Hyppää sisältöön

SyysMatin Markkinat 19.-20.9.2020

Kiitos kaikille SyysMatin Markkinoilla syksyllä 2019 mukana olleille - niin vieraille, myyjille kuin talkoolaisille! Kuten joka vuosi,  te teitte taas yhdessä nämä upeat markkinat!

Arvioiden mukaan vierailijamäärä oli syksyllä 2019 suurempi kuin koskaan aiemmin, joka tapauksessa reilusti yli 10 000. Se on hurja määrä! Sunnuntaina kävijöitä oli enemmän kuin kertaakaan aiemmin yhtenä päivänä, arvioivat kokeneet Markkinoilla työskentelevät.

Jos haluat muistella vuoden 2019 markkinoita, löydät kuvia täältä.

Nyt SyysMatti vetää vähän henkeä, kerää kamppeensa pois tuomiokirkonmäeltä - ja alkaapa piakkoin suunnitella taas tulevan vuoden Markkinoita!

Nähdään taas Markkinoilla syksyllä 2020!

Mikä ihmeen SyysMatin Markkinat?

SyysMatin Markkinat ovat syyskuussa Espoon tuomiokirkon mäellä pidettävät vanhan ajan markkinat.

Tarjolla on monenlaista tuttua ja kiitettyä, kuten ikoninäyttely ja -maalauspaja, keppihevospaja ja -rata, jousiammuntaa, veto- ja halikoirat sekä muut eläimet, ongintaa, kirkon ja urkujen esittely – pääset urkujen sisään! – historialliset hautausmaakierrokset, Nostalgiakafeteria, Paakarintupa, erilaiset musiikkihetket, enkelikierros… Kojuista myydään uniikkeja käsitöitä sekä sadonkorjuutuotteita, ja paikalliset yhdistykset ja järjestöt esittäytyvät. Läheinen Espoon VPK (Itäinen jokitie 1) järjestää omaa ohjelmaa lapsille. Tänä vuonna pääsee lisäksi testaamaan kalligrafiaa ja MAF:n lentosimulaattoria, kuuntelemaan ikoniluentoja sekä tarinoita tuomiokirkon holvimaalausten taustoista.

Markkinoiden alue on kokonaan kävelyaluetta. Toimintapisteisiin on valtaosaltaan esteetön pääsy. Tapahtuma on päihteetön ja savuton, ja sinne on vapaa pääsy.

Markkinakojut ovat avoinna kello 10-16 molempina päivinä. Markkina-alueen eri toimintapisteissä on maksutonta ihmeteltävää lapsille ja lapsenmielisille (ks. ohjelma). Espoon VPKn pihassa on lapset huomioitu. Ravintola Henricus Omniassa on valmistanut lounasbuffetin. Einestä on myös markkinakojuissa ja järjestäjän kahvipisteissä.

Suosittelemme lähestymään aluetta julkisia liikennevälineitä käyttäen. Pysäköinti markkina-alueen ulkopuolella merkityillä paikoilla liikennemerkkien mukaan. Kirkkopuiston ja Kirkkorannan päätteissä on liikenteenohjaajat. Mukaan kannattaa ottaa käteistä rahaa, sillä korttimaksu ei ole käytössä kaikissa myyntikojuissa.

Tervetuloa mukaan!

Vuosi toisensa jälkeen SyysMatin Markkinat saa kiittäviä arvioita kävijöiltään:  ”Vaikka ei ole paljon rahaa, sai nauttia ihanasta tunnelmasta, hautausmaan rauhoittavasta läsnäolosta, kirkon taideteosten ihmettelystä, onkimisesta ja Jymy-fanien yhteisestä riemusta. Ensimmäistä kertaa markkinoilla, muttei varmasti viimeistä. Kuka on Matti?”

Seuraa SyysMatin Markkinoita somessa


facebook ikoniFacebook: SyysMatin Markkinat

Instagram: SyysMatin Markkinat

SyysMatin Markkinoiden vuoden  2019 kartan löydät Myyjät-välilehdeltä, klikkaa: kartta

Tulevien vuosien SyysMatin Markkinoiden ajankohdat

Lähivuosien SyysMatin Markkinoiden ajankohdat on päätetty. Laita jo kalenteriin tulevat Markkinat, ettet vahingossakaan unohda tulla mukaan:

  • 18.-19.9.2021
  • 17.-18.9.2022

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Kirkkokatu 10, PL 201, 02771 Espoo

Jos sinulla on kysymyksiä Markkinoista, lähetä sähköpostia osoitteeseen: syysmatti.espoontuomiokirkkoseurakunta@evl.fi

Mihin SyysMatin Markkinoiden tuotto vuonna 2019 käytetään?

Myyntikojujen vuokrat sekä keppihevospajan, Keskikievarin, soppatykin, Paakarintuvan, makkarakojun, kahvikärryjen sekä ikonimaalauspajan tuotto ohjataan Suomen Lähetysseuran kautta SAT-7 Academyn työhön syyrialaisten pakolaislasten kouluttamiseen. Arviolta 11 miljoonaa Lähi-idän alueen lasta pystyy osallistumaan koulutukseen täysin tai muuta koulua tukevasti SAT-7 Academyn kanavan kautta lähetetyn kouluohjelman avulla.

Nostalgiakaffeterian tuotolla tuetaan MAF:n (Mission Aviation Fellowship) Polttoainetta auttamiseen - Jerrykannullinen toivoa -kampanjaa, Auroran lähetyspiirin kojun myynnillä tuetaan SANSA:n (Medialähetys Sanansaattajat) Toivoa naisille - radio-ohjelmia Aasiassa ja Suvelan lähetys- ja diakonipiirin kojun myynnillä tuetaan nimikkolähettimme Saara Karttusen työtä Siperiassa SEKL (Suomen ev. lut. Kansanlähetys).

Lähetystyön kojut sijaitsevat kellotapulin läheisyydessä. MAF:n lentosimulaattori löytyy seurakuntatalon rippikoulusalin aulasta. Lentosimulaattorilla voi käydä testaamassa lentotaitojaan!

// ]]>