Espoon tuomiokirkko on tärkeä kirkollisen ja musiikkielämän keskus

Espoon tuomiokirkko on Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ja Esbo svenska församlingin kotikirkko. Joka sunnuntai kirkossa vietetään molempien seurakuntien jumalanpalvelukset ja kasteet. Hiippakunnan toiminta tuo kirkkoon pappisvihkimykset ja muut läheisesti hiippakunnan jumalanpalveluselämään kuuluvat tilaisuudet. Erikoismessuista mainittakoon suosittu Pysäkki-messu, joka pidetään parisen kertaa kuukaudessa.

Tuomiokirkko on myös todellinen musiikkielämän keskus Espoossa, sillä kirkossa järjestetään vuosittain kymmeniä konsertteja. Se on paitsi suosittu ulkopuolisten esiintyjien konserttipaikka, myös Espoon tuomiokirkkoseurakunnan omien konserttien näyttämö.

Kesäisin kirkossa järjestetään Suvisunnuntain iltamusiikki -sarjan tiimoilta jokasunnuntainen konsertti, johon on vapaa pääsy. Lisäksi joka kesätorstai kirkon valtaa Urkuyö ja aaria -sarjan konsertti ja sen oheistilaisuudet.

Loppuvuosi ja joulun aika on toinen sesonki, jolloin tuomiokirkon valtaavat monet musiikkitilaisuudet: kauneimmat joululaulut -laulutilaisuudet ja monet joulukonsertit. Myös pääsiäisen aika on suosittua konserttiaikaa.

Arkisin kirkossa harjoittelevat seurakunnan monet kuorot ohjelmistoaan. Vuonna 2012 käyttöön otetut 42-äänikertaiset saksalais-romanttiset urut kutsuvat kanttoreita harjoittelemaan.

Tervetuloa tilaisuuksiimme tai vain levähtämään tuomiokirkon keskiaikaisten holvien alle!

Espoon tuomiokirkko on yksi kesän tiekirkoista

Espoon tuomiokirkko on tänäkin vuonna tiekirkko, ja se on sijoitettu keskiajan kivikirkkojen teeman alle Tiekirkko-sivustolla. Ansaitustikin, sillä kirkko on rakennettu 1400-luvun lopussa. Lisää tietoa kirkon pitkästä historiasta löydät tämän linkin takaa: Espoon tuomiokirkko

Tiekirkko-oppaat esittelevät säännöllisesti kirkkoa ajalla 6.6.-1.8.2018 keskiviikkoisin klo 14-15 ja ovat paikalla ma-pe klo 11-16.30. Pyydettäessä he esittelevät kirkkoa muulloinkin kuin keskiviikon esittelyaikoina.

Kesällä Espoon tuomiokirkko on avoinna joka päivä klo 10-18. Suomenkieliset jumalanpalvelukset pidetään sunnuntaisin klo 10 ja ruotsinkieliset klo 12.15.

Tervetuloa taivaalliselle tauolla ikiaikaisen kirkon holvien alle!