Kaste

Kaste liittää kastettavan kristilliseen kirkkoon ja kotiseurakuntaan. Lapsi liittyy Jumalan omien joukkoon, kun Jumala kasteessa kutsuu hänet nimeltä omakseen.

Kaste yhdistää lapsen myös vuosisatoja kestäneeseen kristilliseen perinteeseen. Kasteessa ihmisen kristillinen elämä alkaa, ja kastetta voikin kutsua portiksi kirkkoon ja ikuiseen elämään.

Kaste-esitteen voit ladata sähköisenä alla olevaa kuvaa klikkaamalla.

 

Koronaviruksen vaikutukset kastetilaisuuksien järjestämiseen

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset ovat kirkon hengellisen elämän sydän. Kirkkolain 4. luvun 1 §:n mukaan ne kuuluvat seurakunnan lakisääteisiin tehtäviin. Tässä tartuntatautitilanteessa ja valtioneuvoston 16.3.2020 päättämien uusien rajoitusten pohjalta säännöksiä sovelletaan ajatellen erityisesti kansalaisten hyvinvointia ja terveyttä.

Kirkolliset toimitukset hoidetaan poikkeusjärjestelyin. Yhdessä perheiden kanssa sopien kirkollisissa toimituksissa voi olla paikalla enintään noin 10 ihmistä.

1.6.2020 alkaen toimituksiin voi osallistua yli 50 henkeä, kuitenkin niin että turvavälit pystytään huomioimaan. Useimmissa kappeleissa kastevieraiden suurin mahdollinen määrä on tämän vuoksi alhaisempi. Myöskään kastekahvituksia ei toistaikseksi voida järjestää seurakuntien tiloissa.

Kastepöydällä palaa kynttilä, on kukkakimppu, raamattu, kastemalja ja pieni liina pään kuivaamista varten.
Kuva: Antti Rintala.
YouTube-video