Jumalanpalveluselämä Espoon seurakunnissa toistaiseksi

Seurakunnan osallistuminen jumalanpalveluksiin ei ole toistaiseksi mahdollista viranomaismääräyksistä johtuen. Seurakuntien pääkirkkojen lain vaatimat jumalanpalvelukset pidetään, mutta ilman seurakuntalaisia. Osa niistä suoratoistetaan verkkoon.

Tältä sivulta löydät tietoa verkon kautta seurattavista jumalanpalveluksista.

Messu – kristittyjen yhteinen juhla

Kaikissa Espoon kirkoissa järjestetään jumalanpalvelus sunnuntaisin ja pyhäpäivinä. Sunnuntai on kristityille erityinen päivä, sillä se muistuttaa Jeesuksen ylösnousemuksesta. Jumalanpalveluksiin kaikki ovat tervetulleita.

Suurin osa espoolaisista jumalanpalveluksista on messuja eli ehtoollisjumalanpalveluksia. Messuja on myös arkisin, ja kirkkojen lisäksi niitä järjestetään useimmilla kappeleilla. Voit siis löytää oman jumalanpalvelusyhteisösi aivan läheltä! Säännöllisten messujen esittelyt löytyvät vasemman laidan valikosta ja kaikkien messujen tarkat tiedot tapahtumakalenterista.

Tavallisten jumalanpalvelusten ohella seurakunnissa järjestetään monenlaisia erityismessuja esimerkiksi lapsille, nuorille ja perheille. Pop-messut, Tuomasmessut ja Taizé-messut poikkeavat tavallisista jumalanpalveluksista musiikiltaan ja muulta toteutustavaltaan. Erityisiä messuja ovat myös adventin, joulun ja pääsiäisen juhlamessut, ja ne täyttävätkin kirkkosalit vuosi vuodelta – samoin kuin koulukirkot ja konfirmaatiot.

Seurakuntalaisia tarvitaan messussa erilaisiin palvelutehtäviin.

Messu Leppävaaran kirkossa, kuva on otettu keskikäytävältä alttaria kohti. Kirkko on täynnä ihmisiä.
Kuva Mikko T. Helminen.

Kirkkovuoden tekstit tälle päivälle