Musiikkitilaisuus alkamassa Espoon tuomiokirkossa joulun alla 2014.
Musiikkitilaisuus alkamassa Espoon tuomiokirkossa joulun alla 2014.

Musiikkielämä Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa

Espoon tuomiokirkossa ja kappeleilla on erittäin vilkas musiikkielämä.  Lähes viikoittain on yksi tai useampia konsertteja, joista moniin on vapaa pääsy. Joulun alla ja kesällä konserttielämä on vilkkaimmillaan.

Kesäsunnuntaisin tuomiokirkossa on Suvisunnuntain iltamusiikki -konsertteja. Laaksolahden kappelissa on talvisaikaan tarjolla kevyemmän musiikin keskusteleva musiikkisarja Laulu & laulun tarina. Suvelan ja Kauklahden kappelit tarjoavat omia konserttejaan, ja musiikkitilaisuuksia on muissakin kappeleissa.

Tältä sivulta alla olevasta tapahtumalistauksesta löydät seurakuntamme kaikki konsertit ja musiikkitapahtumat. Klikkaamalla kuvaketta saat esille lisää tietoa tilaisuudesta.

Muista myös kuorot, joita on kaiken ikäisille pikkulapsista alkaen. Monet kuorot ottavat uusia jäseniä myös kesken kauden, katso lisää täältä: KuorotLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tervetuloa nauttimaan musiikin upeasta maailmasta!

Seuraa tapahtumahausta ja koronaohje-sivulta konserttien tilannetta. Valitettavasti osa konserteista joudutaan perumaan, osa siirtyy vekkoon. Verkkotapahtumat löydät täältä: Verkkokirkko Espoossa

Toistuvat konserttisarjat

Suvisunnuntain iltamusiikki - kesän konserttisarja

Espoon tuomiokirkon Suvisunnuntain iltamusiikki  tarjoaa korkealaatuisia konsertteja aina sunnuntai-iltaisin kello 19.00. Konsertit ovat korkeatasoisia ja musiikillisesti monipuolisia ja rikkaita.  Upeisiin konsertteihin on vapaa pääsy. Lue lisää täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Espoon tuomiokirkko, Kirkkopuisto 5, Espoo

Urkuyö ja aaria -konsertit

Odotamme tietoja kesän 2021 konserteista. Tiedot päivittyvät tälle sivulle myöhemmin.

Kesän 2020 viimeinen konsertti YLE Radio 1:n kautta pe 7.8.2020 klo 19.02. Ks. lisää: Oopperan voima! -konsertti. Tallenne on katsottavissa vuoden ensiesityksen jälkeen.

Laulu & laulun tarina

Musiikista ja laulusta keskusteleva konserttisarja Laulu & laulun tarina tarjoaa ikimuistoisia musiikkihetkiä Laaksolahden kappelissa kerran kuukaudessa torstaisin klo 18.30–20.00.  Konserttisarja antaa yleisölle ja artistille mahdollisuuden vaihtaa ajatuksiaan illan teemasta, jakaa musiikin synnyttämiä tuntoja tai vaikkapa ottaa keskusteltavaksi jonkin muun aiheen. Konserttisarjassa on esiintynyt huikeita muusikoita kuten Riki Sorsa, Jippu, Hillel Tokazier, Ritva Oksanen, Sari Kaasinen, Harri Saksala  ja Arttu Wiskari. Anna illan viedä mennessään!

Syksy 2020 Laulu & laulun tarina

  • to 6.8.2020 Maija Folk: “Divine Love”, Bob Dylanin lauluja
  • to 29.9.2020 Pepe Willberg: ”Niin vähän on aikaa”
  • to 8.10.2020 Sami Asp : ”Rikkoa ja rakastaa”
  • to 22.10.2020 Anne-Mari Kivimäki & Palomylly: ”Arkistojen aarteet”
     

Kesä 2020 Laulu & laulun tarina 

  • Laulu & laulun tarina - suoratoisto - Petri Koivusalo soittaa ja kertoo to 11.6. klo 18.30. 
    Urkuparvelle pääsee harvemmin silloin, kun urkuri työskentelee siellä. Nyt tämäkin paikka menettää yksityisyytensä, sillä livestriimissä näet läheltä, kun kanttori työskentelee! Samalla voit kysyä kanttorilta chatissa, mitä mieleen tulee, ehkä vilkaista urkujen sisään ynnä muuta kiinnostavaa. Tarjolla jotain ainutlaatuista! Tilaisuus striimataan Laulu & laulun tarina -Facebook-sivulleLinkki avautuu uudessa välilehdessä klo 18.30 ja on sieltä katsottavissa myös myöhemmin.

Katso täältä ajankohtaiset tapahtumat sarjassa: Laulun tarinan FacebookLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Laaksolahden kappeli, Ylänkötie 16, Espoo