Kalajärven kappelin toiminta lapsille ja perheille

Kirkko ja Kaupunki -lehdessä on ollut kiva juttu Kalajärven kappelin päiväkerhosta. Voit lukea jutun tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kalajärven kappelin perhekerhot 2021

Tanssi vauvan kanssa -ryhmä maanantaisin 23.8.2021 alkaen klo 13.30-15

Uusi Tanssii vauvan kanssa -ryhmä on 2-12 kk ikäisen vauvan ja vanhemman yhteinen liikuntahetki. Samalla on mahdollisuus tutustua myös muihin vauvaperheisiin. Tanssiosuus 30 min sekä rentoa yhdessäoloa, kahvittelua ja lyhyt hartaushetki. Kahvi- ja mehutarjoilu 2 € / perhe.

Mahdollisuus vanhemman sisaruksen (2v.→) hoitoon ryhmän ajaksi. Varaa tarvittaessa ryhmän ohjaajalta.
Ilmoittautuminen ja lisätietoja ohjaajalta: mia.blomstedt@evl.fi tai p.050 432 7501.

Perhekerho keskiviikkoisin 25.8.2021 alkaen klo 9.30–11.30 

Avoin perhekerho sopii kaikenikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Kerhossa on leppoisaa yhdessäoloa, leikkiä sekä aikuisille ja lapsille yhteistä tekemistä. Kerho päättyy noin klo 11.15 alkavaan pieneen hartaushetkeen. 

Iltaperhekerho torstaisin 26.8.2021 alkaen klo 17.30–19 parillisina viikkoina

Avoin iltaperhekerho sopii kaikenikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Kerhossa on leppoisaa yhdessäoloa, leikkiä ja askartelua. Kerho päättyy noin klo 18.45 alkavaan pieneen hartaushetkeen.

Perhekahvila perjantaisin 20.8.2021 alkaen klo 9–12

Avoin perhekahvila sopii kaikenikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen / hoitajilleen. Kerhossa on leppoisaa yhdessäoloa ja leikkiä, ei ohjattua toimintaa. 

Avoimiin kerhoihin ei tarvitse ilmoittautua. Perhekerhoissa ja -kahvilassa kahvi- ja mehutarjoilu + pientä syötävää, 2€ / perhe.

Lisätietoja: Mia Blomstedt, perhetoiminnanohjaaja, p. 050 432 7501, mia.blomstedt@evl.fi. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Perhekerhot tuovat vaihtelua pikkulapsiarkeen

Perhekerho on vanhempien ja alle kouluikäisten lasten yhteinen kerho, johon ovat tervetulleita myös isovanhemmat ja muut lasta hoitavat aikuiset. Iltaperhekerho kokoontuu iltaisin ja sinne voi tulla koko perheenä ja vaikka vähän isompienkin lasten kanssa.

Avoimessa perhekerhossa ja perhekahvilassa lapset ja vanhemmat ovat yhdessä. Askartelemme, leikimme, pidämme hartaushetken ja tarjoamme mukavaa yhdessäoloa lapsille ja heitä hoitaville aikuisille. Joissakin perhekerhoissa on säännöllisesti myös omaa ohjelmaa aikuisille, jolloin lapset voivat olla leikkimässä ohjaajien valvonnassa.

Vauvaperhekerhot on suunnattu alle vuoden ikäisille lapsille vanhempineen. Ryhmät ovat vertaisryhmiä, jossa keskustellaan uuden elämäntilanteen herättämistä kysymyksistä ja kokemuksista liittyen mm. vauvan hoitoon, kasvatukseen ja parisuhteeseen.

Perhekerhot ovat avointa toimintaa, johon voit osallistua etukäteen ilmoittautumatta. Kaikkien Espoon tuomiokirkkoseurakunnan perhekerhojen kokoontumispaikat ja -ajat löytyvät täältä: perhekerhot

Tiedustelut

lapsityönohjaaja Aila Pihlajavesi, p. 040 525 1216, Linkki avautuu uudessa välilehdessä aila.pihlajavesi@evl.fi,Linkki avautuu uudessa välilehdessä tai perhetoiminnanohjaaja Mia Blomstedt, p.050 432 7501, mia.blomstedt@evl.fi.

Päiväkerhot

Mikä on päiväkerho? Katso täältä: Seurakunnan päiväkerhoissa iloitaan ja ihmetellään yhdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

(Kuva: Esko Jämsä; Kirkko ja kaupunki)

Päiväkerhot Kalajärven kappelissa, Ruskaniitty 3, Espoo

 • 2-3 v. ma, ke klo 9-12
 • 3-5 v. ti, to klo 9-12 

Ilmoittautuminen ja lisätietoja: Anne-Maria Tarvainen, p. 050 5110 336, tai sähköisellä ilmoittautumislomakkeella, joka löytyy linkin takaa: Päiväkerhot 2020-2021

Muskarit

Katso video muskarista, klikkaa kuvaa:

Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Linkki avautuu uudessa välilehdessäKalajärven kappeli, Ruskaniitty 3

Opettaja: Annele Westerlud. Muskari aina perjantaisin. Muskarit alkavat pe 21.8.20

 • 9.10–9.40     1v. ryhmä A ( Perustetaan, mikäli ilmoittautuneita riittävästi)
 •  9.45–10.15   1-2 v. + huoltaja
 • 10.20 – 11.00  leikki-ikäiset sisarusten ryhmä  
 • 11.10 -11.40   1v. ryhmä B
 • 12.00-12.30    vauvaryhmä n. 5 kk- 9kk

Kappelin avoin kahvila sekä leikkitilat ovat myös muskariperheiden käytettävissä perjantaisin. Koronatilanteen rajoitusten takia kahvila avataan 4.9.

Ilmoittaudu muskariin!

Muskarissa touhutaan, taputetaan ja taiteillaan! Muskarissa loruillaan, liikutaan ja lauletaan! Muskari tarjoaa lapsille ja aikuisille yhteistä iloa, oppimisen riemua, uusia lauluja, vuorovaikutuksen välineitä, viikon hyvän hetken tutussa ja turvallisessa ryhmässä, Taivaan Isä hoidossa.
Tervetuloa musiikin lumoavaan maailmaan! Syksyn muskariryhmiin ilmoittaudutaan nettiosoitteessa: www.espoonseurakunnat.fi/tuomiokirkkoseurakunta/lapset-ja-lapsiperheet/muskarit

Ryhmissä on tilaa. Ilmoittautuminen on avoinna jatkuvasti. Klikkaa linkkiä yltä!

Muskarimessu

Kerran kaudessa kappelilla vietetään Muskarimessua.  Jos haluat tietää, millainen se on, katso täältä:  Muskarimessu Kalajärven kappelissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Laulaminen yhdessä on kivaa!

Muskarivuosien jälkeen voi musiikkiharrastusta jatkaa seurakunnan suosituissa lapsikuoroissa. Lapsikuorot Tuike ja Välke on tarkoitettu 6–13-vuotiaille laulajille. Kuorot ovat maksutonta harrastetoimintaa, vain leireissä ja retkissä on pieni omavastuuosuus. Lue lisää kuorojen omalta sivulta: Lapsikuorot

Pyhäkoulua kotoa käsin

Kirjepyhäkoulua on mukava käydä kotona. Kirjepyhiksessä on aina raamatunkertomus ja hauskoja tehtäviä. Jokaisen postin mukana kirjepyhäkoululainen saa myös osallistumistarran muistoksi. Kirjepyhäkoulu ilmestyy noin 6 kertaa vuodessa, ja sen voi voi maksutta tilata kotiin lapsen nimellä osoitteesta: lapsetjaperheet.espoontuomiokirkkoseurakunta@evl.fi.

Lisätietoja: lapsityönohjaaja Aila Pihlajavesi.

Toimimme voimassa olevien koronaohjeiden mukaisesti ja näihin suunnitelmiin saattaa vielä tulla muutoksia. Ajantasaiset tiedot löytyvät nettisivuiltamme. www.espoonseurakunnat.fi

Lasten kevätkirkko

Kevätkirkko on nähtävissä Espoon tuomiokirkkoseurakunnan omalla YouTube-kanavalla tai suoraan >>tästä linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Perheiden retkipäivä 5.9.2021

Tervetuloa viettämään syksyistä sunnuntaita luonnon helmaan ihanaan Hvittorpin leirikeskukseen! Tarkemmat tiedot tapahtumasta tulevat kesän aikana Kirkko ja kaupunki -lehteen sekä seurakunnan nettisivuille. Laita päivä jo kalenteriin ja seuraa ilmoitteluamme!

Apua ja tukea

Diakonia
Seurakunnan diakoniatyöntekijät ovat sinua varten, jos elämässäsi on kriisitilanne tai kaipaat muuten kuuntelijaa huolillesi. Jokaisella seurakunta-alueella on oma diakoniatyöntekijä.
Auroran alue: Tiina Hietaniemi 040 763 6599 (Aurora, Vanhakartano, Pihlajarinne, Lähderanta)

 • Espoon keskus/Suvela alue: Pauliina Alanko 040 531 1037 (Tuomarila, Suna, Ymmersta), Eeva Isomäki 050 438 0189 (Suvela), Kirsi Salonen 040 547 1861 (aseman seutu, Kirkkojärvi, Kulovalkea, Kiltakallio, Kaupunginkallio)
 • Pohjois-Espoon alue: Virpi Sutelainen 040 736 9315
 • Länsi-Espoon alue: Merja Lehtisalo 050 438 0176 (Kauklahti, Vanttila, Nissinmäki, Lasilaakso), Jari Huhtasalo 040 513 0862 (Muurala, Mikkelä, Hirvisuo, Karhusuo, Nupuri, Nuuksio, Vesirattaanmäki, asunnottomat)
 • Viherlaaksolahden alue: Ani Iivanainen 040 572 5344 (Viherlaakso, Laaksolahti)

Raha-asiainneuvonta
Jos tarvitset neuvoa arjen raha-asioiden ja velkojen hoitamiseen, voit olla yhteydessä Jari Huhtasaloon, p. 040 513 0862 (Rari /Raha-asiainneuvonta).

Parisuhde ja kasvatuskysymykset
Parisuhteeseen ja kasvatukseen liittyvissä asioissa apua ja tukea antavat perhetyönohjaajat: outi.wenell@evl.fi, p. 040 5474 146, ja kirsi.kanerva@evl.fi, p. 050 511 0165.
Älä jää yksin huoliesi kanssa, jaettu taakka on kevyempi kantaa! Katso lisää: Parisuhde ja perhe

Apua myös kaivataan - Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu -keräys on lähimmäisenrakkauden kansanliike. Tänä vuonna keräystuotolla autetaan ikäihmisiä. Avun tarpeesta kertovia tarinoita löydät netistä #ENITENYLLÄTTIKÖYHYYS. Suorat lahjoitukset ovat nyt erityisen tärkeitä, koska hyväntekeväisyystapahtumia ei ole voitu järjestää.

Lahjoita

 • MobilePaylla numeroon 35606
 • tilille FI16 2089 1800 0067 75, Espoon tuomiokirkkoseurakunnan viitenumero 308184.

Lisätietoja www.yhteisvastuu.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Keräyslupa RA/2020/639.

Kiitos lahjastasi!

Vasta hankittu kassakone on ahkerassa käytössä Kalajärven kappelin päiväkerhossa. Tyyne (oik.) on lähdössä ostoksille ja kerhon vetäjä Mia Blomstedt ostoksineen on jo ehtinyt Visan (kesk.) kassalle.

Seurakunnan päiväkerhossa leikitään yhdessä ja opitaan tärkeitä taitoja

Espoon seurakuntien päiväkerhoissa käy 900 lasta. Viisivuotias Visa pohtii kauppiaan uraa leikkiessään kauppaa kavereiden kanssa Kalajärven kappelilla.

(Lähde: Kirkko ja kaupunki 27.02.2019 11:55. Teksti Paula Huhtala; kuvat Esko Jämsä)

Leikitään kauppaa, Visa sanoo heti, kun kerhokynttilä on sammutettu. Punainen kassakone tuolille ja setelit paikoilleen. Onni istuu hänen viereensä ja ilmoittaa olevansa varakassamyyjä. Visa asettelee hillopurkkeja, hiutalepaketteja ja muita ruokapakkauksia matalalle penkille.

Kun kaikki tavarat ovat paikoillaan, hän istuu kassakoneen eteen ja kuuluttaa, että nyt saa tulla kauppaan. Vertti, Tyyne, Valter, Inka ja muut kerholaiset ottavat pienet ostoskorit käteensä ja lähtevät ostoksille.

Lopuksi he jonottavat kassalle, jossa Visa sanoo ”piip” lukiessaan tuotteen viivakoodin, kertoo loppusumman ja ottaa asiakkailta vastaan rahat tai kortin.

– Minusta tulee isona ehkä kauppias, sanoo Visa.

Kerhokynttilän sytyttäminen on merkki hartaushetken alkamisesta. Lapset seuraavat, kun Mia Blomstedt sytyttää kynttilän.

Pienessä ryhmässä rauhallinen tunnelma

Kalajärven kappelilla leikkivät lapset ovat seurakunnan päiväkerholaisia, jotka käyvät kerhossa kolme kertaa viikossa kolme tuntia kerralla. Ryhmään kuuluu kahdeksan 4–5-vuotiasta lasta ja kaksi ohjaajaa.

Kerhossa on levollinen tunnelma, sillä ryhmä on pieni. Kahdeksasta kerholaisesta tällä kertaa paikalla on seitsemän. Tilavassa huoneessa ei ole melua eikä sählinkiä, vaikka kauppaleikin lisäksi meneillään on barbien pukeminen, vauvan nukuttaminen ja moottoripyörien taitoajokisa.

– Nämä lapset ovat onnekkaita, kun saavat käydä päiväkerhossa, sanoo perhetoiminnan ohjaaja Mia Blomstedt.

Hän on yksi Espoon tuomiokirkkoseurakunnan päiväkerhon vetäjistä.

– Meillä on asiat hyvin. Täällä seurakunnan päiväkerhossa on pienet ryhmät ja jokaisessa ryhmässä kaksi ohjaajaa. Meillä on aikaa lapselle. Olen aiemmin työskennellyt lastentarhanopettajana päiväkodissa, jossa ryhmäkoot olivat isompia.

Erona päiväkotiin on esimerkiksi se, että seurakunnan päiväkerhossa annetaan kristillistä kasvatusta. Kerhossa luetaan kerhorukous, ruokarukous, opetellaan hengellisiä lauluja sekä käydään läpi kirkkovuotta.
 

Tavoitteellista varhaiskasvatusta

Espoon seurakuntien päiväkerhoissa annetaan tavoitteellista varhaiskasvatusta 2–5-vuotiaille. Sen tähtäimenä on edistää kokonaisvaltaisesti lapsen kasvua ja kehitystä. Kerhoissa työskentelee koulutettuja alan ammattilaisia, kuten lastenohjaajia ja perhetoiminnanohjaajia.

Esimerkiksi Kalajärven kerhoissa työskentelevä Mia Blomstedt on koulutukseltaan sosionomi AMK ja kirkon varhaiskasvatuksenohjaaja. Lisäksi hänellä on lastentarhanopettajan kelpoisuus. Kerhon toinen ohjaaja Anne-Maria Tarvainen on koulutukseltaan lastenohjaaja.

Kalajärven kappelin 4–5-vuotiaiden päiväkerhoryhmällä on torstaisin ulkoilupäivä. Silloin ollaan läheisessä leikkipuistossa ja hyvällä säällä saatetaan mennä lähimetsään.

Harjoittelemme taitoja, joita lapset tarvitsevat eskarissa ja koulussa.

Tavallisesti kerhokokoontuminen alkaa sisätiloissa käsien pesulla. Sen jälkeen lapset istuvat penkille katselemaan satukirjoja. Sitten on hartaushetken aika. Kun kaikki ovat paikalla, lauletaan hiljaisuuteen johdattava laulu ja sytytetään kynttilä. Kädet laitetaan ristiin, luetaan kerhorukous ja lauletaan Jumalan kämmenellä.

Sitten on sadun aika. Ystävyydestä ja auttamisesta kertovan tarinan jälkeen sammutetaan kynttilä ja alkaa vapaa leikki.

– Harjoittelemme taitoja, joita lapset tarvitsevat eskarissa ja koulussa. Opettelemme esimerkiksi ryhmässä toimimista, oman vuoron odottamista, tavaroiden jakamista, liikuntaa ja kädentaitoja. Samoja asioita harjoitellaan myös päiväkodissa, sanoo Mia Blomstedt.
 

Espoossa on noin 60 päiväkerhoryhmää

Espoon seurakuntien päiväkerhoissa käy lähes 900 lasta, kerhoryhmiä on noin 60. Kerhopisteitä on ympäri Espoota. Kerhot kokoontuvat 1–3 kertaa viikossa 2–3 tuntia kerrallaan. Kerhomaksu on korkeintaan 100 euroa kaudessa riippuen tuntimäärästä. Maksu ei-jäsenille on hieman korkeampi.

Kauniaisissa päiväkerhotoiminta uudistuu. Ensi syksynä kerho kokoontuu neljänä päivänä viikossa ja perheet voivat ilmoittautua niille kerhopäiville, jotka heille sopivat. Kerhoryhmän kokoonpano voi siten vaihdella eri päivinä. Kerhoryhmässä on korkeintaan 14 lasta, iältään 3–5 vuotta. Päiväkerhon hinta on korkeintaan 50 euroa kaudessa riippuen tuntimäärästä.

Valterilla ja Onnilla on meneillään puhelinleikki, Visa taas odottaa kassakoneen ääressä asiakkaita.

YouTube-video

Ota yhteyttä

Perhetoiminnan ohjaaja
Kalajärven kappeli Tuomiokirkkoseurakunta
09 8050 3590
Ruskaniitty 3
02970 Espoo
Lastenohjaaja
Kalajärven kappeli Tuomiokirkkoseurakunta
09 8050 3534
Ruskaniitty 3
02970 Espoo

Vastuualue: Kalajärven kappeli

Lapsityönohjaaja
Tuomiokirkkoseurakunta
09 8050 3518
Kirkkokatu 10
02770 Espoo
Muskariopettaja
Auroran kappeli Laaksolahden kappeli Viherlaakson kappeli Tuomiokirkkoseurakunta
09 8050 3591
Kirkkokatu 10
02770 Espoo

Vastuualue: musiikkileikkikoulut, lapsikuorot Tuike ja Välke.

Perhetyönohjaaja
Kalajärven kappeli Tuomiokirkkoseurakunta
09 8050 3584
Kirkkokatu 10
02770 Espoo

Solmuja parisuhteessa - neuvoja, Parisuhteen palikat parisuhdemenetelmän ohjaaja ja kouluttaja, Suomalainen eroseminaari ohjaaja, Gordonin Toimiva Perhe-ohjelman ohjaaja Vastuualueet: Perhetyön työalavastuu, perhetyön kehittäminen, perhe- ja parisuhdetyö, eroauttamistyö, kasvatuksen kysymykset (lapset, nuoret ja perheet), verkostotyö