Hyppää sisältöön

ROK JA ISKO

Kiinnostaako ryhmän ohjaaminen ja isostoiminta? Haluaisitko päästä isoseksi rippikouluun?

Espoonlahden seurakunnan isoskoulutus on kaksivuotinen ja se koostuu kolmesta osasta:
ROK - ryhmänohjaajakoulutus (syksy)
ISKO - peruskurssi (kevät)
ISKO - jatkokurssi (syksy ja kevät)

Isoseksi kasvetaan ryhmänohjaajajakoulutuksen (ROK) kautta. Myös kerhonohjaajat käyvät ryhmänohjaajakoulutuksen. ROKkiin ovat tervetulleita kaikki rippikoulun käyneet nuoret.  Ryhmiin voi ilmoittautua etukäteen, mutta riittää myös, että tulet paikalla ensimmäiselle kerralle. Ilmoittaumislomakkeelle pääset ryhmän kokoontumisajan kohdalta. ROK ja ISKOn peruskurssi toteutuvat kahdessa ryhmässä, joista voi valita itselleen paremmin sopivan:

joka viikko tiistaisin klo 17-19 tai
kerran kuukaudessa lauantaisin klo 12-16.

Ensimmäisen vuoden jälkeen koulutus jatkuu isoskoulutuksen jatkokurssilla. Jatkokurssi kokoontuu epäsäännöllisen säännöllisesti sunnuntaisin. Tarkemmat aikataulut löytyvät alempaa.

Koulutukseen kuuluu kahden vuoden aikana myös neljä viikonloppuleiriä.

Ryhmänohjaaja- ja isoskoulutuksessa opetellaan esimerkiksi vuorovaikutus- ja ryhmätyötaitoja, ongelmatilanteiden selvittämistä, vapaa-ajan ohjaamista, hartauselämää ja Raamatun tuntemista. Lisäksi tietysti pidetään yhdessä hauskaa ja tutustutaan uusiin kavereihin!

 

Käsiä ja jalkoja nurmikolla
Isostoiminta on yhdessä tekemistä, olemista ja oppimista!

Kevään 2020 aikataulut

Isostoiminta toteutuu tällä hetkellä netissä!

Peruskurssi kokoontuu Teams-alustalla tiistaisin klo 17-19. Tänne kutsutaan sekä tiistain että lauantain ryhmän osallistujat. Mukaan pääset tästä linkistä: https://bit.ly/38SLYYx

Jatkokurssi kokoontuu sunnuntaina 5.4. Teams-alustalla klo 13-15.
 

Leirit

Koronavirustilanteen vuoksi emme voi lähteä suunnitellusti isosten ja avustajien Tiimileirille 24.-26.4. Tuona viikonloppuna kutsumme kuitenkin kaikkia isosia ja leiriavustajia verkkotapaamiseen. Yksityiskohdista tiedotetaan myöhemmin, pysy kuulolla!

Valkoinen ja sininen köysi solmussa
Ryhmänohjaaminen on yhteistyötä ja joskus myös solmujen selvittelyä

Isos- ja avustajavalinnat

Isos- ja avustajavalinnat kesän 2020 ripareille on nyt tehty. Valinnat näet leirikohtaisesti täältä. Lue huolellisesti myös saatekirje. Siitä löydät tärkeää informaatiota valituille.

Rippikoulujen ohjaajat ovat yhteydessä isosiin ja avustajiin helmi-maaliskuun aikana. Jos yhteydenottoa ei kuulu tai joku muu asia mietityttää, ole yhteydessä Ullaan tai Saaraan.

KOKKOTOIMINTA

Oletko toiminut isosena tai kerhonohjaajana? Koetko, että haluaisit jakaa kokemuksiasi muille?

KOKOT eli kokemuskouluttajat ovat kokeneita isosia ja kerhonohjaajia, jotka ovat mukana isostoiminnassa. Kokot ovat mukana ryhmänohjaaja- ja isoskoulutuksessa kertomassa omista kokemuksistaan ja sen kautta kouluttamassa tulevia isosia ja kerhonohjaajia. Kokkoja on mukana niin viikko- kuin kuukausitapaamisissa kuin koulutusleireilläkin. Kokoille järjestetään omat perehdytys- ja kiitosillat. Jos kokkotoiminta kiinnostaa, ole yhteydessä työntekijöihin.

Tervetuloa uudet ja vanhat kokot!

nuorisotyönohjaaja
Espoonlahden seurakunta
Soukantie 13
02360 Espoo
nuorisotyönohjaaja
Espoonlahden seurakunta
Soukantie 13
02360 Espoo
// ]]>