Hyppää sisältöön

Konfirmaatio 

Konfirmaatio on rippikoulun huipennus. Se on juhlajumalanpalvelus, jossa rippikoulun käyneet siunataan. Konfirmaatio tarkoittaa kastetun vahvistamista. Jos rippikoululaista ei ole kastettu ennen rippikoulua, kaste voidaan järjestää rippikouluaikana. Näin voi liittyä kirkkoon ja osallistua konfirmaatioon. Yleensä samaan rippikouluryhmään kuuluvat konfirmoidaan samassa jumalanpalveluksessa mutta tarvittaessa muutkin järjestelyt ovat mahdollisia. 

Konfirmaation käytännön järjestelyt 

Konfirmaatio toimitetaan messunLinkki avautuu uudessa välilehdessä yhteydessä kirkossa. Konfirmaatio on suuri juhla, joka kokoaa paljon väkeä. Kummit Linkki avautuu uudessa välilehdessäkutsutaan siunaamaan konfirmoitava kummilapsensa. Espoossa kirkkojen yhteydessä on rajoitetusti parkkitilaa, joten vieraiden kannattaa hyödyntää kimppakyytejä, julkista liikennettä ja tulla ajoissa paikalle. Konfirmaatio kestää yleensä noin puolitoista tuntia. 

Tunnelmia konfirmaatiosta tästä linkistä: Tunnelmia Konfirmaatiosta

Juhla kodissa 

Konfirmaation jälkeen kirkolta lähdetään usein viettämään rippijuhlaa sukulaisten ja ystävien kanssa. Rippikoulun isosia ja ohjaajia voi halutessaan kutsua käymään juhlissa. 

Voit lukea lisää konfirmaatiosta ja rippijuhlien järjestämisestä kirkon sivuilta 

https://evl.fi/perhejuhlat/rippijuhlat/konfirmaatio-tapahtuu-jumalanpalveluksessaLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

https://evl.fi/perhejuhlat/rippijuhlat/rippijuhlien-jarjestaminenLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

 

// ]]>