Uutislistaukseen

Nainen ja lapsi juhlivat värikkäästä konfettisateessa.

Kummipäivänä Espoossa seikkaillaan yläilmoissa

23.5.2022 15.35

Valtakunnallista Kummipäivää juhlitaan sunnuntaina 5. kesäkuuta. Espoossa lapset pääsevät kummiensa kanssa vaikkapa seikkailemaan yläilmoissa tai nauttimaan elokuvasta.

Espoon seurakunnat järjestävät Kummipäivänä yhteistyökumppanien kanssa monenlaista ilmaista tai edullista ohjelmaa verkkopeleistä, elokuvanäytökseen ja ravintolavisiittiin. Kummipäivä tarjoaa mahdollisuuden viettää aikaa yhdessä kummilapsen kanssa. 

- Kummius on arvostettu asia. Se antaa paljon niin lapselle kuin kummille. Kummipäivä on oiva tilaisuus olla yhteydessä kummilapseen. Silloin voi esimerkiksi soittaa miten menee tai viettää aikaa yhdessä, toteaa johtava nuorisotyönohjaaja Pasi Härkönen Leppävaaran seurakunnasta. 
 
Pääkaupunkiseudun seurakunnat järjestävät Kummipäivän monenlaista ohjelmaa. Tapahtumat ovat avoimia kaikille riippumatta asuinkunnasta tai kirkkoon kuulumisesta.  

- Kummipäivänä rahakaan ei ole este hyville kokemuksille. Yhteistyökumppanien kanssa voimme mahdollistaa kummeille ja lapsille ilmaista tai edullista tekemistä. Yhteiset kokemukset yhdistävät, on jotain mitä yhdessä muistella. Se on win-win-tilanne. 

Pasi Härkösellä on viisi kummilasta, jotka asuvat eri puolella Suomea.     

- Silloin, kun on välimatkaa, itseäni on helpottanut ajatus, että jo se riittää, että rukoilee oman kummilapsensa puolesta. 

Kummipäivän su 5.6. ohjelma Espoossa:  
 
Perhemessu 
klo 10 Tapiolan kirkko, Kirkkopolku 6. 
 

Seikkailu yläilmoissa 
klo 10–18 maksuton Verkkoseikkailu yläilmoissa Seikkailupuisto Huipussa, Leppävaaran urheilupuisto. Koe yhdessä kummilapsen kanssa pomppuisat verkot, jotka kulkevat 10 metrin korkeudessa. Ei etukäteisvarausta. 

Luontonäyttelyyn Haltiaan
klo 10–17 Haltian Suomen luontokeskus Haltia tarjoaa maksuttoman sisäänpääsyn kummin seurassa tulevalle kummilapselle Haltian luontonäyttelyihin. Os. Nuuksiontie 84, Espoo. 

Elokuviin kummin kaa 
klo 13 elokuva Bamse ja tulivuorisaari (S, 1 h 10 min, suomeksi) Kino Tapiolassa, Mäntyviita 2. Ilmoittautuminen Tapiolan seurakunnan järjestämään ilmaiseen näytökseen viim. 29.5. espoonseurakunnat.fi/kummipaiva  

Ravintolaan Iso Omenassa 
O´Learys: lasten annos 5 eur ja pääruoka –30 %. 
Friends & Brgrs: Cheese & Onion -ateria sekä Kids-ateria + 2 dippiä hintaan 19 eur. 
Os. Piispansilta 11.

Verkkopeli kaupunkiluonnossa 
Vietä kiva päivä kummilapsen kanssa Espoon rantaraitilla. Verkkopelin reitti kulkee Kivenlahdesta Soukan-pohjaan tai toisin päin. Pelaamaan pääset osoitteessa play.seppo.io ja pelitunnus on 1FG4CG. Peli on auki 30.5.–12.6.2022. 
 

Kummipäivä Espoossa: Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kummipäivä Vantaalla: 

Kummipäivä Helsingissä:
 
Vinkkejä yhteisiin tekemisiin kummeille ja kummilapsille: