Jumalanpalveluselämä Espoon seurakunnissa toistaiseksi

1.6. alkaen

Espoon kaikissa seurakunnissa vietetään kesäkuun alusta lähtien messua eli ehtoollisjumalanpalvelusta. Tapahtumakalenterista ja seurakuntien rivi-ilmoituksista Kirkko ja kaupunki-lehdestä näet tarkemmin, missä ja mihin aikaan messua vietetään.

Messuihin voi osallistua samaan aikaan yli 50 ihmistä, kunhan 1–2 metrin turvavälit toteutuvat. Pienemmissä kappeleissa osallistujamäärä saattaa olla pienempi. 

Messua vietettäessä noudatamme kaikkia annettuja ohjeita turvaväleistä ja hygieniasta niin kirkkotilassa istumisessa, virsien veisaamisessa, ehtoollisen viettämisessä kuin vaikkapa kolehdin keräämisessä. Tarkemmat ohjeet saat paikan päällä.

Valtioneuvosto kehottaa edelleen ikäihmisiä, riskiryhmiin kuuluvia sekä flunssaoireisia pysymään kotona. Koska messua ei ole vietetty seurakunnissa pitkään aikaan, saattaa kirkoissa ja kappeleilla olla ruuhkaa ensimmäisinä pyhinä. Kirkkokahveja ei ole tarjolla.

Jumalanpalveluksiin voi edelleen osallistua turvallisesti myös verkossa. Seurakuntien verkkolähetysten tiedot löydät alta. Myös Ylen tv- ja radiojumalanpalvelukset jatkuvat sunnuntaisin.

Verkkokirkot

Espoonlahden seurakunta

Jumalanpalvelus toimitetaan verkkoon suoratoistettuna seurakunnan Facebook-sivulla
www.facebook.com/espoonlahdenseurakunta. Kirkonmenot ovat katsottavissa Facebook-sivullamme myös lähetyksen jälkeen.
Huom! Facebook-sivumme ovat avoimet, joten voit katsoa videoita, vaikka sinulla ei olisi Facebook-sovellusta.
Kun Facebook ehdottaa kirjautumista, klikkaa kirjautumisikkunoiden alta pienellä löytyvää tekstiä "Ei nyt".

Espoon tuomiokirkkoseurakunta

Jumalanpalvelus välitetään Espoon tuomiokirkon Facebook-sivun kautta: https://www.facebook.com/Espoontuomiokirkko
Huom! Facebook-sivumme ovat avoimet, joten voit katsoa videoita, vaikka sinulla ei olisi Facebook-sovellusta. Kun Facebook ehdottaa kirjautumista, klikkaa kirjautumisikkunoiden alta pienellä löytyvää tekstiä "Ei nyt".

Leppävaaran seurakunta

Suora lähetys seurakunnan Youtube-kanavalla. Jumalanpalvelus toteutetaan selkokielisenä. Katso täältä: www.youtube.com/channel/UCL5jxHgvAsqlff3NPe58yTQ/live

Olarin seurakunta

Jumalanpalvelus toimitetaan verkkoon Youtubessa, Olarin seurakunnan kanavalla suoratoistettuna. 

Youtube, Olarin seurakunta: www.youtube.com/olarinsrk

Tapiolan seurakunta

Verkkolähetys on katsottavissa Tapiolan seurakunnan Facebook-sivulta tästä linkistä, www.facebook.com/Tapiolanseurakunta.
Facebook-sivumme ovat avoimet, joten voit katsoa videoita, vaikka sinulla ei olisi Facebook-sovellusta. Kun Facebook ehdottaa kirjautumista, klikkaa pienellä löytyvää tekstiä "Ei nyt".

Esbo svenska församling

Gudstjänsten direktsänds på nätet via Facebook, https://www.facebook.com/www.esboforsamingar.fi
och kan ses också efter sändningstidens slut. Egen Facebookinloggning behövs inte. 

Messu – kristittyjen yhteinen juhla

Kaikissa Espoon kirkoissa järjestetään jumalanpalvelus sunnuntaisin ja pyhäpäivinä. Sunnuntai on kristityille erityinen päivä, sillä se muistuttaa Jeesuksen ylösnousemuksesta. Jumalanpalveluksiin kaikki ovat tervetulleita.

Suurin osa espoolaisista jumalanpalveluksista on messuja eli ehtoollisjumalanpalveluksia. Messuja on myös arkisin, ja kirkkojen lisäksi niitä järjestetään useimmilla kappeleilla. Voit siis löytää oman jumalanpalvelusyhteisösi aivan läheltä! Säännöllisten messujen esittelyt löytyvät vasemman laidan valikosta ja kaikkien messujen tarkat tiedot tapahtumakalenterista.

Tavallisten jumalanpalvelusten ohella seurakunnissa järjestetään monenlaisia erityismessuja esimerkiksi lapsille, nuorille ja perheille. Pop-messut, Tuomasmessut ja Taizé-messut poikkeavat tavallisista jumalanpalveluksista musiikiltaan ja muulta toteutustavaltaan. Erityisiä messuja ovat myös adventin, joulun ja pääsiäisen juhlamessut, ja ne täyttävätkin kirkkosalit vuosi vuodelta – samoin kuin koulukirkot ja konfirmaatiot.

Seurakuntalaisia tarvitaan messussa erilaisiin palvelutehtäviin.

Messu Leppävaaran kirkossa, kuva on otettu keskikäytävältä alttaria kohti. Kirkko on täynnä ihmisiä.
Kuva Mikko T. Helminen.

Kirkkovuoden tekstit tälle päivälle