Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräys pureutuu ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon

Eri syistä johtuva köyhyys koettelee vanhusväestöä Suomessa ja maailmalla. Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä niin Suomessa kuin kehittyvien maiden kriisialueilla. Keräys alkaa 7.2.2021.

”Elämässä tulee eteen sairauksia, työttömyyttä ja yllättäviä elämänkäänteitä. Sairauskierre apteekkilaskuineen saattaa suistaa velkakierteeseen. Työelämäaikaan otettuja lainoja onkin vaikea hoitaa, jos työura katkeaa ennenaikaisesti”, toteaa Yhteisvastuukeräyksen esimiespiispa Matti Repo.

Vähävaraiset vanhukset ovat usein tilanteessa, jossa vaikeudet kasaantuvat. Köyhyys aiheuttaa helposti terveydellisiä ongelmia, sosiaalista eristäytymistä, yksinäisyyttä ja digisyrjäytymistä.

Eläkeiän köyhyyden merkittäviä tekijöitä voivat olla työelämän ulkopuolelle jääminen, kotiäitiys, työkyvyttömyys, pitkäaikaistyöttömyys, pienipalkkaisuus, sairaudet – tai näiden kaikkien yhdistelmä. Listalle kuuluvat myös kallis asuminen, peritty huono-osaisuus, mielenterveyden ongelmat sekä monet yllättävät tekijät.

Suomessa vanhusten köyhyys näyttäytyy eri tavoin eri puolilla maata. Myös puuttumiskeinot ilmiöön ovat monimuotoisia. 40 prosenttia eläkeläisistämme saa eläkettä alle 1 250 euroa kuukaudessa. Karua on, että suurin yksittäinen seurakuntien ruoka-avun asiakasryhmä on vähävaraiset vanhukset.

Yhteisvastuu Open 2021
perjantaina 27.8. klo 7.30-15 Gumböle Golf, Gumbölentie 20, Espoo

Osallistumalla Yhteisvastuugolfiin olet mukana tekemässä hyvää.

OHJELMA

7.30   Ilmoittautuminen ja aamupala
8.20   Puttinäytös: mm. Jukka Mäkelä, Maria Guzenina, Jaana Puupponen, Mika Poutala, Jukka Hallikainen ja Kaisamari Hintikka.
8.30   Avaus ja kilpailuinfo

9.00   Yhteislähtö, pelataan parasta palloa kahden pelaajan joukkueessa. Kilpailu on avoin kaikille Green Cardin suorittaneille.

14.00 Ruokailu ja palkintojen jako sekä Yhteisvastuukampanjan esittely.
           Mahdolliset koronan aiheuttamat  järjestelyt kerrotaan myöhemmin.

KILPAILUMAKSU
Yksityissarjan osallistumismaksu on 80 €/henkilö (ilmoittautua voi myös yksin) ja 160 €/joukkue. Yrityssarjan osallistumismaksu on 200 €/henkilö ja 400 €/joukkue. Jos ilmoittautunut henkilö tai joukkue estyy saapumasta, maksua ei palauteta. Koronaviruksen aiheuttamassa Force Majeure -tilanteessa on maksun palautus mahdollinen. Tapahtuman koko tuotto lahjoitetaan Yhteisvastuukeräykselle.

ILMOITTAUTUMINEN
Vahvista osallistumisesi viimeistään pe 20.8. Espoo Golfin pelaajat NexGolfin kautta omilla tunnuksilla, vieraspelaajat caddiemaster@gumbolegolf.fi  tai p. 0300 870 370. Ilmoita samalla joukkueen jäsenten nimet, puhelinnumerot, tasoitukset, kotiseurat ja mahdolliset erikoisruokavaliot. Osallistumismaksu maksetaan ilmoittautuessa tilille:
Kirkkopalvelut ry/Yhteisvastuukeräys tili Nordea FI16 2089 1800 0067 75.
Kirjoita viestikenttään seuraava teksti ja täydennä nimi:
E-lahti_Golf_2021_maksajan nimi


Tiedustelut Hannu Niemelä 0500 414 602 ja Ari Lassila 040 512 1661.


Yhteisvastuuterveisin,


Jouni Turtiainen
Espoonlahden seurakunnan kirkkoherra