Uutislistaukseen

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkoi vilkkaasti Espoossa

Ennakkoäänestyksen ensimmäisenä päivänä Espoossa annettiin alustavien tietojen mukaan 1784 ääntä. 

1N8A0335.jpg

Entressessä ensimmäiset äänestäjät odottivat ovella jo ennen äänestyspisteen aukeamista. Kuva: Jari-Pekka Niskanen.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys käynnistyi Espoossa reippaaseen tahtiin. Alustavien tietojen mukaan 1784 seurakuntalaista kävi antamassa äänensä ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä. 
- Kauppakeskus Entressessä ensimmäiset äänestäjät olivat jo ovella odottamassa ennen kuin äänestyspiste saatiin auki. Ihmiset tulivat äänestämään määrätietoisin mielin ja tunnelma oli mukava, kertoo vaalitoimitsijana toiminut Anita Kyönsaari Espoon tuomiokirkkoseurakunnasta. 

Äänestäjille vaaliämpäri kaupan päälle  

Espoon tuomiokirkkoseurakunnan ennakkoäänestyspisteissä hilpeyttä ovat herättäneet seurakunnan äänestäjille jakamat pinkit vaaliämpärit. 
- Minusta jaettavat ämpärit ovat hauska juttu, ne tuovat väriä pimeään syksyyn. Vastaanotto on ollut iloinen, jatkaa Kyönsaari. 
Espoossa ennakkoon voi äänestää noin viidessäkymmenessä eri paikassa. Ennakkoäänestyspisteitä löytyy esimerkiksi Sellon kirjastosta, Isosta Omenasta, Entressestä, Lippulaivasta ja Ainoasta. Myös joissain kappeleissa, oppilaitoksissa ja palvelutaloissa pääsee äänestämään. Kaikki Espoon ennakkoäänestyspaikat aukioloineen löytyvät vaaliverkkosivuilta

Viime seurakuntavaaleissa 11,3 % espoolaisista äänesti 

Edellisen kerran seurakuntavaalit järjestettiin vuonna 2018. Silloin ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä Espoossa äänesti 1915 seurakuntalaista. Aivan samoihin lukuihin ei tänä vuonna päästy. Tähän vaikuttaa osaltaan se, että Esbo svenska församlingissa on tänä vuonna sopuvaalit, eivätkä sen jäsenet siis pääse äänestämään. Vuonna 2018 seurakuntavaalien kokonaisäänestysprosentti oli Espoossa 11,3. 

Neljän vuoden välein järjestettävissä seurakuntavaaleissa valitaan päättäjät seurakuntiin. Seurakuntavaalien ennakkoäänestys järjestetään 8.-12.11.2022 ja varsinainen vaalipäivä on 20.11.2022. Seurakuntavaaliehdokkaisiin voi tutustua vaalikoneessa
 

Wed Nov 09 09:59:00 EET 2022