Hyppää sisältöön
YouTube-video

Isos- ja leiriavustajahaku kesän 2021 rippikouluihin

Hakuaikaa jatkettu 31.3. saakka!

Tervetuloa hakemaan isosen ja / tai leiriavustajan vastuulliseen tehtävään! 

Täytä hakemuksesi kaikessa rauhassa. Ennen hakemuksen täyttämistä, kerro huoltajillesi mihin olet hakemassa. Keskustelkaa yhdessä kesän sopivista päivämääristä. Hae vain sellaisille ripareille, jotka sopivat aikatauluusi, myös konfirmaatiopäivän tulisi sopia. Mitä useammalle leirille pystyt hakemaan, sen parempi.  

Täytä hakemuksesi huolellisesti ja vastaa kysymyksiin kokonaisilla lauseilla. Huomioithan, että hakemista varten täytyy rekisteröityä seurakuntien nettisivuille ja rekisteröintiä varten tarvitsee pankkitunnukset. Hakuaika päättyy perjantaina 12.3.2021 klo 14. Älä jätä hakemuksen täyttämistä viime tinkaan. Otathan huomioon, että isoskoulutus jatkuu koko kevään, myös hakuajan jälkeen. Isosen tai avustajan tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää perustehtävien hyvää hallintaa. Edellytämme, että huolehdit itse siitä, että olet saanut tarpeeksi perehdytystä isosen tai avustajan tehtävään.  Jos et ole vielä käynyt kovin paljoa koulutuksessa, ehdit kyllä vielä. Lisätietoja saat nuorisotyönohjaajilta. 

Ilmoitamme haun tuloksista hakuajan päätyttyä. Hakemaan pääset TÄSTÄ.

​Tervetuloa sinun seurakuntaasi!

Miten pääsen mukaan isoskoulutukseen?

Meidän seurakunnassa Isoskoulutus = Nuorten illat + Halleluja-messu + Nuorten leirit. Isosen tehtävä on yksi hienoimmista vastuuhommista seurakunnan nuorisotyössä. Mihinkään vastuulliseen tehtävään ei voi lähteä ilman koulutusta ja kokemusta. Isosen tehtävää varten valmistaudutaan Isoskoulutuksessa, joka koostuu Nuorten illoista, Halleluja-messuista sekä viikonloppuleireistä. Näissä on tarjolla koulutuksellisia elementtejä ryhmänohjaajan taitojen sekä hengellisen pääoman kasvattamiseksi. Kumpaakin tarvitaan isosen työssä. Isoskoulutus aloitetaan tulemalla mukaan joko tiistain tai keskiviikon Nuorten iltaan Suvelan kappeliin. Mukaan toimintaan voit lähteä milloin vaan.

Seurakunta ei ole luonteeltaan kurssi tai suoritus. Tärkeintä on, että haluat tulla mukaan. Seurakunnassa jokaiselle on paikka, siis myös sinulle. Me odotamme juuri sinua!

Tältä sivulta löydät

Nuorten ilta

Keväällä 2021 tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 17–19 niinä viikkoina kun ei ole HalleLuja-messua Suvelan kappelissa (Kirstintie 24). Kevään Nuorten iltojen päivämäärät:

Nuorten illat Teamsissa keväällä 2021:

16.2.
3.3.
9.3.
17.3.
Liittymislinkki Nuorten iltaan jaetaan Meidän wappi -whatsapp-ryhmiin. Jos et kuulu wappiryhmään ja haluat mukaan, ota yhteys työntekijöihin.

Ohjelmallinen nuortenilta, jossa saat koulutusta isosen tehtäviin, tapaat toisia nuoria, saat uusia kavereita, laulat, leikit ja hiljennyt porukalla. Hyvää fiilistä mukavalla jengillä!

Nuorten illassa opimme uutta itsestä, uskosta ja elämästä.  Täältä on hyvä aloittaa ja päästä sisälle seurakuntaan. Saat vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:

 • Miten löydän oman paikkani seurakunnassa?
 • Kuinka tutustun uusiin ihmisiin?
 • Mitä muuta seurakunnassa tapahtuu?
 • Millaisia taitoja tarvitsen isosena tai kerhonohjaajajana toimimiseen?

After school

After schoolit tauolla kokoontumisrajoitusten vuoksi

Ennen Meidän iltaa After School klo 15–17. Ohjelmoimaton, avoimet ovet -henkinen hetki, jossa voit ottaa päiväunet, tehdä läksyjä, syödä eväitä, pelata biljardia jne.

HalleLuja-messu

Jumalanpalvelus voi olla myös innostava ja sellainen, missä oma roolisi on passiivisen sivustaseuraajan sijasta olla aktiivinen tekijä. Tätä on HalleLuja-messu, jota vietämme Suvelan kappelissa (Kirstintie 24) perjantai-iltaisin klo 18 noin kolmen viikon välein.

HalleLuja-messut tauolla kokoontumisrajoitusten vuoksi.

Messu alkaa klo 18, kestää noin tunnin. Messua tehdään yhdessä kivalla porukalla! Jos olet kiinnostunut tulemaan mukaan, niin ota yhteyttä työntekijöihin. 

Leirit ja retket

Viikonloppuleireillä vietämme laatuaikaa toistemme ja Jumalan kanssa, teemme monenlaisia kivoja juttuja sekä harjoittelemme ryhmänohjaustaitoja.

Kevät 2021

 • Nuortenleiri 3 Hvittorp / 22.-24.1.2021 PERUTTU
 • Nuortenleiri 4 Velskola / 5.-7.3.2021 PERUTTU
 • Nuorten Rukan leiri / 1.-5.3.2021
 • Leirille lähtevien leiri Velskola / 15.–17.5. 

Kesän 2021 isosille ja leiriavustajille

Ryhmät

Seurakunnassa toimii lukuisia ryhmiä erilaisen tekemisen ympärillä. Tästä löydät tiedot käynnissä olevista ryhmistä. Uusia ryhmiä syntyy tarpeen mukaan, ja voit ehdottaa, toivoa ja aloittaa niitä myös itse. Ryhmät ovat maksuttomia, ellei toisin mainita.

Korona-aikaan ryhmätoiminta on tauolla (paitsi leiriavustajakoulutus ja Exodus; lisätietoa Anskulta).

Musaryhmä

Nuorten musaryhmä kokoontuu muutaman viikon välein Suvelan kappelin nuortentilassa (Kirstintie 24). Viikonpäivä on aina torstai, kellonaika 17.30–19.00.

Musaryhmään voi tulla kuka vaan soittamaan ja laulamaan meidän kanssa hyvällä fiiliksellä ja taidoista riippumatta! Halutessaan voi ottaa oman soittimen mukaan.

t. Katri ja Lotta

Lisätiedot: Katri (044–3123 679)

Exodus- ja Mexo-kuorot

Nuorten ja nuorten aikuisten kuorot kaikentasoisille laulajille.

Lue lisää

Luova

Bullet journal, art journal, journal? Luova kokoaa yhteen kaikki visualistit; paperista, tarroista, typografiasta, taiteista, valokuvauksesta sekä kynin ja siveltimin itsensä ilmaisemisesta kiinnostuneet.

Luova kokoontuu Suvelan kappelissa, Kirstintie 24. Ei vaadi ilmoittautumista. 
Luova on tauolla.

Leiriavustajakoulutus

Koulutus kaikille, jotka haluavat työskennellä vuoden 2021 rippikouluissa leiriavustajana. Koulutuksessa käydään läpi leiriavustajan tehtäviä (mm. isosten tukeminen, yövalvonta, skabat). Huomioithan, että sinun täytyy olla täyttänyt 18 vuotta ennen niitä rippikouluja, joihin haet leiriavustajaksi.

Koulutukset pidetään Teamsissa klo 17.30-18.30 siihen saakka, kunnes kokoontumisrajoituksia voidaan höllentää. Jotta voimme lähettää liittymislinkin Teams-tapaamisiin aina ennen kutakin koulutuskertaa, tulee sinun ilmoittautua mukaan koulutukseen tästäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

 • ma 11.1.
 • to 28.1.
 • ma 8.2.
 • to 11.3.
 • to 18.3.
 • ma 22.3.
 • ma 29.3. HUOM! Uusi päivä. ti 30.3.
 • to 15.4.
 • to 22.4.

Mukaan voit tulla koska vaan! Huomioithan kuitenkin, että toimiaksesi rippikoulun leiriavustajana sinun täytyy olla täyttänyt 18 vuotta ennen leirin/kaupunkijakson alkua.

Jos haluat kysyä lisää, laita viestiä Sannalle, p. 050 5690 140.

// ]]>