Koronavirusepidemian vaikutukset seurakunnan toimintaan

Espoon seurakunnat ovat lopettaneet lähes kaiken toimintansa toistaiseksi. . Näin halutaan suojella riskiryhmiä ja ehkäistä koronavirusepidemian leviämistä. Seurakuntien työntekijät ovat tavattavissa keskusteluja varten.

Espoon seurakuntien jotkut jumalanpalvelukset jatkuvat, mutta ne järjestetään ilman paikalla olevaa seurakuntaa mahdollisuuksien mukaan internettiin striimattuina.

Kirkolliset toimitukset eli kasteet, vihkimiset ja hautajaiset pidetään noudattaen 10 henkilön rajoitusta. Rippikoulujen etukäteiskokoontumiset on peruttu.

Diakoniavastaanotot toimivat normaalisti .

Seurakuntien muu kokoava toiminta on jäänyt tauolle. Tämä koskee kaikkea ryhmätoimintaa, leirejä, konsertteja ja muita tilaisuuksia. Myös diakonialounaat jäävät tauolle.

Vaikka kokoava toiminta jää suurelta osin tauolle, seurakuntien työntekijät ovat tavattavissa keskusteluja varten. On tärkeää, että kukaan ei jää kysymyksineen yksin. Seurakunnan työntekijät tavoittaa puhelimitse ja sähköpostilla sekä sosiaalisessa mediassa.

Seurakuntien yhteinen palvelukeskus ja seurakuntatoimistot siirtyvät palvelemaan puhelimitse ja sähköisin välinein.

Toiminnan muutokset päivitetään verkkosivuille mahdollisimman nopeasti. Niistä viestitään myös sosiaalisessa mediassa sekä mahdollisuuksien mukaan suoraan osallistujille. Seurakunnat seuraavat tilannetta tarkasti.