kirkkohetki
Perhekirkoissa ihmetellään elämää ja Jumalaa. Kuva: Mikko Helminen.

Perhekirkot Leppävaaran seurakunnassa

Taaperokirkot

Tervetuloa taaperon kanssa kirkkoon!
Taaperokirkossa lapsi saa näkyä, kuulua, liikkua ja eläytyä. Mukana muskariopettaja Essi Nyyssönen, perhetoiminnanohjaaja Seija Hatakka sekä varhaiskasvatuksen pappi Kirsti Koskela. Kesto noin 30 min. 

Koronatilanne vaikuttaa taaperokirkon toteutustapaan. Hartaus kuitenkin toteutetaan tavalla tai toisella, vaikka emme saisikaan kokoontua yhteen Lasten kappeli Arkkiin, kuten tavallisesti. Lopullinen tieto toteutustavasta tulee noin viikkoa aikaisemmin. Seuraa tiedotusta tapahtumakalenterista  sekä katso toteutustavasta tilaisuuden lisätiedoista.

  • Kuukauden 1. perjantai klo 10
    Lasten kappeli Arkissa,
    Leppävaarankatu 7, 3. krs.

Kevään 2021 aiheet: 

4.2. Sopu sijaa antaa - Eläinten suuri merimatka
Jumala antoi Nooalle tehtäväksi pelastaa eläimet rankkasateen ja tulvan alta. Mutta miten ihmessä eläimet pystyivät olemaan sovussa toistensa kanssa? Leijonat ja talitintit, hiirulaiset ja virtahevot? Tätä mietimme yhdessä vuoden ensimmäisessä taaperokirkossa.

5.3. Hiiri Haituvan keinu
​​​​​​​
Hiiri Haihtuva rakastaa keinumista. Voit nähdä sen keinumassa oman kolonsa läheisessä pihapuussa melkein joka päivä. Keinuminen on itsessään kivaa, mutta se tuo myös mieleen vanhemman sylin, jos lapsi keinuu jo ihan pienenä vauvana.

7.5. Siili Untamon kevätyllätys
​​​​​​​Siili Untamo ei ole uskoa silmiään: se herää talvihorroksestakeskelle kaunista kevättä. Mikä on saanut Untamon nukkumaan makeasti näin pitkään? Millaisia kevät puuhia Untamolla on edessään? Untamon touhuja seuratessa mietimme myös ajatuksia siunauksesta, armosta ja uusista aluista ja poluista.

Perhemessut

Lämmin ja kodikas messu koko perheelle! Messu sopii kaikenikäisille lapsille.

Su 14.2. Kaiken ikäisten Perhemessu klo 11 Leppävaaran kirkossa

Su 5.4  Perheiden pääsiäiskirkko klo 11, Leppävaaran kirkkossa

Kastepuun lehti -vauvakirkko

Seurakunnassa vietämme kaksi kertaa vuodessa kastepuun lehti -vauvakirkkoa, jonne kutsutaan edeltävän puolen vuoden aikana kastetut vauvat perheineen. Kirkkohetki on suunniteltu pienet vauvat huomioiden, ja perheet saavat kastepuusta lapsen nimetyn lehden kotiinsa.
​​​​​​​Koronatilanne vaikuttaa kevään 2021 Kastepuun lehti -vauvakirkko toteutustapaan.

Näitä sivuja päivittää Eira Salakka.

Ota yhteyttä

I kappalainen
Leppävaaran seurakunta
Lars Sonckin kaari 16
02600 Espoo

Vastuualue: varhaiskasvatus