Hyppää sisältöön

SyysMatin Markkinat 2024

Espoon suosituin ja suurin kaiken kansan tapahtuma SyysMatin Markkinat järjestetään taas lauantaista sunnuntaihin 21.-22.9.2024. Tule tekemään Markkinoita jälleen kanssamme, sinä markkinavieras, vapaaehtoinen ja myyjä! 

Mitkä ovat SyysMatin Markkinat?

SyysMatin Markkinat ovat vanhan ajan markkinat, jotka kokoavat paikalle noin 10 000 ihmistä vuosi toisensa jälkeen. Tänä vuonna ne pidetään jo 17. kerran Espoon tuomiokirkonmäellä. Tämän vuoden Markkinoiden ohjelma- ja muu tarjonta varmistuvat pikkuhiljaa. Päivitämme tietoa Ohjelma-välilehdelle. Tapahtuma on päihteetön ja savuton, ja koko alue on kävelyaluetta.

Käsitöitä ja satokauden tuotteita tarjoavat markkinakojut ovat avoinna kello 10-16 molempina päivinä, ja eri toimintapisteissä on maksutonta ihmeteltävää lapsille ja lapsenmielisille.

Markkinat ovat aito kaiken väen ja koko perheen tapahtuma, jossa ei välttämättä kulu rahaa, mutta josta voi halutessaan ostaa vaikka kaikki tulevan joulun lahjat.

Touhua ja tekemistä

Tänäkin vuonna voit silitellä poneja, ihastella alpakoita ja rakentaa keppihevosen. Uutuutena voit pieneen hintaa koota puuauton ja halutessasi myös maalata sen. Veto- ja halikoirat ovat mukana,  ja hevosenlantaa on taas myytävänä kirkon itäisen portin luona. Pitäjäntuvan ja Nostalgiakaffeterian vieressä on  suosittu pelikenttä, jossa voit kokeilla puujaloilla kävelyä, purkkikävelyä, hernepussinheittoa ja jättihyppynarulla hyppimistä. Jokivarressa voit kalastaa ja kokeilla kaarnaveneen veistämistä sekä nikkarointia. Myös Korsisaaren vanha Setra S6 -bussi ajeluttaa sunnuntaina ilmaiseksi ja MAF:n lentosimulaattorilla voit kokeilla lentotaitoasi seurakuntatalossa. Voit testata paloletkun käyttöä läheisen Espoon VPK:n pihan suihkuseinällä ja tutkistella vanhaa paloautoa.

Rauhoittumista ja historiaa

Tuomiokirkossa voit rauhoittua ja kuunnella kirkon historiaesittelyä ja päästä urkujen sisään urkuesittelyssä. Hautausmaan tarinoihin perehtyneen oppaan johdolla kirkkomaan kivet avaavat kiinnostavia näkymiä menneiden elämään. Seurakuntatalossa pitsinnyplääjät esittelevät taitojaan ja upeita tuotoksiaan. Tarjolla on jälleen ikoninäyttely esittelyineen, mahdollisuus koota omat rukoushelmet, enkelikierroksia lapsille, kollipolku ja kirkkomaan kasvit -polku sekä paljon muuta. Lauantaina klo 16 tuomiokirkossa Anita Kyönsaari ja Munx Gregoriana esittävät keskiaikaista musiikkia. Konserttiin on vapaa pääsy.

Monenlaista murkinaa tarjolla

Kahvikärryistä voit taas ostaa kahvia, teetä ja mehua sekä pientä suolaista ja makeaa purtavaa edulliseen hintaan. Maista ihmeessä seurakuntatalon pihan soppatykissä muhinutta hernekeittoa! Espoon VPK joen toisella puolella  tarjoaa buffet-ruokaa. Moni myyntikoju tarjoaa suun iloja, ja Nostalgiakaffeteriassa sekä Kestikievarissa voit istahtaa nauttimaan tarjonnasta. Makkarakojuakaan emme unohda, ja Lagstadin kotiseututalo joen toisella puolella tarjoaa kahvia virkistykseksi.

SyysMatin Markkinat saa aina kiittävää palautetta

Palautteet SyysMatin Markkinoista ovat olleet kauttaaltaan kiittäviä. Tässä muutamia viime vuosilta:

Järjestäjille kaunis kiitos. Eka kertaa sunnuntaina paikalla ja todella iloisesti yllätyin. Ensi vuonna oon paikalla taas.

Kiitos järjestäjille! Mahtavat markkinat olivat. Aina löytyy jotain ihanaa. Lapsille kivasti taas uutta tekemistä.

Tule ihmeessä sinäkin kokemaan tämä kaikki taas tämän vuoden syyskuussa!

Talkoolainen näkee aina enemmän! Sinustako talkoolainen?

Talkoolaiseksi ilmoittautuminen on avoinna! Toivottavasti näemme taas? Katso lisää tältä sivulta: Talkoolaiset
 

Soppatykki seurakuntatalon edessä. Soppatykin edessä kaksi naista ja mies SyysMatin Markkinoiden asusteissa..

Palautetta tai kysymyksiä?

Jos haluat antaa palautetta SyysMatin Markkinoista tai sinulla on kysyttävää niistä, voit tehdä sen sähköpostilla: syysmatti.espoontuomiokirkkoseurakunta(ät)evl.fi.

Espoon tuomiokirkkoseurakunta, Kirkkokatu 10, PL 201, 02771 Espoo

Mihin SyysMatin Markkinoiden tuotto käytetään?

SyysMatin Markkinoiden vuoden 2024 tuotto lahjoitetaan seuraavasti:

  • Nostalgiakaffeterian tuottokohde päätetään myöhemmin.
  • Muu tuotto lahjoitetaan Yhteisvastuukeräykselle.

Lähetystyön kojut sijaitsevat kellotapulin läheisyydessä.

Vanha bussi ilonamme tänäkin vuonna!

Korsisaaren vanhan Setra S6 -bussi kiertelelee alueella jälleen sunnuntaina SyysMatin Markkinoiden aikaan ja ottaa kyytiin ilmaiseksi. Bussi täyttää tänä vuonna upeat 62 vuotta! 

Kuva: Mikael Wikström

Muutama muisto

Makkaran paistajia SyysMatin Markkinoilla.

Makkaran paistoa jokirannassa. Kuva: Jouni Liimatainen.

Nainen tekee  hernerokkaa soppatykillä.

Markkinoilla saa myös pitkään hautunutta hernerokkaa suoraan soppatykistä. 

Vesipalju, jossa on kaarnalaivoja.

Juuri veistetyt kaarnaveneet koeuitossa. Hyvin kelluvat! 

Viisi naista pitää kirkon alttarilla isoja kylttejä, joista muodostuu sana "kiitos".

Perhetyöntekijöiden kiitos markkinaväelle tuomiokirkossa. Kuva: Jouni Liimatainen.

Pieni lapsi istuu vetokoiran kyydissä peräkärryssä.

Koira-ajelu on pikkuisten suursuosikki, vaikka aluksi vähän jännittäisi. Omaa vuoroa voi joskus joutua hetken odottamaan. 

Seuraa meitä somessa!

     
Facebook: 
SyysMatin MarkkinatLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Instagram:
SyysMatin MarkkinatLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Vuoden 2025 SyysMatin Markkinat

Tulevana vuonna Markkinat pidetään 13.-14.9.2025. Pistä jo kalenteriin!

// ]]>