Vertaistukiryhmät Tapiolassa


AA

Joka maanantai, keskiviikko ja perjantai klo 19–20.45 Tapiolan kirkolla.

Alkoholismista voi toipua. Ryhmässä toipuminen on helpompaa. AA on toveriseura, jossa yritetään ratkaista ongelmat yhdessä ja auttaa toisia tervehtymään alkoholismista. AA:ssa ei ole mitään velvoitteita tai jäsenmaksuja. Olemme itsenäisiä, omavaraisia ja nimettömiä. Kunnioitamme toistemme elämänarvoja. Myös perheen jäsenet voivat osallistua toimintaamme. Joka keskiviikkona on avokokous, johon voi tulla kuka hyvänsä toiminnastamme kiinnostunut.

 

Krito

Luottamuksellinen vertaisryhmä alk. to 14.9. klo 18-20 Tapiolan kirkko. Sinulle, joka haluat tutustua syvemmin itseesi, tutkia ja löytää uusia näkökulmia. Lisätiedot ja ilmoittautuminen Aini Torkkeli, 040 0 529 4784 tai aini.torkkeli(at)gmail.com.

Krito on luottamuksellinen vertaisryhmä Sinulle, joka haluat tutustua syvemmin itseesi, tutkia elämääsi ja löytää uusia näkökulmia. Sinulle, joka olet valmis sitoutumaan ryhmän toimintaan ja olemaan läsnä tapaamisissa.

Kritossa luetaan ja käsitellään Saara Kinnusen kirjaa: Sovintoon elämän kanssa ja tehdään pohdintatehtäviä kullekin kokoontumiskerralle. Ryhmä kokoontuu viikon välein, yhteensä 12 kertaa. 

Sovintoon elämän kanssa -luento ke 30.8. klo 18 Tapiolan kirkko. Kahvi- ja teetarjoilu alk. 17.30.  Luennoimassa sosiaalipsykologi, psykoterapeutti ja perheneuvoja Saara Kinnunen. Lisää luennosta tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Voit ilmoittautua Krito-ryhmään myös luennon yhteydessä. 

 

Erosta eteenpäin

Älä jää yksin! Vertaisryhmä erosta toipumisen tueksi kokoontuu viivi kertaa Tapiolan kirkolla, Kirkkopolku 6, joka toinen keskiviikko 6.9.2023 alkaen klo 17.30-19.30. Muut kokoontumispäivät ovat: 20.9., 4.10., 18.10. ja 1.11. Ryhmään mahtuu 5-7 avo- tai avioeron läpikäynyttä. Vertaisryhmässä käsittelemme mm. eron aiheuttamaa kriisiä, tunteita, voimavaroja ja muutosta. Ryhmä on maksuton. Ryhmän ohjaajana toimii perhetyöntekijä, Solmu -parineuvoja, sielunhoitoterapeutti Kristiina Larjava.


Tiedustelut ja ilmoittautumiset pe 25.8.2023. mennessä, kristiina.larjava(at)evl.fi, 050 358 1064.

 

Sururyhmä

Vertaistukiryhmä läheisensä menettäneille aloittaa ma 4.9. klo 17.30 Tapiolan kirkolla. Menetyksestä on hyvä olla kulunut noin puoli vuotta ennen ryhmään osallistumista. Muut kokoontumiset 11.9., 18.9., 25.9., 2.10., 23.10. ja 6.11. klo 17.30–19.30 Tapiolan kirkolla. Ohjaajina kappalainen Marianne Tiihonen ja diakoni Katja Karvinen. Tied. ja ilm. viim. ke 30.8.: p. 040 593 7386 tai katja.karvinen@evl.fi.

 

Yksinäisyydestä yhteyteen -ryhmä

Tapiolan kirkolla syksyllä 2023

Koetko yksinäisyyttä? Lähde mukaan luovalle matkalle sisimpääsi tutkimaan yksinäisyyttä, siihen johtaneita seikkoja, kokemaan uusi yhteys sisäiseen tilaasi ja solmimaan yhteys toisiin. Käytän luovia menetelmiä: kuvien tekemistä, musiikkia kuunneltuna ja itse tuotettuna, liikettä, leikkiä. Sinun ei tarvitse osata mitään. Tarvitset vain vähän rohkeutta heittäytyä tutkimusmatkalle.

Luova työskentely on terapeuttista. Siitä sanotaan, että se on sielusi puhetta. Tule kuulemaan ja kokemaan tuota puhetta!

Ryhmä kokoontuu kuusi kertaa, torstaisin 14.9.–19.10. klo 13–15.30/16 Tapiolan kirkolla, Alku-tilassa. Välissä on yhteinen kahvitauko Tapiolan kirkon Valo-kahvilassa.

Osallistumismaksu 20 €. Kaikki tarvikkeet kuuluvat hintaan. Laita päällesi mukava asu, jossa voit liikkua vapaasti. Mahdolliset maaliroiskeet lähtevät pesussa. 

Ilmoittautumiset 13.8.2023 alkaen sähköpostitse osoitteeseen elisabeth.manninen@icloud.com. Ilmoita sähköpostitse nimesi, osoitteesi, ikäsi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi. 

Ryhmän ohjaaja: Elisabeth Manninen
työterveyshuollon erikoislääkäri (eläkkeellä)
taidemenetelmiä soveltava työnohjaaja
sertifioitu business coach
kuvataiteilija

Kurssin sisältö:
Yksinäisyys
Yksinäisyyden kerrokset: miten joutunut tilanteeseen, jossa kokee yksinäisyyttä
Oma kuva/oma sisäinen ja ulkoinen tila
Minä yhteydessä toisiin/ minä ryhmässä
Esteet, mahdollisuudet
Mitä itselleni/sinulle toivoisin?

 

Mitä vielä? – vertaisryhmä eläköityneille

Mitä vielä? -ryhmä on tarkoitettu sinulle, joka olet eläköitynyt äskettäin ja tunnet tarvetta tarkastella, miltä eläköityminen on tuntunut ja mitä sinulle tarkoittanut. Pääset arvioimaan ohjatusti tilannettasi ja elettyä elämääkin muutamista valituista näkökulmista. Vertaisryhmässä sinulla on oivallinen mahdollisuus miettiä, mihin haluat vielä ryhtyä yksin tai yhdessä.  

Mitä vielä? -ryhmä kokoontuu tiistaisin 24.10.–12.12.2023 klo 10–12 Tapiolan kirkolla.

Jos kiinnostuit ryhmästä, lähetä viestiä 22.9. mennessä seurakuntapastori, kirjallisuusterapiaohjaaja Katja Herolle osoitteeseen: katja.hero@evl.fi 

Kirjojaa pinossa ikkunalaudalla. Edessä kultareunuksinen kuppi teetä.