Hyppää sisältöön

ROK JA ISKO

Kiinnostaako ryhmän ohjaaminen ja isostoiminta? Haluaisitko päästä isoseksi rippikouluun?

Espoonlahden seurakunnan isoskoulutus on kaksivuotinen ja se koostuu kolmesta osasta:
ROK - ryhmänohjaajakoulutus (syksy)
ISKO - peruskurssi (kevät)
ISKO - jatkokurssi (syksy ja kevät)

Isoseksi kasvetaan ryhmänohjaajajakoulutuksen (ROK) kautta. Myös kerhonohjaajat käyvät ryhmänohjaajakoulutuksen. ROKkiin ovat tervetulleita kaikki rippikoulun käyneet nuoret. Toiminta käynnistyy syyskuun alussa. ROK ja ISKOn peruskurssi toteutuvat kahdessa ryhmässä, joista voi valita itselleen paremmin sopivan:

joka viikko tiistaisin klo 17-19 tai
kerran kuukaudessa lauantaisin klo 12-16.

Ensimmäisen vuoden jälkeen koulutus jatkuu isoskoulutuksen jatkokurssilla. Jatkokurssi kokoontuu epäsäännöllisen säännöllisesti sunnuntaisin. Tarkemmat aikataulut löytyvät alempaa.

Koulutukseen kuuluu kahden vuoden aikana myös neljä viikonloppuleiriä.

Ryhmänohjaaja- ja isoskoulutuksessa opetellaan esimerkiksi vuorovaikutus- ja ryhmätyötaitoja, ongelmatilanteiden selvittämistä, vapaa-ajan ohjaamista, hartauselämää ja Raamatun tuntemista. Lisäksi tietysti pidetään yhdessä hauskaa ja tutustutaan uusiin kavereihin!

 

Käsiä ja jalkoja nurmikolla
Isostoiminta on yhdessä tekemistä, olemista ja oppimista!

Kevään 2021 aikataulut

Isoskoulutusryhmien kokoontumiset jatkuvat viikolla 2. Mikäli koronatilanne estää ryhmien kokoontumisen Sodessa, pidetään koulutukset etänä teamsissä. Ryhmiä informoidaan ajantasaisesta tilanteesta whatsappissa.

Tiistain ryhmä jatkuu 12.1. tuttuun tapaan klo 17-19. Koulutus on joka viikko (ei talvilomaviikolla 23.2.) ja päättyy 20.4.

Lauantain ryhmän kokoontumiset ovat 16.1., 13.2., 6.3., sekä 10.4. klo 12-16.

Jatkokurssi kokoontuu sunnuntaisin 17.1., 14.2., 7.3. sekä 11.4. klo 12.30-15.30.

YouTube-video

Isos- ja avustajavalinnat

Isos- ja leiriavustajavalinnat kesän 2021 rippikouluihin on tehty!

Ennen kuin katsot, millä riparilla olet, lue saatekirje. Siitä löydät tärkeää tietoa siitä, miten isosuutesi tästä etenee ja minkälaisia asioita valinnoissa huomioitiin.

Valinnat rippikouluittain löydät tästä. Huomaathan, että lastenleirien isosvalinnat ilmoitetaan vasta myöhemmin keväällä.

Rippikoulusi työntekijät ovat sinuun yhteydessä ja kutsuvat mukaan tapaamiseen. Jos yhteydenottoa ei ala kuulua, ole yhteydessä nuorisotyönohjaajiin. Jos joudut perumaan isospaikkasi, ilmoita siitä Ullalle tai Saijalle!

Iloista riparikesää!

KOKKOTOIMINTA

Oletko toiminut isosena tai kerhonohjaajana? Koetko, että haluaisit jakaa kokemuksiasi muille?

KOKOT eli kokemuskouluttajat ovat kokeneita isosia ja kerhonohjaajia, jotka ovat mukana isostoiminnassa. Kokot ovat mukana ryhmänohjaaja- ja isoskoulutuksessa kertomassa omista kokemuksistaan ja sen kautta kouluttamassa tulevia isosia ja kerhonohjaajia. Kokkoja on mukana niin viikko- kuin kuukausitapaamisissa kuin koulutusleireilläkin. Kokoille järjestetään omat perehdytys- ja kiitosillat. Jos kokkotoiminta kiinnostaa, ole yhteydessä työntekijöihin.

Tervetuloa uudet ja vanhat kokot!

Ota yhteyttä

nuorisotyönohjaaja
Espoonlahden seurakunta
Soukantie 13
02360 Espoo
nuorisotyönohjaaja
Espoonlahden seurakunta
Soukantie 13
02360 Espoo
// ]]>