Hyppää sisältöön

Tältä sivulta löydät:

 

Starttitapahtuma

Syyskauden avajaisia vietetään seuraavan kerran la 24.8.2024 Suvelan kappelilla klo 12-20!

Kävitkö riparin kesällä? Hienoa! Olet lämpimästi tervetullut isoskoulutukseen ja/tai kerhonohjaajaksi. Uusien ja vanhojen ryhmänohjaajakoulutus alkaa yhteisessä starttiaamupäivässä, jossa tutustutaan ryhmänohjaajan perustaitoihin. Tapahtumassa on luvassa koulutuksen lisäksi yhteistä hauskanpitoa, uusien ja vanhojen kaverien kanssa hengailua, ruokaa, taiteilua ja iltajuhlat - unohtamatta legendaarista basaaria, josta voit ostaa herkkuja tai Lujakallio-tuotteita! Ilta päättyy Kalliolla-messuun, jota säestää nuorten house band.

Starttiin pääset ilmoittautumaan TÄSTÄ! Ilmoittautuminen on auki 20.8. saakka. Lisätietoja tapahtumasta antaa Juulia.

 

HALUATKO VAPAAEHTOISEKSI STARTTIIN? Starttia tehdään yhdessä ja jokaiselle halukkaalle löytyy vapaaehtoistehtävä. Voit tulla mukaan mm. leipomaan, roudaamaan, basaarin myyjäksi, avustajaksi messuun tai tekemään jotain ihan muuta! Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi su 30.6. mennessä TÄSTÄ! Lisätietoja saat Juulialta, Idalta/Reiskalta ja Mattelilta.

Isoskoulutus

Isosena toimiminen on upea vastuutehtävä seurakunnan nuorisotyössä eikä riparit olisi ripareita ilman isosia! Isosena toimimisessa tarvitaan tietoja ja taitoja, joita opetellaan isoskoulutuksessa. Koulutus tuo sinulle varmuutta toimia isosena ja lisää leirin turvallisuutta niin vetäjätiimissä kuin rippikoululaistenkin parissa.

Isosen tehtävää varten valmistaudutaan POP UP-koulutuksissa, Kalliolla-messuissa ja viikonloppuleireillä. Näissä opetellaan ryhmänohjaajan taitoja ja kasvetaan kristittynä vahvistaen omaa hengellistä identiteettiä. Kumpaakin tarvitaan isosena toimimisessa.

Mukaan toimintaan voit lähteä milloin vaan! Tärkeintä on, että haluat tulla mukaan. Koulutuksen käyminen ei velvoita sinua toimimaan isosena ja voit tulla matalalla kynnyksellä kokeilemaan, olisiko isosuus sinun juttusi! Suoritetusta koulutuksesta saat halutessasi todistuksen.

Syksyllä POP UP-isoskoulutusta on 3 kertaa. Koulutus jatkuu keväällä. Koulutus järjestetään Suvelan kappelilla. Ilmoittaudu koulutukseen (linkki myöhemmin).

 • pe 13.9. klo 16-19.30
 • la 9.11. klo 10-18
 • pe 29.11. klo 16-19.30

Isos- ja leiriavustajahaku kesä 2024

HAKU PÄÄTTYNYT! Jos olet kiinnostunut mahdollisista vapaista paikoista kevään mittaan, laita viestiä Reiskalle, puh. 040 653 1954.

Kerhonohjaajaksi

Alakoululaisille vedettävät kerhot ovat hyvä tilaisuus käyttää sun omaa intohimoasi ja saada siitä samalla palkkaa. Haluatko vetää kuvis- tai kokkikerhoa? Tai vaikka liikuntakerhoa?                                               

Kerhot alkavat 9.9. ja kokoontuvat viikoittain kevääseen asti. Jos koko vuoteen ei riitä aika, vaihtoehtona ovat myös syksyn lyhyemmät kurssit. Ehkä haluat ohjata legorobo-kurssin tai keppihevoskurssin. Valitse joko valmiista kerhoideoista, tai ehdota meille omaa ideaasi! Niistä maksetaan ensimmäisen vuoden kerhonohjaajalle 5€/tunti.

Myös lastenleirien isoset valitaan ensisijaisesti kerhonohjaajista.

Ilmoittautuminen kerhonohjaajaksi ja lisätietoa koulutuksesta löydät sivulta: Kerhonohjaajat - Kirkko Espoossa (espoonseurakunnat.fi)

Ensimmäinen ohjaajien tapaaminen on ke 21.8. Silloin jaamme ohjaajat kerhoihin – tule paikalle

Leiriavustajakoulutus

Täytätkö tai oletko jo täyttänyt 18 vuotta? Oletko toiminut rippikoulussa isosena ja haluaisit vastuullisempia tehtäviä? Tervetuloa mukaan leiriavustajakoulutukseen!

Seuraava leiriavustajakoulutus alkaa syksyllä.

After school ja nuortenilta

Keskiviikkoisin ennen nuorteniltaa on After school klo 15–17. After school on ohjelmaton, avoimet ovet -henkinen hetki, jossa voit mm. tehdä läksyjä, syödä eväitä, nähdä kavereita ja pelata biljardia. After schoolissa on aina myös työntekijä tavattavissa, jos haluat jutella.

Nuortenilta alkaa klo 17 ja päättyy lyhyeen hartauteen klo 19 mennessä. Nuortenilloissa on kausittain vaihtuvat teemat, joiden parissa työskennellään eri tavoin, esim. keskustellen, askarrellen tai muita toiminnallisia keinoja hyödyntäen. Teeman käsittelyn lisäksi nuortenilloissa lauletaan, leikitään ja tutustutaan uusiin kavereihin. Hyvää fiilistä mukavalla jengillä!

Nuortenilloissa voi oppia uutta itsestä, uskosta ja elämästä. Täältä on hyvä aloittaa matka seurakunnan nuorten toimintaan!

HUOM! Kesällä nuortenillat tiistaisin Suvelan kappelilla klo 17-19.

 • 4.6.
 • 11.6.
 • 18.6.
 • 25.6.
 • 2.7.
 • 9.7.
 • 16.7.
 • 23.7. (klo 20 asti!)
 • 30.7.
 • 6.8.

Syksyn nuorteniltojen aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Kalliolla-messu

Tiesitkö, että jumalanpalvelus voi olla myös rento ja monipuolinen? Tai että sinulla on mahdollisuus olla mukana toteuttamassa sitä? Kalliolla-messu on nuortenmessu, jota nuoret ovat aktiivisesti toteuttamassa. Kalliolla-messua vietetään Suvelan kappelissa perjantaisin klo 18 noin kolmen viikon välein. Tule mukaan toteuttajaksi tai vain fiilistelemään!

Nuorten messubändi vastaa musiikista. Jos olet kiinnostunut laulamisesta tai soittamisesta, laita viestiä JP'lle, puh. 040 628 8897.

Messun jälkeen nautimme jo perinteeksi muodostuneista messupizzoista. Jos haluat mukaan tekemään pizzaa ennen messun alkua, laita viestiä Reiskalle, puh. 040 653 1954.

Onko sinulla jokin idea messun toteutukseen, vapaaehtoistehtävä, toivebiisi tai haluatko vetää jonkin yhteisen ohjelmanumeron messujatkoilla? Ota rohkeasti yhteyttä nuorisotyönohjaajiin!

Kalliolla-messut syksyllä 2024:

 • 20.9. (ei jatkoja)
 • 11.10.
 • 1.11.
 • 22.11.
 • 13.12. (ei jatkoja)

Niinä viikkoina, kun messusta ei lähdetä leirille, pidetään kappelin nuorten puolella jatkot klo 21 asti.

Leirit ja retket 

Viikonloppuleireillä vietetään aikaa uusien ja vanhojen kavereiden kanssa, nautitaan hyvästä ruuasta, saunotaan, leikitään, lauletaan, hiljennytään yhteisissä hartaushetkissä sekä harjoitellaan ryhmänohjaustaitoja käytännössä. Leireille lähdetään yhteiskuljetuksella. Leirien hinta on 35€ ja ne laskutetaan leirin jälkeen. Leirimaksusta on mahdollista saada maksuvapautus taloudellisin perustein.

Kesällä ei ole nuortenleirejä, mutta nuorille järjestetään kaksi retkeä:

Nuorten ja nuorten aikuisten telttaretki Nuuksioon 13.-14.6.2024

Lähde mukaan telttaretkelle Nuuksioon Holma-Saarijärven telttailualueelle! Retkelle lähdetään yhdessä julkisilla Espoon keskuksesta, matka on omakustanteinen. Paikalle voi tulla myös omalla kyydillä. Ohjelmassa grillailua (seurakunta tarjoaa makkarat ja vaahtokarkit), yhteistä hauskanpitoa ja luonnosta nauttimista. Seurakunnalta on mahdollista lainata telttaa tarvittaessa. Retki toteutuu, jos osallistujia on vähintään 5. Säävaraus.

Ilmoittautuminen on auki 23.5.-8.6. Ilmoittautumaan pääset TÄSTÄ

Lisätietoja: Laura Luoto puh. 050 569 0140 tai laura.luoto@evl.fi

Nuorten kesäretki Suomenlinnaan 24.7.2024

Lähde mukaan kesäretkelle Suomenlinnaan! Retkelle lähdetään yhdessä Kauppatorilta lautalla. Näemme klo 14.30, mutta voit tulla mukaan myös myöhemmin itsenäisesti, matka on omakustanteinen. Ohjelmassa on mukavaa yhdessäoloa, piknikiä (omat eväät, seurakunta tarjoaa jotain pientä), leikkiä ja laulua. Retki päättyy viimeistään klo 20. Säävaraus.

Ilmoittautuminen on auki 23.5.-21.7. Ilmoittautumaan pääset TÄSTÄ

Lisätietoja: Ida Reimann puh. 040 653 1954 tai ida.reimann@evl.fi

Syksyn nuortenleirit:

 • 20.-22.9. Nuortenleiri
 • 18.-20.10. Nuortenleiri
 • 15.-17.11. Hyvinvointileiri yli 17-vuotiaille
 • 13.-15.12. Joululeiri 

Leirien ilmoittautumisaika alkaa n. kuukautta ennen leiriä. Huomioithan, että leiripaikkoja on rajoitetusti!

Exodus-kuoro

Nuorten ja nuorten aikuisten kuorot kaikentasoisille laulajille. Kaikki ovat tervetulleita mukaan ilman koelaulua!

Lue lisää

 

Halleluja messut kaikenikäisille Suvelan kappelilla perjantaisin 15.3, 5.4, 26.4 ja 17.5 klo 18!
Halleluja messut kaikenikäisille Suvelan kappelilla perjantaisin 15.3, 5.4, 26.4 ja 17.5 klo 18!

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja
Auroran kappeli Tuomiokirkkoseurakunta
Kirkkokatu 10
02770 Espoo

Vastuualue: Auroran kappeli. Seurakunnan sateenkaariyhteyshenkilö.

Johtava nuorisotyönohjaaja
Tuomiokirkkoseurakunta
09 8050 3904

Vastuualue: Johtava nuorisotyönohjaaja, nuorisotyö, varhaisnuorisotyö, erityisnuorisotyö, rippikoulu

Seurakuntapastori
Auroran kappeli Tuomiokirkkoseurakunta
09 8050 3555
Kirkkokatu 10
02770 Espoo

Vastuualue: Auroran kappeli. Seurakunnan sateenkaariyhteyshenkilö.

Erityisnuorisotyönohjaaja
Kalajärven kappeli Tuomiokirkkoseurakunta
Kirkkokatu 10
02770 Espoo

Vastuualue: Erityisnuorisotyö, Kalajärvi.

Erityisnuorisotyönohjaaja
Laaksolahden kappeli Tuomiokirkkoseurakunta Viherlaakson kappeli
Kirkkokatu 10
02770 Espoo

Vastuualue: Laaksolahden ja Viherlaakson kappelit, erityisnuorisotyö

Nuorisotyönohjaaja
Suvelan kappeli Tuomiokirkkoseurakunta
09 8050 3550
Kirstintie 24
02760 Espoo

Vastuualue: Nuorisotyö, Suvelan kappeli.

// ]]>