Hyppää sisältöön

Apua ja tukea

Ei ole niin pientä tai suurta asiaa, etteikö sitä voisi yhdessä pohdiskella.

Aina elämä ei mene putkeen. Tulee suruja, eroja, mokia ja riitoja. Haluamme olla sinun ja läheistesi tukena isoissa ja pienissä elämän pulmissa. Voit olla yhteydessä nuorisodiakoniin tai keneen tahansa Soden työntekijöistä.

Voimme neuvoa ja auttaa esimerkiksi päihde- ja ihmissuhdeasioissa, perheeseen ja aikuistumiseen liittyvissä kriiseissä, koulunkäynnin ja vapaa-ajan pulmissa sekä hengellisissä kysymyksissä. Meillä ei ole tarjota valmiita ratkaisuja, mutta yhdessä sinun kanssasi etsimme apua ja uusia ajatuksia.

Voimme tavata henkilökohtaisesti tai laajemmalla porukalla ja kulkea rinnalla niin kauan kuin tarve vaatii.

 

Haave-leirin mainos. Kuvassa ihmisiä nuotion ympärillä.

Haave-leiri

Haave on vertaistukileiri sukupuolivähemmistöön kuuluville ja sukupuoltaan pohtiville 15-22-vuotiaille nuorille. Leiri pidetään Hilassa, Kirkkonummella 1.-3.5. Leirin hinta on 60 euroa. Tarvittaessa voi anoa maksuvapautusta.

Haku leirille alkaa ma 24.2. ja on auki 22.3. asti. Hakulomakkeen löydät täältä tai muiden järjestävien tahojen nettisivuilta:
Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskus
Snellu
Kirkkonummen seurakunnat

Leirille valituille ilmoitetaan maaliskuun loppuun mennessä. Mikäli leirille on paljon halukkaita, etusijalla ovat ensikertalaiset.

Vaikka järjestävinä tahoina on seurakuntia, eivät hengelliset asiat nouse esiin, ellei osallistuja niin itse toivo. Leiri on päihteetön. Leiripaikka on esteetön.

Lisätietoja Hannelta (yhteystiedot alla).

 

Sekasin-logo
Sekasin-chatissa voi keskustella aikuisen kanssa mistä tahansa

Nettipalvelut

Apua, tukea ja neuvoja löytyy myös netistä. Netissä olevista palveluista voi hakea tietoa ja apua nimettömänä. Sivustoilta löytyy paljon tietoa erilaisista elämäntilanteista sekä mahdollisuuksista keskustella ammattilaisten tai toisten samassa tilanteessa olevien kanssa.

Saapas

Palveluoperaatio Saapas päivystää Espoon kaduilla kesäkaudella perjantai-iltaisin sekä juhlapyhinä. Saappaassa päivystää sekä työntekijöitä että vapaaehtoisia. Saapas on nuoria varten. Päivystäjät kohtaavat nuoria siellä, missä he ovat, juttelevat ja auttavat tarvittaessa.

nuorisodiakoni
Espoonlahden seurakunta
Soukantie 13
02360 Espoo