Hyppää sisältöön

Rippikoulu erityisryhmässä 

Erityisryhmässä tukea on mahdollista saada joustavasti. Rippikouluryhmä on hyvä valita oman tuen tarpeen mukaan. Eri rippikouluissa on tarjolla eri määrä tukea. Osassa rippikouluista tarjotaan vahvempaa tukea, osassa odotetaan, että rippikoululainen kykenee toimimaan itsenäisesti. Osa rippikouluista on pienryhmärippikouluja ja osa integraatiorippikouluja. Rippikouluissa on sekä päivärippikouluja että leirimuotoisia rippikouluja. Ryhmät toteutuvat, mikäli osallistujia on riittävästi. 

Kun pohdit sinulle sopivaa rippikouluryhmää, voit olla yhteydessä erityisrippikoulun ohjaajiin. Yhteystiedot löytyvät alla olevasta rippikoululistasta. Ohjaajan kanssa voit pohtia sinulle sopivaa ryhmää. Rippikoulua ei tarvitse valita sen mukaan, minkä seurakunnan alueella asut.
 

Erityisrippikoulut 2023 

Valitse alla olevasta listasta itsellesi parhaiten soveltuva rippikouluryhmä. Ryhmän kohdalla oleva linkki ohjaa sinut ilmoittautumiseen. 


Kalajärven kappelin rippikoulu 4.3.-15.4.

Rippikoulu on tarkoitettu vaativan erityisen tuen avulla / toiminta-alueittain opiskeleville kehitysvammaisille.

Toteutetaan 4.3. -15.4. kolmena lauantaina muutaman tunnin kerrallaan

Konfirmaatio Kalajärven kappelilla la 15.4.

Tiedustelut Tarja Mikkola, 040 7369 312, tarja.mikkola(a)evl.fi 

Ilmoittautuminen PAINAMALLA TÄSTÄ!

Rippikoulu on maksuton.


Pienryhmärippikoulu päiväleirinä Laaksolahden kappelissa 5.-11.6.

Konfirmaatio on 11.6. klo 12 Laaksolahden kappelissa. Rippikoulussa on ryhmäkohtaisia avustajia.

Lievästi kehitysvammaisille nuorille ja muille pienryhmästä hyötyville nuorille, joille leiri ei ole mahdollinen.

Tiedustelut Pirkko Nurminen 040 567 4420.

Ilmoittautuminen PAINAMALLA TÄSTÄ!

Rippikoulun hinta on 70 euroa. Siitä voi anoa vapautusta.


Velskolan rippikoulu 15.-22.6.

Leppävaaran seurakunta järjestää inkluusioriparin Velskolassa. Rippikoulu sopii pienryhmässä opiskeleville, esim. nuorille, joilla on haasteita oppimisen tai toiminnan ohjauksen kanssa. Tähän rippikouluun voit tulla myös, jos sinulla on nepsyhaasteita. Ryhmässä ei ole mukana avustajia. Ryhmä on hieman pienempi kuin normaaliryhmä. Rippikoulussa osalla nuorista ei ole näitä haasteita.

Konfirmaatio järjestetään Leppävaaran kirkolla 5.8.2023 klo 15.

Tiedustelut Aura Karjalainen, 040 7241120, aura.karjalainen(a)evl.fi

Ilmoittautuminen PAINAMALLA TÄSTÄ 12.-31.10.2022

Rippikoulun hinta on 180 euroa. Siitä voi anoa vapautusta.


Hvittorp 1 rippikoulu 15.–22.6.2023

Olarin seurakunta järjestää integraatioriparin Hvittorpissa. Rippikoulu sopii lievästi kehitysvammaisille sekä nuorille, jotka hyötyvät henkilökohtaisesta avusta. Ryhmässä on ryhmäkohtaisia avustajia.  Ryhmä on normaalikokoinen, eikä osalla nuorista ole haasteita. Integroiduille nuorille leirijakso voi olla lyhyempi. Rippikouluun kuuluu leiriviikonloppu kehitysvammaisten nuorten leirillä 28.-30.4.2023.

Konfirmaatio su 2.7.2023 klo 11 Olarin kirkossa

Ilmoittautuminen TÄSTÄ 12.-31.10.2022

Kerro lomakkeen lisätiedoissa selkeästi, että olet hakemassa erityisesti tähän integraatioryhmään. Näin muita rippikouluvaihtoehtoja ei oteta huomioon.

Tiedustelut Tiina Lindberg, 040 5130854, tiina.lindberg(a)evl.fi

Rippikoulun hinta on 180 euroa. Siitä voi anoa vapautusta.


Autisminkirjon nuorille toteutetaan rippikoulu seuraavan kerran Tapiolan kirkolla päivärippikouluna hiihtolomalla 2024. Lisätietoja Riikka Hatakka, 040 5600010, riikka.hatakka(a)evl.fi.


  • HUOM! Muita eritysiryhmien rippikouluja lisätään sitä mukaan tiedot varmistuvat
     


Viittomakielinen rippikoulu 2023

Vuonna 2023 rippikouluun voivat osallistua v. 2008 tai sitä ennen syntyneet nuoret. Pyydämme vanhempia ilmoittamaan oman alueen kuurojenpapille, jos perheessä on nuori, joka haluaa osallistua viittomakieliseen rippikouluun vuoden 2023 aikana. Ilmoittautumisen jälkeen tiedetään, montako nuorta rippikouluun olisi tulossa ja toteutuuko viittomakielinen rippikoululeiri vai suunnitellaanko nuoren ja perheen kanssa jokin muu tapa rippikoulun suorittamiseen.

Viittomakielinen nuori voi aina halutessaan osallistua myös oman seurakuntansa rippikouluun. Jos viittomakielinen perhe tarvitsee apua esimerkiksi yksityisrippikoulun järjestämisessä tai muissa asiaan liittyvissä kysymyksissä, ottakaa yhteyttä oman alueenne kuurojenpappiin. 

HUOM! Myös yli 18-vuotiaan aikuisen on mahdollista käydä rippikoulu. Rippikoulu tarvitaan, jos haluat esim. liittyä ev.lut. kirkon jäseneksi tai kirkollisen avioliittoon vihkimisen tai oikeuden kummin tehtävään tai haluat olla ehdokkaana seurakuntavaaleissa. Voit keskustella ja sopia rippikoulun käymisestä oman alueesi kuurojenpapin kanssa.

Viittomakieliseen rippikouluun ilmoittaudutaan oman alueen kuurojenpapille 1.11.2022 mennessä. Kuurojenpappien yhteystiedot löytyvät osoitteesta https://viittomakieli.evl.fi/tyontekijat/Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Helsingin piirin kuurojenpappi Janne Rissanen, janne.rissanen@evl.fi, viestit 050 3711 314 
Borgå distrikt dövpräst Maria Lindberg, maria.lindberg@evl.fi, p. 050 342 7129 


Olet tervetullut osallistumaan myös kotiseurakuntasi rippikouluun viittomakielen tulkin välityksellä. 

// ]]>