Hyppää sisältöön

Tuemme, autamme ja neuvomme

Me erityisnuorisotyönohjaajat autamme nuoria ja heidän vanhempiaan kasvukivuissa. Kiusaaminen, arkuus, rajattomuus, päihteet ja muut kriisit ovat työmme ydinkysymyksiä.

Kokoamme pienryhmiä, järjestämme retkiä, koulutamme vapaaehtoisia ja tapaamme nuoria myös kahden kesken.

 

Eteenpäin elämässä

Vertaistukiryhmä kiusaamista kokeneille

Kiusatuksi joutuminen voi vaikuttaa elämään vielä kauan kiusaamisen päätyttyä. Kiusatuksi joutuminen vaikuttavat tunne-elämään. Epävarmuus ja pelko vaikuttavat käyttäytymiseen ja sitä kautta ihmissuhteisiin. Kiusaamiskokemukset saattavat rajoittaa ihmisten kanssa olemista, koska rohkeus olla läsnä omana itsenään kärsii. 

Elämässä eteenpäin on vertaistukiryhmä noin 16–20 -vuotiaille nuorille, joita on kiusattu, mutta ei enää kiustata. Tarkoituksena on käsitellä kiusaamiskokemusta, siihen liittyviä tunteita ja saada tukea toipumiseen. 

Ryhmä on suljettu, eli siihen ei voi tulla mukaan kesken tai vain käymään. Kaikki ryhmässä puhutut asiat ovat luottamuksellisisa, eikä niitä ole lupa kertoa ryhmän ulkopuolisille. Osallistujilta edellytetään halua käsitellä omaa kokemusta sekä sitoutumista ryhmän sääntöihin. 

Ryhmään osallistuminen tarkoittaa, ettei kokemustan tarvitse käsitellä yksin vaan sen voi tehdä luottamuksella toisten, saman kokeneiden, kesken. 

Ryhmää ohjaavat nuoristyönohjaajat Aura Karjalainen ja Elina Törrönen. Työskentelyjen pohjana on Vahvuudet esiin! - kiusaamisen jälkihoitomalli. (www.valopillkkuja.fi). Ryhmä ei ole terapiaa.

Kokoontumiset

Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo klo 17 - 18.30. Leppävaaran seurakunnan nuortentila Siivessä 14.9. - 29.10.2021. Viimeinen kokoontuminen on perjantaina. Syyslomala ei kokoonnuta. 

Ilmoittaudu 10.9. mennessä tai kysy lisää: Aura Karjalainen (aura.karjalainen@evl.fi tai whatsapp 040 7241120). Olemme yhteydessä jokaiseen ennen ensimmäistä ryhmäkertaa.

Erityisnuorisotyönohjaajat tukevat, neuvovat ja auttavat

  • arjen asioissa
  • itsenäistymiseen liittyvissä kysymyksissä
  • päihdeasioissa
  • ihmissuhdeasioissa
  • seksuaalisuuteen ja sukupuolisuuteen liittyvissä kysymyksissä
  • hengellisissä kysymyksissä
  • kriiseistä selviytymisessä
  • vankeuteen liittyvissä kysymyksissä

Yhdessä nuoren ja hänen läheistensä kanssa etsimme toimivia ongelmanratkaisumalleja. Työssä käytämme sielunhoidollisia sekä toiminnallisia menetelmiä, joilla tuetaan persoonallisuuden kasvua. Ota rohkeasti yhteyttä!

Ota yhteyttä

Erityisnuorisotyönohjaaja
Leppävaaran seurakunta

virkavapaalla

Erityisnuorisotyönohjaaja
Leppävaaran seurakunta
Leppävaaran kirkko, Veräjäkallionkatu 2
02650 Espoo

Vastuualue: erityisnuorisotyö

Erityisnuorisotyönohjaaja
Leppävaaran seurakunta
Lars Sonckin kaari 16
02600 Espoo

Vastuualue: erityisnuorisotyö

// ]]>