Perhekerhossa tavataan

Seurakunnan kappeleilla kokoontuu arkisin perhekerhoja. Kerhoissa lapset löytävät leikkiseuraa ja aikuiset voivat jakaa kuulumisiaan kahvikupin ääressä. Joskus kuullaan alustuksia vanhempien toivomista aiheista, usein vain jutellaan vapaasti. Laulut, loruttelut ja pienet hiljentymishetket ovat osa perhekerhojen ohjelmaa. Ne vahvistavat lapsen ja vanhemman välistä vuorovaikutusta ja antavat hyviä eväitä kotiin vietäväksi. Perhekerhoryhmistä löytyy enemmän tietoa osoitteesta www.espoonseurakunnat.fi/tuomiokirkkoseurakunta/lapset-ja-lapsiperheet/perhekerhot.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Koronarajoitusten vuoksi perhekerhot eivät kokoonnu vielä tammikuussa! Jotkut kerhot toteutetaan Teamsin välityksellä. Lisätietoa antavat lapsityönohjaaja Aila Pihlajavesi ja kappeleiden lastenohjaajat.

 
 
     
 
 
 

Päiväkerhoryhmissä on tilaa

Päiväkerho on leikin lumoa ja yhdessäolon iloa. Kerhopäiviin mahtuu myös musisointia, askartelua, liikuntaa, ulkoilua, hiljentymistä sekä tunne- ja kaveritaitojen opettelua. Lastenohjaajat ovat varhaiskasvatuksen ammattilaisia, jotka tekevät työtään lapsilähtöisesti.Pieni kerhoryhmä on lapselle turvallinen paikka kasvaa ja oppia uutta. Päiväkerhon kautta seurakunta haluaa olla tukemassa myös kotien kristillistä kasvatusta. Vapaista kerhopaikoista kannattaa tiedustella läpi vuoden.

Tällä hetkellä uusia lapsia otetaan Suvelan ja Kalajärven kappeleissa kokoontuviin kerhoryhmiin:

Suvela:

 • ma ja ke klo 9-12 yli 3-vuotiaat
 • ti ja to klo 9.30-11.30 2-vuotiaat 

Tiedustelut lastenohjaaja Satu Vainio p. 040-7026141, satu.vainio@evl.fi

Kalajärvi:

 • ti ja to klo 9-12 yli 3-vuotiaat 

Tiedustelut lastenohjaaja Anne-Maria Tarvainen p. 050 511 0336, anne-maria.tarvainen@evl.fi

 
 
     
 
 
 

Kerhoon vai kuoroon? 

Tyttöjen ja poikien kerhot sekä seurakunnan lapsikuorot ovat kiva harrastus koululaiselle. Niissä opitaan  uusia taitoja, kuten vaikkapa kokkailua, leipomista, tanssia tai yhdessä musisoimista. Kerhojen rinnalla on  tarjolla myös vähän lyhyempiä harrastekursseja.  Käy tutustumassa vaihtoehtoihin osoitteessa www.espoonseurakunnat.fi/lujakallioLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Jos joku ryhmä alkaa  kiinnostaa, ota rohkeasti yhteyttä vastuuhenkilöön tai ilmoita lapsesi netin kautta mukaan.

 
 
     
 
 
 

Pyhäkoulu on lasten oma kirkko

Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa kokoontuu kaksi pyhäkoulua. Suvelan kappelissa on pyhäkoulu joka sunnuntai klo 15. Kauklahden kappelin pyhäkoulu pidetään kuukauden 1. ja 3. sunnuntai klo 12.  Pyhäkoulussa tutustutaan raamatunkertomuksiin ja pohditaan elämän isoja kysymyksiä yhdessä puuhaten -leikkien, laulaen, liikkuen ja askarrellen. Pyhäkouluun ovat tervetulleita kaikki yli 4-vuotiaat, tätä nuoremmat oman aikuisen seurassa. Pyhäkoulu antaa lapselle mahdollisuuden kokea niin hyvää hiljaisuutta kuin iloista menoa toisten lasten kanssa. Vanhemmat voivat ottaa itselleen pyhäkoulutunnin verran omaa aikaa tai vaikkapa osallistua kappelissa vietettävään messuun.

Ks. esittelyvideo osoitteessa  www.espoonseurakunnat.fi/tuomiokirkkoseurakunta/lapset-ja-lapsiperheet/pyhakoulut. Linkki avautuu uudessa välilehdessä Koronarajoitusten vuoksi pyhäkouluja ei pidetä vielä tammikuussa!

Kirjepyhäkoulu tuo pyhäkoulun kotiin. Kirjepyhissisältää raamatunkertomuksen sekä aiheeseen liittyviä  väritystehtäviä ja muuta puuhaa. Se on suunniteltu erityisesti 3-8 -vuotiaille lapsille. Kirjepyhis kopsahtaa postiluukkuun noin kuusi kertaa vuodessa ja se on maksuton. Tilaa tämä iloinen yllätys omalle lapselle, kummilapselle tai lapsenlapselle lähettämällä lapsen nimi ja kotiosoite sähköpostiin:  lapsetjaperheet.espoontuomiokirkkoseurakunta@evl.fi.

 
 
     
 
 
 

Lastenkirkko.fi

Koronarajoitukset sulkevat tällä hetkellä ovet monilta kivoilta jutuilta seurakunnassakin. Mutta vaikka Tuomiokirkkoon tai omalle lähikappelille ei aina pääsisikään, virtuaalinen Lastenkirkko.fi toimii ja toivottaa jokaisen kävijän tervetulleeksi. Mitä jos lähtisitte perheen kanssa etsimään tuttuja elämän lankoja ja mukavia uusia toimintavirikkeitä Lastenkirkon sivuilta. Vaikkapa kuuntelemaan ihania iltalauluja tai kurkistamaan Tutkimuspartion matkassa erilaisiin elämän ilmiöihin. Lastenkirkko-sivustoLinkki avautuu uudessa välilehdessä ja sen YouTube  kanavaLinkki avautuu uudessa välilehdessä tuovat iloa lapsen elämään. Lastenkirkko on suunniteltu erityisesti 3-8 -vuotiaille. Tutkittavaa ja puuhattavaa löytyy pitemmäksikin aikaa. Lastenkirkko on turvallisesti kristillinen ja sen uskaltaa laittaa helposti saataville myös lapsen omaan mobiililaitteeseen.

 
 
     
 
 
 

Yhteiseen pöytään

Seurakunnan kappelilounailla toteutuu kristittyjen ikiaikainen tapa kokoontua syömään yhdessä. Olet tervetullut joukkoon, onpa syynä sitten ruokaseuran kaipuu tai kokkaamiseen kyllästyminen, kevyt kukkaro, aikapula tai mikä muu hyvänsä. Koronarajoituksista johtuen vuoden 2022 kappelilounaat alkavat take away -lounaina eli voit käydä ostamassa valmiin ruuan kappelilta kotiin vietäväksi. Kappelilounaita järjestetään Auroran, Suvelan, Kauklahden ja Viherlaakson kappeleilla. Tarkemmat ajat ja lounaiden hinnat löytyvät osoitteesta www.espoonseurakunnat.fi/tuomiokirkkoseurakunta/apua-ja-tukea.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 
 
     
 
 
 

Koululaisten kesäkerhoon ja kesäleirille ilmoittaudutaan helmikuussa

Kesäkerho tarjoaa pienille koululaisille mukavaa tekemistä ja turvallisen paikan viettää pari ensimmäistä lomaviikkoa. Kerhossa ulkoillaan, leikitään, pelataan ja askarrellaan. Hiljentymishetket ja lukutuokiot tuovat rauhaa touhun keskelle. Ohjelmassa on myös retkiä. Päivän aikana tarjotaan lounas ja välipala.  Kesäkerho järjestetään Auroran, Kalajärven, Kauklahden ja Suvelan kappeleilla 6.-10.6. ja 13.-17.6. Hinta 60 € / vko, 100 € / 2 vko.

Sähköinen Ilmoittautuminen 1.-28.2.2022, osoitteessa www.espoonseurakunnat.fi/tuomiokirkkoseurakunta/lapset-ja-lapsiperheet/kesakerhotLinkki avautuu uudessa välilehdessä Tiedustelut lapsityönohjaaja Aila Pihlajavesi

2.–6.-luokkalaisten kesäleiri 6.- 9.6. Hvittiorpissa. 

Lähempänä leiriä tulette saamaan leirikirjeen sähköpostilla.  Jos allergiat tai terveyteen liittyvät asiat eivät mahdu sille varattuun tilaan,  olethan meihin työntekijöihin yhteydessä ilmoittautumisen jälkeen. Hinta 50 €. Sisaruksilta 45 €. Hinta sisältää kuljetukset, majoituksen, ohjelman, ruokailut sekä vakuutuksen.

Sähköinen Ilmoittautuminen 1.-28.2.2022, osoitteessa www.espoonseurakunnat.fi/tule-mukaan/lapsille-ja-lapsiperheille/kesatoimintaLinkki avautuu uudessa välilehdessä Tiedustelut Pirjo Myllärniemi, pirjo.myllarniemi@evl.fi ja Matteli Heikkilä, matteli.heikkila@evl.fi.

 
 
     
 
 
 

”Lahjoita mulle huominen” – Yhteisvastuukeräys alkaa 6.2.

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksellä lisätään turvallisia aikuisia korona-ajasta kärsineiden lasten ja nuorten arkeen. Pandemia on koetellut lapsia ja nuoria niin Suomessa kuin maailman katastrofialueilla. Yhteisvastuukeräyksen kautta voit olla antamassa kasvavalle ikäpolvelle valoisamman tulevaisuuden.  Keräysvaroista 60 % ohjataan Kirkon Ulkomaanavun kautta kehittyvien maiden lasten ja nuorten auttamiseen. Kotimaahan jäävästä keräysosuudesta rahoitetaan mm. etsivän nuorisotyön Saapastoimintaa. Saapas-toiminta on saanut uusia muotoja. Nuorten kokoontumispaikoilla kiertävien Saapaspartioiden rinnalle on tullut NettiSaapas, jonka vapaaehtoiset hakeutuvat nuorten luo sosiaalisessa mediassa, sekä koulujen kanssa yhteistyössä kehitettävä KouluSaapas. Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa järjestetään kevään aikana useita Yhteisvastuu-tapahtumia. Varoja  kerätään myös messukolehdeilla ja vapaaehtoisten lipaskerääjien voimin. Tapahtumista tiedotetaan  seurakunnan nettisivuilla ja K&K-lehdessä. Jos haluat tulla vapaaehtoiseksi YV-keräykseen liittyen, ota  yhteys oman alueesi diakoniatyöntekijään.

Voit myös osallistua Yhteisvastuukeräykseen tekemällä lahjoituksen Espoon tuomiokirkkoseurakunnan Yhteisvastuukeräys-tilille:

 • Aktia FI82 4055 0010 4148 41
 • Nordea FI16 2089 1800 0067 75 
 • Pohjola pankki FI14 5000 0120 2362 28 

    Viitteeksi 308184  

Mobilepay-numero 35606

 
 
     
 
 
 

Tervetuloa talviloman perhepäiviin!

Ma 21.2 .klo 10-13 Kalajärven kappeli (Ruskaniitty 3) Ulkotapahtuma. Ohjelmassa mm. temppurata, rastirata ja laululeikkejä. Lisäksi ongintaa 2€ . Tarjolla pientä syötävää, kahvia ja mehua ( 3€ / perhe). Onginnan ja tarjoilun tuotot Yhteisvastuun hyväksi. Mahdollista maksaa myös Mobilebaylla.

Ti 22.2. klo 10-13 Kauklahden kappeli (Kauppamäki 1) Kappelin alakerrassa, ja ulkotoimintana, jos rajoitusten vuoksi tilanne on sellainen.  Ohjelmassa askartelua, leikkejä ja temppurata. Kappelilounas klo 11-13 aikuiset 4e, yli 3-vuotiaat 2e.  Ilmoittautuminen tekstiviestillä p. 050 3783 280.

Ke 23.2. klo 10-13 Suvelan kappeli (Kirstintie 24) Luvassa laulua, leikkiä, askartelua ja muuta puuhaa koko perheelle ulkona ja sisällä.  Klo 11 lounas (pizzaa ja salaattia) Lounaan hinta aikuisille 3€, lapsille3-12 v. 1,5€ ja alle 3v. ilmaiseksi  Koronarajoitusten voimassaollessa olemme ulkona koko ajan. Ilmoittautuminen allergiatietoinaan viimeistään 15.2. Satulle p. 040 702 6141 satu.vainio@evl.fi MUUTOKSET MAHDOLLISIA, SEURAA ILMOITTELUA FB:SSA

To 24.2.2022 klo 10-13 Laaksolahden kappeli (Ylänkötie 16) Ohjelmassa pihasuunnistusta ja rastirata kappelin pihalla, sisällä askartelua ja temppurata.  Lisäksi leikkipisteitä. Kahvila on auki klo 11-12.30. (Kahviraha 2€/perhe.)  Ilmoittautumiset Annalle ke 16.2. mennessä p. 0504341063 tai anna.lahtinen@evl.fi.

 
 
     
 
 
 

Höyhentakkisakki -runoja ja Iltatarinoita

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan YouTube-kanava lapsille ja perheilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 
 
     
 
 
 

Metsäneläinten talvisia puuhia

Ikkunakertomuksena Auroran kappelilla, liikeenneympyrän puoleisissa ikkunoissa.  Laulut ja lorut kuunneltavissa QR-koodin avulla.  (Heiniemenpolku1)

 
 
     
 
 
 

Luento ”Suukkoja ja säröjä sukupolvisuhteissa” to 24.3. klo 18-19.30

Suvelan kappelissa luento ja keskustelutilaisuus isovanhemmille ja kaikille lähisuhteista kiinnostuneille. Kuulemme ja jaamme ajatuksia sukupolvien välisiin suhteisiin liittyvistä odotuksista, kipupisteistä, iloista ja mahdollisuuksista. Keskustelua ohjaa Minna Oulasmaa Väestöliitosta. Vapaa pääsy, ei ilmoittautumista. 

Tiedustelut lapsityönohjaaja Aila Pihlajavesi.

 
 
     
 
 
 

Kevätleiri 1.-4. -luokkalaisille 18.-20.3. Hvittorpin leirikeskuksessa

Lastenleiri on lastattu leikeillä, lauluilla, ystävyydellä, naurulla, jännittävillä kokemuksilla ja uusilla taidoilla…  niin monilla asioilla, joista otetaan ihanat muistot matkaan mukaan.  Leirin hinta on 35 €, sisaralennus 5 €.

Sähköinen ilmoittautuminen osoitteessa www.espoonseurakunnat.fi/lujakallioLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

 
 
     
 
 
 

Pääsiäisen lasketteluleiri Rukalla 14.-18.4.

Leiri on tarkoitettu vuosina 2008-2010 syntyneille. Leiripaikkana Nuoriso- ja luontomatkailukeskus Oivanki.  Laskettelemassa käymme Rukalla ja kylpyläretken teemme Kuusamon Tropiikkiin. Käy kurkistamassa lasketteluleirin tunnelmiin Lujakallio-sivulla olevasta videosta. Lasketteluleirin hinta 350 €. Maksu sisältää kuljetukset, majoituksen, ohjelman, ruokailut, rinne -eväät, hissilipun, kylpyläretken sekä vakuutuksen. Sähköinen ilmoittautuminen osoitteessa  www.espoonseurakunnat.fi/lujakallioLinkki avautuu uudessa välilehdessä Lisätiedot nuorisotyönohjaaja Samuel Laaksonen.

 
 
     
 
 
 

Perheiden talvileiri Velskolassa 4.-6.3.2022

Perheleiri tarjoaa talveen tervetulleen hengähdyshetken. Leirillä on kaiken ikäisille kivaa tekemistä ulkona ja sisällä. Yhteisen puuhan lomassa on helppo tutustua muihin perheisiin. Valmiina odottava ruokapöytä on arjen luksusta perheen muonavastaaville. Yhteisissä hiljentymisissä on jokaisella lupa rentoutua ja levähtää. Hinta 45 € / aikuinen, 20 € / 3-14-vuotias lapsi. Tiedustelut perhetoiminnanohjaaja Anna Lahtinen. Ilmoittauminen 26.1.-11.2. www.espoonseurakunnat.fi/tapahtumat/2022-03-04/perheiden-talvileiriLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 
 
     
 
 
 

Parisuhteeseen kannattaa panostaa. Varaa aikaa yksi ilta, kokonainen päivä tai viikonloppu ja tule yhdessä kumppanin kanssa syventämään suhdettanne ja vahvistamaan onnellisen yhteiselämän taitoja.

Vuorovaikutustaidot parisuhteessa -kurssi Hvittorpin leirikeskuksessa 25.-27.3. Viikonloppukurssin aikana vahvistetaan puhumiseen, kuuntelemiseen ja ristiriitojen ratkaisemiseen liittyviä taitoja. Kurssieisovi kriisipareille. Hinta Espoon tuomiokirkkoseurakunnan alueelta tuleville 120€/pari, muille 140€/pari. Ohjaajina Parisuhdekeskus Kataja ry:n vertaisohjaajat Sirpa jaReijo Tuori. Ilmoittautumiset 28.3. mennessä perhetyönohjaaja Kirsi Kanerva.

Parisuhteen lataamislauantai 19.3. klo 10-14 Kauklahden kappelissa Päivässä mukana pastori Ari Kunnamo ja perhetyönohjaaja OutiWenell Päivän hinta on 10 €, sis. keittolounaan ja lastenhoidon. Tiedustelutja ilmoittautumiset Outi Wenell.

Pariasiaa-illat Suvelan kappelissa ke klo 18-19.30 Kevään aiheet: 2.3. Virtaa parisuhteeseen, 9.3. Avaimia parisuhteen vuorovaikutukseen, 16.3.Oivalluksia parisuhteen tunnetaitoihin, 23.3. Kipinöitä parisuhteen kosketukseen, 30.3. Perustyökaluja parisuhteen ristiriitoihin ja 6.4. Syventäviä työkalujaparisuhteen ristiriitoihin. OhjaajinaMari ja Jaakko Laurikainen. Illat ovat maksuttomia eikä ilmoittautumista tarvita. Tiedustelut perhetyönohjaaja KirsiKanerva.  

 
 
     
 
 

Koronarajoitukset vaikuttavat toimintaamme ainakin 31.1. asti. Ajantasaiset tiedot toiminnasta voi tarkistaa K&K -lehdestä ja srk:n nettisivuilta.

 
 

 

 

 

Kerhosuunnitelma kaudelle 2021-2022

Alla oleva kerholistaus on suunnitelma tulevalle kerhokaudelle. Muutokset ovat mahdollisia, kaikki kerhot eivät välttämättä toteudu suunnitelman mukaisesti. Kerhotarjonta päivittyy kerhoilmoittautumisen alkaessa 23.8. 


 

Kalajärven kappeli

(Ruskaniitty 3)

 • Kokkikerho      A         1.-3. lk      ma      17:00-18:30 
 • Kokkikerho      B         3.-6. lk      ti         17:00-18:30 (31.8.-12.10.)
 • Kokkikerho      C         1.-3. lk      ti         17:00-18:30 (26.10.-14.12.) 
 • Kokkikerho      D         3.-6. lk      ti         17:00-18:30 (11.1.-1.3.2021)
 • Kokkikerho      E          1.-3. lk      ti          17:00-18:30 (8.3.-26.4.) 

Tiistain kokkikerhot B, C, D ja E ovat määräaikaisia ja maksuttomia kerhoja.
 

 

 

 

 •  

Ota yhteyttä

Erityisnuorisotyönohjaaja
Kalajärven kappeli Tuomiokirkkoseurakunta
09 8050 3904

Vastuualue: Erityisnuorisotyö; Kalajärvi.

Nuorisotyönohjaaja
Auroran kappeli Laaksolahden kappeli Tuomiokirkkoseurakunta Viherlaakson kappeli
Kirkkokatu 10
02770 Espoo

Vastuualue: Auroran, Viherlaakson ja Laaksolahden kappelit