Heidi ja Markus Alajoki 

Paikka: takaisin Suomessa, Kreikassa 2020-2024

Aika: Vuodesta 2020

Lisätiedot: 

Markus ja Heidi Alajoen yhteisenä näkynä on lähetystyö vähiten tavoitettujen ihmisten parissa. He ovat työskennelleet pakolaisten/liikkeelläolevien kansojen parissa yhteensä toistakymmentä vuotta Englannissa, Suomessa ja viimeiset neljä vuotta Kreikassa. Heillä on erityisesti sydämellään Keski-Aasiasta lähtöisin olevat pakolaiset.

Teologian maisteri, pastori Markus on opettanut Raamattua pakolaisille. Uskonnon ja psykologian opettaja Heidi on työskennellyt naisten käsityökeskuksessa ja pitänyt Raamatunopetuksia naisille. Markuksen ja Heidin perheeseen kuuluu neljä eloisaa tytärtä.

Kansanlähetyksen liittohallitus kutsui Markuksen uudeksi ulkomaantyönjohtajaksi, ja hän aloitti tehtävässään maaliskuun alussa 2024. Ulkomaantyönjohtajana Markus vastaa Kansanlähetyksen lähetystyön strategisesta suunnittelusta ja operatiivisesta johtamisesta sekä kansainvälisistä verkostoista. Hänen tehtävänsä suuntautuu kokonaan ulkomaiseen työhön eri Kansanlähetyksen työalueilla. Vaativassa tehtävässään Markus tarvitsee edelleen esirukouksia ja taloudellista tukea.

Heidi hoitaa 1,5 vuotiasta Mikaelaa kotona. Hän toivoo voivansa tulevaisuudessa tehdä työtä jollain tavalla maahanmuuttajien parissa.

Heidi ja Markus vierailevat lähettävissä seurakunnissaan ja piirijärjestöissään alla olevan vierailukalenterin mukaisesti kertomassa Kreikan pakolaistyöstä sekä Markuksen uusista työtehtävistä.

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (Sekl)Linkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Heidi ja Markus kirjoittavat kesäkuun kirjeessään:

Vierailimme kesäkuun alussa Nokian seurakunnassa ja saimme viettää kiitosjuhlaa yhdessä lähettäjiemme kanssa. Kesäksi on sovittu muutamia tilaisuuksia ja syksystä lähtien pyrimme vierailemaan myös muissa lähettävissä seurakunnissa.

Toivottavasti näemme mahdollisimman monia teistä Kansanlähetyspäivillä Ryttylässä. Olemme mukana erilaisissa tehtävissä. Muun muassa Heidin tavoittaa parhaiten aamupäivisin lähetysbasaarista.

Tue Heidin ja Markuksen työtä, tilaa kirje sähköpostiisi täältä: https://kansanlahetys.fi/tyontekijat-ja-kohteet/markus-ja-heidi-pakolaistyohon/Linkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

Tuija saa tavata Heidin helmikuun puolessa välissä. Hän kertoo: Heidi ja Markus ovat tehneet merkittävää työtä Ateenassa. Naisten ompeluryhmästä on syntynyt myös muutamalle naiselle omaa pientä yritystoimintaa.

Heidi ja Markus ovat tulossa syksyllä 24 Leppävaaraan seurakuntavierailulle. 

Kansanlähetyksen logo
Lapsia teltassa

Haluatko sinä olla yhdessä Markuksen ja Heidin kanssa viemässä sanomaa Jeesuksesta kaikille kansoille?

Voit lahjoittaa Markuksen ja Heidin työlle tai ryhtyä kuukausilahjoittajaksi helposti MobilePaylla numerolla 77317.

Voit tukea heidän työtään myös kertalahjoituksella tai liittymällä kuukausilahjoittaksi alla olevien painikkeiden kautta tai verkkopankissasi. Tehdessäsi lahjoitussopimuksen suoraan pankkiin tilinumero on FI14 5043 1920 0034 52. Markuksen ja Heidin viitenumero on 21513.