Hyppää sisältöön

SyysMatin Markkinat 18.-19.9. klo 10-16

Tervetuloa viettämään kiireetöntä aikaa SyysMatin Markkinoille! 
Tänäkin vuonna 2021 paikalla on eläimiä, markkinakojuja, ikoninäyttely, lapsiperheille ohjelmaa jne.

Yksityiskohtaisempi ohjelma
ja kartta valmistuvat lähellä tapahtumaa ja löytyvät omilta sivuiltaan ylävalikosta. Noudatamme viranomaisten antamia kokoontumisohjeita ja ajankohtaisia turvallisuusmääräyksiä.

Jos sinulla on kysymyksiä Markkinoistamme, ota yhteyttä SyysMatti-sihteeriin:  
p. 050 5756 488 tai syysmatti.espoontuomiokirkkoseurakunta@evl.fi.

SyysMatin Markkinat vuodesta 2008

SyysMatin Markkinat ovat Espoon tuomiokirkonmäellä vuosittain syyskuussa pidettävät perinnemarkkinat, joita on vietetty nykymuotoisena vuodesta 2008. Tarjolla on ollut joka vuosi monenlaista tutuksi tullutta ja kiitettyä, kuten ikoninäyttely ja -maalauspaja, keppihevospaja ja -rata, jousiammuntaa, veto- ja halikoirat sekä muut eläimet, ongintaa, kirkon ja urkujen esittely, historialliset hautausmaakierrokset, Nostalgiakaffeteria, Paakarintupa, erilaiset musiikkihetket, enkelikierros…

Kojuissa on ollut myytävänä uniikkeja käsitöitä sekä sadonkorjuutuotteita, ja paikalliset yhdistykset ja järjestöt ovat kertoneet toiminnastaan. Läheinen Espoon VPK (Itäinen jokitie 1) on myös järjestänyt omaa ohjelmaa lapsille ja paloturvallisuusneuvontaa. Markkinoiden alue on ollut varattuna kävelyalueeksi. Toimintapisteisiin on ollut valtaosaltaan esteetön pääsy. Tapahtuma on ollut päihteetön ja savuton, ja sinne on ollut vapaa pääsy. Markkinakojut ovat olleet avoinna kello 10-16 molempina päivinä. Markkina-alueen eri toimintapisteissä on ollut maksutonta ihmeteltävää lapsille ja lapsenmielisille (ks. ohjelma). Espoon VPKn pihassa on lapset myös olleet huomioituina. Ravintola Henricus Omniassa on valmistanut lounasbuffetin. Einestä on ollut myös markkinakojuissa ja järjestäjän kahvipisteissä.

Suosituksemme on ollut julkisten liikennevälineitden käyttö pysäköintipaikkojen vähäisyyden vuoksi. Pysäköinti markkina-alueen ulkopuolella merkityillä paikoilla on tapahtunut liikennemerkkien mukaan. Kirkkopuiston ja Kirkkorannan tien risteyksissä alueen rajoilla on useimmiten ollut liikenteenohjaajat. 

Vuosi toisensa jälkeen SyysMatin Markkinat saa kiittäviä arvioita kävijöiltään:  ”Vaikka ei ole paljon rahaa, sai nauttia ihanasta tunnelmasta, hautausmaan rauhoittavasta läsnäolosta, kirkon taideteosten ihmettelystä, onkimisesta ja Jymy-fanien yhteisestä riemusta. Ensimmäistä kertaa markkinoilla, muttei varmasti viimeistä. Kuka on Matti?”

Syysmatin markkinoiden värikkäitä markkinakojuja ja väkiruuhkaa.

Seuraa SyysMatin Markkinoita somessa


facebook ikoniFacebook: SyysMatin MarkkinatLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Instagram: SyysMatin MarkkinatLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Kaksi naista maalaamassa ikonia, molemmilla on iloinen ilme ja toinen nostaa näytille valmista  ikonia

Kuvassa Auroran ikonimaalarit näyttävät miten ikonin maalaaminen tapahtuu.

SyysMatin Markkinat 

Kuluvan vuoden SyysMatin Markkinat järjestetään la-su 18.-19.9.2021 koronan sallimissa rajoissa. Espoon tuomiokirkonmäelle kokoontuu perinteisesti markkinavieraita ja kojumyyjiä, jos Luoja suo. Ensi vuoden markkina-ajankohta on 17.-18.9.2022. Hyvä on raapustaa kalenteriin, ettei vahingossakaan unohda tulla mukaan :) 

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Kirkkokatu 10, PL 201, 02771 Espoo

Jos sinulla on kysymyksiä Markkinoista, lähetä sähköpostia osoitteeseen: syysmatti.espoontuomiokirkkoseurakunta@evl.fi

Mihin SyysMatin Markkinoiden tuotto käytetään?

SyysMatin Markkinoiden myyjien paikkamaksut lahjoitetaan myöhemmin valittavalle avustuskohteelle. Päivitämme tähän myöhemmin tarkan tiedon avustuskohteesta, kun se on varmistunut.

Alta näet, mihin vuoden 2019 tuotot kohdistettiin.

SyysMatin Markkinoiden tuotto vuonna 2019 kohdistettiin seuraaviin kohteisiin

Myyntikojujen vuokrat sekä keppihevospajan, Keskikievarin, soppatykin, Paakarintuvan, makkarakojun, kahvikärryjen sekä ikonimaalauspajan tuotto ohjattiin Suomen Lähetysseuran kautta SAT-7 Academyn työhön syyrialaisten pakolaislasten kouluttamiseen. Arviolta 11 miljoonaa Lähi-idän alueen lasta pystyy osallistumaan koulutukseen täysin tai muuta koulua tukevasti SAT-7 Academyn kanavan kautta lähetetyn kouluohjelman avulla.

Nostalgiakaffeterian tuotolla tuettiin MAF:n (Mission Aviation Fellowship) Polttoainetta auttamiseen - Jerrykannullinen toivoa -kampanjaa, Auroran lähetyspiirin kojun myynnillä tuettiin SANSA:n (Medialähetys Sanansaattajat) Toivoa naisille - radio-ohjelmia Aasiassa ja Suvelan lähetys- ja diakonipiirin kojun myynnillä tuettiin nimikkolähettimme Saara Karttusen työtä Siperiassa SEKL (Suomen ev. lut. Kansanlähetys).

Lähetystyön kojut sijaitsivat kellotapulin läheisyydessä. MAF:n lentosimulaattori oli seurakuntatalon rippikoulusalin aulassa. Lentosimulaattorilla saattoi testata lentotaitojaan!

// ]]>