Hyppää sisältöön

Usein kysyttyä / Leiripaikat / Riparit muualla / Maksut / Erityistä tukea / Konfirmaatio / Other language


Konfirmaatio 

Konfirmaatio on rippikoulun huipennus. Se on juhlajumalanpalvelus, jossa rippikoulun käynyt siunataan. Konfirmaatio tarkoittaa kastetun vahvistamista. Jos rippikoululainen ei ole ollut kastettu ennen rippikouluaan, kaste voidaan järjestää rippikouluaikana. Näin henkilö liittyy kirkkoon ja voi osallistua konfirmaatioon. Yleensä samaan rippikouluun osallistuneet henkilöt konfirmoidaan samassa jumalanpalveluksessa mutta tarvittaessa muutkin järjestelyt ovat mahdollisia. 

Konfirmaation käytännön järjestelyt 

Konfirmaatio toimitetaan messunLinkki avautuu uudessa välilehdessä yhteydessä kirkossa. Konfirmaatio on suuri juhla, joka kokoaa paljon väkeä. Kummit Linkki avautuu uudessa välilehdessäkutsutaan siunaamaan konfirmoitava kummilapsensa. Espoossa kirkkojen yhteydessä on rajoitetusti parkkitilaa, joten vieraiden kannattaa hyödyntää kimppakyytejä, julkista liikennettä ja tulla ajoissa paikalle. Konfirmaatio kestää yleensä noin puolitoista tuntia. 

Tunnelmia konfirmaatiosta tästä linkistä: Tunnelmia Konfirmaatiosta

Juhla kodissa 

Konfirmaation jälkeen kirkolta lähdetään usein viettämään rippijuhlaa sukulaisten ja ystävien kanssa. Rippikoulun isosia ja ohjaajia voi pyytää käymään juhlissa. He tuovat lyhyen onnittelunsa usein laulun muodossa. 

Voit lukea lisää konfirmaatiosta ja rippijuhlien järjestämisestä kirkon sivuilta 

https://evl.fi/perhejuhlat/rippijuhlat/konfirmaatio-tapahtuu-jumalanpalveluksessaLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

https://evl.fi/perhejuhlat/rippijuhlat/rippijuhlien-jarjestaminenLinkki avautuu uudessa välilehdessä 

 


Usein kysyttyä / Leiripaikat / Riparit muualla / Maksut / Erityistä tukea / Konfirmaatio / Other language

// ]]>