseurakunnat.fi)

 

Ota yhteyttä

Erityisnuorisotyönohjaaja
Kalajärven kappeli Tuomiokirkkoseurakunta
09 8050 3904

Vastuualue: Johtava nuorisotyöntekijä, nuorisotyö

Nuorisotyönohjaaja
Auroran kappeli Laaksolahden kappeli Tuomiokirkkoseurakunta Viherlaakson kappeli
Kirkkokatu 10
02770 Espoo

Vastuualue: Auroran, Viherlaakson ja Laaksolahden kappelit