Lapsille ja perheille Viherlaaksossa

Alle kouluikäiset

Päiväkerho on leikin lumoa, kavereita ja hiljaisuuttakin. Viherlaaksoa lähimmät päiväkerhot ovat Laaksolahden ja Auroran kappelilla. Katso lisää: Päiväkerho

Päiväkerhoihin ilmoittaudutaan etukäteen. Kysy lisää: Aila Pihlajavesi, p. 040 5251216, aila.pihlajavesi(ät)evl.fi

 

Perhekerhot

Viherlaakson kappelissa perhekerho torstaisin 15.8. alkaen klo 10-11.30. Perhekerhoon voit aina osallistua etukäteen ilmoittautumatta. Perhekerhot kokoontuvat Viherlaaksolahden alueella kahdessa kappelissa. Tiedustelut: Marika Laakkonen, p. 050 434 1063, marika.laakkonen(ät)evl.fi.

Ajankohtaista tietoa Viherlaakson perhekerhosta Vilaus perhetoimintaan -ryhmässä FacebookissaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Liity jäseneksi!

Perhekerho on vanhempien ja alle kouluikäisten lasten yhteinen kerho, mihin ovat tervetulleita myös isovanhemmat ja muut lasta hoitavat aikuiset. Myös isät ovat lämpimästi tervetulleita! Ryhmät ovat vertaisryhmiä, jossa keskustellaan uuden elämäntilanteen herättämistä kysymyksistä ja kokemuksista liittyen mm. vauvan hoitoon, kasvatukseen ja parisuhteeseen. Toisinaan paikalle on myös pyydetty joku asiantuntija vierailemaan aiheeseen liittyen. Tarjolla on aikuisille kahvia/teetä ja jokin suolainen tai makea purtava. Pyydämme varautumaan kahden euron kahvirahamaksuun, jolla katetaan tarjoilujen kulut ja tuetaan perhekerhojen kummilasta ulkomailla.
 

Perhekirkot

Perhekirkot löytyvät täältä.
 

Kouluikäiset ja nuoret

Kouluikäisten toiminta kattaa koko polun aina ekaluokkalaisten kouluun siunaamisesta abimessuun - koko matkan lapsuudesta aikuistumisen kynnykselle. Lasten ja nuorten sivustolta, LujaKallio Linkki avautuu uudessa välilehdessä-sivuilta, löydät mm. kerho- ja kurssitarjontamme.

Kesäkerhot kokoontuvat koulujen loputtua kesäkuun alkuviikoilla maanantaista perjantaihin. Kerhot on tarkoitettu 1-2-luokkalaisille (1-luokkalaisilla on etusija). Kerhossa lapset ulkoilevat, leikkivät, pelaavat ja askartelevat. Kesäkerhon hiljentymishetket ja lukutuokiot tuovat rauhaa touhun keskelle. Ohjelmassa on myös retkiä. Viherlaaksoa lähin kesäkerho on Auroran kappelilla.

Kesän 2023 toimintaa lapsille ja perheille
Karuselliperhekerho ja perheiden retkipäivät tuovat vaihtelua perheen kesään. Katso tietoja täältä: Toimintaa perheille kesäkuussa 2023

Seurakunta ja koulu ovat kasvatuskumppaneita

Seurakunta on läsnä koulun arjessa, juhlassa ja kriiseissä. Seurakunnan ja koulun yhteisenä tavoitteena on tukea oppilaan kasvua monikulttuurisessa yhteiskunnassa. Seurakunnan toiminta koulussa on osa koulun uskontokasvatusta, joka antaa valmiuksia uskontodialogiin, arvokeskusteluun ja suvaitsevaisuuteen.

Kasvatuskumppanuus toteutuu kolmella eri tasolla. Se on oppilaan kasvun ja kouluyhteisön henkisen hyvinvoinnin edistämistä ja opettajan työn tukemista. Osa yhteistyön muodoista sisältää hengellistä sisältöä, osa ei. Periaatteena on, että kaikki seurakunnan toiminta koulussa perustuu yhteiseen suunnitteluun ja yhteisiin päämääriin.

Seurakunnan työntekijät käyvät kouluilla pitämässä päivänavauksia yhteisesti sovittuna ajankohtana vähintään kerran kuukaudessa. Muita kouluyhteistyön muotoja ovat esimerkiksi koulujen jumalanpalvelukset, oppituntivierailut, konsertit, leirikoulut, retki- ja leiriyhteistyö, kerhotoiminta, ihmissuhdekurssit, opettajien koulutuspäivät ja vanhempainillat. Seiskaluokkalaisten ryhmäytykset toteutetaan valtaosassa espoolaiskouluista seurakunnan, kaupungin ja koulun yhteistyönä.

Koulut voivat halutessaan saada seurakunnalta tukea kriisitilanteissa kuoleman, onnettomuuden tms. kohdatessa oppilasta, henkilökuntaa tai kouluyhteisöä.
 

Viherlaakso-päivä

Viherlaakso-päivää vietetään kerran vuodessa yleensä toukokuussa.

Pidetään pienistä huolta.
Pidetään pienistä huolta.

Ota yhteyttä

Lastenohjaaja
Laaksolahden kappeli Tuomiokirkkoseurakunta Viherlaakson kappeli
09 8050 3946
Ylänkötie 16
02730 Espoo

Vastuualue: Viherlaakson ja Laaksolahden kappelit

Lastenohjaaja
Laaksolahden kappeli Tuomiokirkkoseurakunta Viherlaakson kappeli
09 8050 3926
Ylänkötie 16
02730 Espoo

Vastuualue: Laaksolahden kappeli