Hyppää sisältöön

Usein kysyttyä / Leiripaikat / Riparit muualla / Maksut / Erityistä tukea / Konfirmaatio / Other language


Konfirmaatio 

Konfirmaatio on rippikoulun huipennus ja päätepiste. Se on juhlajumalanpalvelus, jossa rippikoulun käynyt siunataan. Sanamukaisesti konfirmaatio tarkoittaa kastetun vahvistamista. Jos rippikoulun osallistunut henkilö ei ole ollut kastettu ennen rippikouluaan, kaste voidaan järjestää rippikouluaikana. Näin henkilö liittyy kirkkoon ja voi osallistua konfirmaatioon. Yleensä samaan rippikouluun osallistuneet henkilöt konfirmoidaan samassa jumalanpalveluksessa mutta tarvittaessa muutkin järjestelyt ovat mahdollisia. 

Konfirmaation käytännön järjestelyt 

Konfirmaatio toimitetaan messun/jumalanpalveluksen yhteydessä yleensä riparin järjestäneen seurakunnan kirkossa. Konfirmaatio on suuri juhla, joka kokoaa paljon väkeä. Kummit kutsutaan siunaamaan konfirmoitava kummilapsensa. Espoossa kirkkojen yhteydessä on rajoitetusti parkkitilaa, joten vieraiden kannattaa hyödyntää kimppakyytejä, julkista liikennettä tulla ajoissa paikalle. Konfirmaatio kestää yleensä noin puolitoista tuntia. 

Juhla kodissa 

Konfirmaation jälkeen kirkolta lähdetään yleensä viettämään rippijuhlaa sukulaisten ja ystävien kanssa. Rippikoulun isosia ja ohjaajia voi pyytää käymään juhlissa. He tuovat lyhyen onnittelunsa usein laulun muodossa. 

Voit lukea lisää konfirmaatiosta ja rippijuhlien järjestämisestä kirkon sivuilta 

https://evl.fi/perhejuhlat/rippijuhlat/konfirmaatio-tapahtuu-jumalanpalveluksessa 

https://evl.fi/perhejuhlat/rippijuhlat/rippijuhlien-jarjestaminen 

 


Usein kysyttyä / Leiripaikat / Riparit muualla / Maksut / Erityistä tukea / Konfirmaatio / Other language

// ]]>