Nupurin kappeli

Tapahtumatiedot: https://www.espoonseurakunnat.fi/tapahtumat
Espoon tuomiokirkko on avoinna hetkittäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta seuraavasti:
1.9.-31.5.ti-pe 10-17, la-su 10-18, ma suljettu. 
1.6.-31.8. ma-su 10-18.

 

Espoon tuomiokirkkoseurakunta on jaettu seurakunta-alueisiin. Espoon keskuksen Länsi-Espoon alueella on kaksi kappelia Nupurissa ja Kauklahdessa. Länsi-Espoon alue on laaja ja ulottuu nimestään huolimatta Espoon keskuksesta Nuuksion kansallispuistoon. 

Nupurin kappeli on alueen oma kappeli. Se sijaitsee osoitteessa Brobackantie 1-3, Nupurin päiväkodin kanssa samassa rakennuksessa.

Kappelilla vietetään messua syys-tammikuussa kerran kuukaudessa, pääsääntöisesti kuukauden 1. sunnuntaina. Viikolla siellä kokoontuvat lapsiperheille tarkoitettu perhekerho maanantaisin, koululaisten kokkikerhot ja ikäihmisten kerho. Partiolle, Nuuksion eräkarhuille, on oma kolonsa kappelilla.

Yhdessä voimme kokoontua ja jakaa kokemuksiamme elämästä ja sen ihmeistä.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Nupurin kappeli, Brobackantie 1-3, Espoo, p. 040 513 0831

Nupurin kappelin toiminta päättyy tammikuun 2024 lopussa

Tässä linkki Kirkko ja kaupunki Espoo -lehden aiheesta kirjoittamaan artikkeliin: Nupurin kappelin toiminta päättyyLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Näyttely perinnemaiseman maalauskurssin töistä 11.9.-9.10.2022

Nuuksion Siikajärven asukasyhdistys järjesti öljyvärimaalauskurssin siikajärveläisille. Kurssilaiset maalasivat perinnemaisemaa öljyväreillä. Perinnemaiseman maalauskurssi nivoutuu Nuuksion Siikajärven asukasyhdistyksen vuoden 2022 kulttuuriympäristöhankkeeseen. Kurssin tulokset ovat pian nähtävillä Nupurin kappelissa. Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn!

ihmisiä maalaamassa tunnelmallisessa puutarhassa omenapuiden alla, taivas on poutapilvessä

Taiteilijat loivat maalauksillaan Suomi-kuvaa yli sata vuotta sitten. Maisemamaalauksen perinteeseen on kuulunut esim. Kolin, Kaukolanharjun, Aulangon ja Imatrankosken kansallismaisemien dokumentoinnin ohella kylien ja pihapiirien kuvaaminen. Maisemaan on tallentunut kerrostunutta aikaa, mennyttä, nykyhetkeä ja tulevaa.

Nuuksion kurssilla maalattiin maisemaa Järvenpään tilalla Sahajärven rannalla, missä on jäljellä vanhaa nuuksiolaista perinnemaisemaa, kuten peltoja ja rakennuksia järven rannalla. Uutta rakennuskantaa on vähän, ja vanha maalaismaisema rakennuksineen on vuosikymmenten ajan säilynyt lähes muuttumattomana.

Kurssin tavoitteena oli tutustua maisemamaalauksen perinteeseen, siihen, miten kulttuurinen maisemakuvamme on rakentunut ja millainen maisema on mieliimme tallentunut. Pohdittiin, mitkä aiheet maisemassa ovat kiinnostavia tai henkilökohtaisia ja miten ne puhuttelevat meitä ja miten ”oman maiseman” voi löytää.

Kurssin ohjaajana toimi taidemaalari Anne Ovaska.

Näyttely on avoinna 9.10.2022 asti kappelin muun toiminnan aikana.

Kuva: Anne Ovaska

Espoon seurakuntien uutisia

 RSSLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Nupurin kappelin alttaritekstiilien kuvamaailma toistaa ympäröivän luonnon näkymiä.
Nupurin kappelin alttaritekstiilien kuvamaailma toistaa ympäröivän luonnon näkymiä.

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Nupurin kappeli