Kaste

Onnea vastasyntyneen vanhempi! Saat kantaa sylissäsi uuden elämän ihmettä. Iloitsemme kanssasi. Näiltä sivuilta löydät tietoa ja tukea lapsen ensimmäisen juhlan järjestämiseen.

Kaste antaa lapselle Jumalan siunauksen koko elämän mittaiselle matkalle. Samalla lapsesta tulee kristillisen kirkon ja kotiseurakunnan jäsen. Kaste liittää lapsen myös vuosisatoja kestäneeseen kristilliseen perinteeseen.

Yleensä lapsi kastetaan sylivauvana noin kahden kuukauden ikäisenä. Lapsi voidaan kastaa, jos ainakin toinen vanhemmista kuuluu kirkkoon. 

Kastetta kokoonnutaan juhlimaan yleensä yhdessä lapsen läheisten kanssa. Kastejuhla on perheen oma juhla, jonka voi yhdessä papin kanssa suunnitella omannäköiseksi. Siirry suunnittelemaan ristiäisiä ja katso: Kasteen suunnittelu ja Kastetilaisuus.

Varaa aika kasteelle

Jos tiedät jo missä, milloin ja millaiset ristiäiset haluat järjestää ja lapsen nimi ja kummitkin ovat tiedossa, varaa kasteaika!

Varauspalvelut varauspalvelut.espoo@evl.fi, p. 09 8050 2601

Kaste-esitteen voit ladata sähköisenä alla olevaa kuvaa klikkaamalla.

 

Koronaviruksen vaikutukset kastetilaisuuksien järjestämiseen

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset ovat kirkon hengellisen elämän sydän. Kirkkolain 4. luvun 1 §:n mukaan ne kuuluvat seurakunnan lakisääteisiin tehtäviin. Piispojen 16.3., 19.5. ja 6.7.2020 antamien ohjeistusten mukaan kirkolliset toimitukset hoidetaan poikkeusjärjestelyin.

1.6.2020 alkaen toimituksiin voi osallistua yli 50 henkeä, kuitenkin niin, että turvavälit pystytään huomioimaan. Useimmissa kappeleissa kastevieraiden suurin mahdollinen määrä on tämän vuoksi alhaisempi. Myös kastejuhlien järjestäminen joissakin seurakuntien tiloissa on mahdollista 1.7.2020 alkaen. Kaikissa kokoontumisissa huomioidaan tilakohtaiset enimmäishenkilömäärät ja turvavälit.

Kastepöydällä palaa kynttilä, on kukkakimppu, raamattu, kastemalja ja pieni liina pään kuivaamista varten.
Kuva: Antti Rintala.
YouTube-video