Koronavirusepidemian vaikutukset seurakunnan toimintaan

Espoon seurakunnat ovat lopettaneet lähes kaiken toimintansa toistaiseksi. Näin halutaan suojella riskiryhmiä ja ehkäistä koronavirusepidemian leviämistä. Seurakuntien työntekijät ovat tavattavissa keskusteluja varten. 1.6. alkaen rajoituksia on alettu vähitellen, hallitusti purkaa. 

1.6.2020 alkaen toimituksiin voi osallistua yli 50 henkeä, kuitenkin niin, että turvavälit pystytään huomioimaan. Useimmissa kappeleissa kastevieraiden suurin mahdollinen määrä on tämän vuoksi alhaisempi. Myöskään kastekahvituksia ei toistaiseksi voida järjestää seurakuntien tiloissa.

Kastejuhlien järjestäminen joissakin seurakuntien tiloissa on kuitenkin mahdollista 1.7.2020 alkaen. Kaikissa kokoontumisissa huomioidaan tilakohtaiset enimmäishenkilömäärät ja turvavälit.

Olarin kirkossa messua on vietetty sunnuntaisin 7.6. klo 11 alkaen. Koronarajoitusten vuoksi kirkoon voi tulla samanaikaisesti enintään 80 ihmistä. Mahdollisuuksien mukaan messut lähetetään netin kautta striimattuina.

Diakoniavastaanotot toimivat normaalisti.

Seurakuntien muu kokoava toiminta on jäänyt tauolle. Tämä koskee kaikkea ryhmätoimintaa, leirejä, konsertteja ja muita tilaisuuksia. Myös diakonialounaat jäävät tauolle.

Vaikka kokoava toiminta jää suurelta osin tauolle, seurakuntien työntekijät ovat tavattavissa keskusteluja varten. On tärkeää, että kukaan ei jää kysymyksineen yksin. Seurakunnan työntekijät tavoittaa puhelimitse ja sähköpostilla sekä sosiaalisessa mediassa.

Seurakuntien yhteinen palvelukeskus ja seurakuntatoimistot siirtyvät palvelemaan puhelimitse ja sähköisin välinein.

Toiminnan muutokset päivitetään verkkosivuille mahdollisimman nopeasti. Niistä viestitään myös sosiaalisessa mediassa sekä mahdollisuuksien mukaan suoraan osallistujille. Seurakunnat seuraavat tilannetta tarkasti.