Hyppää sisältöön

 

Rippikoulut 2024

Rippikouluun kutsutaan vuonna 2024 15-vuotta täyttävät nuoret. 
Rippikouluun voi ilmoittautua, vaikka ei kuuluisikaan kirkkoon. Liittymispäätöstä ei tarvitse tehdä heti, vaan sitä voi kypsytellä matkan aikana. 

Rippikoulu eli ripari on monelle unohtumaton kokemus. Rippikoulun tekee ainutlaatuiseksi se, että se on tilaisuus pohtia elämän suuria kysymyksiä: mikä on sinulle tärkeää, miten sinä haluat elää, mihin sinä uskot?

Rippikoulu on legenda ja käsite. Suurin osa 15-vuotiasta haluaa nähdä, kokea ja elää itse sen yhdessä toisten nuorten kanssa. Ei ihme, että rippikoululla on huima suosio! Sen antamat muistot ja eväät kantavat pitkälle.

Rippikoulu on kirkon kasteopetusta eli kyseessä on matka ihmiselämän tärkeimpien asioiden äärelle. Rippikoulun kokonaistuntimäärä on 80 tuntia ja käsiteltävinä aiheina ovat mm. Jumala, elämän tarkoitus, ihmissuhteet, rakkaus, elämän arvot, Jeesus, elämä ja kuolema, Pyhä Henki, Raamattu.

Riparilla ei yritetä kaataa tietoa päähäsi, vaan siellä opitaan yhdessä: tempauksissa, pienryhmissä isosten johdolla, oppitunneilla, rastiradoilla, nuotioilloissa, pelikentällä, hartauksissa, yhdessä ollen ja hiljentyen. Ripari ei ole vain viikon leiri, vaan se koostuu useista kokoontumisista myös ennen leirijaksoa ja sen jälkeen. Ripari on monenlaista yhdessä tekemistä ja olemista elämän suurten kysymysten äärellä, uskon ja rukouksen hengessä.

Rippikoulu on puolen vuoden jakso elämästä, usein hauska ja opettavainen kokemus. Rippikoulu käydään vain kerran elämässä, varaathan siihen riittävästi aikaa! Riparin onnistuminen on paljon kiinni myös omasta asenteesta. Lähde positiivisin ja avoimin mielin katsomaan, mitä kaikkea rippikoulu tuo mukanaan!


Lisätietoja rippikouluryhmistä löydät vasemmasta palkista kohdasta Rippikoulut.

Rippikoulut alkavat alkuvuodesta, helmi-maaliskuussa. Kevään tapaamisten lisäksi jokaisella ryhmällä on intensiivijakso. Rippikoulu huipentuu koko ryhmän ja läheisten yhteiseen juhlaan, konfirmaatioon. 

Jos toivot pääseväsi kaverin kanssa samaan rippikoulu-ryhmään, käyttäkää ilmoittautumisessa kaverikoodia (ohjeet tähän löytyvät vasemmasta palkista kohdasta Ohjeita ilmoittautumiseen.
Jos kuulutte eri seurakuntiin, tehkää ilmoittautuminen sen seurakunnan kautta, jonka rippikouluun haluatte osallistua. 

Saat tiedon rippikoulupaikastasi sähköpostilla marraskuun lopussa. Ilmoittautumisjärjestyksellä ei ole riparipaikan saamisen suhteen merkitystä, joten ehdit hyvin pohtia sinulle sopivinta vaihtoehtoa. 

Jos ilmoittautuminen meni sinulta ohi, voit tiedustella vapaita paikkoja rippikoulupappi Karinilta.
Lähtökohtaisesti kaikille halukkaille pyritään tarjoamaan riparipaikka.

 

Lisätietoja :

Karin Airaksinen
rippikoulupappi

karin.airaksinen(at)evl.fi
050 465 8033

 

Riparilaisia pelaamassa palloa pihanurmella.

MIKÄ ON PARAS VAIHTOEHTO MINULLE?

Haluamme, että jokaisella nuorella on mahdollisuus tulla rippikouluun.
Sairauden akuutti vaihe tai juuri päällä oleva kriisi ei ehkä ole paras mahdollinen lähtökohta leirimuotoiselle rippikoululle. Joskus päivärippikoulu tai pienryhmäripari on perusleiririparia parempi vaihtoehto. 

Millaista leirillä on eli mitä kannattaa ottaa huomioon riparille ilmoittautuessani?

· Leirillä ei ole yhden hengen huoneita, vaan nukutaan useamman hengen huoneissa (2–6 henkeä/huone – tämä vaihtelee leiripaikkojen mukaan).

· Leirillä tehdään ryhmätöitä erilaisissa ryhmissä.

· Leirillä voi tarvita älypuhelinta joissain työskentelyissä. Välillä ollaan ilman puhelinta. Puhelimen käyttö ei saa häiritä yhteistä ohjelmaa eikä yöunta.

· Jos sinulla on haasteita perustaidoissa (oppimisen haaste, kellon tunteminen, omatoimisuus tai jotain muuta), keskustele asiasta rippikouluvastaavan kanssa.

· Sairaus voi olla este leirillä olemiseen. On tärkeää, että leirin ohjaajat tietävät, jos sinulla on jokin sairaus, joka vaatii hoitoa leirin aikana. Leirin ohjaajat eivät saa antaa lääkkeitä, vaan sinun pitää pystyä itse vastaamaan sairautesi hoidosta. Kannattaa myös kysyä sinua hoitavalta lääkäriltä, onko sairautesi este leirille osallistumiselle.

Mieti yhdessä huoltajiesi kanssa, millainen ripari sopisi sinulle parhaiten. Jos jokin yllä olevista asioista mietityttää, ota yhteyttä Tapiolan seurakunnan rippikoulupappi Kariniin. 

 

WHAT IF I DON'T SPEAK FINNISH SO WELL?

You are warmly welcome to attend confirmation school in English! For details, please contact pastor Anna Poutiainen, anna.poutiainen(at)evl.fi

 

конфирмационный лагерь

 Дополнительная информация и запись: пастор Анна Левинг anna.lewing@evl.fi , 050 380 1175.

Lisätiedot venäjänkielisen työn pastori Anna Lewing,  anna.lewing@evl.fi , 050 380 1175.

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori
Tapiolan seurakunta
Kirkkopolku 6
02110 Espoo

Rippikoulu- ja nuorisotyönpappi

Seurakuntapastori
Tapiolan seurakunta
Kirkkopolku 6
02110 Espoo

Kasvatustiimin lähiesihenkilö

// ]]>