Kalajärven kappelin toiminta lapsille ja perheille

Kirkko ja Kaupunki -lehdessä on ollut kiva juttu Kalajärven kappelin päiväkerhosta. Voit lukea jutun tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.


Tapahtumatiedothttps://www.espoonseurakunnat.fi/tapahtumat

Kalajärven kappelin perhekerhot

Äiti ja iloinen vauva sylissä.

Tanssi vauvan kanssa maanantaisin klo 14.00 – 15.30

Kevätkausi on päättynyt ja tanssit jatkuvat 2.9.2024!

Ryhmä sopii noin 2 – 12 kk vauvoille ja heidän vanhemmilleen.  30 minuutin tanssihetken lisäksi leppoisaa yhdessäoloa ja kahvittelua.  Tarjolla kahvia, teetä, mehua ja pientä syötävää 2€ / perhe; käteismaksu.

Ryhmä kokoontuu 2.9. – 9.12.2024, poikkeuksena16.9, 30.9, 14.10. Ryhmään voit tulla mukaan silloin kun sinulle sopii, mutta ilmoita tulostasi ennen ensimmäistä kertaa ohjaajalle.  Lisätietoja: mia.blomstedt@evl.fi tai p.050 4327501

Perhekerho torstaisin klo 14.00 –15.30

Kevätkauden perhekerho on päättynyt. Uusi Perhekerho alkaa 22.8.

Avoin perhekerho sopii kaikenikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Kerhossa on leppoisaa yhdessäoloa, leikkiä sekä aikuisille ja lapsille yhteistä tekemistä. Kerhossa on pieni hartaushetki. Tarjolla kahvia, teetä, mehua ja pientä syötävää 2€ / perhe; käteismaksu.

Perhekerho kokoontuu 22.8. –12.12.2024. Syyslomaviikolla 17.10. ei ole kerhoa. Lisätietoja: mia.blomstedt@evl.fi tai p.050 4327501

Perhejumppa ja perhekahvila perjantaisin klo 10.00 –12.00

Kevään perhejumpat ovat päättyneet. Perhekahvila on avoinna vielä 17.5. ja 24.5. Syyskausi alkaa 23.8.

Avoimen perhekahvilan yhteydessä voit osallistua perhejumppaan klo 10.30 – 11.00. Jumppa on suunniteltu erityisesti taaperon ja aikuisen yhteiseksi liikuntahetkeksi, mutta sopii soveltaen myös isommille lapsille. Perhekahvilassa on leppoisaa yhdessäoloa ja leikkiä. Perhekahvila kokoontuu 23.8. – 29.11.2024. Perhejumppaa ja perhekahvilaa ei pidetä 18.10. Perhejumppaa ei ole 20.9 ja 27.9.

Tarjolla kahvia, teetä, mehua ja pientä syötävää 2€ / perhe; käteismaksu.

Lisätietoja: Mia Blomstedt, perhetoiminnanohjaaja, p. 050 432 7501, mia.blomstedt@evl.fi

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA MUKAAN!

Nuoret vanhemmat suukottavat pientä lasta.

Perhekerhot tuovat vaihtelua pikkulapsiarkeen

Perhekerho on vanhempien ja alle kouluikäisten lasten yhteinen kerho, johon ovat tervetulleita myös isovanhemmat ja muut lasta hoitavat aikuiset. Iltaperhekerho kokoontuu iltaisin ja sinne voi tulla koko perheenä ja vaikka vähän isompienkin lasten kanssa.

Avoimessa perhekerhossa ja perhekahvilassa lapset ja vanhemmat ovat yhdessä. Askartelemme, leikimme, pidämme hartaushetken ja tarjoamme mukavaa yhdessäoloa lapsille ja heitä hoitaville aikuisille. Joissakin perhekerhoissa on säännöllisesti myös omaa ohjelmaa aikuisille, jolloin lapset voivat olla leikkimässä ohjaajien valvonnassa.

Vauvaperhekerhot on suunnattu alle vuoden ikäisille lapsille vanhempineen. Ryhmät ovat vertaisryhmiä, jossa keskustellaan uuden elämäntilanteen herättämistä kysymyksistä ja kokemuksista liittyen mm. vauvan hoitoon, kasvatukseen ja parisuhteeseen.

Perhekerhot ovat avointa toimintaa, johon voit osallistua etukäteen ilmoittautumatta. Kaikkien Espoon tuomiokirkkoseurakunnan perhekerhojen kokoontumispaikat ja -ajat löytyvät täältä: perhekerhot

Tiedustelut

Perhetoiminnanohjaaja Mia Blomstedt, p.050 432 7501, mia.blomstedt(ät)evl.fi 

lapsityönohjaaja Aila Pihlajavesi, p. 040 525 1216, Linkki avautuu uudessa välilehdessä aila.pihlajavesi@evl.fi 

Päiväkerhot

Mikä on päiväkerho? Katso täältä: Seurakunnan päiväkerhoissa iloitaan ja ihmetellään yhdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

iloinen nainen pitää käsissään lelua

(Kuva: Esko Jämsä; Kirkko ja kaupunki)

Muskarit

Katso video muskarista, klikkaa kuvaa:

kolme muskariopettajaa musisoi iloisesti, yksi soittaa pianoa, yksi huilua ja yksi heittää konfettia ilmaanLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

 

 • Kalajärven kappeli, Ruskaniitty 3

 • Opettaja: Taija Karppinen (050 3581093)

 • TIISTAI

 • ·    9.40-10.10 n 1,5 v. TILAA

  ·    10.15–10.55 Perhemuskari (0–4 v.) TILAA 2 perhettä

  ·    11.10–11.40 Vauvat (ikä elokuussa 2023 n. 7kk-11 kk) TILAA 2 paikkaa 

  ·    11.50–12.20 Vauvat ( ikä elokuussa 2023 n. 3kk-6 kk) 

Kappelin avoin kahvila sekä leikkitilat ovat myös muskariperheiden käytettävissä. 

Muskarit syksy-kevät 2023-2024

 Kevätkausi alkaa ma 8.1. 2024

Ilmoittautuminen on avoinna ja joissain ryhmissä on vielä tilaa.

 • Ryhmiä on kaikilla kappeleillamme. 
 • Sisarus- ja perheryhmiin voi tulla yhden tai useamman lapsen kanssa.
 • 3-5-vuotiaiden ryhmät linkittyvät luontevasti seurakunnan päiväkerhojen toiminta-aikoihin.
 • Muskarin hinta 75€/kausi, sisarusalennus -50%. maksuvapautusmahdollisuus esim. asumistukea saavalle.

Ilmoita lapsesi muskariin tästä >> SÄHKÖINEN ILMOITTAUTUMISLINKKI MUSKAREIHINLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Muskarimessu

Kerran kaudessa kappelilla vietetään Muskarimessua.  Tänä syksynä ti 16.4.24 klo 10 Muskarimessu Kalajärven kappelissa. Tervetuloa!

Jos haluat tietää, millainen se on, katso täältä:  Muskarimessu Kalajärven kappelissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

 

Laulaminen yhdessä on kivaa!

Muskarivuosien jälkeen voi musiikkiharrastusta jatkaa seurakunnan suosituissa lapsikuoroissa.

Lapsikuorot Tuike ja Välke on tarkoitettu 6–13-vuotiaille laulajille.

Kuorot ovat maksutonta harrastetoimintaa, vain leireissä ja retkissä on pieni omavastuuosuus.

Lue lisää kuorojen omalta sivulta: Lapsikuorot

 

Kuorot torstaisin Auroran kappelissa:

· Tuike (5–7 v.) 17.15–18.00  (Joht. Sirke Mäki)

· Hohde (8–10 v.) 18.15–19.15 (Joht. Sirke Mäki)

· Välke (10/11–17 v.) 17.30–19.00  (Joht. Elise Murtoperä)

Pyhäkoulua kotoa käsin

Kirjepyhäkoulua on mukava käydä kotona. Kirjepyhiksessä on aina raamatunkertomus ja hauskoja tehtäviä. Jokaisen postin mukana kirjepyhäkoululainen saa myös osallistumistarran muistoksi. Kirjepyhäkoulu ilmestyy noin 6 kertaa vuodessa, ja sen voi voi maksutta tilata kotiin lapsen nimellä osoitteesta: lapsetjaperheet.espoontuomiokirkkoseurakunta(ät)evl.fi.

Lisätietoja: lapsityönohjaaja Aila Pihlajavesi.

Lasten kevätkirkko

Kevätkirkko on nähtävissä Espoon tuomiokirkkoseurakunnan omalla YouTube-kanavalla tai suoraan >>tästä linkistäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Apua ja tukea

Diakonia
Seurakunnan diakoniatyöntekijät ovat sinua varten, jos elämässäsi on kriisitilanne tai kaipaat muuten kuuntelijaa huolillesi. Jokaisella seurakunta-alueella on oma diakoniatyöntekijä.

 • Pohjois-Espoon alue: Virpi Sutelainen 040 736 931

Raha-asiainneuvonta
Jos tarvitset neuvoa arjen raha-asioiden ja velkojen hoitamiseen, voit olla yhteydessä p. 040 513 0862

(Rari /Raha-asiainneuvonta).

Parisuhde ja kasvatuskysymykset
Parisuhteeseen ja kasvatukseen liittyvissä asioissa apua ja tukea antavat perhetyönohjaajat: 

outi.wenell(ät)evl.fi, p. 040 5474 146, ja 

kirsi.kanerva(ät)evl.fi, p. 050 511 0165.
Älä jää yksin huoliesi kanssa, jaettu taakka on kevyempi kantaa! Katso lisää: Parisuhde ja perhe

 

 

Vasta hankittu kassakone on ahkerassa käytössä Kalajärven kappelin päiväkerhossa. Tyyne (oik.) on lähdössä ostoksille ja kerhon vetäjä Mia Blomstedt ostoksineen on jo ehtinyt Visan (kesk.) kassalle.

Vasta hankittu kassakone on ahkerassa käytössä Kalajärven kappelin päiväkerhossa. Tyyne (oik.) on lähdössä ostoksille ja kerhon vetäjä Mia Blomstedt ostoksineen on jo ehtinyt Visan (kesk.) kassalle.

Seurakunnan päiväkerhossa leikitään yhdessä ja opitaan tärkeitä taitoja

Espoon seurakuntien päiväkerhoissa käy 900 lasta. Viisivuotias Visa pohtii kauppiaan uraa leikkiessään kauppaa kavereiden kanssa Kalajärven kappelilla.

(Lähde: Kirkko ja kaupunki 27.02.2019 11:55. Teksti Paula Huhtala; kuvat Esko Jämsä)

Leikitään kauppaa, Visa sanoo heti, kun kerhokynttilä on sammutettu. Punainen kassakone tuolille ja setelit paikoilleen. Onni istuu hänen viereensä ja ilmoittaa olevansa varakassamyyjä. Visa asettelee hillopurkkeja, hiutalepaketteja ja muita ruokapakkauksia matalalle penkille.

Kun kaikki tavarat ovat paikoillaan, hän istuu kassakoneen eteen ja kuuluttaa, että nyt saa tulla kauppaan. Vertti, Tyyne, Valter, Inka ja muut kerholaiset ottavat pienet ostoskorit käteensä ja lähtevät ostoksille.

Lopuksi he jonottavat kassalle, jossa Visa sanoo ”piip” lukiessaan tuotteen viivakoodin, kertoo loppusumman ja ottaa asiakkailta vastaan rahat tai kortin.

– Minusta tulee isona ehkä kauppias, sanoo Visa.

Kerhokynttilän sytyttäminen on merkki hartaushetken alkamisesta. Lapset seuraavat, kun Mia Blomstedt sytyttää kynttilän.

Kerhokynttilän sytyttäminen on merkki hartaushetken alkamisesta. Lapset seuraavat, kun Mia Blomstedt sytyttää kynttilän.

Pienessä ryhmässä rauhallinen tunnelma

Kalajärven kappelilla leikkivät lapset ovat seurakunnan päiväkerholaisia, jotka käyvät kerhossa kolme kertaa viikossa kolme tuntia kerralla. Ryhmään kuuluu kahdeksan 4–5-vuotiasta lasta ja kaksi ohjaajaa.

Kerhossa on levollinen tunnelma, sillä ryhmä on pieni. Kahdeksasta kerholaisesta tällä kertaa paikalla on seitsemän. Tilavassa huoneessa ei ole melua eikä sählinkiä, vaikka kauppaleikin lisäksi meneillään on barbien pukeminen, vauvan nukuttaminen ja moottoripyörien taitoajokisa.

– Nämä lapset ovat onnekkaita, kun saavat käydä päiväkerhossa, sanoo perhetoiminnan ohjaaja Mia Blomstedt.

Hän on yksi Espoon tuomiokirkkoseurakunnan päiväkerhon vetäjistä.

– Meillä on asiat hyvin. Täällä seurakunnan päiväkerhossa on pienet ryhmät ja jokaisessa ryhmässä kaksi ohjaajaa. Meillä on aikaa lapselle. Olen aiemmin työskennellyt lastentarhanopettajana päiväkodissa, jossa ryhmäkoot olivat isompia.

Erona päiväkotiin on esimerkiksi se, että seurakunnan päiväkerhossa annetaan kristillistä kasvatusta. Kerhossa luetaan kerhorukous, ruokarukous, opetellaan hengellisiä lauluja sekä käydään läpi kirkkovuotta.
 

Tavoitteellista varhaiskasvatusta

Espoon seurakuntien päiväkerhoissa annetaan tavoitteellista varhaiskasvatusta 2–5-vuotiaille. Sen tähtäimenä on edistää kokonaisvaltaisesti lapsen kasvua ja kehitystä. Kerhoissa työskentelee koulutettuja alan ammattilaisia, kuten lastenohjaajia ja perhetoiminnanohjaajia.

Esimerkiksi Kalajärven kerhoissa työskentelevä Mia Blomstedt on koulutukseltaan sosionomi AMK ja kirkon varhaiskasvatuksenohjaaja. Lisäksi hänellä on lastentarhanopettajan kelpoisuus. Kerhon toinen ohjaaja Anne-Maria Tarvainen on koulutukseltaan lastenohjaaja.

Kalajärven kappelin 4–5-vuotiaiden päiväkerhoryhmällä on torstaisin ulkoilupäivä. Silloin ollaan läheisessä leikkipuistossa ja hyvällä säällä saatetaan mennä lähimetsään.

Harjoittelemme taitoja, joita lapset tarvitsevat eskarissa ja koulussa.

Tavallisesti kerhokokoontuminen alkaa sisätiloissa käsien pesulla. Sen jälkeen lapset istuvat penkille katselemaan satukirjoja. Sitten on hartaushetken aika. Kun kaikki ovat paikalla, lauletaan hiljaisuuteen johdattava laulu ja sytytetään kynttilä. Kädet laitetaan ristiin, luetaan kerhorukous ja lauletaan Jumalan kämmenellä.

Sitten on sadun aika. Ystävyydestä ja auttamisesta kertovan tarinan jälkeen sammutetaan kynttilä ja alkaa vapaa leikki.

– Harjoittelemme taitoja, joita lapset tarvitsevat eskarissa ja koulussa. Opettelemme esimerkiksi ryhmässä toimimista, oman vuoron odottamista, tavaroiden jakamista, liikuntaa ja kädentaitoja. Samoja asioita harjoitellaan myös päiväkodissa, sanoo Mia Blomstedt.
 

Espoossa on noin 60 päiväkerhoryhmää

Espoon seurakuntien päiväkerhoissa käy lähes 900 lasta, kerhoryhmiä on noin 60. Kerhopisteitä on ympäri Espoota. Kerhot kokoontuvat 1–3 kertaa viikossa 2–3 tuntia kerrallaan. Kerhomaksu on korkeintaan 100 euroa kaudessa riippuen tuntimäärästä. Maksu ei-jäsenille on hieman korkeampi.

Kauniaisissa päiväkerhotoiminta uudistuu. Ensi syksynä kerho kokoontuu neljänä päivänä viikossa ja perheet voivat ilmoittautua niille kerhopäiville, jotka heille sopivat. Kerhoryhmän kokoonpano voi siten vaihdella eri päivinä. Kerhoryhmässä on korkeintaan 14 lasta, iältään 3–5 vuotta. Päiväkerhon hinta on korkeintaan 50 euroa kaudessa riippuen tuntimäärästä.

Valterilla ja Onnilla on meneillään puhelinleikki, Visa taas odottaa kassakoneen ääressä asiakkaita.

Valterilla ja Onnilla on meneillään puhelinleikki, Visa taas odottaa kassakoneen ääressä asiakkaita.

Ota yhteyttä

Perhetoiminnan ohjaaja
Kalajärven kappeli Tuomiokirkkoseurakunta
09 8050 3590
Ruskaniitty 3
02970 Espoo
Lastenohjaaja
Kalajärven kappeli Tuomiokirkkoseurakunta
09 8050 3534
Ruskaniitty 3
02970 Espoo

Vastuualue: Kalajärven kappeli

Johtava varhaiskasvatuksen ohjaaja
Tuomiokirkkoseurakunta
09 8050 3518
Kirkkokatu 10
02770 Espoo
Muskariopettaja
Auroran kappeli Laaksolahden kappeli Tuomiokirkkoseurakunta Viherlaakson kappeli
Kirkkokatu 10
02770 Espoo

Vastuualue: musiikkileikkikoulut. Virkavapaalla 22.8 2023- 31.7 2024.