Hyppää sisältöön

Kasi seurakunnan työntekijänaista.

Rippikoulut

Mä sain monta uutta kaveria!

Rippikoulu pähkinänkuoressa 

Ripari on ikimuistoinen kokemus ja yhteinen elämys samaan ripariryhmään kuuluvien kanssa! Riparilla oppii kristinuskosta ja saa tilaisuuden kokea sekä pohtia, miten kristillisyys näkyy ja miten seurakunta toimii.  

Ripariin liittyy usein viikon mittainen leiri. Kokonaisuudessaan rippikoulu kestää noin puoli vuotta. Rippikoulun on osa kirkon toimintaa.

Konfirmaatio on osa rippikoulun kokonaisuutta. Se on usein juhlava tilaisuus johon osallistuu perhe, sukulaiset ja ystävät. Konfirmaatio kaikkien rippikouluun osallistuneiden yhteinen juhla.

Miksi rippikouluun?

Rippikoulu on ainutlaatuinen tilaisuus pohtia elämän suuria kysymyksiä: mikä minulle on tärkeää, mihin uskon, miten toimia koko maailman tulevaisuuden hyväksi? Rippikoulu on yhdessä elämistä, ajatusten ja kokemusten jakamista. Rippikoulun käy iso osa nuorista ja se on osa kulttuuriamme. Myös rippijuhlat ovat syy käydä rippikoulu.

Mitä siellä tehdään? 

Riparilla lauletaan, leikitään, keskustellaan, tehdään ja toteutetaan yhdessä rukoushetkiä, toimitaan isosten vetämissä ryhmissä ja kokoonnutaan erilaisiin työskentelyihin. Leiripäiviin kuuluu myös vapaa-aikaa. 

Missä rippikoulut järjestetään?

Rippikoululeirit pidetään leirikeskuksissa. Espoon rippikouluilla on leirejä monissa leirikeskuksissa ympäri Suomea. Leirikeskusten linkit löydät tältä sivulta.
Rippikouluja pidetään myös päiväleireinä kaupungissa, seurakuntien omissa tiloissa kirkoissa ja kappeleissa.

Uusia  kavereita, näkökulmia ja kokemuksia.

Kenelle rippikoulu on tarkoitettu? 

Jokainen nuori ja aikuinen on tervetullut rippikouluun. Yleensä rippikoulu käydään noin 15-vuotiaana. Rippikouluja on monenlaisia, ja kaikille pyritään löytämään paras tapa käydä ripari.

Voit tulla rippikouluun, vaikket kuulu kirkkoon. Konfirmoitavan tulee olla kastettu kirkon jäsen. Kastetuksi voi tulla ja kirkkoon liittyä myös osana rippikoulua. 

Rippikoulu on tarkoitettu ihan kaikille. Rippikoulun voi siis käydä vaikka kuuluisi toiseen uskontoon tai ei kuuluisi mihinkään katsomukseen. Rippikoulu on mahdollisuus tutustua uusiin ihmisiin ja siihen, mistä kristinuskossa on kyse. Rippikoulussa saa olla oma itsensä.

Jos rippikoulu mietityttää sateenkaariasioiden näkökulmasta, voit halutessasi olla yhteydessä seurakuntien rippikouluvastaaviin tai sateenkaariyhteyshenkilöihin. Yhteystiedot löydät täältä. Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Eritystä tukea rippikouluun

Rippikoulun käyminen voi tuntua haastelliselta. Jos tarvitset tukea rippikoulun käymiseen ole yhteydessä seurakuntien rippikouluvastaaviin. Tutustu myös eritysryhmien rippikouluun.

Riparin käyminen laukaisi elämässäni perhosvaikutuksen, jota en vaihtaisi mihinkään.

 

// ]]>