Espoonlahden perhetyö

tarjoaa eväitä ja rohkaisua omaan jaksamiseen, vanhemmuuteen, parisuhteeseen ja perheen arkeen sekä maksutonta keskusteluapua parisuhteen ja vanhemmuuden asioissa. Ryhmissä, leireillä ja retkillä kohtaat samanlaisissa elämäntilanteissa olevia erimuotoisia perheitä.

Ryhmät, leirit ja neuvonta 2019

Ryhmät

Vanhempi-lapsi sähly jatkuu Storängenin koululla (Espoonlahdentie 10) torstaisin klo 18.30-19.30. Ilmoittautuminen: www.sodesode.fi.

Tiedustelut: Stella Björkholm p. 040 533 7808 / stella.bjorkholm@evl.fi tai Tanja Routama tanja.routama@evl.fi.

Omat mailat, vesipullo ja sisäpelikengät mukaan. Kerho on maksuton.

Leirit

Seuraavan kerran leireillään vuoden 2020 puolella.

Tukea parisuhteeseen

Lastenhoidollinen Rakkauden ilta ti 12.5.2020 klo 17.30-19.30 Kaskikappelissa

Rakkauden ilta teille kahdelle: ”Ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun asti…”?

Avioliiton tai pitkän parisuhteen odotetaan olevan muuttumaton tila. Petytään ja pelästytään, kun alkuajan onnellisuuden ja rakastumisen tila muuttuu tai kun vuosien saatossa itse tai puoliso muuttuu. Miksi valitsemme sellaisen puolison, joka muistuttaa vanhempiemme huonoista puolista? Eikö puoliso voisi lukea ajatuksiani? Miksi hän ei täytä tarpeitani? Tässäkö ”ansassa” eletään loppuelämämme?

Mielenkiintoisia käänteitä sekä toivoa parisuhteeseen ja tulevaisuuteen tuodaan esiin illassa Harville Hendrixin Kaikki se rakkaus, mikä sinulle kuuluu -kirjan pohjalta. Illan aikana luento ja yksilö- ja paritehtäviä, sekä iltapala rakkaan kanssa kynttilän valossa.

Lapsilla iltapala hoidon aikana.

Hinta 5e/aikuinen ja 5e/lapsi (laskutus käteisenä paikan päällä). Pareja mahtuu mukaan 15, lastenhoitoon mahtuu 16 lasta.

Tied. Tanja Routama. Ilmoittautuminen molempiin kevään aikana sähköpostilla tanja.routama@evl.fi.

Kurssit

Toimiva perhe –kurssi antaa vanhemmille käytännöllisiä ja konkreettisia ihmissuhdetaitoja perheen arjen pyöritykseen. Kurssin tavoitteena on lisätä ja edesauttaa vanhempien ja lasten ja nuorten välisiä lämpimiä ja avoimia suhteita ja edistää koko perheen hyvinvointia. Kurssilla opetettavat taidot ovat hyödyllisiä muissakin ihmissuhteissa.

Kurssilla työskennellään ryhmässä. Käsiteltäviä taitoja harjoitellaan pari- ja pienryhmätehtävin. Seuraava kurssi pidetään keväällä 2020 helmi-huhtikuussa seitsemänä arki-iltana (tiistai) ja kahtena lauantaina. Kurssimaksu on 60€ /osallistuja. Maksu sisältää kurssimateriaalin, pienen iltapalan arkisin ja lauantaina lounaan ja iltapäiväkahvin. Kurssilla on myös lastenhoito 16 ensimmäiselle lapselle (suositus 3-7v). Lastenhoito ja lasten iltapala maksaa 10€ / lapsi.

Ilmoittautumislinkki tulee tälle sivulle tammikuun alussa.

Tiedustelut: Tanja Routama p. 050 441 9154 / tanja.routama@evl.fi

Joutsenperhe
perhetyönohjaaja, diakoni
Espoonlahden seurakunta
Soukantie 13
02360 Espoo
perhetyönohjaaja, diakonissa
Espoonlahden seurakunta
Soukantie 13
02360 Espoo

Opintovapaalla 18.5.2020 asti.