Hyppää sisältöön

Usein kysyttyä / Leiripaikat / Riparit muualla / Maksut / Erityistä tukea / Konfirmaatio / Other language


Kasi seurakunnan työntekijänaista.

Rippikoulut

Mä sain monta uutta kaveria!

Rippikoulu pähkinänkuoressa 

Suomessa suurella osalla ihmisistä on hyviä muistoja rippikoulusta eli riparista. Ripari antaa tietoa kristinuskosta sekä tilaisuuden pohtia, miten kristillisyys näkyy ja miten seurakunta toimii.  

Ripariin liittyy usein viikon mittainen leiri. Kokonaisuudessaan rippikoulu kestää noin puoli vuotta. Rippikoulun on osa kirkon toimintaa.  

Mikä on rippikoulu?

Rippikoulu on ainutlaatuinen tilaisuus pohtia elämän suuria kysymyksiä: mikä minulle on tärkeää, mihin uskon, miten toimia koko maailman tulevaisuuden hyväksi? Rippikoulu on yhdessä elämistä.

Mitä siellä tehdään? 

Riparilla lauletaan, leikitään, keskustellaan, tehdään yhdessä rukoushetkiä, toimitaan isosten vetämissä ryhmissä ja kokoonnutaan erilaisiin työskentelyihin. Leiripäiviin kuuluu myös vapaa-aikaa. Voit tutustua Espoossa pidettyihin ripareihin esimerkiksi #espoonriparit -tunnisteen kautta somessa. 

Missä rippikoulut järjestetään?

Rippikoululeirit pidetään leirikeskuksissa. Espoon rippikouluilla on leirejä monissa leirikeskuksissa ympäri Suomea. Leirikeskusten linkit löydät tältä sivulta.
Rippikouluja pidetään myös päiväleireinä kaupungissa, seurakuntien omissa tiloissa kirkoissa ja kappeleissa.

Uusia  kavereita, näkökulmia ja kokemuksia.

Kenelle rippikoulu on tarkoitettu? 

Jokainen nuori ja aikuinen on tervetullut rippikouluun. Yleensä rippikoulu käydään noin 15-vuotiaana. Rippikouluja on monenlaisia, ja kaikille pyritään löytämään paras tapa käydä ripari. Aikuisrippikoulut ovat usein ryhmämuotoisia, mutta myös yksityisopetus on mahdollista. 

Rippikoulu ei edellytä kirkon jäsenyyttä. Rippikoulun jälkeen vietettävä konfirmaatio merkitsee kastetun vahvistamista. Konfirmoitavan tulee siksi olla kastettu ja kirkon jäsen. Kastetuksi voi tulla ja kirkkoon liittyä myös osana rippikoulua. 

Rippikoulu on tarkoitettu ihan kaikille. Rippikoulun voi siis käydä vaikka kuuluisi toiseen uskontoon tai ei kuuluisi mihinkään katsomukseen. Rippikoulu on mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin ja siihen, mistä kristinuskossa on kyse. Rippikoulussa saa olla oma itsensä.

Jos rippikoulu mietityttää sateenkaariasioiden näkökulmasta, voit halutessasi olla yhteydessä seurakuntien rippikouluvastaaviin tai sateenkaariyhteyshenkilöihin. Yhteystiedot löydät täältä. Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Usein kysyttyä / Leiripaikat / Riparit muualla / Maksut / Erityistä tukea / Konfirmaatio / Other language

// ]]>