Valo tuo toivon

 

Pyhäinpäivänä muistellaan edesmenneitä läheisiä

Pyhäinpäivää vietetään tänä vuonna lauantaina 6.11. Pyhäinpäivän jumalanpalveluksissa muistetaan viime pyhäinpäivän jälkeen kuolleita seurakuntalaisia, luetaan heidän nimensä ja sytytetään kynttilöitä heidän muistokseen.

Valo kantaa yli pimeän - sytytä muistokynttilä

Pyhäinpäivänä viedään haudoille kynttilöitä, seppeleitä ja kukkia. HautausmaidenLinkki avautuu uudessa välilehdessä lisäksi edesmenneitä läheisiä voi muistella myös sytyttämällä kynttilän muistelupaikalle Espoon seurakuntien kirkoilla ja kappeleilla.

Espoon tuomiokirkkoseurakunta

Voit sytyttää kynttilän muistopaikalla:
Espoon tuomiokirkko, Kirkkopuisto 5, pääoven edessä olevan muurin päälle.
Auroran kappeli, Heiniemenpolku 1, sisäpihan muistelupaikalle.
Kalajärven kappeli, Ruskaniitty 3, pihassa olevan ristin juurelle.
Pyhäinpäivän kahvila klo 11–18 Espoon tuomiokirkon srk-talo, Kirkkoranta 2. Mahdollisuus papin tapaamiseen.

Espoonlahden seurakunta

Espoonlahden kirkossa, Kipparinkatu 8, voi läheisen muistoksi sytyttää tuikkukynttilän kynttiläseinälle klo 11 alkavan pyhäinpäivän messun yhteydessä.

Leppävaaran seurakunta

Leppävaaran kirkolla, Veräjäkallionkatu 2, muistokynttilän voi sytyttää kirkon sisäpihan suihkulähteen reunalle. 

Olarin seurakunta

Olarin kirkolla, Rälssitilankuja 1, muistokynttilän voi sytyttää Gräsan uurnalehtoon haudoille ja muistelupaikkaan sekä kirkon sisäpihan kivien ympärille. Klo 12–18 pappi tai diakoniatyöntekijä on tavattavissa kirkonmäellä. Hautakynttilöitä myydään kirkolla lähetyksen hyväksi.

Olarin kirkon parkkipaikalla on meneillään mittavia rakennustöitä, joita Espoon kaupunki parhaillaan tekee. Valitettavasti rakennustöistä aiheutuu Olarin kirkon ja Gräsan uurnalehdon kävijöille huomattavaa haittaa, koska lähes kaikki pysäköintipaikat ovat pois käytöstä. Seurakunta suositteleekin, että Olarin kirkolle ja Gräsan uurnalehtoon saavuttaisiin julkisilla kulkuneuvolla. 

Tapiolan seurakunta

Tapiolan kirkon peruskorjauksen vuoksi kirkon etupihan muistelupaikka ei ole tällä hetkellä käytössä. Muistokynttilän voi sytyttää uurnalehdossa, Kirkkopolku 4. Kuumaa mehua tarjolla muistopaikalla vieraileville klo 15−18.

Esbo svenska församling

Allhelgonacafé i Esbo domkyrkas församlingsgård, Kyrkstranden 2, kl. är öppet kl. 11−18. Esbo svenska församlings präster och diakoner är på plats för samtal kl. 13−18.

Sururyhmät

Espoon seurakunnat järjestävät sururyhmiä ja -leirejä, joissa on mahdollista luottamuksellisesti jakaa surussa nousevia tunteita ja ajatuksia yhdessä toisten samassa elämäntilanteessa olevien kanssa. 

Lisätietoja:
https://www.espoonseurakunnat.fi/apua-ja-tukea/suru-ja-kuolema