Juhannuspäivän messu

la 22.6. klo 11.00
Koivikko auringossa.

Olarin kirkko

Liturgia ja saarna Salla-Maria Viitapohja, avustava pappi Antti Hirsto, kanttori Päivi Hakomäki

Juhannus, Johannes Kastajan ja keskikesän juhla

Sään salliessa messu vietetään ulkona kirkonmäellä. 

Messuavustajat: Leena Lenkkeri, Pekka Saarinen, Ritva Saarinen,

Vahtimestari: Markku Lappalainen

Johannes Kastajalle omistettua juhlaa on vietetty 400-luvun alkupuolelta lähtien juhannuksena Johannes Kastajan syntymäpäivän kesäkuun 24. päivän tienoilla. Ajateltiin, että Johannes syntyi kuusi kuukautta ennen Jeesusta. Pelastushistoriallisesti juhannus viittaa seuraavaan jouluun. Nykyisin juhannusta vietetään kesäkuun 19. päivää seuraavana lauantaina.

Saamansa nimen (Johannes = Jumala on armollinen) mukaisesti Johannes julisti Jumalan armollista hyvyyttä, pelastusta ja syntien anteeksiantamista.

Kirkollisen aiheen lisäksi juhannukseen sisältyy Suomessa kansallisen juhlan (Suomen lipun päivä) ja keskikesän luonnonjuhlan aineksia. Suvivirsi 571 kuuluu itsestään selvästi juhannuksen viettoon. Tämä on se armas aika, suvi suloinen, johon tuttu suvivirtemme lopulta haluaa meidät johdattaa. Kevätkesäisen luonnon läpi ikään kuin heijastuu suurempi kesä, iankaikkinen suvi. Arkipäivän huolien ja murheiden keskellä meille muistutetaan, että meillä on suuri, kaikkivaltias Jumala. Hänen uskollisuutensa ja rakkautensa meitä kohtaan on käsittämättömän suuri, hän pitää meistä kyllä huolen, kun uskoen käännymme hänen puoleensa.

  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Olarin seurakunta