Uutislistaukseen

Ensi vuoden rippikouluihin ilmoittautuminen alkoi Espoossa

Espoossa valmistaudutaan kovalla tohinalla jo ensi vuoden rippikouluihin. Monelle nuorelle ripari on talven tai kesän kohokohta ja siitä halutaan edelleen pitää kiinni.

Stella Lahti, Venla Falk1 (2).jpg

Ripari on monen nuoren vuoden kohokohta.

 

Espoon seurakuntayhtymän kasvatuksen asiantuntija Johanna Hirsto alleviivaa mahdollisuutta osallistua riparille, oli lähtökohta mikä tahansa. 

– Ripari kuuluu kaikille! Olet lämpimästi tervetullut mukaan juuri sellaisena kuin olet. Jokaiselle pyritään löytämään sopiva tapa ja paikka käydä rippikoulu, Hirsto kannustaa.

Tulevan talven ja kesän rippikouluihin ilmoittautuminen on auki 12.–31.10. Rippikoulu on ajankohtainen kaikille, jotka täyttävät 15 vuotta ensi vuonna. Myöhemmällä iällä on mahdollista osallistua seurakuntien aikuisrippikouluun. 

Rippikoulu tuo eloa seurakuntiin muutenkin kuin kesäleirien muodossa. Nuoret saavat tietää oman riparinsa marraskuun loppupuolella, minkä jälkeen alkavat tapaamiset. Sen jälkeen on odotetun leiri- tai kaupunkijakson vuoro. Tänäkin vuonna on tarjolla runsaasti erilaisia rippikouluja: mm.  lasketteluripari, vaellusripari, perinteinen leiriripari tai vaivaton cityripari. Rippikoulun voi käydä myös englannin tai venäjän kielellä. Erityistuen tarve ei ole myöskään este osallistua riparille.

Riparille, vaikka ei kuuluisi kirkkoon

Yksi yleisimmistä epäselvyyksistä on se, voiko nuori osallistua riparille, mikäli hän tai hänen vanhempansa eivät kuulu kirkkoon. 

–Rippikouluun on jokainen tervetullut, vaikka ei kuuluisi kirkkoon. Sen sijaan konfirmaatio edellyttää kirkon jäsenyyttä, mutta kastetta ja kirkkoon liittymistä ehtii miettiä rippikouluajan kuluessa. 

Espoon seurakuntien rippikouluihin ilmoittautuminen tehdään sähköisesti osoitteessa espoonriparit.fi. Sivustolla on linkki karttapalveluun, josta voi tarkistaa oman seurakuntansa. Jokaisessa seurakunnassa on rippikouluvastaava, johon nuori tai nuoren vanhemmat voivat olla yhteydessä rippikouluun ja sen käymiseen liittyvissä asioissa. 

Lisätiedot: 

Johanna Hirsto, 050 340 2908, johanna.hirsto@evl.fi 

Kasvatuksen asiantuntija, Espoon seurakuntayhtymä

Thu Oct 13 14:53:00 EEST 2022